Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    válasz vili13 #5999 üzenetére

    A padló csillapítása elég. Nem fog pingpongozni és felerősödni. Amelyik falsíkot éri először a hang, azt érdemes figyelembe venni. Sokkal jobb a padlót erősebben csillapítani. mintha két vékonyabb réteg lenne fenn és lenn. Ideális esetben lehet elnyelő álmennyezetet feltenni. Macerás, drága. Amúgy meg a túlcsillapított helységben kényelmetlen a hosszú tartózkodás, lakóhelynek nem jó. Ezért mondtam az elején 0.2-0.4s utánzengésűvé érdemes csillapítani a hifi szobáját.

    A legolcsóbb lineáris mikrofon a behringer valamilyen 8000 nevű. Mérésre való. Felvételre nem, mert zajos. Viszont lineáris. Előfok, fantomtáp kell neki. Kis keverő...
    Méréshez én egy behringer B5.ös mikrofont használok gömbi kapszulával. Nem zsínór egyenes, mint a mérő mikrofon, de kalibrálom, így használható és érzékenyebb, mint a 8000.

    Meglepődtem, hogy nyomot hagytam már. A füles buherálást említetted. :) Ezt most autókban csinálom. Szoftveres tuning a hanganyagon.

    Amúgy van azért buktató a szoba akusztikában is. Mikor késznek hiszed és még egyszer mérsz, előjön egy olyan bibi, amit a már kezeltek elfedtek. Végül is kompromisszum kell.
    Annak tükrében, hogy a cucc kiválasztásával, tesztelgetésével tologatásával, heteket eltölt a fülelni vágyó, ez a néhány délután, meg egy kis fúrás-faragás igazán nem erős projekt és nem is jön többe 20-30 ezernél. Amúgy meg kiszolgál sokáig.
    Jó esetben nagyon fel lehet dobni a szobát jól megválasztott színekkel, formákkal a mélycső, rezonátor mögé tett fénnyel.

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák