Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krichd1

    addikt

    válasz gordonfreemN #68807 üzenetére

    A Chorus C8 VW kb. ugyanannyi újonnan, mint egy használt Chorus 826 VW. A kettőt nem hallottam egy helyen, de nagy valószínűséggel ugyanaz a kettő.
    Nyilván egy C8 VW meghozná a hiányzó mélyeket a B8 VW-hez képest és további előnyei is lenne az álló hangdoboznak, mint például a kis hangerőn is nagyobb dinamika, arányosan a valósághoz közelebbi méretű hang (amit behatárolnak a szoba méretei), tisztább középtartomány, testesebb hangszerhangok (a középtartománynak is van testessége, nem csak a mély hangokra értve) stb..., tehát nagyjából azt lehet mondani, hogy a nagyobb "tüdő" előnyei érvényesülnének.
    Természetesen a Focalon kívül nagyon sok más márkájú hangdobozt is meghallgathatsz, vagy akár Focalon belül is például régebbi Electrákat. Itt a fórumon a Monitor Audio, Focal, Elac hangdobozok általában a kedvencek, ezekről van legtöbb tapasztalat. Ha alapvetően tetszik a B8 VW hangja, akkor ilyesmi irányba lenne érdemes elkezdeni hallgatózni. Ajánlom figyelmedbe a most kifutó akciós Canton Vento Reference 7 DC-t, szerintem mostanság az egyik legjobb ár/érték arányú hangdoboz, amit újonnan lehet kapni, jóval magasabb szint, mint a Chorus.
    Ha más hangzás irányban szeretnél elindulni, akkor például ott a Tannoy Revolution, Precision szériája, nagyobb Chariok, Spendorok, régebbi nagyobb Infinityk, néhány panelsugárzót sem ártana meghallgatni, például Magnepanokat.

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

Új hozzászólás Aktív témák