Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • m3ss

    veterán

    válasz Oppenheimer #185865 üzenetére

    hat attol fugg hogy nezzuk. kisebb kihagyasokkal sulyzozgattam, de nem progressziven es random kaja, keves feherje..januar eleje ota komolyabban, akkor voltam 73 kg. azota eszek rendesen. sztem vmikor november-decemberben lehettem 70 kg korul.
    de ugy igazan komolyan meg kb. 1 honapja, amiota megjott az egykezes allithato sulyzo, meg a jumbo :D most 1 honapja mar irom a gyakorlatokat, trackelem a progressziot stb. persze kaloriat azota se, szoval lehet hiaba is probalom a nuanszokat optimalizalni edzes reszenel, na mind1..ez a resze erdekel. de izommemoriabol dolgozom meg, 18 evesen edzettem 2-3 evet kemenyen. de most kezdek rajonni hogy nem volt az optimalis.
    kizart dolog, hogy eleg legyen nekem 1 sorozat pl. vallra. de hatra sem eleg 1 huzas, 1 evezes. mind1 a technika, tempo, mozgastartomany, gyakorlat. most rendesen elkezdett noni a vallam a nagyobb volumentol, meg a fel folul nyomas elotti elofarasztastol..meg ha rendelkezesemre allna minden gep akkor se optimalis az 1 sorozat sztem. fej folul nyomo gepbol is ultem olyanon, ami azert nagyobb fatigue-ot okozott negativ tartomanyban mint a fej folul nyomas, gondolom nem kell balanszolassal foglalkozni, plane edzes vege fele...szoval szigoruan hipertrofiara valszeg idealisabb lenne. de evezesnel detto ugyanigy vagyok, egykezessel evezek de sose lesz olyan, mint amikor egy jo evezo gepet vagy csigat teljes mozgastartomanyban kihuzol. es most reszben emiatt is elkezdtem emelni a volument. elmult 2 honapban inkabb 4-8 sorozatot csinaltam / izomcsoport / het. most probalom 10 korul. csak igy meg vissza kell vennem nemelyik gyakorlat intenzitasabol, meg edzesek is kezdenek nagyon hosszuak lenni, lehet ez p/p/l split azert 10-20+ sorozat / izomcsoportra mar nem idealis..kivancsi vagyok mi lesz igy. mert idaig progresszio meg volt szepen, gyakorlatok 90%-ban minden edzesen 1-3 reppel tobbet tudtam csinalni, vagy emeltem a sulyon..de valahogy megis azt ereztem, hogy nemelyik izom nem kapott eleg stimulust, nem faradt le elegge. amelyik viszont lefaradt, volt pump a progressziv edzes mellett is, az meg nott is latvanyosan. ugyhogy most azzal probalkozok, hogy ne csak progresszio legyen hanem fatigue is akkumulalodjon szep magyarsaggal :D

    de mar hianyzik a barbell is, ohp, bent row, guggolas, felhuzas. a macho vonal :DDD szerettem ezeket a gyakorlatokat. valszeg csak veszek majd vmi racket, ugy is kell a valtozatossag gyakorlatoknal is hosszu tavon. na meg van par gyakorlat, ahol nem idealis ez a nagy kezisulyzo..nem unilateralis evezo gyakorlatoknal pl. csokkenti a mozgastartomanyt, skull crushernel is kicsit. csokkentett mozgastartomanyos guggolasnal meg kifejezetten kenyelmetlen 2 sulyzoval hadonaszni a vallam folott, nyom, kenyelmetlen, nem fer el, arra koncentralok...felhuzassal is minden bajom van egykezessel..

    #185868 Dorian
    akkor az kemeny lehet, megneznem hogy nez ki a pulzusod egy ilyen edzes soran. tovabbra se nagyon birom ravenni magam a vo2 max edzesekre, mult heten toltam egyet, 2x4 percig jutottam.vegere 179 lett a pulzusom, de plusz fel percet nem tudtam volna csinalni mar.. lehet nem kellene ennyire megtolni mert igy tuti nem fogom rendszeresen csinalni..vagy csak szokni kellene.
    amugy ez a kettlebell edzes akkor ilyen "kezdoknek" full idealis. vo2 max, teljes testes sulyzozas is, minden egyutt. de valszeg hipertrofiara azert nem lesz optimalis, meg ha noveled a sulyokat akkor se. egy ido utan mar valszeg sulyzos edzes plusz kulon vo2 max effektivebb lenne. persze ha nem csak a kinezet, hipertrofia a cel ahogy irod is, meg szereted is..tok jo ez.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Új hozzászólás Aktív témák