- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz urbanjozsi #12699 üzenetére
nem semmi, h kézzel rajzoltad
Én ilyet max. corel-al tudok szerkeszteni Mondjuk az pontos is leszMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Scaevola
tag
válasz Tothgera30 #12686 üzenetére
köszi.
Nem tudom definiálni a házat, még '99-ben loptam a Cebiten.
Nem, nem vagyok tolvaj, kiállításépítéssel foglalkoztam csikó koromban, s a kiállítás végén rahedli dolgot otthagytak a ninják... én meg elhoztam.
Szemernyi alumínium nincs benne, csak acél... nehéz mint a rosseb.apex
-
moha21
veterán
-
Scaevola
tag
válasz Stirbi #12705 üzenetére
2 magos proci van benne 2500Mhz-cel, de annak van külön csatija oda van bedugva.
A 24 pin tényleg csak opcionális.Mikor ezt a gépet raktam össze, gondban voltam, mert mindent megvettem, s mikor megláttam a VGA-n a két db 6 pines csatlakozót, kicsit betojtam, hogy újabb tíz ezrek fognak kicsúszni a kezeim közül tápvásárlás címen.
Nos... egy 4e Ft-os táppal megy az egész kóceráj, 4Gb ram, egy E5200-as proci, két vinyó, egy SATA egy PATA, és egy XFX9800 GTX+
Nem nyálverés, csak jelzem, hogy mi mindent elvisz a kis fostalicska táp.
A ramok rendesen alultápláltak, nem tudom, hogy mi lenne, ha 1600 Mhz-en pörgetném... nem tudom, mekkora telj. felvétellel jár mindez.Moha, a hűtésről annyit, hogy van benne egy combosabb cpu hűtő, aminek a kábelét elvágtam, s egy kis ellenállással belassítottam, hogy kussban legyen.
most ezret pörög (a 2800 helyett) de már azt is próbáltam, hogy egyszerűen lehúztam a ventit... simán ment tovább.
A hőcsövek nagyon tudnak.[ Szerkesztve ]
apex
-
geprombolo
őstag
válasz moha21 #12690 üzenetére
Hú, nagyon jó! TDA2030-al odatesz a hangnak! Ajánlom a tápot megtuningolni némi szűrőkondival, laza párezer (mondjuk 20) mikróssal a kimenetnél, hogy a basszusnál ne szálljon el a delej, mert az erősítő egy erős basszusrohamnál leszívja az összes kakaót. Meg jobb is, ha egyenletesebb a fogyasztás, nem stresszeled a tápot.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
geprombolo
őstag
Linuxos, 500 gigás winyóról mentem az adatokat mindenre, amin hely van. Valahogy így néz ki a gépem ezen tevékenység közben.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Stirbi
addikt
válasz Scaevola #12709 üzenetére
értem, köszi a tájékoztatást .
egyébként nem drágák a tápok : fsp 400 pnf , fsp 350 pnf
-
moha21
veterán
válasz geprombolo #12711 üzenetére
Köszi meglesz! Ha rakom bele a hangerőszabályzót akkor rakok be 1-2 "combosabb" kondit.
Meg lehet kérdezni a gépedbe a kartonlap mi célt szolgál?
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Scaevola
tag
válasz Stirbi #12713 üzenetére
Ilyesmit vettem Giannitól, de nem tudom a nevét.
Csak egy kritériumom volt... legyen rajt' 6-pines VGA táp.
Egy volt, a másikat átalakítóval oldottam meg.7-10e ft tényleg nem drága egyébként (bár a drágaság relatív), de mikor elkezdem a "naaagy" számítógépvásárlást (4-5 évente) 1-2 hónapig nyálazom a teszteket, felzárkózom procikból, memóriából, majd belövöm a számomra ideális ár/érték arányt.
általában 120-140 e Ft-ot szoktam elkölteni ami egy alaplap, egy cpu, egy vga, egy hdd, és ramok egyvelegéből áll.De amikor már 10-20e Ft-tal túllépem a határt, olyankor már tud fájni még plusz 10-12e Ft egy táp miatt. Biztos ismerős a szitu, mikor kinézel egy VGA-t, de a felette lévő "csak" 5er Ft-tal drágább, s egy hét győzködés után amellett döntesz, de aztán jön a hezitálás, hogy ha azt veszed, akkor már csak 3e Ft kell mellé s akkor már 2x annyi ram van a VGA-n, ahhoz képest, mint amit először kinéztél... stb.
S ez van HDD-nél is.Egy szó, mint száz... nem vagyok smucig, de tápot a lehető legkevesebbért veszek csak.
Még az is megfordult a fejemben, hogy 2db 400-as táppal dolgozzak (hely van hozzá), de igazából nem mertem megcsinálni.
oltogattak, hogy a feszültségkülönbség odab@szhat a dolgoknak.apex
-
pee13
senior tag
válasz Scaevola #12716 üzenetére
Nálam amikor egy noname tápról ment a prescott p4, és vettem a gépbe egy x1650es videókarit, akkor nem tudott szerencsétlen táp elég naftát adni.. Majd elolvadt a doboza, és kb fél percig rajzolta a gép a windowsos popupot
Volt egy AT tápom, relével beraktam.. Mai napig működne, ha nem döglött volna be végleg az eredeti táp.
Persze nem akarlak felbuzdítani, mert tényleg veszélyes üzem.
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
geprombolo
őstag
válasz moha21 #12714 üzenetére
Légterelő. Terelgeti az ájert a videókarira az elülső ventitől. Nézd meg az albumot, van több kép is, erről a spéci "installációról" is.
-
moha21
veterán
válasz geprombolo #12718 üzenetére
Zsír. CPU hűtésem nekem is volt ilyen anno csak kemény papírból és kicsit szögletes alakú. Emlékszek onno 400mhz p2-esemre flexel kivágtam alul és egy 230-as venti ment bele. nem tudom hány db lehetett, de a CD-romon jött vissza a levegő, lobogott a hajam játék közben.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
vannak "szép" megoldásaid, grat
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
DeltaPower
addikt
az a táp közveszélyes.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
pee13
senior tag
válasz DeltaPower #12721 üzenetére
Aki turkál a más gépében, az haljon meg!
Én meg már csak tudom, hogy mit és hogy gányoltam a gépben."I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
pee13
senior tag
válasz Tothgera30 #12723 üzenetére
Mivel itt életvédelmi problémákról beszélünk, akkor már haljon meg, nem?
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
pee13
senior tag
-
moha21
veterán
hehe áramütésről beszélsz aztán a képen meg rá van kötve a lapod egy fedél nélküli tápra.
rakjál rá rezet az jobban hűt.chipsetről nem lehet levakarni azt a kis hűtőt és arra is nagyobbat?
[ Szerkesztve ]
-
pee13
senior tag
válasz moha21 #12728 üzenetére
Nincs nagyobb borda, max amit leszedtem a prociról, de ez a szerencsétlen ragasztva van..
Én nem beszéltem áramütésről, én arról beszéltem, hogyha valaki elkezd nyúlkálni a gépembe, és bele talál nyúlni a tápomba, az megérdemli az egyenirányított 230-at.
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Egy 1×1cm alapú fahasábba kellene egy 0,5×0,5cm-es (3cm mély) téglalap alakú lyukat vágni. Szerintetek, hogy tudnám házilag megoldani? -
Pista0001
addikt
Ha már így a letöltő gépek elő kerültek had ajánljak egy remekül "átgányolt", igazán minőségi alapokra építkező darabot.
[ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
válasz DeltaPower #12721 üzenetére
Nekem mondod? Amikor annak idején itt a topicban közzé tettem a képet, mellé raktam a felkiáltó jelet, hogy balesetveszélyes. Egyszer én is belenyúltam véletlenül, kiszedte a nem létező reumát a csuklómból.
Előnye is van, legalább 10 fokkal hidegebb a táp, meg az alaplapom annó 5 fokkal volt hűsebb. Ennyit jelent egy nagyobb légszállítás. A mostani alaplapommal nincs viszonyítási pontom, így nem tudom, mennyire lenne melegebb.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
-
pee13
senior tag
válasz fkenny #12731 üzenetére
Anyám tudja, hogy ez nem kacat, a macska meg nem mászik asztalra! (Mert mindig elhajítom ha meglátom )
Amúgy meg eldugott szekrény tetején fogja tengetni életét.. Lesz porszűrő is, fölédobom a HS280 előlapot!
[ Szerkesztve ]
-
pee13
senior tag
válasz Tothgera30 #12737 üzenetére
Félvezető?
-
urbanjozsi
senior tag
válasz Blackhole13 #12732 üzenetére
5mm-es fúróval megfúr, majd tűreszelővel szögletesre reszel.
Ja! És szerintem meg fog repedni[ Szerkesztve ]
-
Blackhole13
senior tag
válasz urbanjozsi #12741 üzenetére
Pont erre gondoltam énis, ha nincs más ötlet akkor ez lesz.
-
fkenny
senior tag
Tud valaki jó tervező progit? Amivel pl: az alaplapot is belelehet tenni a képbe.
SOS THX !"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz fkenny #12743 üzenetére
Mit szeretnél? Házat tervezni?
Mert akkor tudok jó progikat mondani hozzá. Azt modellezel le bennük, amit akarsz, ( vagy amit tudsz, vagy amit az időd engedi):
SolidWorks 2008-9-10. Ez viszonylag könnyen tanulható de vannak hibái, meg mindent nem tud.
Solidedge ezt én nem szeretem, de egyszerűbb ő is.
Catia én a v5r19-et használom, ez bonyolultabb, de ez mindent tudÉs attól függően, hogy mennyire elvetemült valaki, még hőtani vizsgálatot is készíthetsz, vagy áramlástanit, és megnézheted hogy hova milyen venti kell...
Húh most jól beleéltem magam
-
Tothgera30
Ármester
válasz Zsolti1987 #12747 üzenetére
Valaki csinálhatna/csináltathatna nekem is.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz Tothgera30 #12748 üzenetére
Mármint házat?
Igazából szerintem a gyártásával lenne a legnagyobb probléma, mert ezeket ugya lézerrel vágják, hajtogatni kell, meg kell egy csomó speciális szerszám.
Ha viszont csak a terv kell, akkor az valamivel egyszerűbb falat.
A csináltatni akarsz tervet, az viszont jópár ház árába belekerül...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest