(2 helyre: gány + gtx480
úgy vásároltam a csöveket, hogy 5 db. kísérletre van, eltörés, tönkretétel bekalkulálva.
mai móka. többen is javasolták régebbena direct cu módot. és ha el lenne lapítva a gpu felöli vég, akkor oda nem kéne maratni rézblokkot.
de ehhez bizony lapítan kell. satu, franciakulcs nincs itthon. asztalláb viszont van. a gyors eredménytől kicsit megijedtem....
forróvizbe lógatós próba. gyakorlatilag a lapítottat előbb dobtam el.... 
a lapított vég alja, ami a gpu blokkra lett szánva:
és oldalról, némi továbbformázás, íves hajlítás után:
az utosó képen az msi gpu-jára téve, nagyjából igazítva. a képen láthaó az msi gtx480 tf2 hűtője. remek szolgálatott tett. tartotta a hajlított hőcsövet. nálam kb. max. ennyi szerepe lesz a jövőben. erre jó lesz...
a hétvégén megpróbálok préseléssel létrehozni egy végig négyzetes profilú csövet. azaz egy négyzetes, rúd lesz. az elején a gpu-nál, a másik végén pedig az utosó harmadán. ahol a kanyarodás után belefut a bordák közé. ha tökéletesen négyzetre, vagy téglalapra mneg tudnám préselni, egy deka marás sem kéne.
ezt egyenletesen megcsinálni elég nehéz lesz, pláne többet egyformára. valahogy 2 faléc és egy satu kéne hozzá, de még megálmodom.
sajnos a préselés hatására változhat a hőcső űrtartalma, így a benne lévő vákum is, ami kihat a nyomásváltozás miatt a forráspontra, így a cső hőszállításának hatásfokára is.
de muszáj kipróbálnom... 
valami lefogatót azért ki kéne hozzá találnom... 
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

: