3,2GHz X2 nem elég a 4830 mellé
, nekem a topikjában azt mondták hogy így már nagyjából kihajtja.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
3,2GHz X2 nem elég a 4830 mellé
, nekem a topikjában azt mondták hogy így már nagyjából kihajtja.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
végülis nem hazdtak, van olyan körülmény amikor elég egy 3.2ghz-es x2(uránusz megfelelően áll, minimum fullhd-ben 4aa-val játszol] de ha ez nincs meg akkor még van benne bőven tartalék, főleg ha húzza is az ember
7750 péppétuningolva azért 10%-ot dobott mindenhol még vga limites beállításokon is
[ Szerkesztve ]
1440x900, 2- max 4aa. ehhez gondoltam hogy elég az 5000+om 3,2ghz-en. meg a 4830...igaz azt néha felrántom 720/1050-re, így még nem hagyott cserben, igaz gta4 nem volt meg, de lehet nem is lesz.
Aurea mediocritas
játékfüggő, gta4 pedig ha xp-d van bőven tol 30 fps-t úgy mediumon
PH
rev 1 vagy 2?
memó az jó, lényeg hogy ne kingmax legyen, (mert ott sok a fos, de azért abból is ki lehet fogni a jót), de a kingston hyperx az jó.
szerintem ne a feszt emeld(nekem alapfeszen van), hanem a ht-t oszd vissza, meg a ramokat 667-re. ht ne menjen 1000 fölé. nekem ez volt a gond, visszaosztás után már süvített.
bár most jut eszembe hogy neked BE van és ott a szorzó emeléssel sokkal egyszerűbb a dolog. hogy tuningoltad? sima szorzó emeléssel? mert akkor...
nem is értek hozzá, meg az a tippem hogy nem úgy megy mint az fsb emelésesnél...elvileg ott nincsenek gondok se a ramokkal se a ht vel.
HERR Z: látszik hogy játékfüggő, de azért már elkenik a száját a 5400+nak tuning ide vagy oda. részemről még maradok a kis 5000+omnál...kihozom belőle a maximumot. 
Aurea mediocritas
rev1
szorzó emeléssel.
de jónak kéne lennie, alap volton, de a prime95 rendre kifagy, csak 1,45val stabil 3,2ghzen,
de azt nem marem rajta hagyni, főleg hogy a cpu-z 1,52v ítéli, ...ennek lehet hinni, tényleg annyi volna? mert a 1,35v is 1,4re írj ki?
azabaj hogy túlfeszel elég szépen a lap szal 1.35V-ot téyleg 1.4V-nak adja le...
inkább olyan beállítást nézz ahol maxx 1.45V-ot kap a procc cpu-z everestbe

Progi neve cpu control. Pl. az egy magot használó alkalmazások esetén be lehet állítani hany magot használjon. Jó, próbáltam.
Más, sima X2-es procival a 770-es lapnál nem szükséges visszaosztani a HT-t legalábbis én nem szoktam. 1400-on használtam. Elvileg 2000-ig bírnia kell.
Megint más, a zalman ellenállás a 12V-hoz van méretezve, ezt veszi le kb. 6-8 V-ra. Ha a szabályzott cpu fan csatin próbáltad előfordulhat , hogy az alacsonyabb (szabályzott) feszültséget vette még lejjebb az ellenállás és azon nem is indult már el.
Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

Az X2 4600-am 3dmark06 cpu pontszáma 3500-on csak 2650 lett. Itt látszik az L3 hiánya
[ Szerkesztve ]
Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739
be tudok állítani 1,45v... az kb a biosban 1,4-1,42. DE ezen sem stabil, csak akkor ha a cpu-z azerint 1,52v kap, ami 1,45v a biosban.
Már sokszor végigzongoráztam... 1,5v alatt a prime 10ms alatt hibát észlel.
De most azon gonolkoztam, hogy holnap megpróbálom az alapot (200mhz) növelni, de szaerintem ugyí sem fogja alap feszen... 
logikusan arra gondoltam hogy nem csak a feszt hanem az órajelet is csökkented...1.5V sok ezeknek a procinak tudok mondani pár esetet amikor az lett a vége hogy alapfesz@alapórajel se volt stabil emiatt
köszi az infókat 
a ventiszabályzáshoz csak annyit, hogy 12cm-es zalmi 5volton sys_fan1 -en(ami nem szabályzott) nem indult, de pwr_fan -on 5voltal meg megy szépen.
persze lehet hogy a 92milis is elmenne a pwr_fan-ról 5voltal és a 12cm-es sem indulna cpu_fan-ról, de akkor miért nem ment a sima mezei sys_fan-ról?
Aurea mediocritas

Ha megmérnéd lehet kiderülne, hogy az is szabályzott
A 790-es lapomon ha bekapcsolom a sys fan szabályzást, rögtön leveszi a róla a feszt.
olyanom nincs mivel!
abból gondolom hogy nem szabályzott, hogy sys_fan2-n 80mm-es zalmi van és az egy éve betonstabilan 1660-at forog idl, full lóad, hideg-melegbe-mindenhogy.
Aurea mediocritas

Nálam is csak a sysfan1 a szabályzott
aha akkor beszoptam...lehet hogy megcserélem őket...de mégse inkább leszarom...na nem ám, veszek majd zalman fan mate2-t és azzal csak jó lesz

Aurea mediocritas

hali mindenkinek. érdemes kingmax 1066 helyett kingston hyperx-et venni? normálisan el tudja vinni ezt a ramot? mert néztem, hogy a kingmax 1,8 Voltot kér, a kingston meg 2,1-et. Az alaplap MA770-DS3 rev1.0
[ Szerkesztve ]

Inkább vegyél GEIL-t. Azzal tuti nincs szivás. 
[ Szerkesztve ]

Azért a geil ramoknak kell a 2,2-2,4 volt hogy menjenek 1066-on...én ezért cseréltem le őket...CSX-re...
kingston hyperx jobb mint a kingmax, szerintem érdemes váltani!
meg csx-re is! jó kis germán ramok 
Aurea mediocritas

Üdv 770-esek
!
No megint előjött a korábbi gondom a géppel (előzmény itt: [Vista BSOD]).
Amit korábban valaki ajánlott (elnézést ha rosszul írom
: Axisbold volt ha jól emlékszem) azokat végigzongoráztam semmi gáz nem volt. Erre a múlthéten szinte minden nap dobta a kéket a vista. Az utolsó alkalom óta eltelt pár nap és most megint minden okés. Direkt kipróbáltam 12-14 órán át ment a gép töltögetett (általában nem szokott csak olyan 4-5 órát menni), magára hagytam, hazamentem minden okés volt. Szóval továbbra is várom ha valaki tudna okosat mondani
. Azon gondolkodtam hogy lehetséges hogy a memóriák ökörködnek talán (kingston 2x1 gb szettben vettem. tudom ez nem memória
) ezért cserére gondoltam de nem igazán tudom milyet kellene venni ha eljutok odáig. Ehhez is kérném segítségeteket
. Előre is köszönöm segítségeteket
.
Ui: ha fontos a memória kérdésnél akkor Rev.1-es a lapom F3-as bios-szal (bővebb infó adatlapomon).
Muchas gracias amigos
!!!
GFWL: m4dm3nHUN | CoD 4: M4dm3n | Steam: M3h4n1k | OriginID: m3dm4n | Battlelog: m3dm4n

Szia!
A saját tapasztalatom az, hogy leginkább a memóriák miatt van a fagyás.
Volt már sokféle alaplapom, procim, de a stabilitás terén a jobb memóriák voltak a mérvadóak. ( valamint a memóriaidőzítésekhez nem nyúltam)
[ Szerkesztve ]
Az Élet kegyetlen....
kingston azért még elmegy, a kingmax-nál nagyobb a szórás.
ha lement vele a memtest hiba nélkül, akkor elvileg okés, de lehet több fesz kell neki, amit így látatlanba nem javaslok. pontos típust nem tudnál írni?
de ha jó ramot akarsz akkor CSX-et vegyél.(magam felé húz a kezem megint, bocs érte, kövezzetek meg, de nekem ez a nyerő!) most Aqua-ban akciósan 2x1GB 7k. egyébként meg olyan 9-10k.
Aurea mediocritas

nem lehet hogy a tápod ülmeg nagyobb terhelésnél néha?
kicsit kevésnek tartom a 350w tápot ehez a konfighoz
de ez csak egy tipp
erre én is gondoltam 
de még is chieftec, tuning nincs, vga-nak nem kell külön táp.... 
Ventur@: ha van lehetőséged teszteld le egy másik táppal. lehetőleg ne codegen, hanem valami minőségibb ha van. és persze erősebb!
Normende: neked mi viszi a két radeont?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas

1020 wattos Chiftec viszi egész jól
hát egen...oda már kell, de arra már a légkondit is rákötheted 
Aurea mediocritas

Jól van, akkor valószínűleg a kártya érintkezett gányul. 

viszont a 2 GB-os hyperx-nek több Volt kell, pontosabban 2,25 a gyártó oldalán nézve! így olcsóbb mint kitben!
mindenképpen 2x1GB-ot vegyél, hogy dual-ban menjen!
azt hogy mennyit ad a lap azt sose tudom pontosan...olvass vissza érte és az alapján válassz.
Aurea mediocritas

AXisBOLD, csiga 8, Normende:
Köszönöm a gyors válaszokat
. Az a baj hogy nem nagyon van lehetőségem másik táppal tesztelni. Egyébként most olyan 10 perccel ezelőtt is kaptam egy ugyanolyan szép kis kék "hátteret". Pedig du. 2 óta folyamatosan ment a gép null terhelés mellett. Mindössze csak töltöttem le.
Terhelés alatt (pölö gém, konvertálás, videószerkesztés): még sohasem volt kékhalál. No meg a másik hogy itt miskolcon nem nagyon találtam olyan boltot ahol lenne CSX memória. Amit találtam még az Geil Ultra kit (2x1gb) kb olyan 10e-be (ill. Buffalo, Kingmax, Samsung, Zeppelin, Hynix).
Abban nem tudom tudnátok-e segíteni hogy van itt a fórumon egy tag aki memória eladásal fogalkozik hogy mi a neve ill. az oldala. Mert láttam egyszer de nem ugrik be
. Mégegyszer köszönöm a gyors válaszokat
!
GFWL: m4dm3nHUN | CoD 4: M4dm3n | Steam: M3h4n1k | OriginID: m3dm4n | Battlelog: m3dm4n

szerintem ősembert keresed, ő ilyen nagy memória bazáros!
a ramos kérdéshez: 1x2gb szerintem nyerő manapság, majd később még 1x2gb, mint 4x1gb, mert lehet nem csipázza sok lap a 4 memót, ne legyünk mazoisták....
SonyEricsson Xperia X8 - I'm lovin' it!
de ha lement a memtest és nem volt hiba pár óra után, akkor nem hiszem hogy most ramra kellene költened felesleges pénzeket.
pláne hogy terhelés alatt nem volt kékezés!
persze nem lehet kizárni semmi!, de én is hardveres hibára gyanakodtam annó(meg a sok nagyfejű is azt mondogatta) és mégis szoftveres volt a bibi.
nem akarlak még jobban összezavarni, de talán gondold végig hogy mit használtál mostanában többet, amit a kékhalál mentes időben nem használtál, esetleg friss vga driver(régit pucold le teljesen).
ram mennyi feszt kap? és még mindig nem írtál pontos típust(de mondom ha terhelés alatt nincs baj akkor nem biztos hogy ez lesz a gyenge pont).
Aurea mediocritas
olvasd el EZT.("A kék halál okai" bekezdés és azon belül DLL-ekről)
meg feldobhatnád a kérdést a Vista topikjában is!!! írd le a részleteket.
Aurea mediocritas

ennek a ramnak valaki nem tudná megmondani a feszültségét?
[link]

kicsit jobban szemügyre vettem az alaplapom használatiját, és ott az volt, hogy ugye a DDR2-es memóriafoglalat 1,8 V-ot ad alapban, és manuálisan 0,025-től 0,375 V-ig lehet szabályozni. akkor ez azt jelenti, hogy maximum 2,175 V-os memória modult lehet beletenni a foglalatokba???
igen, valahogy úgy, de azért a geil-ek is mennek, azoknak pedig több kell.
a csx-ért pedig kutakodj ITT.
Aurea mediocritas

az oldalon sajna pont ez nincs feltűntetve 

Persze az 1066-os Geil ramom 800-on csodálatosan ment 1,95V-al csak az a baj hogy a geil utánna már 80-100mhz-enkénk kívánja a 0,1V-ot pluszban vagy a lasabb időzítéseket...Tehát 1066-on a 2,175 (droppal együtt olyan 2,2V) édes kevés neki. De amióta CsX-et használok megváltozott a világ...
hát akkor nem annyira nyerő a geil...
csx: ugye mondtam 
adamka: sajna ezt én innen nem tudom megmondani, ha mindenképpen aquából veszed talán kérdezd meg őket, biztos van valami vevőszolgálat náluk.
Aurea mediocritas

hát ebből én csak azt látom hogy a ramot kicsit túlfeszeli a lap, de sajnos nagyon alap a tudásom a ramok terén és nem akarok hülyeségeket írni.
valaki aki tényleg ért hozzá remélem csatlakozik....
mondjuk ebből így nem lehet sokat mondani arról hogy a ram csinálja-e a gondokat...
memteszt hányszor ment le? és hány órát?
Aurea mediocritas

az apróhirdetések között rátaláltam a válaszra.
[link]
[ Szerkesztve ]

a dram konfigurations-ba lőjj be a ramoknak 5-5-5-18-23 2T-t FIXRE, és a feszt told neki 2V-ra!(érdekesen túlfeszeli a lap neked a procit és a memókat, míg a 12V-ot alá....)
a 350-es chieftek hajtja a cuccot? lehet lassan ráférne a csere....
a kékhalál infóban mire hivatkozik, mitől csokizott be?
[ Szerkesztve ]
SonyEricsson Xperia X8 - I'm lovin' it!

itt az apróban már kinéztem magamnak egy CSX-et 1066, 2GB. gyári hűtéssel. 8e postával, 1 éves - 9 év garival még

Nekem is ketoldalas crucial van de azt mond meg nekem hogy F3 windsor mellet miert hasal el cucc 1000mhz felett (a geileket is kivettem hogy ne kavarjanak be) fesz maxon
mar ugyis probaltam hogy leveszem szorzot 10 re ez szamomra erthetetlen mert hogy a G2 procim lehasal 960 korul az ok azt ertem dehogy az F3 miert csinalja meg nemjottem ra 
ja es mindez CL5 be
Amugy 1 x2 6000 rol van szo ezeknek 1,4v az alap? meddig feszelhetem szerinted 1,425 az olyan 3350 ig eleg.
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

Crucialból sokféle van, ez a nagyon jó széria: 800-as: BL12864AA804.16FD
1066-os BL12864AA1065-16FD
Az időzítésnél az első értékre "CL" szokott finnyás lenni, lehet lazítanod kell.
A fesz, hát teszt erejéig adtam már 1,6V-ot is, de figyelni kell a hőmérsékletet, hogy 60°C alatt maradjon. Tartósan azért szerintem 1,5V fölé nincs értelme menni.
6000+ azt hiszem 1,35-1,4 szokott lenni az alapfesz.
[ Szerkesztve ]

Everest szerint az enyem ilyen BL12864AA106A.8FE5 es 1066 os.
Nemtudom CL5-5-5-18-24 be neztem+ 2T be proci leosztva volt mar 10 szorzora es ugyis bebukott 1000 korul peddig ez a ram ment 1200mhz is 1 masik gepben.
Most 3,3ghz megy CL4 be +1T hibatlanul ugye itt 826mhz van
nem tetel neki de mintha 800 korul tudna a CL 3 at is majd meglesem.
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.