Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shtml

    őstag

    Sőt a csatlakozóknak is van "sajáthangjuk", ezeknél a jelvisszaverődés köp bele csúnyán a levesbe.

    Egy tisztességesen és főleg igányesen megépített eszköznél azonban mindezek gyakorlatilag semmit nem számítanak, mivel közvetlenül a D/A konverter előtt korrektül helyreállítják az alacsony jitterrel rendelkező órajelet.

    (#4814) Ba cy lus:

    Mármint a pre-emphasis? Semmire nem jó, csak az élet bonyolítására. A jel útjába be kell tenni egy de-emphasis szűrőt, amelyet ha nem mérnek be pontosan - és a high-end cuccok kivételéven nem mérik be pontosan -, akkor további hangképváltozás lesz az eredmény. Talán az analóg technikából visszamaradt reflex alapján találták ki, amíg r nem jöttek, hogy a zajt egyéb módszerekkel hatékonyabban lehet szűrni (oversampling, noise shaping).

    (#4815) Ba cy lus:

    Egy amúgy korrek módon kivitelezett 16 bites DAC szólhat olyan szépen, mint egy slendriánul megépített 20 bites DAC akárhányszoros oversamplinggel. Azonban az oversamplingnek komoly előnyei vannak. Egyetlen hátránya az, hogy ha túlmintavételezést alkalmazol, akkor már nem használhatsz 16 bites DAC-ot, mert hát az nem lesz képes feldolgozni az interpolációval generált, ezért nagyobb bitmélységű mintákat. Hiszen pl. 8-szoros túlmintavételezés alkalmazásához legalább 19 bites DAC kell - ami sokkal drágább, mint a 16 bites.

    A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

Új hozzászólás Aktív témák