Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#10001) Malibutomi

Malibutomi
(fanatikus tag)

Sziasztok, némi segítségre lenne szükségem.
UD3P lapom van, és érdekes módon a SATA kiosztása tök más mint a leirásban vagy ami az alaplapra van nyomtatva.
0-ásként nem is tudom bekötni semelyik HDD-t, 1-es masterként látja a leírás szerinti 5-ös helyen. Ha az elvileg 0-ásba dugom akkor Channel 2 masterként jelenik meg.

Másik gondom, hátha van rá ötlet, most cseréltem házat, és átpakoltam bele az egész cuccot, csak a ház és a procihűtő változott, és hirtelen a WIN7 boot baromi lassú lett. Régen a boot képernyő és az asztal között nem volt semi most minimum egy 15-20 másodpercig homokórázik egy welcome képernyőn, és ha bejött az asztal akkor is még vagy 1 perc mire bármit tudok csinálni.

(#10002) Bikkrom

Bikkrom
(senior tag)

Üdv!

Van egy GA-MA770-DS3 lapom és az istennek sem akarja a ramokat szeretni... 2*1GB Kingamax 800Mhz DDR2. Az első(proci felőli) modulban 1db memóriával megy. Ezután bárhová rakom a másodikat akár dualba, akár a másik 2 csatiból bármelyikre windows alatt rendszeresen kifagy a gép. A két memória tökéletesen megy egy GA-P31-DS3L LGA775ös lapban dualban. Ebben meg csak 1 darab modullal hajlandó stabilan működni.

Bios frissítés esetleg vagy ez jellemző hiba? Esetleg az alaplap lett kukás? Vagy lekerülhetett róla egy jumper az előző tulaj keze által?

Várom a tippeket, ötleteket. Köszönöm előre is!

Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

(#10003) Hanok válasza Bikkrom (#10002) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Memória kap elég feszültséget?

(#10004) Bikkrom válasza Hanok (#10003) üzenetére

Bikkrom
(senior tag)

Mennyi az elég? :P

Ebben a lapban nem írja ki a konkrét értékét csak hogy 'Normal'-on van és +0,025 önként lehet ráadni.

[ Szerkesztve ]

(#10005) Hanok válasza Bikkrom (#10004) üzenetére

Hanok
(senior tag)

DDR2-nek alap 1.8V-kell, de hiatalos honlapon utánna lehet nézni hogy az adott modulnak mennyi kell a működéshez...Bios-ban is van lehetőség ránézni mennyit kap...Elvileg Pc Health írja..

[ Szerkesztve ]

(#10006) Bikkrom válasza Hanok (#10005) üzenetére

Bikkrom
(senior tag)

Aidában SSTL1.8-at ír a memória feszültségénél. Akkor nem az a gond. Egyéb ötlet? :D

(#10007) Hanok válasza Bikkrom (#10006) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Memória vezérlő elvileg a prociban van, így aztán két esélyes a dolog...Próbálgatni viszont csak másik memóriával vagy procival tudnád...

(#10008) M@nH. válasza Malibutomi (#10001) üzenetére

M@nH.
(fanatikus tag)

Szia. Igen erre már én is felfigyeltem, hogy máshogy látja a biosban a satákat mint ahogy a feliratozás van a lapon. Nekem pl. a 4 és 5-ös feliratú a 0 és 1-es sata. Lehet neked is, úgyhogy egy próbát megér. De ha a hdd a 0-án lesz akkor érdemes bekapcsolni az AHCI-t a biosban.

Egy megjegyzés: Nekem még szerencse hogy nem a 0-ásnak írt sata a 0-ás mert eléggé szűkösen férne oda a kábel :F Kép

(#10009) Malibutomi válasza M@nH. (#10008) üzenetére

Malibutomi
(fanatikus tag)

Köszi

Azt néztem hogy alapban 0-ra nem is tudom tenni, csak 1-től felfelé. A biosban van egy olyan beállítás hogy ha az AHCI-t bekapcsolom akkor a 4-5 lesz a 0. De ha bekapcsolom az AHCI-t boot közben lerohad a win7...lehet régi a rendszervinyóm (160Gb seagate), csak lusta vagyok ujrarakni.

(#10010) Hanok válasza Malibutomi (#10009) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Az csak egy reg. file miatt rohad le ACHI módban, ezt win telepítés nélkül is meg lehet valósítani...

(#10011) Malibutomi válasza Hanok (#10010) üzenetére

Malibutomi
(fanatikus tag)

Bővebben kicsit?

(#10012) M@nH. válasza Malibutomi (#10011) üzenetére

M@nH.
(fanatikus tag)

1. A Start menü keresőjéből indítsuk el a Regedit alkalmazást, a Futtatás rendszergazdaként opciót választva (jobb egérgomb).
2. Navigáljunk a következő helyre: HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/services
3. A bal oldalon válasszuk az msahci-t, a jobb oldalon pedig a Start kulcsot - jobb egérgomb, módosítás.
4. A kulcs értékét állítsuk 0-ra, majd OK.
5. Lépjünk ki az alkalmazásból, indítsuk újra gépünket, és engedélyezzük a BIOS-ban az AHCI-t.
6. A Windows ezt követően a bootolás után feltelepíti az AHCI drivereket.
7. Ezután a folyamat befejezéséhez egy utolsó újraindításra lesz szükségünk.

(#10013) Danex

Danex
(fanatikus tag)

Hello, olyan kérdésem lenne, hogy van egy us3-as(rev 2.0) giga lapom, mivel nincs alapból a vrm-eken hűtés ezért nem adtam rá nagyobb feszt a procinak.

kérdésem az lenne, hogy ezek közül melyik menne rá? illetve igy már emelhetem a feszültséget nyugodtabban pl 1,475V-ra nem?

(#10014) Debilon

Debilon
(őstag)

GA MA770 UD3 rev2 alaplapon az ACC menüben a "per core %"-ok mit jelentenek?
annyival több fesz? vagy esetleg valami más?

TDU2: Debilon || life is shit || steam: Debilon || http://www.vivalaresistance.hu/

(#10015) Malibutomi

Malibutomi
(fanatikus tag)

Ha valakit érdekel mosfet hűtő, én most rendelek be pár darabot ami pontosan passzol az MA-770 lapokra. A típusa Enzotech MST-88.
Ha valakit érdekel dobjon egy üzit.

(#10016) johnlenin

johnlenin
(újonc)

Üdv!
Szereztem egy ilyen lapot hibásan és azt hiszem megtaláltam a hibát. Az eszaki híd hűtőbordája alatt egy smd kondi sérült. (gondolom akkor sérült meg amikor lecserélték a gyári hűtűjét). A kérdésem az lenne, hogy ezeknek az IC-nek nincs valahol dokumentációja ahol meg tudnám nézni, hogy milyen értékű volt?

(#10017) talpas válasza johnlenin (#10016) üzenetére

talpas
(lelkes újonc)

Gigabyte GA-MA770-DS3 / (U)S3 / DS3P / UD3
Milyet?
Érdeklődj szerintem a javításra keresve itt a P-en jobb eséllyel találsz hozzáértőt.
Kondi, IC. való szinü nem ugyanaz a kettő.
Szerintem.

[ Szerkesztve ]

„Veled Uram, de nélküled!”

(#10018) johnlenin válasza talpas (#10017) üzenetére

johnlenin
(újonc)

Tudom, de a kondi a BGA része. A tetején van egy pár darab.

(#10019) talpas válasza johnlenin (#10018) üzenetére

talpas
(lelkes újonc)

Ahh.... értelek!
Nálam a 3850-Graf-ról esett le 1 kondi /barna/, pici mint két bolhaszem. Nem volt 1 mil. a hossza!
Ennek tudatában is vettem meg anno.Mint javítottat.
Aztán a javítás leesett, eltünt! Szétkaptam 1 rossz CD olvasót és onnan pótoltam, azóta ez a kari megy a gépemben! Bár az orromat is megégettem a nagyító, a szemem és az orrom nem voltak szinkronban:). A tanácsom, hogy menthető legyen a lapod az előző hozzászólásom-> hozzáértőt keress. Sok sikert!

„Veled Uram, de nélküled!”

(#10020) Maxtreme

Maxtreme
(senior tag)

Srácok plz segítsetek nekem, mert megállt a tudomány :)
Van nekem egy MA770 UD3 típusú lapom, egy phenom II X4 965-el.
Eddig 4gb (2x2) 1066os kingmax ddr2-vel használtam. A minap tudtam szerezni nagyon nagyon jó áron még 2x2gb 1066os kingmaxot. (koppra tök ugyanaz a típusa mint a másik kettőnek)
A gép a régebbi 4gb memóriával 2vos feszültség mellett simán ment eddig 1066on. Viszont. Ahogy berakom az új ramokat, csak 800on hajlandó működni. A post lefut, de a win rögtön kékhalált dob.
Mit kéne még állítanom? :R
Az anyalapon fkb-s bios van :)

(#10021) juventus85 válasza Maxtreme (#10020) üzenetére

juventus85
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

próbáld meg úgy hogy mindent vissza állítassz alapra, majd azután rakod bele a memókat és utána próbálod meg őket 1066-ra tenni.

"Bárcsak annyiért tudnám felvásárolni az eladó termékeket, amennyit érnek és annyiért tudnám eladni, amennyire tartja az illető. (Milliomos lennék)"

(#10022) Maxtreme válasza juventus85 (#10021) üzenetére

Maxtreme
(senior tag)

oksi, köszi. Holnap adok a pofájának 1 cmos cleart akkor. :R

(#10023) juventus85 válasza Maxtreme (#10022) üzenetére

juventus85
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Várjuk a válaszodat :DD

"Bárcsak annyiért tudnám felvásárolni az eladó termékeket, amennyit érnek és annyiért tudnám eladni, amennyire tartja az illető. (Milliomos lennék)"

(#10024) Maxtreme válasza juventus85 (#10023) üzenetére

Maxtreme
(senior tag)

Én meg az eredményt :DDD

(#10025) Maxtreme

Maxtreme
(senior tag)

Sajna nem nyert. Ugyanazt csinálja mint eddig.

(#10026) Hanok válasza Maxtreme (#10020) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Próbáld ki a most vett 4gb rammal hogy úgy mit muzsikál, a régi 4gb-ot meg vedd ki, vagy a 8gb-nak adj még egy kis feszültséget, hiába ugyanaz a típus lehet több kell neki... Egyébként valószínüleg a kérdéses problémára a válasz az a "kingmax" felirat és a mögötte lévő memóriának látszó tárgy...

(#10027) Borokafa válasza Hanok (#10026) üzenetére

Borokafa
(őstag)

A haveromnál 4x1Gb Kingmax 1066 megy 1100-on :) (UD3 rev2)

[ Szerkesztve ]

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#10028) Maxtreme válasza Hanok (#10026) üzenetére

Maxtreme
(senior tag)

Na erre csak annyit tudom mondani (aszem írtam is ebbe a topikba kb 1 éve a témával kapcs.) hogy a párban tesztelt corsairt, egyből köpte a lap. A geileket úgyszintén. 1066on el sem indult a gép. A kingmaxokkal egyből mindenféle probléma nélkül. nos? :)

(#10029) Maxtreme

Maxtreme
(senior tag)

Baszki. Kivettem a 2 régi ramom (meg le a cpu hűtőm mert nem fértem hozzá a slotokhoz :) ) betettem helyére az újakat, és megpróbáltam elindulni 1066on. Az érdekesség hogy simán felismerte h 1066-os modulokról van szó (eddig mindig 800asnak látta)
Simán ment a gép, minden zok-szó nélkül.
Mondom anyád, beraktam mellé a 2 régi ramom is, ezúttal ugye a másik 2 (3-4es) slotba.
Ééés megy. Na most ezt magyarázza meg nekem valaki. :) Ennél a lapnál mitől függ h éppen mit ismer? a Csillagok állásától, teliholdtól, stb? :)

Köszi a tanácsokat meg a supportot. :R

[ Szerkesztve ]

(#10030) Hanok válasza Borokafa (#10027) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Sejtettem hogy valaki betol egy urban legendet...:) De azért a meghibásodási, vagy a nem megfelelő üzemi állapot ezeknél a memóriáknál kimagaslóan nagy.. :R

(#10031) juventus85 válasza Maxtreme (#10029) üzenetére

juventus85
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Nem értem h miét nem futott eredetileg 1066-on. :(

(#10032) Maxtreme válasza juventus85 (#10031) üzenetére

Maxtreme
(senior tag)

én sem :( Viszont az előbb vágott a gép 1 izmos BSOD-t így több óra után. Adtam a ramnak 2.080v-ot. Bár elvileg még a 2.1 sem lenne sok tudomásom szerint.

(#10033) Borokafa válasza Hanok (#10030) üzenetére

Borokafa
(őstag)

A legkevesebb gond ezekkel van szerintem. Nem éppen tuningra valók , de átlagos gépekben tökéletesen teszik a dolgukat.
Szerintem arányaiban ezekkel van a legkevesebb probléma. Mondom ezt úgy, hogy napi szinten gépekkel foglalkozom

[ Szerkesztve ]

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#10034) mcs válasza Hanok (#10030) üzenetére

mcs
(senior tag)

Nálam is simán megy 1100on. 6-6-6-18 időzítésekkel 2,1 Volton. :)
Bár 1066on használom 1,9 Volttal, de hajtott a kíváncsiság, hogy meglessem 1100on is.

[ Szerkesztve ]

(#10035) mcs válasza Maxtreme (#10032) üzenetére

mcs
(senior tag)

Akkor a 2,1 simán elég lesz. ;)

(#10036) Hanok válasza Borokafa (#10033) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Én már nem rakok össze másnak gépet kingmaxal, de ez csak az Én saját tapasztalataim miatt van, de ezt már kitárgyaltuk egyszer mi ketten úgy gondolom.. :R

(#10037) juventus85 válasza Hanok (#10036) üzenetére

juventus85
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Sajnos a kingmax nekem sem nyerte el a tetszésemet :( A mostani gépemre is corsair került amit nemrég sikerült összedobnom :) Azok birják az iramot rendesen ;]

(#10038) Maxtreme

Maxtreme
(senior tag)

Na basszus, korán örültem.
Sajna 2.1v-ra állítva is kékhalálozik a gép. (illetve a programok elszállnak hibával)
A ramokat egyenként délután 16h-tól másnap reggel 8ig teszteltem (Memtest86). Nem jelzett hibát.
Na most? :(

(#10039) Cadal válasza Maxtreme (#10038) üzenetére

Cadal
(őstag)

Úgy látom még senki nem ajánlotta a CPU NB VID 1,2 - (1,25)Vra való emelését. Giga lapoknál rengetegszer megszüntette ez a kis beállítás az instabil működést. Próbáld ki, ha jól emlékszem annál a lapnál is lehet ezt biosban állítani.

(#10040) Hanok válasza Cadal (#10039) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Én gondoltam rá de elvileg AM2+-os lapoknál nem volt hasonló gond...

(#10041) Cadal válasza Hanok (#10040) üzenetére

Cadal
(őstag)

Szerintem ez nem is igazán deszka függő mint inkább proci függő dolog. Phenom II esetén már érdemes odafigyelni erre a dologra is.

[ Szerkesztve ]

(#10042) Maxtreme válasza Cadal (#10039) üzenetére

Maxtreme
(senior tag)

Igen van ilyen! :)
Köszi, ki is próbálom a nap folyamán.

(#10043) Cadal válasza Maxtreme (#10042) üzenetére

Cadal
(őstag)

nos? eredmény?

(#10044) Maxtreme válasza Cadal (#10043) üzenetére

Maxtreme
(senior tag)

opp elfelejtettem tegnap írni.
Sajna nincs változás :(

(#10045) Borokafa válasza Maxtreme (#10044) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Amivel érdemes variálni, a fesz emelés, az időzítések lazítása, és a ref clock emeléssel való mem. órajel beállítás.
Gondolom próbáltad mindegyiket.
Régebben volt a 790x-DS4-nél is , hogy 4modul nem ment 1066-on, de aztán ha jól tudom azt valami biossal orvosolták.

(#10046) brunomars

brunomars
(újonc)

sziasztok

GA-MA770-DS3 v2.0 deszkám van és szeretnék az athlon 64x2 6000-esem helyére egy phenom2 x4-et, de rémhírekkel kellett szembenéznem, hogy ne rakjam bele ebbe a lapba semmiképp mert kinyírja a lapot, ez igaz?

(#10047) Debilon válasza brunomars (#10046) üzenetére

Debilon
(őstag)

nemigaz

TDU2: Debilon || life is shit || steam: Debilon || http://www.vivalaresistance.hu/

(#10048) 04ahgy válasza Debilon (#10047) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kicsit részletesebben azért mondhatták ezt neki, mert az X4 azért kajál szépen, a lap VRM-jén meg nincs hűtőborda. A kedves fórumtag azért nem árt ha figyel arra, hogy legyen légáramlás a FET-ek és tekercsek környékén.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#10049) Debilon válasza 04ahgy (#10048) üzenetére

Debilon
(őstag)

jaja, asszem a rev 1. esekkel volt, hogy nem bírták a phenom II x4-eket.. (ha jól emlékszem)

(#10050) Viktor89

Viktor89
(fanatikus tag)

Sziasztok!

A következő érdekes problémám akadt. GA-MA770-DS3 lapom van. Újratelepítettem a windowst,de nem engedi felrakni a realtek audio drivert. Letöltöttem a legfrisebb verziót is a gigabyte honlapjáról és próbáltam a gyári cd-ről is de ezeket a hibaüzeneteket adta:

KÉP1

KÉP2

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.