Hirdetés

Aktív témák

  • Coyot

    őstag

    válasz cOxeR #35563 üzenetére

    Nézd, nem tudhatod mitől lassú, lehet hogy az adatbázisműveletek lassúak, lehet h a webszereverek gyengék csak, hisz ilyenkor gyakorlatilag ddos-olják a rendszert, lehet h egyszerűen szarul van tervezve és optimalizálni kellene...

    eztet a fejlesztői tudják mi meg max anyázhatunk, ha szar.
    szeretem a levlistát is ilyenkor, percenként jön 20levél "kurva anyád neptun" subject-el :))

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Elmondom az okfejtésemet aztán dumáljuk meg címszó alatt lehet okosítani, úgyis vagyunk itt páran érdekeltek a témában.

    Ha belegondolok, ez a legigazságosabb módja a tárgyfelvételnek, mert tényleg a szerencse dönti el kit nem fog eldobni a szerver a terhelés miatt, és pedig tényleg...

    Lehetségesen vázolt megoldások amik nem jók és hogy miért nem:

    - Szakonkénti bontás: tárgyak szakok közti átjárása miatt felejtős teljesen, mert ha 1-2 tárgy lenne oké, de rengeteg van, és ezek szakmai jellegűek is erőteljesen. Pl. formális nyelvek című tárgy elő-követelménye az msc-nek, és egyszerre 2-3 szak hallgatja 30as vagy 50es limittel... ráadásul mindenki fel akarja venni mert könnyű. tehát ez kizárt.

    -Gyorsítás a rendszeren, ez lenne a legegyszerűbb dolog, de akkor jöhetne a sok okos script meg amit írtam, előnye h hamar lerendeződne a dolog és nem kellene 6órát ülni előtte :)
    Itt ugye már van esélynövelő ezeknek a kattintó progiknak a személyében, tehát sokan hőbölögnének h nem igazságos meg csalás -> botrány :D monjduk az infó szak előnybe kerülne az tuti :DDD persze azt meg nem fogják hagyni.

    -A levlistán felvetett szuperszámítógépes felvetés meg, háát infósokhoz képest nem egy átgondolt dolog. Az valami 128procis kis aranyos ha jól tudom, egyrészt nem win alapú ami már magában kizárja a neptun használatát, de ha tovább megyek az MS termék licenszekre, ami egy SQL szervernél proc. magonként kerül x millió forintba, akkor ez is hamar belátható h senki nem fogja kifizetni, a "szegény diákoknak lassú" címszó alatt.
    Még mindig nem beszéltünk ugye arról, hogy nem tudjuk mi a rendszer gyenge pontja, tehát melyik szervert kell vele helyettesíteni.

    Így hirtelen ennyi jutott eszembe, sorry kicsit Vino-s lett, de ha mondtok épeszű megoldást a neptun témára én nem fogom a saját igazamat bizonygatni :)

    [ Szerkesztve ]

    Má' nem

Aktív témák