Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#7001) diablo1984 válasza nesa (#7000) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

az enyém csak 640-es, asus-ból nem tudok olyat, ami 800-as, sapphireból rengeteget, azok jobban pörögtek!

SonyEricsson Xperia X8 - I'm lovin' it!

(#7002) nesa válasza diablo1984 (#7001) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ertem :K

Tudom furcsan hangzik tollem de egyszeruen lusta vagyok tuningolni ,peddig terveim kozott szerepelt hogy validalom 4ghz felett de nincs most turelemem.

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#7003) balage1989

balage1989
(lelkes újonc)

Hali! Az FD biost érdemes felrakni? Azzal is tudok 4magositani stb? Amugy most az FB van fent.

A jó munkát és a rossz kocsmát még nem találták fel...

(#7004) audi100td válasza balage1989 (#7003) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

FC-vel megy a 4 magosítás, de nem tökéletes, 4 maggal néha újraindul a gép windows betöltésénél, úgy tűnik bugos ez a BIOS is, ahogy az Giga-éknál lenni szokott. :(

[ Szerkesztve ]

(#7005) Hanok válasza audi100td (#7004) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Ez egyébként lehet a procitól is ahogy olvasgattam volt akinek nem giga lappal is ugyan így rakoncátlankodik az elvileg fix 4 magosa..Szóval itt erősen benne van a pakliba hogy még egy jól megírt bios sem tud mit kezdeni azzal amibe megy a 4 mag láttszólag faszán de azért mégse véletlen lett az 2 magos..És ugye ott van még az is hogy ez egy olyan feature aminek hivatalosan nem is kell jól működnie...De az tény hogy bios szinten lenne még mit fejlődni....(ha meg kell a 4 mag nagyon akkor kell venni egy "jóárasított" négymagost, az tuti rendesen megy és még nem is kell messzire menni, mert Tőled meg is lehet kapni...:) )

(#7006) audi100td válasza Hanok (#7005) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ez a proci hibátlanul működött hónapokig a Sapphire lapomban...

(#7007) balage1989 válasza audi100td (#7004) üzenetére

balage1989
(lelkes újonc)

Akkor marad az FB. Azzal tökéletesen megy a 4magom. :)) Ja igen... 1ezressel olcsobb a 4magos athlon mint az én 3magosom -.-. Bár nem panaszkodhatok egyenlöre, hisz 4maggal a tuningot is birja.

[ Szerkesztve ]

A jó munkát és a rossz kocsmát még nem találták fel...

(#7008) nesa

nesa
(PH! kedvence)

770 UD3 rev1 lapnal ban valakinek 2-3-4 magos phenom mig a 6000+ volt a lapomba frankon mutatta a cpu venti fordulatszamot, aztan jott a phenom F8 bios es nezem nemis ir ki semmit :( ott sincs everestbe aztan 1x csak hupp felugrik 8000 aztan le 1200 megint fel valami 25000 irrealis :Y ossze vissza mer ha epp mer valamit ,F6 biost felraktam ez is ezt csinalja de legalabb ez nem ir ki akkora baromsagot, ilyen 20-40k rpm-et.

(#7009) aleister

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

No megjött a Gigabyte GA MA770-DS3-am. Rev 2-es a lap. Alapban látszik a BIOS/M.I.T.-n belül az ACC. Sajna hiába állítottam auto-ra nem történt semmi. Ugyanúgy 1 magos maradt a Sempron 140-es.
Szerintetek érdemes más bios-t felraknom? Vagy ha látszik az ACC, akkor jó van fent? Ha jól emlékszem FA-s bios van fent.
Továbbá, bár rev 2 van a lapra írva, a cpu-z szerint csak sb700-as a déli híd. Ez lehetséges?

Eladó 2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg, Cooler Master Wavemaster full alu ház

(#7010) nesa válasza aleister (#7009) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Nos gondolom nem DS az a lap hanem UD3 rev:2 ,es igen ahogy itt olvasom 1 vagy 2 bios ami tud aktivalni, amirol szinten ugytudom nincs fent a giga oldalan ,igy mashonnan kell letolteni.

(#7011) V.Stryker válasza nesa (#7008) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem Phenom II van, F8 bios, rev 1-es lap és minden rendben. Tök jól mutatja, nincs irreális ugrálás...1450-1455 közt ugrál csak lassan.

Riasztók, kamerák, minden ami biztonságtechnika!!! Írj privit ha kéne valami!

(#7012) aleister válasza nesa (#7010) üzenetére

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

Bocsi-bocsi! Of korsz, hogy UD3. Az előző Giga lapom volt DS4, így az maradt meg bennem.
Én is olvasgattam, hogy csak bizonyos biosokkal mennek, csak azt hittem, hogy ha maga az opció látszik, akkor már mennie kell.

Eladó 2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg, Cooler Master Wavemaster full alu ház

(#7013) audi100td válasza aleister (#7012) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nem mindegyik tudja, FC BIOS kell hozzá, de valaki írta, hogy FB-vel is megy, azt még nem próbáltam. ACC-nél az EC Firmware Update opciót Hybrid-re kell állítani, különben nem fog működni a 2 mag megfelelő BIOS-al sem.

FB tudtommal letölthető a Gigabyte honlapjáról is, ha azzal nem menne kerress vissza, korábban már linkeltem az FC-t.

[ Szerkesztve ]

(#7014) aleister válasza audi100td (#7013) üzenetére

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi a választ!
Fel is raktam az FC biost. Az ACC auto-n, az EC firmware hybriden van, továbbá adtam egy kis feszt is a cpunak (0.025v). CPU-z esetén meg is jelenik az x2-es Athlon, ám a magoknál és szálaknál továbbra is 1/1 van. Akkor gondolom ez nem jött össze? :)
Most nem vagyok otthon, de úgy rémlik nekem 65nm-et ír ki lapkaméretre, pedig emlékeim szerint a Regor 45nm-es. Lehet, hogy nekem valami más lapkájú Sempronom van?

[ Szerkesztve ]

(#7015) Agrox

Agrox
(kvázi-tag)

Sziasztok!
az a problémám lenne, hogy megvettem, beüzemeltem az új 770ud3-amat...és az everest, a hardware monitor...cpu-ra 79 fokot ír o.O ezelőtt egy asus m2a-vm volt, az normális atz hiszem 40 fok körüli hőmérsékletet írt. ezzel szemben a magokra külön-külön szépen írja a valós eredményeket, üresben 25-30. cpu hűtőm coolermaster tx3, paszta még friss, szóval nem értem :S
előre is köszi

Gigabyte Ga-Ma770UD3 rev 2, AMD Phenom II 720BE @ 3,6 Ghz/4 cores, Coolermaster Hyper TX3, 4 GB RAM, Gigabyte HD6850 1gb

(#7016) Agrox válasza Agrox (#7015) üzenetére

Agrox
(kvázi-tag)

vagy az a chipset hőmérséklete lenne, és az normális? o.O még erre tudok gondolni

Gigabyte Ga-Ma770UD3 rev 2, AMD Phenom II 720BE @ 3,6 Ghz/4 cores, Coolermaster Hyper TX3, 4 GB RAM, Gigabyte HD6850 1gb

(#7017) aleister válasza Agrox (#7015) üzenetére

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

Az utóbbi (25-30 fok) a reális. A másik valami bug lehet.

(#7018) Hanok válasza nesa (#7008) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Érdekes nekem ezt csak akkor csinálja ha szabályzott a venti és nem max fordulaton megy...De ha csak simán rádugom akkor tökéletesen működik....

Agrox: Azzal a hőmérséklettel ne foglalkozz, mert valójában nem is az csak annak érzékeli...Chipset értékeket nem mér a lap...

[ Szerkesztve ]

(#7019) audi100td válasza Agrox (#7015) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ugyanezt csinálja nekem is, Everest még nem ismeri a Rev. 2-es UD3-at, valószínüleg ez lehet az oka, ha megnézed BIOS-ban kb. 40 fokos a proci (esetemben TX2-vel).

[ Szerkesztve ]

(#7020) Agrox válasza audi100td (#7019) üzenetére

Agrox
(kvázi-tag)

thx:) hát csodálkoztam is, mivel magonként meg hozza a formáját, 30 fok körül
de eddig jól muzsikál a lap, előző lapommal asus m2a-vm... :U azzal 232 fsb-nél mindig kivágott kb 5 perc után alapjáraton a gép, 228on használtam...ezzel egyből viszi a 232-t, tesztelni még nem teszteltem, de már több óra játékon túl van :D 1-2 hónap és egy phenom II 720BE kerül bele ^^

(#7021) nesa válasza aleister (#7017) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Elarulok nektek valamit a chipset homersekletet nem meri semmi ugyanis nincs homero a chipsetbe, max a kozelebe van 1 szarul mukodo szenzor.

Es ugyen ez vonatkozik a kolega elozo asus lapjara is N-vidia se rak szenzort .

A chipset homerseklet meg erdekes lenne ha 25-30 fok lenne DS3 nal 70 ig is elkuszik de meg UD3 is felmegy szerintem 50 fole.

Nekem DS3 ez volt.

Ha valakit erdekel elado a hutes.

[ Szerkesztve ]

(#7022) Agrox

Agrox
(kvázi-tag)

lenne még egy kérdésem, a biosban kihoztam egy olyan submenut a main menuből, (nem emléxem a menü címére, csak h mi volt benne): sb700 spread spectrum...rákerestem google-n, de semmi számomra feldolgozhatót nem találtam:D hiába vagyok jó angolból, ez kínai volt:D

(#7023) Ventur@

Ventur@
(fanatikus tag)

Hola :) !

Nos egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy vga csere előtt állok. Kicsi pénzből lesz szal csak óvatosan velem :D . Nos a kinézet típusok:

1. NV 9600 GT 512 Mb GDDR3 (valszeg: Gainward)
2. ATi Radeon HD 4670 512 Mb GDDR3 (Gigabyte)

Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni :B ? Napokon belül esedékes és meg mondom őszintén egy kis segítég kéne a döntésben. Előre is köszönök mindent!

Ui: Sajnos túl nagy választék nincs Miskolcon ezekben kell gondolkodnom. Konfig az adatlapomon ha szükség lenne rá :) .

GFWL: m4dm3nHUN | CoD 4: M4dm3n | Steam: M3h4n1k | OriginID: m3dm4n | Battlelog: m3dm4n

(#7024) audi100td válasza Ventur@ (#7023) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ezt miért egy alaplapos topikban kérdezed? :U

Egyébként 4670, szerintem...

(#7025) Ventur@ válasza audi100td (#7024) üzenetére

Ventur@
(fanatikus tag)

Kösz a felvetést és jogos is csak gondoltam mivel 770-DS3-am van hátha itt gyorsabban kapok infót és reménykedem hátha van valakinek ezek a vga-k közül szerelt gépe és van tapasztalata :B .

GFWL: m4dm3nHUN | CoD 4: M4dm3n | Steam: M3h4n1k | OriginID: m3dm4n | Battlelog: m3dm4n

(#7026) nesa válasza Ventur@ (#7025) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Nekem volt mind 2 kartya, popecul ment, ugyhogy nezz teszteket melyikre van szukseged.

(#7027) Cadal válasza Ventur@ (#7023) üzenetére

Cadal
(őstag)

Hello!

Egy pont a 9600GT javára. Ha megnézed ezeket 1, 2, a teszteket, azért a 9600GT majdnem mindenhol jobban teljesít mint a HD4670. Az pedig hogy AMD rendszerbe jó-e NV kártyát tenni, a válasz igen, nyugodtan. (de ahogy látom ezt Te is tudod ;) )

(#7028) Agrox

Agrox
(kvázi-tag)

sziasztok! kérdésem az lenne, hogy a gigabyte honlapján azt olvastam, meg az alaplap dobozán (770Ud3 rev 2) , hogy az easy energy saver kompatibilis meg mittomén...ehhez képest telepítésnél azt írja ki, hogy nem kompatibilis az alaplapommal :W ezt csinálta FA biosnál, azóta az FD van fenn és ugyanúgy csinálja. szóval most ezzel mi a helyzet?:D meg érdemes egyáltalán az a progi?

(#7029) adorjant válasza Agrox (#7028) üzenetére

adorjant
(senior tag)

sima x2-vel nem fog menni sajnos.

(#7031) Agrox válasza Cadal (#7030) üzenetére

Agrox
(kvázi-tag)

áhh kösz:D akkor no problem :D és valaki nem tudja mi biosban az a sb700 spread spectrum?

(#7032) Ventur@

Ventur@
(fanatikus tag)

nesa és Cadal: Köszöntem az infókat és a linkeket :R . Kicsit utána jártam én is és ebből nekem egy HD 4670 lesz. Az én igényeimnek bőven megfelel (nem vagyok egy nagy hardcore gamer és az sem érdekel ha nem ezeristentudja x ezeristentudjában százhatvanszoros élsimítással megy egy játék :) ). Köszöntem mégegyszer!!!

(#7033) Cadal válasza Agrox (#7031) üzenetére

Cadal
(őstag)

Spread spectrum audi100td szavaival.

Ventur@: végül is két jó kártya közül kellett választanod, úgyhogy jól döntöttél. :D

[ Szerkesztve ]

(#7034) Rubbi

Rubbi
(őstag)

Sziasztok! Van egy GA-MA770-DS3 lapom. Most vettem 2 db ventit, egy 8-asat ill. egy 12-eset. Egészen kicsi csati van rajtuk..A kérdésem csak annyi, hogy pontosan ezeket az alaplapra hova tudom csatlakoztatni? Sys Fan-ra ha nem tévedek..Vagy mégis? Kérlek erősítsetek meg. Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#7035) Cadal válasza Rubbi (#7034) üzenetére

Cadal
(őstag)

A képen szereplő csatlakozók bármelyikére kötheted kivéve a cpu_fan-ra. Az alsó sys_fan01 szabályozható, vagyis ha arra kötöd, biosban beállítod a szabályzást és kész.

