Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Bővebben: link
Intel® Pentium® M processzor 1.6 GHz
512 MB DDR-SDRAM
40 GB 5400rpm merevlemez
14.1'' TFT/XGA kijelző (1024x768)
ATI Mobility Radeon 9600 32 MB
24x DVD/CD-RW MultiBay meghajtó
56k modem, 10/100/1000 Ethernet csatoló

Hali, vettem a fent emlitett notebookot, az előtelepitett windowstól megszabadultam, letöltöttem a legfrisebb drivereket, de sajnos 1-2 dolgot nem sikerült felrakni:
Képernyőn nem jelzi ki a numlock, capslock, némitás, stb. jelzéseit. Eredetileg mutatta volt.
Angol billetzűzete van, mivel lehetne a hosszú i t megjeleniteni? (windosos karakterábla és alt+161 kilőve!)
Esetleg rá lehet valamelyik trackpoint gombjára rakni?

Kösz!

[Szerkesztve]

A rendszeres tanulás a tudás egyik rokona!

(#2) xcbiker

xcbiker
(PH! addikt)

nem rossz! :)

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#3) karib válasza csontika (#1) üzenetére

karib
(PH! addikt)

Nem rossz, 3 db. első hozzászólás :))

A Compaqtól elérhető kellene legyen az összes szükséges szoftver, check again...

Hosszú i = ALT+J. Ez a kisbetűre müx, a nagy í-t egyelőre kerülöm - hasonló cipőben járok jómagam.

Department of Redundancy Department

(#4) csontika

csontika
(kvázi-tag)

3X kattintottam a frissítésre :)
Letörölni nem tudtam csak módosítani...bocs! Nem találtam a törlés gombot! ;]
Köszi a í-t! Nekem altgrrel működött!
altgr+i=Í
HP től mindent letöltöttem, lehet hogy el van valahova dugva csak én nem találom.

[Szerkesztve]

(#5) HEBI válasza karib (#3) üzenetére

HEBI
(senior tag)

Jelenleg nekem is ilyen gépem van, de nekem magyar a bill (12000+áfa).
Baromira nagyot csalódtam a mobil ATI9600-ban, ez nagyon mobilra sikerült teljesítmény ügyileg. De egy ilyen kis géphez nagyon jó. Azt nem értem, hogy egyeseknek miért megy jobban. (3DMark2001SE 5800 ppont köröl). Ötlet?

[Szerkesztve]

A csiga nem lassú állat, csak nagy a súrlódása...

(#6) karib válasza HEBI (#5) üzenetére

karib
(PH! addikt)

A Mobility széria tudtommal két kivitelben készül, a chip mellé integrált memóriával (kompaktabb, de kisebb a max. elérhető freki), illetve chip + a nyákon külön video memória. Lehet eltérés a memóriabusz sávszélességében, illetve a beállított frekvenciák (GPU, RAM) is eltérnek implementációnként.

Az nc6000-ben elég fura módon 32 megás MR9600 van, ami szerintem csak 64 bites RAM-ot használ, azt is valszeg a lassabb, chip mellé integrált kivitelből. Csak tipp, de szerintem ezért lassabb. Ergo a Cpq mindenképp R9600-at akart írni a speckólistára, de csak így tudták gazdaságosan megoldani - félmegoldással.

Department of Redundancy Department

(#7) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Nektek vot takarókupak a dokkolóegységen? Utólag hol lehet venni? Trackpointra sapkát hol lehet kapni?
Mindig ójraindul magától a gép, és lefuttat 1 teljes memóriatesztet ha kiveszitek az akksit és beleraktok 1 újat?
Bővítettem a ramot, s utána a renszeridő 1980 lett.... ötlet? Biosbeállítások persze megmaradtak.
Neten valahol utána lehet nézni szériaszám alapján hány év gari van a notira?
Továbbra sem találom capsl.,numl.,hangerő kijelzős beállítást. Biztos mindent letöltöttem.
Ja sp2es windows xpm van fel kell rakni a következő csomagot?
TITLE: System Enhancements Disk for Windows XP (Service Pack 2)
VERSION: 1.00 Rev. B
SP28677 néven lehet letőlteni.
Csak azért mert nem települ nem megfelelő xp verziószáma.

[Szerkesztve]

(#8) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Hali!
Ha valaki tud nekem képet vagy leírást küldeni, hogyan lehet kicserélni az elemet a notiba azt megköszönöm! Mert haeltávolítom az akkumlátort, az idő és bios beállítások törlődnek. Kösz!

(#9) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Szervízkézikönyv: :))
1. rész:Bővebben: link
2. rész:Bővebben: link
nc6000 be RTC elem, és dokkolóegységre gumidugó érdekel. :U
csontigeri@freemail.hu
KÖSZ!

[Szerkesztve]

(#10) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Ha valaki lenne olyan kedves megnézni, ha eltávolítja az akkumlátort néhány percre,miután visszarakja, csinál a gép teljes memóriatesztet?
Megmaradnak CMOS beállítások, óra stb... :F
Milyen bios van a gépen?

HP Support azt mondta capslk, numlk dologra, h hívjam fel a Microsoftot.., mert az az ő asztaluk, s nem a HP driverekben van benne. :C

Remélem nem én leszek a következő hozzászóló :O

[Szerkesztve]

(#11) HEBI válasza csontika (#7) üzenetére

HEBI
(senior tag)

- Nekem nem volt takarókupak.
- Notebookboltban, legalábbis Győrben lehet.
- Nekem nem indul újra és nem is veszti el az adatokat.
- Nekem újkorában lett csak RAM bővítve, akkor nem tapasztaltam semmi ilyesmit (óra átállítása, mem. teszt)
- Nem tudok róla, de egy HP szervízben biztos meg tudják mondani, hogy garis-e és meddig.
- Nem értem mi neked a ''kijelzős beálítás'' ezt egy kicsit kifejthetnéd.
- Nem azt kell felrakni, hanem az alapot (nem az SP2-est) a sima System Enhancements Disk for Windows XP.

Hát ezzel nem sokra mentél, de legalább nem csak Te irkálsz ide. :)

(#12) HEBI válasza karib (#6) üzenetére

HEBI
(senior tag)

Valószínűleg tényleg valami nagyon mobil verzió van benne, de megnéztem nagyon lehet húzni (GPU/MEM, Alap:250/200 -> Max:290/300). Jelentős teljesítménynövekedéssel jár a húzás.

(#13) csontika válasza HEBI (#11) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Hali!
Legalább nem 1edül vagyok. :DD
A képernyő bal alsó sarkában a num lk, caps lk, scroll lk megnyomása után szürke alapon osd felirat jelezte a funkciók aktiválását, ill. inaktiválását.
Köszi a válaszokat!

Mennyivel nőtt a sebességed?

[Szerkesztve]

(#14) HEBI válasza csontika (#13) üzenetére

HEBI
(senior tag)

3DMark2001-ben 5xxx-8xxx pontosan nem emlékszem, de jelentősen.

(#15) csontika válasza HEBI (#14) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Ez igen mivel csináltad? Ati Tool.. :C
Mivel tudod monitorozni mennyire melegszik?
MBM5 próbáltam de alig ír ki valamit, mert nem támogatja ezt az alaplapot.

(#17) HEBI

HEBI
(senior tag)

ATI TOOLal csináltam.
Most néztem meg a 3DMark2003-at 1836 pontocska.
Az első teszt megy csak rendesen a többi szagatt (10-11 FPS).
Szerintem ez egy ilyen pici kis géptől egész jó teljesítmény.
De nekem csak 1.4-es a proci.

[Szerkesztve]

(#18) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Már megint 2x nyomtam... :O
Nem hibázik? Mennyire melegszik? Neked is 64bites memóriabuszod van az Atin?

[Szerkesztve]

(#19) HEBI válasza csontika (#18) üzenetére

HEBI
(senior tag)

Keresnünk kellene valami jó kis drivert a mobil 9600-hoz! Nem tud valaki ebben segíteni?

(#20) csontika

csontika
(kvázi-tag)

OmegaDrivers: Bővebben: link
Ha felrakod megírod a tapasztalatokat?

(#21) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Ha valaki talál az alaplapról fotót, rakja fel!
Engem a ATI RAM-ja érdekel van e rajta hűtés, esetleg mozog a közelében a levegő? A húzástól nehogy megsüljön. ;]

Ha találtok valami progit mivel monitorozni lehet a fesz., hőm., ford. sz. akkor azt is. :F
Köszi!

Nekem a HDD-m 52 fok kürül van Nektek hány fok? Max 55 fok a megengedett.
Nem sok egy kicsit? :Y

(#22) HEBI válasza csontika (#20) üzenetére

HEBI
(senior tag)

Na felraktam semmi különös nincs vele egy rendesen(!) összerakott drivernek néz ki beépített tuning lehetőséggel.
Néztem vele 3DMark 2003-at (1948 pont) és 2001-et is (7972 pont), azaz ugyanannyit tud, mint a ''rendes'' HP-s driver.

