Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) xcbiker válasza peterkeT (#100) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

már meghirdettem eladásra. nem szarozok tovább.

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#102) csontika válasza xcbiker (#101) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Akkor valaki vesz egy jó notit!
Gari van rá?

A rendszeres tanulás a tudás egyik rokona!

(#103) peterkeT válasza xcbiker (#101) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Mennyiért? Vagy keressek rá itt a PH!-n?

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#104) xcbiker válasza csontika (#102) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

azt te csak hiszed!
nem normális amit csinál.
Másrészt nem itt a ph-n fogom eladni ha egyszer eladom, mert itt a béka seggéig le alkudnák.

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#105) xcbiker

xcbiker
(PH! addikt)

Na úgy néz ki megoldottam végre a problémát, bár többek közt a wlan és bt hiánya miatt is akartam eladni és venni egy újat amibe mindez megvan.

Szétkaptam az egész notit és azt tapasztaltam, hogy a cpu-n egy halom hővezető paszta van. De nemcsak magon, hanem mellette is egy nagy gubics.:Y - hogy milyen amatőr rakhatta ezt össze itt Mo-n. :U
Szépen megpucoltam és megkentem jó kis Artic Silverrel. ;)
Úgy néz ki most frankó. :DD
Másolok, töltök, és mennek a filmek rendesen! :C

[Szerkesztve]

(#106) peterkeT

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Hebi, a wlan-bt topikban láttam, hogy te utólag vettél az nc6000-be ilyen kombó kártyát, amivel aza gondod, hogy csak 11megabites. Meg tudod mondani, hogy hol vetted és mennyiért? Igazából az lenne jó nekem, ha valaki megnézné, hogy mi a pontos típusa az nc6/8000-ben lévő wlan minipci kártyának, mert eddig a 3 közül, amit belepakoltunk, egyiket sem ismerte fel, csak egy szintén másik HP gépből kiszedettet, aminek viszont rettentő borsos az ára - 30k körül nem akarok kiadni egy wlan-kártyáért... :U

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#107) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Lehet hogy most nem mondok újat, de ez a progi nem hiányozhat innen:
Bővebben: link:R

Baromi jó info overclock egy helyen, igényes kivitelezésben. Eddig ez a legjobb monitorozó progi, mert sajnos az alaplapomat az MBM5 se vágta. Itt proc ház hőmérséklet is van!

Ha valakinek engedi a vérmérséklete egy kis proc overclockot, eredményeket leközölheti.
Csak L2 cache meg ne bánja!;]

Microsoft’s .NET Version 1.1 Framework kell hozzá! Bővebben: link

[Szerkesztve]

(#108) BFeco válasza csontika (#107) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Bővebben: link

ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

(#109) peterkeT

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Akinek utólagos WLAN miniPCI kártya problémája van nc4/6/8000-hez, az mindenképpen nézzen be ebbe a topikba: Bővebben: link, és figyelje a 249-ben szereplő linket (Bővebben: link). Ügyes embereknek sikerült megoldást találniuk a problémára, bár nem egyszerű a dolog. Érdemes lenne a másik linket is figyelni (Bővebben: link), de sajnos ez a fórum pillanatnyilag nem elérhető...

Kiváncsi lennék van-e valaki elég bátor köztetek, hogy megcsinálja... :D

Special thanx BFeco-nak a linkekért! Csak azért írtam át ide, mert ez mégis konkrétab topik ennek a típusnak.

p

(#110) B.attila

B.attila
(kvázi-tag)

ha valaki talál megoldást azonnal szoljon
:O

Couore Sportivo

(#111) B.attila

B.attila
(kvázi-tag)

na ugy látom ez 1 álltalános HP problem
és még nincs megoldás??
pedig sok HP laptop van
:(

Couore Sportivo

(#112) peterkeT válasza B.attila (#111) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Ott a megoldás a linkeken. Kiváncsi vagyok egyébként, hogy egy unofficial BIOS frissítéssel mikor jön ki valami ügyes emberke... :D

p

(#113) B.attila válasza peterkeT (#112) üzenetére

B.attila
(kvázi-tag)

nekem kicsit magas ez a megoldás

Couore Sportivo

(#114) xcbiker

xcbiker
(PH! addikt)

nekem nc6000-be való Bluetooth kellene.

(#115) B.attila válasza xcbiker (#114) üzenetére

B.attila
(kvázi-tag)

szia XCBIKER

a WLAN keresést feladtad

nekem is kell BUETOOTH
ha elöbb találok mint te értesitelek azonnal
de ha te akkor te is
:C

Couore Sportivo

(#116) xcbiker válasza B.attila (#115) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

igen, mert van pcmcia.
ok

(#117) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Az új videobiosról vannak tapasztalatok?

(#118) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Nekem 100 pontal jobb lett alapon a 3dmark2003 ban... nemtom ez mit jelent játékoknál taapasztalt valaki javulást?

(#119) peterkeT válasza csontika (#118) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Mi ez az új videóbios? HP support?

Hm, nc8000-hez csak a géphez való BIOS-t látok, VGA-hoz egyáltalán nem. Más lenne a két gép vga-ja? :F

p

[Szerkesztve]

(#120) warn!ng

warn!ng
(tag)

Kicsit updatelte a HP az nc szériát.
USA-ban már lehet kapni az nc6230-ast, de Mo-n még nem és infójuk sincs arról, hogy mikor lesz beszerezhető... Gyönyörű ez a gép.

!

(#121) csontika válasza peterkeT (#119) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Ahogy látom neked májusi az utolsó BIOS, de abban is van Video BIOS frissítés, nc6000 hez juniusban hozták ezt le én csak most vettem észre....

(#122) peterkeT válasza csontika (#121) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Á, tehát a BIOS foglalja magában a VGA-BIOS frissítést is. Akkor kipróba.

Köszi,

p

(#123) peterkeT válasza peterkeT (#122) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Hm, pár pontot javított csak, nem lehet, hogy inkább másik megahjtóprogramot használsz? Vagy tényleg más lenne a két gép felépítése és alkatrészkészlete? :F

p

(#124) csontika válasza peterkeT (#123) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Tényleg új catalyst is kijött a nyáron a HP-től... ezt nem is vettem számításba.

(#125) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Noti nem tölti az akksit, valakinek ötlete?

(#126) kapcs-ford

kapcs-ford
(őstag)

A HP supportja kiváló és a gépek minősége is! :R AcerTravelmate után váltottam HP-ra és óriási a különbség...

Aláírás

(#127) csontika válasza kapcs-ford (#126) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Ja én is egyetértek de azt hozzá kell tenni csak az üzleti kategóriásoké...
nx90XX széria mindenhogy kaki!
Ja szinte IBM kidolgozottság, minőség, csak olcsóbb áron.

Nem tudja valaki hogy a nc6000-ekben a töltő áramkör az alaplapon van?

Előre kösz!

(#128) HEBI válasza csontika (#127) üzenetére

HEBI
(senior tag)

Nem az aksid lett zárlatos? Lásd ph-s hír.

A csiga nem lassú állat, csak nagy a súrlódása...

(#129) csontika válasza HEBI (#128) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Elvileg nem mert az akksim nem részese a csereprogramnak!
Működött rendesen még akkor is ment amikor észrevettem hogy nem tölt.
Kilehellte az utolső 4%ot, asszem ha zárlatos lenne nem működne, de javítsatok ki.

(#130) bonat

bonat
(senior tag)

mennyit tud a VGA-ja??
Fut rajta Call of Duty??? :))

Gigabyte Z68P-DS3, core i5@4,5Ghz, 8Gb Adata 2000g@2133Mhz,Gainward GTX460,Corsair TX650,AC Freezer 13

(#131) peterkeT válasza bonat (#130) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Igen. Lásd notebook VGA teszt eredmények topik ([link]).

p

(#132) Eszleny

Eszleny
(fanatikus tag)

Habár nekem nem téma címben szereplő gépem van, hanem HP nc6220-as, úgy gondoltam ebben a topicban teszem fel a kérdéseimet.

1) Egyrészt azért vettem Centrinos gépet, mert úgy gondoltam venti nélkül is elmegy, ha csak zenét hallgatok és netezek. Hát ez részben lett igaz. Kezdetben a venti bekapcsolása 45 fokra van állítva (a Notebook Hardware Controllal meg lehet nézni), majd ha közben 45 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, akkor átállítja a kezdeti küszöbértéket 45-ről 35-re, ami alá nem igazán akar menni a hőmérséklet. Vajon mitől változik meg ez a küszöbérték?

2) Úgy láttam a hp.hu-n, hogy ugyanazt a drivert lehet letölteni az nc6220-hoz mint a nc6000-eshez. A Firefox alatt nem működik a függőleges scrollozás. Valakinek volt hasonló problémája?

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#134) csontika válasza peterkeT (#109) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Sikerült az átalakitás!

Teljesen jól működik ezzel a leírással.
Fontos, hogy csak a megadott knoppixal működik, 4.0-sal nem. Attól meg nem kell félni, hogy kari berakásakor néhányszor kifagyott a noti:)

I have a solution thanks to whiteheat and druid cz from x1000 forums that allows you to use any Intel Pro Wireless 2200BG card inside your HP laptop.

Before, I received the error 104: unsupported wireless card, now my NC8000 laptop will boot perfectly. Now you can buy your card for < ÂL25.00 instead of HP's ÂL60 + vat + p&p.

First off if you don't have linux installed you will need to go to www.knoppix.org and download KNOPPIX_V3.8.2-2005-05-05-EN.iso, then burn the cd

You need to have the card install during the boot sequence so, have your laptop open and bootup, when you see the boot:_ line insert the card then press enter. Knoppix will autodetect the card & the bios wont complain.

Once knoppix has booted:

Click on the penguin on the taskbar and select ''Root Shell'', then the following command (from now on any line that begins with a # is a command to be typed at the Root prompt:
#iwconfig
You will get a list of ethernet adapters, eth0, eth1 etc. The wireless one should be quite obvious from the text displayed after it with all the wireless parameters!
#ethtool -e ethX
Obviously replace the 'X' with the index of your wireless card you found above.
You will get a hex dump of the 256 bytes of EEPROM data.
Note: There is nothing dangerous in the above steps at all.

If you want to writing to your EEPROM (You can seriously screw your card up so be careful ):

#mkdir /usr/tmp
#cd /usr/tmp
#wget http://www.geocities.com/sonyirclib/ipw2200.tar.gz
>

N.B. This file has already been patched to allow writing to the eeprom

#tar xvzf ipw2200.tar.gz
#cd ipw2200-1.0.3
#sh unload
#sh load

Now all that you need to do is write to the eeprom. If your card is from Europe:

#ethtool -E eth0 magic 0x2200 offset 0x8 value 0xf6
#ethtool -E eth0 magic 0x2200 offset 0x9 value 0x12
#ethtool -E eth0 magic 0x2200 offset 0xa value 0x3c
#ethtool -E eth0 magic 0x2200 offset 0xb value 0x10

If it is from the US:

ethtool -E eth0 magic 0x2200 offset 0x8 value 0xf5
ethtool -E eth0 magic 0x2200 offset 0x9 value 0x12
ethtool -E eth0 magic 0x2200 offset 0xa value 0x3c
ethtool -E eth0 magic 0x2200 offset 0xb value 0x10

N.B. the -E must be uppercase for writing to work.

Now reboot your computer and you should no longer get the error 104...!

For more details see: http://www.x1000forums.com/index.php?showtopic=8737

Regard

Mindenkinek sok szerencsét, és sok nyugtatót! ;]

elötte :

[link]

utána:

[link]

[Szerkesztve]

(#135) peterkeT válasza csontika (#134) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Én még mindig f*snék tőle, úgyhogy marad a PCMCIA. Gratula amúgy. :C

Ja, és sok sikert, minden esetleges vállalkozó szellemű kollégának

Más: Ha már így feljött, Utólagos engedelmetekkel átnevezem a topikot, azt hiszem így is az marad, ami, sőt...

Szerk: egyébként egy ötlet: kezdheted gyártani a moddolt kártyákat és árulni a hardver piacon. Egyre még én is vevő lennék, de csak ebben a topikban is kerestek ilyet vagy hárman rajtam kívül is. ;)

p

(#136) csontika válasza peterkeT (#135) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Szerintem, nem lenne akadálya, csak értelmes árkategóriát kéne kitalálni, esetleg vennék egy minipci pci fordítót , mert akár hogy is nézem a menet közbeni pakolásnak előbb utóbb megvan az ára... habár még garis a notim. Meg ugye gondolom ha moddolom nincs gari
Ki mennyit fizetne egy ilyen kariért?

[Szerkesztve]

(#137) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Sajnos ezt már nem tudtam odaírni, de nektek nem jó ez a kari?
W500 Wireless LAN 802.11 a/b/g Mini-PCI kártya (PF952AA)

bruttó ár: 14 575,- Ft
nettó ár: 11 660,- Ft
[link] az eredeti HP shopban, erre még gari is van:)

(#138) peterkeT válasza csontika (#137) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Sajnos ez nem működik az nc sorozatban, bár a honalpon az áll, hogy igen. Fél nap keresés után hívott vissza a supportos kolléga (de visszahívott!), hogy nekem egy másik kártyát ajánl (ugyanazt, mint amit a helyi szervíz is ajánlott), nettó 30k körül...

Viszont 15k szerintem reális lehet egy ilyen moddolt kártyáért, ha jól tudom, 10k alatt van már mini-pci wlan. Ennyit pl nekem is megérne.

p

(#139) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Pár szó a WI-FI-hez:
Eredeti HP-s driverekkel használom 4.0F kifogástalanul működik. Még a WI-FI gombbal is lehet kapcsolgatni miután feltelepítettem.

Várom az érdeklődőket 15k :))

Most láttam hogy ATIbácsi végre gyártott saját meghajtóprogramot notikhoz, de ami a legjobb, hogy mostmár nem csak az X szériát támogatja hanem a 9XXX-eset is. Van valakinek kedve kipróbálni és elmesélni hogy milyen, mert egy picit lusta vagyok telepítgetni.:)
Itt van valahol, közelebbit nem tudtam bocs :O
[link]

(#140) peterkeT válasza csontika (#139) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Hm. Úgyis fel akartam már tenni az 5.11 Catalystet, mert kinyírta az nfsmw szegény gépet. Ez a Catalyst Mobility 5.11 for Windows XP nem hangzik rosszul...

Ment privi amúgy.

p

(#141) peterkeT válasza peterkeT (#140) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

''Köszönjük, hogy érdeklődik a CATALYST (TM) iránt.

Ez a szoftverfrissítés sajnos nem telepíthető az Ön rendszerére. Az illesztőprogram-frissítésekkel kapcsolatban érdeklődjöna noteszgép gyártójánál.''

Azannya. Tud magyarul... :D

Valószínű ez lehet a gond:

''Notebook Manufacturers and System Integrators Supported:
Alienware
Arima
Clevo
Eurocom
Falcon Northwest
FIC
HyperSonic PC
Mitac
MSI
Pro-Star
RockDirect
Sager
Uniwell
Velocity Micro
VoodooPC''

p

(#142) xcbiker válasza peterkeT (#141) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

én ilyet használok: http://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.php
szerintem jó.

(#143) peterkeT válasza xcbiker (#142) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Igen, nekem is ez volt fent eddig, egy régebbi, a 2625-ös. De Omegából még nincs Catalyst 5.11-re épülő, csak 5.10-es. Most bánatomban azt tettem fel: 2675a.

Egyébként nincs ma jó napom, megpróbáltam a hivatalos 5.11-es Catalystot is telepíteni, és közölte velem, hogy nem talált hardware-t, amihez feltehetné. :F

Marad az Omega...

Nem baj, talán hamarosan lesz 5.11-es alapú is, az állítólag sokat dob a régebbi (9xxx) kártyák teljesítményén nfsmw alatt.

p

(#144) peterkeT válasza csontika (#139) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Jó dolog ez a belső W-LAN kártya. :D Bár a kék LED kicsit erős, de szerintem meg fogom szokni. A kilógó PCMCIA mindenesetre nem hiányzik. Ezer köszönet érte.

Visszavonom. Ha ég a kék, a zöld és a sárga LED egymás mellett, és még a némítás pirosa is alattuk, annak megvan a feelingje. :D Miit nekem hidegkatódcső. :DDD

p

(#145) peterkeT válasza peterkeT (#144) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Egyébként amit észrevettem, hogy a gép üzemideje jelentősen megnőtt a PCMCIA kártyás használathoz képest. Most bekapcsolásnál alapból 4 óráról indul, és kíméletes használattal (legalacsonyabb fényerő a sötét szobában, csak net és alatta némi zene) ez meg is van... :) Ez kb húsz perc, fél óra plusz.

p

(#146) csontika

csontika
(kvázi-tag)

AGP apertúra mérete 256 MB 512MB RAM-nál....
ezt nem lehet valahol megfúrni hogy ne ennyi legyen? Mert a BIOS-ba semmi erre utaló dolog nincs. Esetleg van valami billentyűkombináció ami előrántja a többi bios beállítást is?
USB- ről szeretnék bootolni valami tölet esetleg GRUB? De jó lenne valami egyszerűbb megoldás, pl esetleg XP indítómenüjébe belerakni vagy nemtom...

(#147) sghc_toma

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

Helló mindenkinek!!

Vhol itt említettétek, hogy az nc6000-esben az ati m9600-nak csak 32mb memója van. Nekem aida(ja, bocs már everst..) azt mondja, hogy 64. Meg az ati tools is. Szóval nekem tuti 64 mega van.
Amúgy ATI tools-szal tényleg naggyon durván lehet húzni a kártyát..

Ja, és egy kérdés: sztetek mennyiért lehetne eladni egy nc6000es gépet proci, vinyó, memória, meg billentyűzet nélkül? Akár darabokban is.. alaplap, kijelző, aksi, dvd/cdrw kombó.

in asm we trust

(#148) ShadowLord

ShadowLord
(senior tag)

intel alapu asus w-lan karikat se fogadja az nc6000?

Aki kételkedne megbizhatóságomban http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=ShadowLord

(#149) peterkeT válasza ShadowLord (#148) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Nem. Csak speckó HP-s kártyákat. Nem az a lényeg, hogy Intel alapú-e, hanem, hogy HP-s BIOS van-e belesütve.

p

(#150) ShadowLord válasza peterkeT (#149) üzenetére

ShadowLord
(senior tag)

a hp oldalán lattam 16k-ert az nem jo bele?
Intel Wireless LAN 802.11 b/g Mini PCI kártya (PF952AA)

bruttó ár: 16 421,- Ft
nettó ár: 13 684,- Ft

a compaq cucok se jok bele?

[Szerkesztve]

Aki kételkedne megbizhatóságomban http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=ShadowLord

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.