[ Szerkesztve ]

(#7036) Rubbi válasza Cadal (#7035) üzenetére

Rubbi
(őstag)

Köszönöm szépen a gyors és pontos választ:) Egyébként nagyon jó lapka, teljesen megvagyok vele elégedve. ÜDV!

(#7037) nesa

nesa
(PH! kedvence)

Megnyuztam a cuccot kicsit :)lesz ez meg jobb is (erzem) azt meg nemneztem hogy stabil-e mert utanna felnyomtam nagy batran 4,1 re es ahogy a CPU ZLib re kattintottam keket dobott.

(#7038) aleister válasza nesa (#7037) üzenetére

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

Gratula! Szép eredmény. Még feszelheted is, ha esetleg nem lenne stabil.
Btw nem tudja valaki hány voltot képes elviselni egy Sempron 140? (a tuning totyikban csend vala)

(#7039) nesa válasza aleister (#7038) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Anno nekem volt AM2 3000+ sempronom 1,25 volt neki az alap de 1,6 felett is kapott ,tudom a tied egesz mas de ugyanaddig feszelheted mint barmelyik Regort.

(#7040) Borokafa válasza nesa (#7039) üzenetére

Borokafa
(őstag)

A 710-et én is megküldtem 1,7V-al egy teszt erejéig, de a 4GHz sehogy nem akart összejönni. :D

[ Szerkesztve ]

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#7041) nesa válasza Borokafa (#7040) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Stabilan nem akarta a 4Ghz vagy validot se?
Lehet megint mazlim volt proci ugybe.

(#7042) Borokafa válasza nesa (#7041) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Sehogy sem akarta szegénykém :O

[ Szerkesztve ]

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#7043) nesa válasza Borokafa (#7042) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Lehet nekem is rakene tolnom 1,6v ot:)
Jovo hetre elvileg kapok 1 munkahelyi gepet abba is 545 ot kertem+ati 4350 et :D csak ahoz mar rev 2 lap jon, kivancsi vagyok majd hogy lehet-e 4 magositani ha igen akkor beszerzek 1 megfelelo deszkat en is.
Ehez rendeltem 64 bites vistat is win7 akartam de azt nemtudjak meg kiszamlazni.... es a heten le kell zavarni :(( felhivtak hogy ezt a konfigot igy komolyan gondoltam-e, mondom minek , mondtak hogy nem szokvanyos konfig allami intezmenybe meghogy tuti kell-e a 64 bites rendszer, mondtam ja tudom hogy mit irtam ossze nemcsak firkaltam mert szepet lattam... a regi diesel cerkat ugy baszom ki hogy csak zorog a geczi...

(#7044) Borokafa válasza nesa (#7043) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Nálam szinte ugyanannyit megy 3 és 4 maggal, tehát ha szerencséd van és megy mind a 4 mag akkor számíthatsz a 4x4000-re :K

(#7045) nesa válasza Borokafa (#7044) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Csak a 4x 4000 hez sok fesz kell meg azt nembirjak a regi 800 as Geilek csak a crucial,
Igy max teszt alatt tolom fel 3600 esetleg 3700 ig meg a geilek is tarsak maradnak ,es ez alapfeszen megy a procinak szal tartos hasznalat szerintem 1,325v 3600Mhz lesz.

(#7046) aleister válasza nesa (#7039) üzenetére

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi a választ!
Akkor 1.55-ig nem szemérmeskedem. :)

(#7047) akeem87

akeem87
(újonc)

Sziasztok. a gépemben a következő cuccok vannak. gygabite ga-ma770 ud3 easy energy saver, amd athlon64 x2 7850, sapphire hd 4850 1024mb ddr3,kingmax 1066MHz ddr2 2048mb.ide kábelrol mukodo 200gb vincsi.

olyan problémám van hogy nem bootol. látja a dvd irot meg a vinyot de ennyi. probálzunk jamerolni, másik ide kábel, mukodik az iro meg a vincsi is,boot menu,boot sorrend mindent csináltunk.
mi lehet a probléma??????? amugy minden ujjj!!! :(

(#7048) audi100td válasza akeem87 (#7047) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

És kiír valamit, vagy csak simán újraindul?

(#7049) luci

luci
(fanatikus tag)

HY!

770 DS3 rev1 lapban mennek az új x4 es procik ? -Athlon II X4 620/630 :U

THX :R

[ Szerkesztve ]

...

(#7050) audi100td válasza luci (#7049) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Sajna cpu support list szerint nem. :( Gondolom nehezükre esne BIOS-t írni alá...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.