Hirdetés

Aktív témák

  • Flow

    senior tag

    válasz helkis #6995 üzenetére

    Értelek, és részben elfogadom amit írtál, mert nagyrészt az ostoba vezetőink miatt tartunk ott, ahol. De azért 140-200 milliós ország eredményeit a mienkhez hasonlítani... Talán nem egy súkycsoport. Meg mintha a magyarok nem adtak volna egy csomó mindent a világnak.
    Kapitalista törekvéseket akarsz? Igen, kéne... De azért azt se felejtsd el, hogy 89-90ig gyakorlatilag nem volt magánvállalkozás, vagy olyan közép/nagyvállalalt, amely magánkézben lett volna. 89körül született meg egyátalán egy élhető cégtörvény. Ezzel két dologra akarok utalni: 1, szinte nincs semmifajta hagyománya a külföldi terjeszkedésnek, 2. kis, középvállalatok most gyűjtöttek annyi tőkét, most (nemrég) születtek meg olyan szabályozások, hogy lehető legyen (könnyebben) külföldön próbálkozni. Nekem 2 barátom is van, akinek hasonló cipőben jár a cége. És nyomulnak romániában, horvátoknál, sőt, van, amit osztrákokhoz visz az egyik...

    Nagyvállalatok közül a graboplastot említeném, a többi, ami eszembe jut... nem vagyok biztos bennük, hogy magyar kézben vannak.

    Szumma szummárum: kicsit késve ébredezünk, mint mindig. És lassan. És körülményesen. És balfasz politikus réteggel. :(

    Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

Aktív témák