Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • abéla

    senior tag

    Összehasonlítósdi táp/usb fejlesztés(jobban mondva bütykölés-korrekció :D ) kapcsán:

    DAC-ként (direct mode) használt iFi micro IDSD bl tápellátását eddig egy iDefender + 5V iPower ( mk1, erre még visszatérek) segítségével biztosítottam;
    hát mit mondjak, nem a legelegánsabb megoldás, de ez, a még korábban megjelent, leginkább "ground loop" -ként jellemezhető (ez nem keverendő, az azt követő trafó-zajjal :) ) nyűgömre volt egyfajta kényszermegoldás.

    Gondoltam rendbe teszem itt a dolgokat és egy, a korábbihoz képest számos előnnyel járó alternatívaként beszereztem egy iFi iUSB-t a maga iPower 9V tápjával.
    Ennek a tápegysége elvileg szintén mk1-es, mint a már meglévő 5V-os, csak épp
    -feltehetőleg- pár évvel korábbi gyártás, mindenesetre feltűnő a méret/vastagság/súlybéli különbség a két -elvileg azonos- szériába tartozó darab között (vagy vajon egy 5V-os táp a 9V-hoz képest megkívánja a nagyobb alkatrészeket/hűtést? ...hát nem hiszem, de passz, ehhez nem értek)
    Az eddigi PC-iDSD közötti dragontail (~AQ Carbon) most a iUSB-iDSD között teljesít, a PC-iUSB közé most egy iFi Mercury került (a régi, mert az újnak -már, ha lehet kapni- egészen elborult ára van, emellett gondolkodtam még az AQ Carbonon, de itt azért kellett hajlítgatni a drótot, az meg jó merev egy darab).

    Meghallgatott zenék alapján egy térben jobban felépített színpadképet, szeparációt, térleképzést kaptam, egyben részletesebb, életszerűbb magas/középmagas és igaz több, de egyáltalán nem kongó, brummogó mély is jelentkezett; bár ebből kifolyólag feltehetően hangolhatom újra a sub-stereo kapcsolatot, mert most kicsit sok a jóból és valahogy nem stimmel a hangfal-mélyláda kapcsolódási basszus (nem a sub) szekció.

    Érdekes még, az előző konfigot oda-vissza bedugdosva, a korábban hallott/hallgatott élmény már mennyivel el és összemosottabb, elnagyoltabb, mesterségesebb benyomást kelt
    ...hát hiába, így megy ez :))

    A fent részletezett iPower táp-anomáliát -és az ebből fakadó kételyeimet- feloldandó, berendeltem egy iPowerX-et, majd még azzal ráfülelek, meglátjuk.

    ToMPi-táp is van, tudom ...na de majd azt a Carbonnal, ha rettentő elégedetlen lennék a hallgatott eredménnyel :DDD

    [ Szerkesztve ]

    hootka!

Új hozzászólás Aktív témák