(#23) dat válasza csontika (#21) üzenetére

dat
(senior tag)

25 fok :) ,pedig nem is mobil procis, tehát még fűtenek is körülötte. (Acer TM 2201, 2,6MHz cerka)

(#24) csontika válasza HEBI (#22) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Akkor maradok a HP-s nál. Köszi
Ezek tuningolt eredmények?
Neked is 64bites a videókari memóriabusza?

Engem főleg a FUJITSU MHT2040AH PL (30-40-60GB) -os HDD-k érdekelnek.

Azért nem biztos a 25 fok. Szobádban van jó esetben ;] 23-25 fok, ahogy montad a géped is fűt, és notebook, tehát nem biztos az a 25 fok....
Nekem 2 értéket mutat egy 5X- és egy 11 fokosat

Ja és a Seagate vinyóm kb35 körül van, pedig a házamnak jó a szellőzése.

[Szerkesztve]

(#25) dat

dat
(senior tag)

Persze ez kevés, biztosan több, de program szerint ennyi. Én meg nem vitatkozok vele :). Mondjuk 40-45 nél több nem nagyon lehet sztem. Épphogycsak langyos a takarólemez.

(#26) csontika válasza dat (#25) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Az nekem is, épphogy langyos. :O

(#27) HEBI válasza csontika (#24) üzenetére

HEBI
(senior tag)

Igen tuningolt eredmények (GPU/RAM 270/304).
Igen (sajnos) nekem is 64 bites, de legalább húzható.

(#28) csontika válasza HEBI (#11) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Van ötleted, hogy miért 49MB az angol és 17MB a magyar System Enhancements Disk for Windows XP?
HP-nál megkérdeztem, azt mondták mind a 2 fell kell telepíteni, csak az SP2-eset másodiknak.
Az első felment de a 2.-nak nem tetszik a Windowsom verziója SP2 build 2600...
:(

[Szerkesztve]

(#29) HEBI válasza csontika (#28) üzenetére

HEBI
(senior tag)

Nálam is ez a helyzet az SP2-es nem megy fel, erre mit mondanak a HP-nál?

(#30) csontika válasza HEBI (#29) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

''A készülék összes melegedo alaktrészének hutését egy hutöborda és a rajta található ventillátor látja el. A megfelelo hutési teljesítményrol gondoskodik még a hardware belso elrendezése is.''
Ez azt jelentené, hogy a videókari ramja is hűtve van? :))
Azért ha valaki szétszedi, fotókat küldjön! ;] (Persze ha már nem garis!)

Holnap jön magyarra csomagokra a válasz.

Egy pirospont HP teknikai támogatásának! :C Ja és 1 munkanapon belül válaszolnak! :DD

[Szerkesztve]

(#31) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Milyen szép színes lett! :DDD

(#32) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Kedves Ügyfelünk!

Köszönjük, hogy megkereste a Hewlett Packard Vevõszolgálatát!

Magyar operációs rendszerre információink szerint a magyar nyelvu System Enhancements Disk-et kell telepíteni, azaz az SP27554.exe-t, majd az SP28677.exe-t. Amennyiben így nem települne, kérjük próbálja meg az angol verziót (SP27545.exe, majd SP28668.exe). Ha mind az angol, mind a magyar verzióval jelentkezik a hiba, kérjük telepítse újra az operációs rendszert a géphez adott telepíto CD-krol.

Tisztelettel:
Hewlett Packard Vevõszolgálat.

Tájékoztatjuk, hogy a HP egy web alapú problémakeresést, diagnózist és megoldást is kínál a legtöbb termékhez a Bővebben: link (Angol/Francia/Olasz/Német) címen .

MEGJEGYZÉS: Az általunk adott tanácsok kifejezetten a nekünk feltett kérdésekre adott válaszokra korlátozódnak, amely válaszok kialakításakor a részünkre átadott információkat vettük figyelembe. A felmerült problémák és megoldásaik nagymértékben függhetnek az ön számítógépének rendszerkörnyezetétõl, és sok más, a HP által nem ismert körülménytõl. Ebbõl következõen a HP az adott tanácsokért nem vállal semminemû felelõsséget . Tájékoztatjuk, hogy a technikai információk idõközben változhatnak, ahogyan folyamatosan bõvül az adatbázisunk, és éppen ezért azt javasoljuk, hogy látogasson vissza rendszeresen Vevõszolgálati oldalunkra a http://www.hp.com/support címen, a frissítésekért. A HP t nem terheli felelõsség az esetlegesen elõforduló közvetlen, vagy közvetett károkért, meghibásodásokért, amelyek ezen információk felhasználásának eredményeként jelentkeznek.''

Na megpróbálom az angolt.....:(:(:(

[Szerkesztve]

(#33) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Nem akrtam újratelepíteni, de találtam decemberi drivert 1.00C-t.
Minden kérdés nélkül felment. Bővebben: link :DD:DD
Az összes nyelvhez ugyanazt a softpackot lehet letölteni!!! :F

1.00C-t nem a nc6000-hez csinálták, nem is írták oda az összes dolgot amit az 1.00B frissíti. :O Méretéből adódóan tartalmazhatja B-s frissítéseket is, de ha nem így van, írjátok meg!
1.00C telepítése után gyönyörűen felment a B-s is.;]
Kiváncsi vagyok erre mit mond a HP!:)):))

[Szerkesztve]

(#34) xcbiker

xcbiker
(PH! addikt)

Jó kis noti én is ilyet vettem nemrég a cégünknél részletre!

Nekem annyi gondom volt kizárólag, ha véletlenül lecsuktam a kijelzőt és lement standby-ba akkor a visszakapcs után a tapi padra való ''rákattintás'' kikapcsolt.

Van valakinek ötlete, hogy mivel lehet ezt a notit még jobbá tenni?

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#35) csontika válasza xcbiker (#34) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Hali!
Nekem tökéletesen működik, szerintem rakd fel a legújabb drivereket, mert az előtelepítettek nem a legfrisebbek.(Nekem 5.9-es van fenn.)
Arra vigyázz ha nem állítod be a monitort kikapcsolásra, s a fedél lehajtásánál ''nincs művelet'' van beállítva, akkor a noti csak a háttérvilágítást kapcsolja ki, TFT továbbra is működik, ez nem fincsi ha napokig be van kapcsolva!:Y

[Szerkesztve]

(#36) HEBI válasza csontika (#32) üzenetére

HEBI
(senior tag)

Ez a Enhanced mode továbbra sem 100%-os. Nekem a vadi friss telepítésű SP2-es WinXp Profra nem ment fel csak az alap (nem SP2-es), no meg a C-s amit írtál.
Persze ettől még nem vettem észre, hogy bármi is lassabb lenne. :)
Nemrégiben volt szó az Omega driverekről. Na mégiscsak érdemes feltenni, nekem egyes játékoknál komoly javulást hozott és van egy-két hasznos opció az újabb driverben.

[Szerkesztve]

(#37) csontika válasza HEBI (#36) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Nekem a C-s simán felment. Szerintem benne van a B-s is.:)
Nekem C-s után a B-s is felment.:U De következő alkalomkor már csak SP1eset éa a SP2C-set fogom felrakni! HP meg nem tud seemit, lehet h azóta fejlődtek... Ha gondolod írj nekik!:DD
Milyen játékoknál tapasztaltad?
Mik azok a beállítások?

[Szerkesztve]

(#38) HEBI válasza csontika (#37) üzenetére

HEBI
(senior tag)

1. Pl. a Riddick (a játék pontos nevére nem emlékszem) barmi lassan ment és érdekes színes pixelek jelentek meg a HP driverrel, de az Omegasal semmi gond nem volt, ment rendesen és ''hibás'' pixelek is eltűntek.
2. Pl. a Powerplay beállításoknál, aksi állapothoz rendelt beállítást lehet csinálni.
3. Alapban, ha aksiról ment a gép a HP-s driver barmira visszavette a vga-t teljesítmény ügyileg, ez gyakorlatilag az egyszerű windows használat közben is érezhető volt, ezzel a driverrel gyorsabb a gép érzésre (scroll, menük) pedig ez is visszaveszi 100 Mhzre a GPU-t ha épp nem kell semmire.

[Szerkesztve]

(#39) xcbiker válasza csontika (#35) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

új driver és megoldódott a problem! :DD

(#40) csontika válasza HEBI (#38) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Kösz

(#41) csontika

csontika
(kvázi-tag)

Valaki próbálta már az infrát?
Nagyon lassan ismeri fel, ha telefon van elötte, nem tudom összehhozni, pedig az előző notimmal ment. (SAMSUNG SGH C100)

[Szerkesztve]

(#42) HEBI válasza csontika (#41) üzenetére

HEBI
(senior tag)

Nekem megy simán a Csajszi C100-asával.
Viszont az Omega driverhez (VGA) lenne egy hozzáfűzni valóm, a TV kimenet nem megy vele rendesen, csak az eredeti HP-s driverrel.

(#43) HEBI

HEBI
(senior tag)

A hétvégén kíváncsiskodtam egy kicsit, megpróbáltam szétszedni a nc6000-et, ameddig a gari engedte. Leszedtem a billentyűzetet, a takaró lemezeket hátha látok valamit a belsejéből, hát baromi keveset láttam. Nagyon jól el van szigetve benne minden. Egy picit láttam a hűtéséből is, valami érdekes rideg alu ötvözetnek nézett ki ez a relatíve nagy méretű passzív rész, persze semmi polír meg ilyenek. Az aktív rész 4 cm-es ventivel meg alulról és oldalról is szelőztethető. Baromi jól ki van találva.
A korábbi zv5000-es pavilionhoz képest ez nagyon összerakott, abban ''minden'' kilátszott a bill. alatt, a hűtés sem volt valami egyedi (borda+2 venti).
A Toshiba (Satellite Pro 6100) heatpipe rendszere sem volt semmi, de az baromira melegedett. Az aktív része meg olyan volt, mint a ''hajszárítós'' VGA hűtések. Abban sem voltak így elzárva az alkatrészek a külvilágtól és egymástól.
Látott már valaki belülről IBM T vagy X szériát? Szerintem a hűtésben az X széria nagyon jó lehet...

[Szerkesztve]

(#44) BFeco válasza HEBI (#43) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

>Látott már valaki belülről IBM T vagy X szériát? Szerintem a hűtésben az X széria nagyon jó lehet...

IBM ThinkPad T40:

Hardware removal and installation - ThinkPad T40/p, T41/p, T42/p (videók!):

[Szerkesztve]

ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

(#45) Hurracan

Hurracan
(kvázi-tag)

Lenne egy hülye kérdésem.......
Re-Install XP ---- Utána ugye az felismeri a vidi karit meg mindent........nah most milyen drivereket kell letölteni még hozzá.......ilyen frissítés meg stb.........:P
Tom hogy setét vagyok:B

(#46) HEBI válasza Hurracan (#45) üzenetére

HEBI
(senior tag)

Ezen az oldalon megtalálsz mindent ami kell:

(#47) HEBI válasza BFeco (#44) üzenetére

HEBI
(senior tag)

Hát igen ettől nagyok a nagyok! Ez aztán support. IBM :C

(#48) csontika válasza HEBI (#43) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Nekem is megy ha nincs feltelepítve az SP2.
Neked fent van?
Honnan szereztél IrDA modem drivert, Windows-ét használod?
Sikerült megoldani ircomm2k-val Bővebben: link mintha soros kábelen csücsülne a telcsi, de jobban érdekelne tiszta IrDA-s megoldás.

Nem akarok hülyeséget mondani, de amit láttál alu borda szerintem csak a GPU-t, s jó esetben a hozzá tartozó memóriachipeket is hûti. Ez engem is érdekelne, van-e ramokon hûtés, s hol helyezkednek el az alaplapon.
Cpu kapot egyheat-pipe-os csini vörösréz hûtõt. Ami jó teljesít. :C
Sajnos az alaplapi chip-et már nem láttam.

[Szerkesztve]

(#49) HEBI válasza csontika (#48) üzenetére

HEBI
(senior tag)

A memóriáknak nincs külön hűtése, ezt Te is egyszerűen megnézheted, mivel mindkét slot szabadon hozzáférhető. Ez egyik az alján van, meg is van jelölve, a másik slot meg a billentyűzet alatt. Jó mondjuk mindegyik ''fölött'' ott van egy vékony alu lemez, de nem ér közvetlen hozzá, viszont a hőt gondolom jól elvezeti.

(#50) csontika válasza HEBI (#49) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Ja, én nem a RAM-ra voltam kiváncsi, hanem a videokari alaplaplapra integrált 32-64Mb video memoriájára. Mindkét memóriaslot a fémlap alatt helyezkedik el, egymás felett lépcsőzetesen. Ami a hátoldalon van, az a Wi-Fi- nek hely, van még ott 1 fehér és 1 fekete zsinór antennacsatlakozás gyanánt. De ha jobban érdekel a felépítése, nézd meg a szervizleirásban, már közzétettem a linkeket.:)

Megjelent pár frissítés sajnos csak a Protect tools-hoz.

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.