Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz nerozol #111906 üzenetére

    Szia, a megadott értékek a speckóra ránézve 10% THD mellett érvényesek, 0.7% (értelmezhetőbb) THD mellett 30W-ot ír a specifikációja, 6 Ohm-ra, 4-et nemigen bírna bár ki tudja, így 8 a biztonságos, azon ez meg úgy 22-25W lenne igazából.

    Tehát bármilyen hangszórókat is nézz hozzá, maximum ekkora erővel fogja tudni hajtani őket az erősítő része.

    Érzékeny (90+ dB) 8 Ohmos-okat néznék, de ha van pont 6-os, az is jó, csak ritkábbak. 8-al biztonságban vagy. Nem kell nagy láda és nem is lesz rá erő, hajtani rendesen.

    Igazából ha menni szeretnél felfele (nem pedig megállni itt), akkor ebből egy olyan hangsugárzó párt néznék, ami később egy igazi hifi erősítővel (használttal) mondjuk további 20 körül (+ cd játszó 10), ugrik ismét egyet majd, ehhez képest.

    De ha ennél maradnál, mert kész, pont, mondat vége, akkor is érzékenyt néznék, így abból elég jó hangnyomás kivehető kevés Watton is és ha olyan a konstrukciója, még értékelhetően mélyre is fog menni, 40Hz vagy ilyesmi (+ sarok vagy fal közelébe téve még rá is segítesz kicsit).

    A zenei és egyéb teljesítmény adatokat felejtsd el, RMS-t nézz mindig, az egy olyan viszonylag stabil támpont, amit mindenki megad, bizonyos nemzetközi szabvány előírja a mérés mikéntjét is. (Az más, hogy általában még az RMS-t sem tudják, de a profibb eszközök sem, csak vagy 70-80%-át). Szóval most ha nagyon realista akarnék lenni, akkor úgy 20W@8 Ohm áll rendelkezésedre oldalanként és nézhetsz ennél erősebb dobozt is, HA tervezel a jövőben egy tisztességes hifi erősítőt alá.

    Ha nem tervezel később szerényen fentebb lépkedni, nem kell nagyon erőművész dobozt nézned hozzá, úgysem lesz kihajtva.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák