Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Hamarosan egy retro procival fog villantani az X58A-OC-m.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Gigabyte lapoknál nagyon régóta így van. Pendrive, HDD is szolgálhat a BIOS profil tárhelyéről, és onnan is be lehet tölteni. És BIOS frissítéskor itt is törlődnek a profilok, legalábbis a BIOS-ban magában eltároltak.
Itt az a speciális eset forog fenn, hogy az X58A-OC esetén minden állítható menet közben. BIOS-ban állva, a BIOS választó kapcsolót átpöccintve kikapcsolás nélkül eléred annak tartalmát.Main BIOS-t frissíted F3 ---> F5b, belépsz, átkapcsolod a kapcsolót, ekkor elérhetővé válik a másik, nem frissített BIOS, nem törlődött BIOS profilja(i). És máris be lehet tölteni.
A lap persze pampog, hogy ő bizony TUDJA, hogy nem azonos verzióval készült a mentés, és én bizony azt akarom erre a más verziójú BIOS-ra betölteni. Y/N-val kell megerősíteni, hogy own risk...Évek óta így van, évek óta megerősítés után a mentett BIOS profil HDD/pendrive hordozóról betölthető. Évek óta jóvá kell hagyni a különböző verziók esetén, és évek óta csinálom is. Az évek alatt persze voltage table kiosztásbeli változások nem voltak (a lap meg ugyebár csak az adandó feszültségérték sorszámát tárolja).
Most ugyanahhoz a sorszámhoz más feszültségérték tartozott...HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
subaruwrc #48 üzenetére
Jah, aki nem tudná:
F3 ---> F5b frissítés volt, utána betöltöttem a mentett profolt F12-vel. A lap ugyan jelezte, hogy ő bizony tudja, hogy a betöltött profil más BIOS verzióval készült, és erősítsem meg, be akarom-e tölteni, mert gond is lehet. Korábbi évek nagyszámú tapasztalata alapján nem volt sosem probléma. Most változtattak a CPU Vcore értékeken, és 2,15V-ot adott az F5b BIOS az F3-ból származó profillal. R.I.P. i7-980X...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Valaki, akinek ilyen lapja van (hatalmas közönség
), gazdagodott már az F5b beta BIOS tapasztalataival? Habár két BIOS-os a lap, majd kipróbálom, csak az a fél óra...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Na, megjött az új OC, kicserélték garban.
HGyu
-
gombcomp
senior tag
Megy gariba a lap. Más fajta kártyát sem érzékel a 3.slotban (PCIe X16_2).
Sőt még a 2. slotban lévő 6990-ből is csak 1 GPUT lát..ennyit erről. -
gombcomp
senior tag
Egy tapasztalat a lappal:
A leírás szerint 16X-osPCIe üzemmódot az 1,és 3. slot tudja.
Sajnos ez nem így működik.Ha a 3. slotba tettem a második kártyát
rendszeresen 8X-osnakvette fel,sőt a 6990-et meg nem is látta oprendszer alatt.
Ha viszont a második kártya a 2. slotba került akkor kezelte,rádásul 16x-nak
ami a leírás szerint 8X-os kellene hogy legyen....köszönjük GIGABYTE!!!!
Ez a jelenség a BIOS verzióktól teljesen független volt. -
gombcomp
senior tag
Itt van két video Hicookie-tól,a saját tervezésű lapjával.
6GHz felett
7GHz felett -
toyone
őstag
Ez van 04ahgy, fogadd el. 23. ez a valid a Hwbot hivatalos listájában [link] szóval igen, ez valóban kevéske. Főleg ha a P4 631 CPU-kat nézem 8ghz+ ok ugye. Meg az sem mellékes hogy miért nem csináltál 7300Mhz-t hiszen 980x ed is van meg x58a-oc is meg a "áááhh nem ér" kategóriás nitród is. Botrány.
-
subaruwrc
félisten
miben kevés ?
ha nem tűnt volna fel nem bclk versenyre készültünk. nem tudom mióta vagy te ekkora arc hogy ezt így kijelentheted, hogy az bizony kevés, de hogy minuszban még nem tuningoltál egy processzort sem az is biztos.mod:
meg volt adva irányadónak ??
mégis miféle irányt ad meg 5db valid maximum 213bclk-ról egy deszka extrém tuningjánál ?
térjünk már vissza erre ha megtanultad mi az a coldbug, meg cold boot bug , meg le tudsz szigetelni úgy egy alaplapot hogy 6 óra után is csont száraz - 190 fokon.
Te nem tanultál szövegértést a főiskolán(?). Esetleg jártál oda?
ez meg mégis milyen stílus ? ki vagy te hogy itt becsmérelsz mindenkit ?
-
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc #19 üzenetére
Kevés az eredmény ahhoz a deszkához, ahhoz képest hogy minden szóbajöhető segítség igénybe lett véve, ráadásul egy csapat állt a háttérben.
Az UD... deszka sehogy sem jön ide csak pl. volt, irányadónak.
Én csak vélemény írtam, nem kell sértődni, valamilyen formában ez is egy fórum.(#18) 04ahgy :Értelmezd a szöveget, a lehetőségeteikhez amit igénybe vettetek kevés az az eredmény, akármilyen pillanatnyi magyar rekord.
Te nem tanultál szövegértést a főiskolán(?). Esetleg jártál oda?
Példának írtam a léggel 6.6GHz-t, mivel keveslem amit elértetek. Az arányokat nézd.
Nem értesz? -
04ahgy
nagyúr
http://users.atw.hu/vantagetoplista/indexa1.html - nézegesd a tuning 1 GPU kategóriáit. Elsőtől a nyolcadikig. És meglátod, mit hozok ki otthon, a nappaliban.
De csak ezért viszem ám át oda, mert a gépem a hálószobámban van. Vele hálok.
Ja, és a lesz az rövid sz-szel írandó.
HGyu
-
subaruwrc
félisten
na álljunk már meg egy szóra, mielőtt jó szokás szerint ez a topik is eltér a témától és átmegy személyeskedésbe meg felesleges offolásba.
hogy jön ide az ud9 deszka, és kinek a figyelmét akarod vele felkelteni? mert ahogy emlékszem ezt már az extrém topikban egyszer nekemis linkelted
melyik postban volt téma a költséghatékonyság, meg a kevesebb pénzből jobb tuning ? el kellene olvasni az első hozzászólást és kiderülne, hogy ez a topik nem erről szól mint ahogy az alaplap is a tuningosoknak készült kifejezetten, és nem a költséghatékony mainstream usereknek ...
Sőt a 6.6 GHz-t, 980-990x-el(folyamatban van egyik, ami szintén saját lessz) meg is pályáznám léggel.
ezt úgy kell érteni ahogy írtad? mert akkor nagyon ügyes leszel ha 6.6ghz-et akármilyen, a bolygón található léghűtéssel összehozol.
-
04ahgy
nagyúr
Nem sok mindent értek a kusza hozzászólásodból, de talán jobb is.
1: otthon készült a teszt, saját cuccaimmal, nem tudom mi nem világos a magyar szövegben.
2: extém tuninghoz vagy a gépet teszed a folyékony nitrós csap alá, vagy kell egy segítő. Mivel a nappaliban nincs ilyen csap, maradtam a segítségnél. Sőt, nem is segítség, inkább közösen hoztuk össze. Egyikünk nélkül sem lenne most itt semmi.
3: ez meg még jobb, mint a Te 920-asod, még kevesebb anyagi befektetésből: [link]. És ez haver, nem 4480-as valid, hanem 4620-as Vantage CPU teszt.
4: ha megmutatod azt a 980X/990X-et ami léggel megy 6600MHz-et, akkor nemzetközi hardver innovation guru master junkie díjat ítélnek neked oda.HGyu
-
Tidus
addikt
Az eszmecsere is úgy jó ha több tulajdonos is van, de talán bővül.
Szerintem otthon a nappaliban készült tesztre a saját gépeddel te is büszkébb lennél, amit egyedül készítesz, segítség nélkül.
Ez szerintem a befektetett energiához, anyagiakhoz, és szervezéshez mérve nem is rossz.
Sőt a 6.6 GHz-t, 980-990x-el(folyamatban van egyik, ami szintén saját lessz) meg is pályáznám léggel.
Amúgy grat. az eredményhez. -
gombcomp
senior tag
Hát megy ez a lap !!!
-
04ahgy
nagyúr
Egy pár extrém tuningos eredmény a lappal, tegnapi bench sessionünkről.
CPU-Z valid: 6669.92MHz - Gulftown magyar rekord.
wPrime 1024M: 88.374s - magyar rekord.
Konfiguráció (CPU, lap, VGA a saját tulajdonom!):
- Gigabyte GA-X58A-OC
- Intel i7-980X Extreme Edition @ 5600Mhz...6669MHz
- G.Skill RipjawsX 3*2GB 1600/CL6-9-6-24@1920/7-10-7-25
- Gigabyte GV-N560OC-1GI (GTX560Ti)
- CoolerMaster Silent Pro GOLD 1000W
- Kingston V+100 64GB
- K|ngp|n Dragon F1 Gemini-190°C tri-channel no CB / -140°C tri-channel CBB.
Pár kattintható kép amik a tesztek során készültek:
Köszönet a csapatnak (Xtreme 3D Team Hungary) állandó támogatásáért, subaruwrc-nek, toyone-nak, Ősember-nek (www.rambazar.com) a RAM-ok biztosításáért, és mindenkinek, aki segített / részt vett, és itt nincs felsorolva.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Léggel/vízzel hajszál pontosan ugyanazok az eredmények, mint az X58A-UD7 rev.2. esetén. Szorzóra, ezredvoltra és megahertzre pontosan. Semmivel nem jobb, sőt, rosszabb. Hiányzik az a pár USB, eSATA, IEEE1394.
A BIOS-a hajszál pontosan megegyezik az X58A-UD7 BIOS-ával, kivéve ugyebár az integrated Peripherals pont alatti beállítások értelemszerű hiányát.
Majd folyékony nitrogén alatt fogja megcsillantani a tudását, vagy esetleg gombcompnál kompresszorral.
Tehát aki emiatt venné, az ne vegye meg a lapot. Nagyon fog neki hiányozni a civilizált lapokra manapság jellemző sok perifériacsatlakoztatás lehetősége.
HGyu
-
gombcomp
senior tag
Én is jövök majd,ha legarizzák a procimat...
Sajnos 1 hónapot hiába vártam,mert simlizett valaki a kiskernél,
és abban a tudatban,hogy intézik vártam az időt.
Most egy fórumtárs segítségével indult újra a garoztatás.
A lap meg már 3hete itt figyel itt a polcon (első GIGA lapom),kíváncsi vagyok.. -
mpierre
veterán
Eredmények mikorra várhatóak?
-
04ahgy
nagyúr
Az UD9-nél csak a csellentyűcsatlakoztatások max. mennyiségében és a 4-way SLi nem támogatottságában gyengébb. Másban meg az UD9 fölött.
A HWBOT adatbázisban már jócskán vannak vele eredmények, még nem láttam nagyobb felbolydulást égett VRM miatt.
Igen, ekkora terhelhetőségű VRM-nél már minimalizálni kell a jelutakat, csak a DrMOS vagy a digitális PWM járható megoldás, ha egy tenyérnyi alaplapfelületre való elhelyezésben gondolkodunk. MSI-ék azért kijárták a DrMOS utat elég szépen, és meg kell hagyni, jól teljesítenek a DrMOS-os lapjaik.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Na, épp erről szól a nyitó hozzászólás.
Nemsokára lesznek friss eredmények, tapasztalatok hazai, folyékony nitrogénes üzeméről.
Laraxior: szintén erről szól az első hsz., oda nem szeretném az extrém tuningos tapasztalatokat, elveszne a hozzászólások rengetegében a lényegi infó, itt meg az általános eszmecsere hígítaná fel az extrém részét a dolgoknak. A topikot egyébként MODERÁTOR / HÁZIGAZDA megkeresése után nyitottam.
HGyu
-
Oliverda
titán
Az első hozzászólásban javítottam a linket.
Már ez is DrMOS? Valamint ha jól látom Hi-CAP is?
Remélhetőleg nem jön elő ennél a lapnál is ez.
UD9 jellegű ára van?
Laraxior: Elfér ez itt és így szerintem. Esetleg ha nagyon kihalt lenne majd, akkor áttereljük oda a népet, de egy próbát megér.
-
Laraxior
titán
-
toyone
őstag
Biztos nem lesz tömegtermék itthon. De az tény hogy tuningra über lap lett.
Neked mikor lesz? -
04ahgy
nagyúr
A témában mindenkit, aki ezzel a lappal rendelkezik szeretettel várunk egy mélyebb lélekzetvételű szakmai eszmecserére, ami ezzel a lappal kapcsolatos. Amit nem szeretnénk ebben a topikban: kezdők, alaplapvásárlásnál dizájnelemeket szempontul választók alapszintű kérdéseire válaszolni.
A Gigabyte GA-X58A-OC alapap koncepciójában tér el a komplett eddigi (E)X58(A) lapoktól, sőt, a Gigabyte minden eddigi alaplaptervezési irányvonalával szembemegy. Minimalista felszereltség jellemzi a maximumon: olyan egységek, amiket egy extrém tuningos amúgy is letilt, nincsenek rajta. Két USB2.0, két USB3.0, egy USB tüskesor, szimpla sztereo hangkivezetés, LAN, két PS/2 jellemzi.
Ami viszont ezen felül a lapra került, az a maximalizmus jegyében: (elvileg) válogatott IOH chip, korrekt elrendezésű PCI-E foglalatok, melyből 4db van, szellős elosztásban a lapon. A VRM elvileg 1200W leadására képes, kifejezetten a folyékony nitrogénes tuning által megfogalmazott követelményekhez tervezték. Kivezetett feszültségmérőpontok, BCLK gombok, CPU szorzó menet közbeni változtatást lehetővé tevő gombok jellemzik.A gyártó oldala: [link]
Az első hozzászólást a topikban összegyűlt tapasztalatok, információk alapján rendszeresen frissíteni fogom, moderátori segítséggel.
Várjuk az eszmecserét!
HGyu
[ Módosította: Oliverda ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged