Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz lugosi #23865 üzenetére

    Csak érdekességképpen, ezek az echolette szerkezetek olyan effekteket tudtak hozzátenni a gitár hangjához az 50-es években, amiknek a hangját digitálisan sem lehet 100%-osan visszaadni, jó kis analóg szerkezetek.
    Egy egyszerű, de ötletes megoldással (nem nagyon volt még memória, meg processzor) egy magnószalag forgott körbe, amit egyik pillanatban rögzített, azt kicsit később visszajátszotta, így lehetett velük "echo"-t generálni. Afféle effektgépek voltak és korabeli erősítők (gitárhoz). Persze más hangbemenetet is tud fogadni, és azzal ugyanezt az analóg effektet megcsinálni.
    Tök egyedi a hangzása. Én nagyon nagyra értékelem az ötletet ahogy megvalósították, a mostani gitárerősítőn van egy potméter egyszerű esetben, hogy reverb, és szevasz, azt tekergeted, és az ic-k megoldják a többit. Analógban mekkora kihívás volt hogy ezt megcsinálták. Kb olyasfajta kultusza van ezeknek mint a hifis körökben a csöves erősítőknek, laikus szemében nevetségesnek festenek, hogy kilógnak ilyen 50 éves tévéalkatrésznek látszó dolgok, és a dobozuk is tök béna a laikus számára, de azért egész jó dolgokra képesek.

    Ilyesfajta hangot (effektet) lehetett vele hozzátenni a gitár hangjához.
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák