Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#251) mremil

mremil
(újonc)

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítség kéne.
A napokban gondolkoztam rajta, hogy lecserélném az NC6000-es gépemet nc8000-re.
A kérdésem az lenne, hogy jobban teljesít-e a 8000-es ATI9600 64MB 1400*1050 ben mint az nc6000-es ATI9600 32MB 1024*768-ban

Fontos lenne tudnom, mert ez a döntő nálam a cserében

Előre is köszönöm a segítséget

(#252) xcbiker válasza mremil (#251) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

A helyedben nem cserelnek, mert nem nagy elorelepes.
En nc64OO-at vettem az nc6OOO utan, de vga-ban nem eros (R X13OO), viszont arban sok. De 1,83ghz core duo, ddr2 667mhz.

ha a vga a lenyeg akkor feljebb erdemes keresned. 96OO +32mb-ja nem nagy szam.
Esetleg az nw8OOO lehet meg jo.

[Szerkesztve]

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#253) peterkeT válasza xcbiker (#252) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Nos, ez azért nem egészen így van. Az nc6000 VGA-ja R9600 létére elég gyengére sikerült. Ha minden igaz, akkor csak 64 bites memóriavezérlőt kapott, és a 32MB is elég kevés volt neki, így elég gyér eredményeket hozott. Az nc8000-be szerelt R9600 viszont gyakorlatilag egy csökkentett órajelű, de teljes értékű Radeon 9600-as (325/400), ami hozza az asztali sima R9600-ak teljesítményét.

Ha mindezt teljesítményben mondjuk 3DMarkra szeretnénk lefordítani, akkor úgy néz ki a dolog, hogy 3DMark 2001:

nc6000 vs nc8000
~5800 _vs ~10000

A különbség azért nem jelentéktelen...

Az nc6000 Radeon 9600-a egy mostani Intel GMA950-es kártya szintjét hozza kb, míg az nc8000-é egy X1300-ét.

Az nw8000 FireGL VGA-ja játékokban kb ugyanazt tudja, mint az nc8000-é, csak profi grafikai alkalmazásokban jobb.

Ezzel együtt ha már cserélsz, akkor inkább vegyél egy újabb gépet, akár renew, vagy asis konstrukcióban, pl nc6230-at, vagy xcbiker nc6400-asát. ;)

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#254) xcbiker válasza peterkeT (#253) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

már nincs 6400-asom elado.

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#255) peterkeT válasza xcbiker (#254) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Ja, akkor egy olyat. :)

Végre elment. Jó sokáig tartott, pedig jó áron adtad...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#256) xcbiker válasza peterkeT (#255) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

:) 255-be vitték.
A sajátom meg nem adnám el. - nagyon bejött.
Csak hiányzik a firewire és elég gagyin oldották meg a hangszórót. (bal oldalt hangszótó utánzat van, a jobb oldalon meg a két hangszóró kb 5cm-re van egymástól) - a barom tervező!

(#257) peterkeT válasza xcbiker (#256) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Hogy visszakanyarodjunka témához: az nc8000 hangja volt eddig a legszebb, amit notebookból valaha hallottam. Meg nem mondta volna senki, hogy egy notebookból szól a zene. Mondjuk a hangereje néha kevés volt, de gyönyörű tisztán szólt. Azóta sem hallottam ilyet notiból. Azok a JBL hanszórók nagyon jók...

p

(#258) mremil

mremil
(újonc)

Hát csak azért csrrélném le az nc6000-et nc8000-re mert 20e-be fájna nekem.
Ráadásul szoktam WoW-ni a notin, és számít a teljesítmény is.
Köszönöm a gyors válaszokat, bár dönteni még nem sikerült.

(#259) xcbiker válasza mremil (#258) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

én inkább több ramot, nagyobb procit tennék bele.
vagy eladám és vennék egy erősebbet, újabbat.

(#260) nemeth9

nemeth9
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Eladnám az NC6000-met ha érdekel valakit. Centrino 1,6GHz, 512RAM, 40GB HDD, DVD/CD-RW combo, wifi, bluetooth, XP Prof, vadi új akksi 5 órás üzemidővel, meg odaadom hozzá a régit is ami kb 1 órás. Irányára: 155.000 Ft.

nemeth9

Eladó notebookok, laptopok, alkatrészek: http://www.notik.hu/

(#261) xcbiker válasza nemeth9 (#260) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

nekem is van egy eladó.

(#262) nemeth9 válasza nemeth9 (#260) üzenetére

nemeth9
(lelkes újonc)

Jah és 2007. augusztus 18-ig garanciális!!!

Eladó notebookok, laptopok, alkatrészek: http://www.notik.hu/

(#263) mremil

mremil
(újonc)

Most lesteszteltem én is a Radeont nc6000-ben

3DMarkt2001SE 6633 pont, húzás nélkül

(#264) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Csakhogz feldobjam a topicot:D

nc6000 az egyik legjobb noti ha OS X et akarsz telepíteni:D pc re.
Itt egy útmutató:
[link]
pár kép:

[link]
[link]

Akit érdekel a téma érdemes kipróbálni nem fog csalódni:D

A rendszeres tanulás a tudás egyik rokona!

(#265) luzerboy

luzerboy
(újonc)

Még ősszel kezdett el az nc6000-esemben a vinyó szerencsétlenkedni, néha elég vad hangja volt, megesett, h újraindításkor nem ismerte fel a gép, stb. De újraindítás után, v kikapcs és pár óra pihentetés v megmozgatás után vhogy helyreállt, és ment. December elején végleg meghalt (bár hálisten sikerült még előtte mindent lementeni, mert éreztem, h nem sokáig fogja még húzni). 3 év garanciás, 1 éve van meg, szóval gondoltam egyet, és felmentem a HP központi szervízbe. Előtte telefonon felhívtam őket, h mi a problémám, mondták is, h persze vihetem. Nna, ezután jött az érdekes rész: mondtam a szervízben, h valszeg vinyó baja van, azt kéne kicserélni, csaj elment hátra, tárgyalt vmit, aztán visszajövet azt mondta, h ez ''kifutott termék'', és nem lehet alkatrészt rendelni hozzá, mert nem tudják felenni a gépet a rendszerbe. Bizonygattam, h csak egy egyszerű winchester csere lenne az egész, de nem lehet, mert kifutott termék (itt már végtelen ciklusba esett a csaj, csak ezt ismételgette). Persze előtte, amikor hívtam őket, mondtam, h nc6000-esem van, renew-s, és vinyócsere kéne: persze, menjek nyugodtam. (Ezután, csakúgy próbaképpen, felhívtam egy másik szervízt [C-szervíz], ami garis HP cuccokkal is foglalkozik, direkt kihangsúlyoztam a gép típusát, és a problémát, talán 2szer is rákérdeztem, de válasz: persze megoldható.)
Szóval vélemény erről? A 6000es tényleg kifutott termék, v csak engem ráztak le a garis gépemmel? Volt-e vkinek egyébként hasonló gondja?

(#266) sssent válasza luzerboy (#265) üzenetére

sssent
(senior tag)

Nyilván kifutott, de hogy ne lehetne hozzá alkatrészt rendelni, az hülyeség. Pláne, ha egy sima HDD-ről van szó. Ennél sokkal régebbi gépekhez is gyakorlatilag bármi beszerezhető - csak győzze az ember kifizetni.
De amíg garanciális a gép, ez a kérdés egyáltalán fel sem merülhet. Olyan nincs, hogy nem tudják javítani, és mehetsz amerre látsz. Olyankor szépen visszavásárlás következik. 2 éves gépnél baromi jól járnál vele, de ilyen nyilván sosem fog előfordulni.

(#267) neduddki válasza luzerboy (#265) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Lof.... az o s...-be.
Mennybnek melegebb egtajakra.
Ha nem tod emgoldani akkor irj privit megnezzuk mit tehetunk.
Elony naffalusi illetoseg.

udv

neduddki

p.s. mindez termeszeteren elo garnal egyszerubb:- )))

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#268) luzerboy

luzerboy
(újonc)

Jaja, lesz még 1-2 köröm bp-re, ha a HPhoz nem is, de másik szervízbe biztosan elviszem még. Ezen lepődtem meg tényleg a legjobban, h egy sz.r vinyót miért esik nehezükre kicserélni. Mert pl nem megy a pöcökegér, meg a képernyőn van egy nagyon kicsi (nem zavaró) kis hiba (fizikai, nem pixel), ezt még megérteném, h nem tudnak helyette újat rendelni, de egy vinyót... nembaj, legközelebb esetleg főnököt hivatok, v panaszkönyvet kérek, v megemlítem nekik a fogyasztóvédelmet :)

(#269) xcbiker válasza luzerboy (#268) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Mivel én is HP berkekben dolgozom, tudom hogy néhány ügyfélszolgálatos elégge gázos.
Nincs tisztában a folyamatokkal, sokszor küldözgetik az ügyfelet egyik helyről a másikra, miközben teljesen jogosan elintézhetnék.

Ha minden papírod ki van töltve rendesen, fel van tüntetve a 3év gar (kék HP-s garjegy) és esetleg még a számla (másolat) is megvan, akkor köteles átvenni és javítani a hibát.

Fölösleges hepciáskodni, a fogyasztóvédelem sem ér semmit. Ha papírod van arról hogy garis, akkor nem szólhatnak egy szót sem!

(#270) luzerboy válasza xcbiker (#269) üzenetére

luzerboy
(újonc)

egy éve vettem, renew-s, a gép alján a matricán rajt van, h 3 év garancia, és megvan a számla a vásárlásról, ennyi elvileg elég, ugye?

(#271) peterkeT válasza luzerboy (#270) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Elég necces a szitu, a renew gépekre elvileg csak egy év HP gar jár Magyarországon.

p

(#272) xcbiker válasza luzerboy (#270) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Az hogy a gépen mi van az mindegy.
A garjegyen mi van az a lényeg! Kék HP-s garjegyed van? Hol vetted?

(#273) luzerboy válasza xcbiker (#272) üzenetére

luzerboy
(újonc)

Pesten, a Laptopinfo-náé vettem. Nem volt kék garijegy, azt mondták, h a matrica érvényes, tehát elvileg a 3 év.

(#274) xcbiker válasza luzerboy (#273) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

...akkor ezt beszívtad. :(

A márkaszervizbe kell a kék garjegy.
Egyébként meg a számlán feltüntetett értékesítő a garanciaviselő.

[Szerkesztve]

(#275) knix válasza xcbiker (#274) üzenetére

knix
(lelkes újonc)

most akkor ez a gari dolog hogy van? én is vettem használtan van rá elvileg még másfél év gari. ezt a warranty check írta ki a hp oldalán. a laptop alján matrica a serial meg a product number. ha nincs gari papírom akkornem tudom érvényesíteni? ez milyen baromság, ha anélkül is azonosítható hogy az enyém garis laptop. 1ébként a srác akitől vettem is mondta hogy nem kell garijegy. vagy szervíz válogatja? és mennyi a szervíz díja ha esetleg kell valamit csináltatni? mert ha jól tudom csak alkatrészgari van, de a szerelést fizetnem kell. ha túl sok baromságot írok el tudjátok magyarázni hogy akkor hogy is van?
kösz

(#276) xcbiker válasza knix (#275) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Azt nem tom hogy a warranty check-es dolgot, hogy kezelik...
De látod hogy a fórumtárs, hogy járt.

(#277) peterkeT válasza knix (#275) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Ebben az országban leszarják a HP nemzetközi garanciáját. :( Garanciális eljárás csakis vásárlást igazoló számla vagy garanciajegy ellenében jár. Érdemes tenni egy próbát valamelyik szomszédos civilzáltabb ország egy HP szervizében.

p

(#278) knix válasza peterkeT (#277) üzenetére

knix
(lelkes újonc)

tök mellékes hogy nemzetközi gari, magyarországon lett véve, és ha nem a hp szervízben próbálkozom, hanem szervíz partnernél akkor mi van?
de egyébként kezdek kiakadni, szóval tudom igazolni a hp saját honlapján hogy garis, de szarnak rá?!

(#279) xcbiker válasza knix (#278) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

hol van ez a warranty check oldal?

(#280) knix válasza xcbiker (#279) üzenetére

knix
(lelkes újonc)

http://www4.itrc.hp.com/service/ewarranty/warrantyInput.do?admit=-938907319+1168806226046+28353475

(#281) knix válasza xcbiker (#279) üzenetére

knix
(lelkes újonc)

azért várom a válaszod, hogy szerinted akkor most mi van, kiváncsi lennék igazából...

(#282) xcbiker válasza knix (#281) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

peterkeT véleményén vagyok én is.

(#283) xcbiker válasza knix (#281) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Főleg, hogy nap mint, nap tapasztalom hogy még a hivatalos garjegyest sem mindig veszik át, inkább hozzánk küldik. (pl:Pintasugaras nyomtatóknál volt már ilyen)

(#284) luzerboy válasza knix (#280) üzenetére

luzerboy
(újonc)

Hmm, eszerint az enyémen alap garancia van (base warranty), ami 2005.január 10-én kezdődött, és a ''HP HW Maintenance Offsite Support'' aktív, 2008. január 16-ig tart. Mik vannak...

(#285) sssent válasza luzerboy (#284) üzenetére

sssent
(senior tag)

Ismeretségi körömben régebben Bécsbe mentek a nálunk problémás világgaranciás gépek. Az ottaniaknak szemük se rebbent.

(#286) sssent válasza knix (#278) üzenetére

sssent
(senior tag)

A HP betartja a magyar jogszabályokat. A vásárlást igazoló dokumentum és a jótállási jegy kötelező. Lehetnének ügyfélbarátabbak is, de ez van :(

(#287) knix válasza sssent (#286) üzenetére

knix
(lelkes újonc)

ez azért besz@rás...
és ha tényleg véletlenül szétmegy a laptopom, pár ezer ft benzinköltség is rájön. nem tudjátok, ez most akatrész gari, vagy a szervizelést sem kell fizetni? olyan a garim mint amit feljebb írt valaki pár hsz-el

(#288) xcbiker válasza knix (#287) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Ha nincs garjegyed, akkor mehetsz külföldre.
Vagy fizetősbe megkereshetsz privátban. :(

(#289) luzerboy

luzerboy
(újonc)

Szóval lényegében buktam a dolgot, ha csak nem megyek ki pl. Bécsbe :) Azért még lehet, h megpróbálok 1-2 szervízt. Új vinyó meg már van azóta. Tényleg, egyébként beleköthetnek szervízben olyanba, h ha 1-2 csavar karcos, tehát látszik rajt, h szétszedték?
Másik kérdésem: NC6000-be bluetooth-t mennyibe lehet szerezni?

(#290) knix válasza luzerboy (#289) üzenetére

knix
(lelkes újonc)

ha találtál szervízt ahol bevállalják a szervizelést, akkot pls AZONNAL szólj, mert nekem is időszerű lenne meglátogatni egyet, természetesen én is fel fogok hívni valszeg 1 párat, ha valamelyik megcsinálja beírom melyik az. másik ha nem találunk normális szervízt, aki megcsinálja a garis laptopot (vazze nem hiszem el ezt az országot), te hol vetted a vinyót? mert lehet kéne 1 majd olcsón a legvégső esetben...

(#291) neduddki válasza knix (#290) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Tugyatok eszt jobb hejeekn ugy csinjjak hogy.... de eszt inkabb nem arulom el hiszen xcbiker-nek es naunk is sracoknak meg kell elni vmibol:- )))

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#292) xcbiker válasza luzerboy (#289) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

a hibás hdd érdekel, ha nem sikerül vele dűlőre jutni.

(#293) knix válasza csontika (#264) üzenetére

knix
(lelkes újonc)

10.4.8ast próbáltál telepíteni? mert a 10.4.6os tényleg szinte mindenben támogatott, de vhogy én csak az újat akarom feltenni. és a szervízes vitához ha érdekel vkit elvileg (nem próbáltam csak mondta 1 srác akitől vettem az nc6000emet, hogy van szervíz ahol garijegy nélkül csak matricával javítanak garisan...

os x es tapasztalatokat szívesen várok, mert elgondolkoztam a dolgon, és ha csak neteznék a gépen akkor tuti osxet indítanék, mert az xphez képest ég és föld...

(#294) xcbiker

xcbiker
(PH! addikt)

Ha valakinek kell, tudok HP notiba Bluetooth adaptert.

(#295) Lui76

Lui76
(őstag)

Árulnak egy nc6000-est
olyan hibával hogy 10-ből 4 szer indul el ...
Sztetek mi okozhatja?
Volt már itt másnak is ilyen?

www.kezmuveskeramia.hu

(#296) xcbiker válasza Lui76 (#295) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

többnyire alaplap hibásak szoktak lenni.

(#297) Lui76 válasza xcbiker (#296) üzenetére

Lui76
(őstag)

És az romlik tovább vagy marad ilyen?

www.kezmuveskeramia.hu

(#298) xcbiker válasza Lui76 (#297) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Valtozo.
De esetleg tudok hozza alaplapot hozni, ha kell.

(#299) Lui76 válasza xcbiker (#298) üzenetére

Lui76
(őstag)

Mennyiért ?

www.kezmuveskeramia.hu

(#300) ebali

ebali
(újonc)

Sziasztok!

Adott egy nc6000-es 1.6 proci, 1G ram, 100G hdd, xp prof.
Két zavaró probléma van vele:

1. Készenléti üzemmódból feléledve használhatatlanul lelassul, akadozik.

2. A tv-tunert csak úgy lehet élvezni, ha közben mást nem csinál a gép. Lemezműveletkor, procihasználatkor kép és hang kimerevedik, akadozik. A tuner egy winfast palmtop tv, de próbáltam picimacis tunerrel, azzal sem sokkal jobb. Gyengusz hozzá a cpu, vagy valami el van konfigolódva?

Köszi!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.