Érdekelne a szervízleírás, de azok a linkek sajnos nekem most nem mennek. Valahogy nem tudnád megosztani (őket)?
A csiga nem lassú állat, csak nagy a súrlódása...

Érdekelne a szervízleírás, de azok a linkek sajnos nekem most nem mennek. Valahogy nem tudnád megosztani (őket)?

Az oldalon rá kell kattintani: ''To download the file, please, click here !'' Nekem jók a linkek.
De itt az eredeti oldal keress rá nc6000-re biztos megtalálod, de ha nem megy megoldjuk! Bővebben: link
A rendszeres tanulás a tudás egyik rokona!

Kösz. Most már megy, de közvetlenül a link nekem nem működött.

Hali!
TFT-nek nálatok is van egy kis elektronikus zöreje, amit csak közvetlen közelről lehet hallani?
Volt már valakinek filerendzerhibája? Windowsba mindig nyekereg, mikor chkdsk-t futtatok, hogy indítsam újra /f kapcsolóval, ha újraindítom, akkor meg semmit sem talál, ''a kötet tiszta.''

Hali!
TFT-nek nálatok is van egy kis elektronikus zöreje, amit csak közvetlen közelről lehet hallani?
Volt már valakinek filerendzerhibája? Windowsba mindig nyekereg, mikor chkdsk-t futtatok, hogy indítsam újra /f kapcsolóval, ha újraindítom, akkor meg semmit sem talál, ''a kötet tiszta.''

A TFT-nek nálam is van hangja, ha arra rendkivül halk kb. 20 cm-ről hallható fesz hangra gondolsz, ami sokkal halkabb., mint a folyadékcsapágyas Samsung HDD a gépben alapon.
Nekem még csak a külső HDD-vel volt gondom, amikor ráesett működés közben egy tűzőgép, igaz nekem nem a gyári HDD van a gépben, hanem a fent említett Samsung. Ja érdekesség féle képpen, a nekem gyárilag Seagate HDD volt benne, előtte még nem is láttam Seagate 2,5''-os HDD-t.
[Szerkesztve]

Rájöttem mi a baj. Windows súgóban megtaláltam, hogyha nem választom le a kötetet, akkor vakriasztást küldhet, ezért nem találtam soha hibát mikor bootolás után automatikusan indult a chkdsk.
(Nekem a defrag porgi volt beállítva hogyha van hiba ne fusson, de úgy látszik ennek nincs értelme.)
[Szerkesztve]
Kérdeztétek a VGA-drivereket.
Nekem egy nc8000-em van, de szinte mindenben ugyanaz, mint a tiétek. Fogalmam sincs, mi lehet a különbség...
Lefuttattam teszteket, és fura eredményt kaptam.
Elöl az eredeti HP által adott driver, másodiknak a legfrissebb Omega (2605a):
3DMark2001: 9520 / 9443
3DMark03: 2638 / 1650
3DMark05: 744 / nem mertem lefuttatni
Aquamark03: 20823 / 16402
Annak idején az asztali FX5900XT-vel is tapasztaltam hasonlót, ott alapórajelen szépen futottak a tesztek, ha húzni próbáltam, akkor leszabályozta a gép 1-2 perc tesztelés után a 2D-s órajelekre.
Pedig egy C-s Zalman HP hűtő volt rajt, kiegészítő ventivel...
Mintha itt is ugyanez történne. De miért csak az Omegával? Asszem viszateszem az eredeti HP-s drivereket és megpróbálom úgy húzni egy kicsit...
Az OSD-re rájöttetek már, hogy működik? Az előző tulaj szerint tudja, nekem nem jelenik meg. Vagy csak béna vagyok.
Még egy problémám van: Eszközkezelőben van egy ismeretlen eszköz (alapvető rendszerezköz), pedig már minden drivert feltettem. Mi lehet ez: Bővebben: link?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

A ''Mi lehet az?'' kérdésedre válaszolva, szerintem a SD kártyaolvasó, ha van ilyen a gépedben.
Mellesleg nagyon is sok különbség van az nc8000 és nc6000 között:
- Az nc6000 kisebb.
- Az nc8000 gyorsabb, mert a VGA memóriája 128 bites benne.
Kb. ennyi.
[Szerkesztve]
Megvan! Valami Cardbus PCI Adapter volt. Mindenestre eddig nem hiányzott.
A cégnél van pár nc6000, nekem nem tűnt kisebbnek, de egymás mellett nem láttam őket. A VGA tényleg mintha kicsit gyorsabb lenne. Legalábbis a gyári drájverrel... 
A hangerő/fényerő OSD-t még nem találtátok meg?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

OSD-vel még én sem találkoztam pedig lehet, hogy jó lenne.
Lehet nélküle élni, csak bosszant, hogy nem találom.
p

Szerintem OSD nincs benne csak fényerőt tudsz állítani hardware-esen (fn+F9,F10)
Nem tudja valaki milyen TFT lakozik ezekben a gépekben? Paramétereire kiváncsi lennék.
Ha tudja valaki milyen színprofil passzol írja meg előre is kösz!
Ha valaki felfedez valamilyen SECRET menüt közölje
Mostanában mikor leáll a venti, kis halk pattanó hangot hallok, mintha megpendítenék az egyik hűtőbordát. Másnál?

Te már olyan dolgokat is meghallasz, ami csak akkor jön elő, ha direkt figyeli valaki.
Nálam semmilyen furcsa hang nincs. kopp-kopp.

Valami az akksival lehet. Az RTC Battery-nek semmi baja 3V.
Ha nincs bent az akku, s úgy dugom be, illetve húzom ki akár hosszabb ideig is a tápot, nem veszti el a bios beállításokat. Ha be van dugva a hálózatba, s úgy rakom vissza az akkut, akkor se. Ha pedig ki van húzva a konnektorból, s úgy teszem vissza az akkumlátorát, csak akkor reseteli a biost. Csak az akkumlátor behelyezésénél veszti el a beállításokat. Van valakinek ötlete mi a baj?
Vettem egy 80GB-os Toshiba HDD-t Gianni-tól, de megjártam vele sajnos.
Az a baj, hogy a vinyó csatlakozója el van tolva az egyik oldalra, a gépben lévő Hitachi pedig a másik oldalra, így nem fér be a gépbe. A fene sem gondolta volna, hogy ezek nem szabványosak. Persze az után, amit a WiFi-vel szívtam, miért is lepődnék meg ezen... Rossz pont a HP-nak a kompatibilitása és a drága alkatrészek... 
p

Ez olyan mintha kocsit vennél drágább egy VWbe az alkatrész mint egy Wareszba......

Bocs, de ezen egy keveset nevettem.
Mi az, hogy nem kompatibilis, nem szabványos a 2.5''-os HDD, a HP géppel. 
Egy kicsit nézd meg jobban, tutira bele kell mennie, az lehet, hogy a csatlakozó a másik oldalon van, de akkor van egy fordító is hozzá, amit simán le lehet húzni a korábbi HDD-ről ami benne volt. 
Sajnos akárhogy nézegettem, azon nem volt fordító... 
Sőt, a benne lévő HItachi két oldalán van két pöcök, ami egy ferde sínbe csúszik bele, az vezeti a helyére a vinyót, aztán pattan bele a csatlakozó a helyére. ILyen két kis pöcök sincs az új toshi-n. Van viszont rajta egy csavar egy speckó rugós szerkezettel, amit viszont a notiban nincs hova betekerni. Mondjuk a rögzítés annyira nem is gáz, mert maga a csatlakozó meg a takarólemez lefogná annyira, amennyire kell. Fordító viszont tényleg nem volt. Amin gondolkoztam most, hogy vajon magát a gépbe beépített csatlkaozót nem lehet-e megfordítani? Ezt holnap világosban, pihenten még megnézem, aztán majd meglátjuk...
A csatlakozó maga egyébként szabványos, csak pont fejjel lefelé van a két vinyóra ráapplikálva egymáshoz képest. 
Hurracan: Tököm gondolta volna, hogy ilyen apróságokban különcködnek, ami miatt aztán nem tudsz csak úgy cserélgetni a gépben alkatrészeket. A bele való WiFi egyébként 30k körül van, holott már feleennyiért is lehet kapni miniPCI-os modult. Vajon azokkal miért nem megy? A miniPCI szabvánnyal van a gond, vagy a WiFi szabvánnyal?
p
[Szerkesztve]

Bővebben: link
Wireless LAN 802.11 a/b/g W500 Mini-PCI (PF952AA)
bruttó ár: 14 575,- Ft
nettó ár: 11 660,- Ft
(HP on-line shop)
Szerintem nézd meg hány notiba lehet belerakni fordított IDE-s HDD-t.
Főleg, hogy minden mm számít, lehetne ultra kompatibilis notikat csinálni, de baromi nehéz, és vastag lenne. Szerintem IBM, Dell-be se lehet fordított IDE felülettel rendelkező HDD-t belerakni. Érthető is, olyat vegyél, amiből nekik hasznuk van.
[Szerkesztve]
Igen, tudom, én is megtaláltam, de állítólag ez nem jó nekem...
Legalábbis a szervíz(ek) szerint.
Amúgy nem értem ezt a fordított IDE-dolgot...
Egyértelmű genyaság a gyártók részéről.
Azon gondolkozom, hogy vajon a multibay-keretbe is fordított vinyók mennek? Az úgy lehet, hogy még tutibb lenne, ha meg is maradna a vinyó, meg be is tudnék szerelni még egyet. Felfedeztem magamnak ezt a multibay-t, van egy optikai meghajtónyi üres hely a gépemben...
Nehogy már kihasználatlanul maradjon. 
p

Most akkor a Toshiba HDD van úgy megbuherálva, hogy nem megy bele az nc6000-be?
Mert nekem egy Seagate volt benne gyárilag és most egy Samsungt használok benne, de egyszer beállítgatás idejére egy 60-as Hitachi is volt már benne, szóval kétlem, hogy a gép kombatibilításával lenne baj.
Egyszerűen fejtetőn van a csatlakozó, úgy meg (miután kicsit egyik oldalra el van tolva a csatlakozó) nem fér bele a HDD. Most nézegettem a MultiBay kereteket a HP oldalán, nagyon f.sza dolog lenne, de szerintem ezta vinyót a MUltiBay keretbe sem tudnám beletenni. Toshiba sux. Vagy HP sux. De a kettő együtt ezek szerint biztosan... Utálom ezeket az inkompatibilitási f.szságokat... 
Azt kellene kitalálnom, hogy milyen vinyók jók a HP gépekbe, de persze kompatibilitási lista nincs sehol, csak a gyártó által ajánlott 50k-s cuccokat ajánlgatják... 
p
Részletek itt: Bővebben: link.
Szívesen veszek bármilyen segítséget. 
p

Épp képet akartam kérni. Átnéztem a linkre nem volt kedvem végigolvasni a képek magukért beszéltek, hogy elfelejtetted kiszedni a keretből, ahogy HEBI
IS megmondta. Az 1. láb mindig a molex felé néz, ezért nem lehet fejtetőn!
Akkumlátorra sincs közös szabvány, ami minden notiba belemenne, miért éppen a fordító lenne szabványos?
Fogj egy csavarhúzót és szedd le a keretet mind kettőről, de ha elpostázod én megcsinálom!![;]](/dl/s/v1.gif)
Wireless jó én is akarok egyet venni!
Remélem a csavarhúzód kompatibilis lesz!![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
Igen, az volt a gond, kiderült... Notebook-ban még eléggé láma vagyok, nemrég kezdtem az ipart... A csavarhúzóm sajna nem volt kompatibilis, azt vettem egy készletet ilyen nagyon apró fejűből, amúgy is jó, ha van otthon. Hanem ahogy ezek a csavarok meg vannak húzva!
Az egész család ezzel játszott tegnap este, kedvesemnek még vízhólyagja is lett, de végülis megoldottuk. Most formázza az új vinyót a Win-telepítő, remélem, most már minden rendben lesz...
Köszi a segítséget!
A WiFi-vel az a gondom, hogy amit belinkeltél lentebb/fentebb az állítólag nem jó az nc8000-hez, de egyelőre nem adom fel. Voltam bent HungarOnline-nál (tőlük van a notim eredetileg) ott találtak egy működő kártyát: a srác kivette a saját gépéből, és beraktuk az enyémbe... Ez volt az egyetlen, amivel ment, minden mással, ami volt nekik leállt már a bootnál, hogy felismerhetetlen eszközt talált. 
Azzal próbáltak vigasztalni, hogy prémium-kategóriás notebooknál előfordul, hogy csak az elitebb alkatrészekkel megy... Mondtam, hogy ''Éljen!''. 
Itt vidéken is kaptam egy árajánlatot: kártya 32k+áfa + beszerelés 4k+áfa. Kérték, hogy vegyem tudomásul, hogy a munkadíj költsége változhat, ha bámilyen előre nem látható körülmény merül fel a kártya telepítése során... HungarOnline-nál 4 kártyát belepróbáltak nekem, és ahhez szétszedtek és aztán összeraktak 3 számítógépet, és mivel nem ment, semmit nem kellett fizetnem. Ilyen szolgáltatás mellett, lehet, hogy még a 30k-s hardware-árat sem sokallanám, de hogy 50k-ért szereljenek be egy miniPCI-os WiFi-modult, az kicsit vérlázító... 
Azért ha sikerül valamit kitalálnod WiFi-ügyben, akkor írd be. Lehet egyébként hogy én is megkérdezem még a HP Supportot is, hogy ők mit ajánlanak.
p

valaki nem tudja hogy miért akad a filmnézésem letöltés közben ezen a notin?
kevés ram? (512mb)
lassú hdd? 5400rpm / 16mb cache
vagy cpu? Dothan 1,6
Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.
Mindnek bőőőőőven elégnek kell lennie.
Codec, vagy driverprobléma.
while (!sleep) sheep++;

szerintem egyik sem, mert egyébként faszán megy, csak az egyidejű letöltést és filmnézést nem kampelja. 
Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.
Figy, a géped erősebb, mint egy 2400+os XP (bizonyos szempontból). A vinyó sávszélének elégnek kellene lennie.
while (!sleep) sheep++;
Akkor valszeg a letöltőprogram (flashget?) valamilyen funkciója akad össze a codecpakkod valamelyik fícsörjével. Kodekeknél sosem tudhatod, pontosan mivel fognak összeakadni... szerintem vagy a flashget-ből próbálj másik (újabb?) verziót, vagy másik kodek-csomaggal nézd meg.
Ha ez segít: nálam gyakorlatilag ugyanolyan konfigon (a vga különbözik csak a két gép között) soha nem volt ilyen gond - Flashget 1,6-ot használok, filmlejátszáshoz pedig k-lite 2.26 standard-et Media Player Classic-kal.
p
[Szerkesztve]

nem flashgetttel töltök.
- total commanderrel
www.codecpack.com-os codekcuccot haszálok. - eddig semmi bajom nem volt sehol vele.
mindegy..., ha nem jön össze legfeljebb eladom a notit és veszek egy másikat. 
még úgyis el tudom adni árában.

Van egy nyilvánvalóan szoftveres problémád és el akarod adni a notebookod, mondván egy másikban majd jó lesz. 
Ha nem tudod meg oldani a két akadó szoftvered problémáját, akkor keress az egyik helyett valamit és ne egyből a hardvert hibáztasd. Ha más szoftvereknél is jelentkezik ez a probléma, akkor meg tudom ajánlani az F12-es legújabb BIOS-t. Azt ugyan nem tudom pontosan, hogy mit változtattak (eddig nem találtam róla pontos infót), de a CPU sebesség állítgatás a láthatóan máshogy zajlik. Pl. a gép max sebességen és ventilátorral indul a XP betöltéséig.
u.i.:
Csak egyet tanácsolhatok ADD EL !!!

Jó a gép.
A betűproblémádra, ha nem oldódott volna meg eddig:
Í = AltGr+i
í = AltGr+j

Nekem fel sem tűnik ha nem magyar a bill. Úgyse a bill.-t nézem írás közben!

nem hiszem hogy szoftveres hiba, de majd megnézem.
mivel elég meghatározott stratégiát használok a progik kiválasztásánál és feltelepítésénél. eddig semmi gondom nem volt.

új biossal dettó ugyanaz.
milyen vga drivert használtok?

kiba vga driver szopatott meg 

Melyik VGA driverrel volt a gond? Most nemrég kijött egy nem beta-s omega driver (5.2.) én azt használom, eddig semmi gond nem volt vele, sőt egy picit talán jobban tunningolható a VGA általa. Most game közben fel szoktam nyomni GPU-t 350-re, a RAM-ot meg 300-ra. Így a GPU legalább a névleges sebességen tud menni, csak a fránya 64 bites RAM. 

hm hát múgy néz ki mégsem olyan jó.
ma újratettem az egész xp-t. majd otthon lecsekkolom a töltés vs. filmlejátszást.
telepítés után maradt az eszközkezelőben az egyéb eszközöknél egy Alapvető rendszereszköz. vajon mi lehet ez?
#58 és #60 - valami cardbus adapter, asszem az sd-kártyaolvasó lesz az. Egy darabig nekem is ott csúfoskodott, aztán ahogy elkezdtem feltenni az addig fel nem pakolt drivereket, a cardbus adapter driver eltüntette. (SP24428 02Micro Smart Card Bus Reader for Windows 2000-XP és SP25081 O2Micro Memory Card Bus Accelerator.)
p

tudsz ezekre egy linket?
mellesleg megnéztem a film+letöltést új rendszerrel amire a drivereken kívül csak egy mediaplayer classicot és egy divx 5.2-öt tettem - ugyanúgy akad a film.
fasz kivan! 
Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, már-már futurisztikus, az ész megáll, hogy mit ki nem találnak, de beírtam a gugliba, hogy ''HP'', meg hogy ''driver'' meg a lenti referenciaszámokat, és ilyeneket talált nekem, hogy: Bővebben: link. Meg hogy Bővebben: link. Persze akár ostobaságnak is tűnhet mindez annak fényében, hogy kezdhettem volna a keresést rögtön a HP terméktámogatás oldalán is.

szerk: a film-akadásra: minden film, vagy csak egy bizonyos?
p
[Szerkesztve]

köszi!
csak nem volt időm erre és gondoltam neked megvan.
alapból én az nc6000 driverek közt néztem de ott nem volt.
minden film.
[Szerkesztve]

még annyit megpróbálok, hogy a gyári recoveryvel teszek fel oprendszert, drivert aztán meglátom...
Valakinek egyébként van magyar Win XP Pro Recovery cd-je?
Nekem sajna csak angol XP Home van.

Kicsit Off, de azért remélem örültök neki:
HP rajongóknak!!
Aki olcsón akar laptopot!!!
Bővebben: link:

Szerintem felesleges a gyári CD-vel babrálni, a HP oldalán fent vannak a legfrissebb driverek csoportokba bontva le van irva mi mihez jó. A CDn ugyanazok vannak régebbi kiszerelésben, csak össze van fogva az összes egy telepítővel.
Tessék mindent felrakni!
Azért is vettél HP-t, hogy ne kelljen mindenféle elszállt helyen keresgetni a drivereket!
[Szerkesztve]

köszi, de ezt már rég megtettem.
amikor vettem az volt az első dolgom, hogy saját telepítőről tettem fel a wint és külön a drivereket.

eskü hogy ha valaki felajánlja akkor elmegyek és megnézem nála hogy hogy megy az adott letöltés +film
3 napja megy a fashgetem (azóta ki sem volt kapcsolva a gép), néha egy kis winrar és meg-megnézek egy filmet is, ha nem, akkor szól a winamp. Emellett nyitva van még 2-3 böngészőablak, néha egy kis office, meg apró sallangok. Alkalmanként CD-t is írok. Még akkuról is tökéletesen megy, nemhogy hálózatról...
Szerk: a fene tudja, azért leírom: a régi asztali gépem ASUS lapja (P4S533-E) azért lett gariban cserélve 11 hónaposan, mert elkezdte a hangot torzítani, és ha elindítottam egy videót, akkor az leakadt 1-2 mp után. Se kodek-eltávolítás, se semmi nem segített, szűz rendszeren is csinálta - sose néztem annyiszor a moviemaker példafájlt... Ha eltávolítottam a hangkártyadrájvert, tökéletesen ment akármilyen videó, csak éppen hang nem volt természetesen. Próbáltam régebbi és újabb drájverekkel is, semmivel nem volt hajlandó működni. Mint említettem, csere lett a vége... Csak azért írom le, mert sose lehet tudni, próbáld ki ezt is.
p
[Szerkesztve]