- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sörösló
aktív tag
válasz
darvinya #45532 üzenetére
Na-na... nemrég láttam a Jófogáson Ganzuniv 2 műszert bagóért. A sajátjaimat (2 van) kincsként őrzöm. De lehet profi szintű műszereket kifogni olcsón is.
Jut eszembe, seprem lassan a műhelyt. Lomtalanításra vár egy Philips VHS videó, egy Epson 1170-es duplaszéles és egy normál Okidata mátrixprinter, egy komplett mikroprocesszoros vezérlő táppal meg mindennel, őskőkori Ganz-Ansaldo frekiváltó, 5x86-os műemlék számítógép, egyéb elektronikapanelek. Ha valakit érdekel és megoldja a szállítást, ingyen adom.
-
-
CheGhost
aktív tag
válasz
ozzy711 #45528 üzenetére
(#45526) Lompos48 és (#45528) ozzy711:
Most vagy én néztem félre valamit, vagy ennyire tudatlan lennék?Egyen- és váltóáram 20 A-ig, egyen- és váltófeszültség 700, ill. 1000 V-ig (persze 300 V-nál többel hétköznap nem találkozunk), ellenállás-, kapacitásmérés és egyebek.
Az áramerősség mérés sok eszközön csak egyenáram esetén lehetséges, ennél pedig megtalálható. Persze a nagy osztálypontosságot ennél az árkategóriánál nem kell elvárni, de első körben vállalhatónak tűnik nekem, mint ebben a témában nem túl elmélyült egyénnek. -
válasz
darvinya #45524 üzenetére
Na, úgy néz ki, megoldódott a probléma! Összetett volt a hiba... Az előző kapcsoló tényleg hibás volt, viszont a bekötés sem volt jó.
A tünetek a két kapcsolóval - ugyanannál a bekötésnél:
Régi (hibás): A kompresszor a hőmérséklettől függetlenül állandóan ment.
Új: a kompresszor lekapcsolt, viszont álló kompresszor mellett lekapcsolt a zöld jelzőfény, és nem volt belső világítás sem.Most felcseréltem a vezetékeket, és van állandó jelzőfény, illetve a kompresszortól függetlenül működik a belső világítással együtt, de még nem rakom össze teljesen, délutánig várok vele...
-
CheGhost
aktív tag
válasz
Lompos48 #45520 üzenetére
Helló!
Ha kicsit bonyolultabbra van szükség, akkor ez a típus megfelelő lehet? Vagy van valami jobb alternatíva? -
darvinya
titán
válasz
csabyka666 #45523 üzenetére
Fordítsd meg a bekötést.
-
Üdv mindenkinek!
Korábban írtam a topicba a Zanussi hűtőnk szabályzójával kapcsolatban.
Ma beszerelésre került egy újabb, immáron a harmadik példány. Frankón behurkoltam a lefogató műanyag alá a kapilláriscső végét, hogy minél nagyobb felületen érintkezzen a hűtő hőátadó felületével. 0-tól 6-ig van skálázva a "tekerője", 1-es fokozaton járatom, tehát elvileg ez a "legkevésbé hideg" állapot. 10 órakor kapcsolt be a kompresszor, szóval ha reggelig nem kapcsolja le, akkor megint tanácstalan leszek... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kernel #45505 üzenetére
OMG, ez volt a probléma!
Ma jobban megnéztem, a vas keret és a műszerek össze vannak kötve, de a földekre nem megy rá sehol, erre figyeltek a gyártásnál.A brummot meg az szüntette meg amit mondtál, hogy az egyik erősítő GND-jére kötöttem rá az előfokot a 10 centivel arrébb lévő táp GND helyett.
Most teljes csönd van, végre úgy szól minden, ahogy kell. Hálám üldözni fog!
Egyébként így néz ki a véglegesített JLH erősítő:
Ezzel, ennek az előző verziójával kínlódtam annyit. Most már mondhatom, megérte.
-
Milo629
aktív tag
Üdv. szeretnék beruházni, egy normális (vagy inkább vállalható) multiméterre. Extrák egyáltalán nem fontosak, nem kell rá hőmérő / kávéfőző meg istenharagja. Első sorban számítógépben / körül lenne használva a kérdés pedig, hogy létezik-e ilyen paraméterekkel 5-10 ezer forint között megvásárolható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest