Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    Leginkább off, és nem éri el a hifit, de hátha valakit érdekel.

    Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki azért a pc-n is hallgat ideig-óráig zenét, néz filmet. Gondolom még párotoknak esetleg hasonló szettje is lehet, mivel a 6csatornás olcsó és nem nagyon rosszul szóló cuccokból sajna nincs túl sok (és az adott gyártónak is sikerült már azóta többször alulmúlnia magát, pontosabban ez előtt és ez után is rosszabbakat csinált).

    Régóta foglalkoztatott a probléma a Genius 6ch szettel, hogy picik a frontok, a hátsók pedig eleve vicc kategóriába esnek. Volt/van egy jópofa sztereó szettem is, amit anno hordozhatóság miatt vettem. 13cmes mélyközép, colos dóm, 12mm-es 13literes láda, 2×20W(X-FI HD-re kötve úgy szól mint állat, 2,0V-os jelszint jót tesz a hangjának(erősítője gondolom kisebb állásban kevesebbet torzít talán, ráktudja) a KCB205 kábelekkel; meglepő produkcióra képes árához képest!). A HT5000-es elvileg 150W összteljesítményű, ebből 75 a 16cmes mélynyomó, 10es mélyközepű frontok/center kb 3/4colos műanyag magassal, 7centis mélyközepű hátsók ugyanolyan magasokkal.
    Gondoltam össze kellene párosítani a kettőt, hisz két legyek ütnék egy csapásra: Végre normális magas és közép lenne a nagy frontok miatt, és végre nem 150-160Hz-ig kellene a szubnak dolgoznia, hanem vagy 100Hzel lentebb mehet, azt csinálni amire hivatott eredetileg is.
    A front kimenetre a hangkártyán rákötöm a az 1250X-ek nem volt jó megoldás, mert hangerőben sehogysem stimmeltek a nagytesóval, úgyhogy úgy döntöttem kap egy bontós 6,3as jacket, amivel passzívvá alakítom - ezt kihúzva viszont eredeti funkciójában is működőképes marad. Kép. Persze zajcsillapítást kapott, a mélyláda is, center és a frontok audiókábeleket kaptak, és a mai nappal (mivel hivoxénál vendégeskedik az erősítőm) a gyári s-videó csatlakozó szerű ic kábelek helyett jack-rca-kat kapott a másik bementre (a front kácsásat, a többiek mezei kábelt). A gyári fontok hátrakerültek, (végre kezd értelmesebben hangzani a 6 csatornás zene) a hátsókat pedig sorba kötöttem az 1250esekkel (hogy meglegyen az impedancia; illetve így kvázi középként funkcionálnak :) ). Kaptak a frontok és a mély még új, puhább tappancsokat is.

    A hangkártyán sok kísérletezés után (a 60Hz 100% helyett) 40Hz, +15dB sub gain, és 50% mélyhangerő lett a nyertes (így az alsó tartományokban picit erőteljesebb a szub, egyenesebb a frekvenciaátvitel, illetve a valószínű nem túl meredek vágásnak köszönhetően a frontok legaljába is besegít ez a beállítás, amit 32Hzen 3, 61Hzen 2, 125Hzen 1dB-el fejeltem meg.

    Mit mondjak? :) A 25+11ezer forinttól (szettek eredeti ára) igen messze van a hangja :)
    A csillapítás sokkal fincsibbé tette a frontokat, de a mély is picit precízebb, az ic és hangfalkábelek cseréje is érezhető javulást hozott (a mély erejét 10%al levittem hogy ugyanúgy szóljon).

    Nincs rá lehetőségem hogy egy komoly házimozi szettet vegyek, viszont ezek után nem is nagyon van rá igényem sem :). Meglepődtem, hogy mennyit hozott a filmeken is a tuning, (ez elsősorban az 1250esek illesztését jelenti, a többi csak apróság) zenén természetes volt a hatalmas különbség. A korrekt frontoknak (majdnem monitort írtam, de itt azért jól megcsapkodnának) a szub segítsége jól jön. Nincsenek már itt a HS280asok, de biza azt mondom elsőre hogy legalább olyan kellemes asztal/polc sugárzó kategóriában zenehallgatásra (fürgébb, 'tisztább' közép tartomány, a mélyek teteje is; a magasok nem jobbak csak picit mások). Mondnaám hogy az újdonság varázsa - biztos az is benne van - de már hetek óta van ez a felállás, csak a mély csillapítás és ic kábelcsere mai téma, de élvezem nagyon a hangját, jobban mint az Orionokét :).
    Bónuszként kipróbáltam az nfs új részével egy olyan pályán, ahol folyamatosan robbantották le a havat, robajlott a lavina, bőgött a V8-as motor, és előttem/mögöttem potyogtak a kidőlt fák/sziklák... Huhh, még sose lettem libabőrös játék hangjától idáig :D

    Hogy erre miért vártam vagy 2 évet? Mert hülye vagyok, már az elején meg kellett volna tennem :) Elnézést a hosszért :R

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák