Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • m3ss

    veterán

    válasz Qtya123 #186001 üzenetére

    sztem is. bar nem megmondoember akarok lenni, csak sok podcastot hallgattam a temaban, es pont a serulesveszelyrol is sokat beszeltek talan szinten ugyanabban a podcastban. elvileg ez a sport egyaltalan nem serulesveszelyes, nincsenek hirtelen mozdulatok, iranyvaltasok stb. ha jo a technika, es jo a tempo akkor legtobb gyakorlat nem veszelyes. ezert is jo a lassu negativ, meg a pause a stretch pozicioban (pl fekvenyomasnal lent) mert akkor van a legnagyobb esely a huzodasra, amikor negativbol atmesz pozitivba. vmi ilyesmi volt a lenyeg. en a bemelegitesrol is neztem friss anyagokat mostanaban, mondjuk kb azt jol is csinaltam...

    en sose hasznaltam ovet, 140-el guggoltam 20-at. de en erre nem alapoznek, vedd csak egy elmenybeszamolonak..regen arthur jones vagy mentzer vagy hit vonal, mar nem emlekszem melyik azt mondta, hogy nem kell, mert folyamatosan hozza erosdoik a torzsed majd. nemtom. azota eltelt 40 ev, lehet akkor is hulyeseg volt :DDD axial fatigue, all in :DDD
    sztem nezesd meg vkivel aki ert hozza vagy vedd fel videora oldalrol. manapsag mar vannak eroemelo csoportok is redditen peldaul ahol video alapjan segitenek. van ez a "buttwink" story, sokaknal elindul parhuzamos kornyeken, az tud derekfajast okozni. ha nagyon szuk terpeszben vagy meginkabb elojohet ez. probald ki azt, hogy hanyatt fekszel es egyik labad nyujtva, masik terded meg emeled mellkashoz. es erezni fogod, hogy hol tudod leginkabb felhuzni a terded, nem a mellkasnal lesz, hanem kicsit kintebb.
    kb akkora terpeszben erdemes guggolni, ott lesz legkevesbe buttwink, ott leszel csipoben leginkabb mobilis. labfejet is forditsd kifele persze ugyanolyan szogben. de tul merev boka is okozhat ilyet.
    de ez is internetrol jott info ugy kezeld. lehet fals, lehet nem. majd kijavit vki ha hulyeseg. nekem bejott es logikus is. en elkezdtem ugyanugy guggolni (relative szuk terpeszben) ahogy 18 evesen, es parhuzamos korul siman buttwinkeltem, kicsit ereztem is ott felhuzas, guggolas utani napon. nagyobb terpeszben, par het nyujtas utan most nem erzem.
    hasad is feszitsd be, meg nagy sulynal sztem nem erdemes levegot venni gyakorlat kozben. en ezt a sarokemeleses, parhuzamosnal 1-2 sec pause, fent 2/3 tartomany korul elindulsz mar lefele verziot csinalom bolgar guggolas utan. ez igy tok mas amugy. full comb. de a bolgarral parban brutal. sima guggolastol sose ereztem ezt a combomban.
    de hianyzik a rendes guggolas. az az ultimate macsosag :DD

    felhuzasnal is ugyanugy van ez a buttwink. a sok ules...csak ott a kezisulyzo miatt nem tudok sumoba vagy csak nagyobb terpeszbe allni...nyujtok is csipore. emelvenyre is tettem a sulyzokat, de vege valszeg egy trap bar lesz.

    (Egyébként brutál, hogy pár hónap alatt mennyit hozott a lábon a korábbi csak combhajlító+combfeszítő gépes edzésekhez képest)
    :C ja, brutal gyakorlat. meg az nyak, torzs, has is olyat kap a celzott izmokon kivul..nekem oriasi segget es belso combizmot csinalt anno.

    https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Új hozzászólás Aktív témák