Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz L4D1K #23842 üzenetére

    FineArts-ról
    Kerestem egy német nyelvű fórumot! Jó lett volna újra rátalálni... Amikor a V14-est megvettem, akkor kutakodtam a neten, valamilyen szakvéleményezés után. Akkor rátaláltam egy olyan topikra, ahol egy összefoglalót írtak a FineArts erősítőkről. Emlékezetem szerint röviden: a FineArts erősítő család korábbi típus csoportja az A(+modellszám) nevet viselte. Azok még fa oldallappal készültek. Egy ilyet hallgat Szakirobi szomszédom, aki néha az AVX fórumon szokott előfordulni, elmondása szerint "nagy megelégedettséggel" hallgatja. Hallgathattam én is. Elég "analógos" a hangja, de ez egyáltalán nem hátrány, csak szokni és szeretni kell! (ízlés dolga)
    A "V" jelölésű családra azt írták, hogy a V1, V2, V3 modell amolyan szárnypróbálgatásféle volt a Grundig mérnökeinek, és valójában a V4-es modelltől találták meg azt a "konstrukciót" ami azután a többi modellnél is jellemző hangügyileg.
    Bizonyára, azt is rám lehet fogni, hogy talán kissé elfogult vagyok, és fényezem a FineArts V családot, de sebaj! Én nagyon megtaláltam azt a szinte semleges, de mégis "meleg-lágy" hangtónust ebben a modellben, ami (véleményem szerint) nagyon passzol az általam preferált zenei műfaj hallgatásához (jazz főként + némi soul + akusztikus) Mondhatni, azonnal beleszerettem a hangjába! Ami nagyon tetszik benne, hogy akár halkabb hangerőn is részletező és gyors! A tartalék pedig bármilyen hangerőn érződik, szinte jelen van!
    Persze, mindezt mondom a saját tapasztalatom alapján! Nem szeretnék senkinél "hitelrontónak" tűnni, fikázni az erősítőjét. A V4 alatti típus számozásúakat még nem volt szerencsém fülügyre venni, csak az olvasottak alapján írtam róluk. Egy V4-es most itt van nálam, hetek óta tesztelgetem. Nem hallható hangminőségi különbség a V14-hez képest. Talán, majd eladóvá válik, e hét végére fog eldőlni a sorsa. Mindenesetre, azt bátran ki merem jelenteni, hogy minőség/érték arány szempontjából nagyon jó vételnek mondható. (reklám helye :)) )

    [ Szerkesztve ]

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák