Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz Mikisys #24319 üzenetére

    A maradi számításaim pedig nem 50-évesek, csak másképp számolunk, Mi figyelembe vesszük azt, ami a működés során előfordul és mérésekkel igazolható és hallható is.

    Nem, pont ezt nem veszed figyelembe. Csak ragaszkodsz valamihez, amit ismersz, és amiről bizonyított, hogy nem létezik abban a formában. Pedig még csak annyira bonyolult mérési módszerek sem kellenek hozzá, én is bármikor demonstrálni tudom a jelenséget.

    25-30 éve még nem gondoltak arra, a VT-nál, vagy H2000-nél biztosan nem, hogy az a habszél, melyik, milyen habszél(?) meddig bírja. A JBL2235, vagy 2231 habszéle is elporlad, 15-20-év alatt, láttuk, hallottuk, igaz felújítva szépen tudta a specifikációját(!) a javító KIT alapján. Ez a dícséretes, hogy ilyen "öreg" hangszóróhoz van eredeti javító KIT-je.

    Nem, ez sem igaz, mindenki tudja, hogy a műanyaghab UV és O3 hatására bomlik. Nyilvánvaló. Én azt is tudom, hogy melyik anyag, hogyan, mennyi idő alatt, milyen profillal. És mindettől függetlenül, ma is használják, felső kategóriás hangszóróknál is.

    A JBL javítókészletek közelében sincsenek az eredetinek. Mindegyik jelenleg kapható, kínai gyártású, és ha olyan a habszél, akkor 8, de maximum 10 év alatt elbomlik. Végignéztem egy páron, ami nálam volt az elmúlt 8 évben. Egyébként, mindent gyártanak, ami eladható. :)

    Ma ez, amit látunk nem fejlődés, csak a meglévő ismert anyagok kombinációinak variálása, ez nem újdonság.

    Igen, és megfelelő ideológiával megtámogatva, mindenki megtalálja azt a terméket, amit ő meg szeretne venni, birtokolni akar, stb. Egyetértek, ez nem fejlesztés, hanem üzleti modell.

    Én csinálom a saját hangszóróimat folyamatosan, és azonos áron, műszaki szempontból nézve, azonos felhasználási cél mellett nincs jobb.

    Rengeteg hangszóró szűnt meg az elmúlt 20 évben, semmi sem állandó. Ez nem fontos szerintem. Mindig azt szoktam mondani, hogy ami nem jó, az minek legyen tartós. :)

    Mutattam neked jó SS mélyhangszórókat, persze egyik sem SAL árszínvonal (miért is lenne az). A driverválasztás ilyen, vagy kifizeted a költségeket, vagy egyedi utat, megoldásokat keresel. Én az utóbbit művelem jól. :)

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák