- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Gigabyte GA-965P-DS3 rev 1.0 lapom van.
Most érett meg rá, hogy a szülőké legyen.Az lenne a kérdésem, hogy ennek a lapnak a Floppy vezérlője meg tud-e hajtani 2db floppy-t egy kábelen, ahogy a régiek?
Igen, Édesapám használ 3,5-ös és 5,25"-ös floppy-t is.Köszi!
-
gelbelex
őstag
Halló, van itt még valaki..?
Érdekességképpen:
Gond nélkül használtam a gépet (DS3 rev. 1, F14, Win7 64bit), amíg csak az ICH8 sata csatlakozókat használtam, hdd-kel és egy dvd-vel.
Aztán áttértem ssd-re, amit a lila (jMicron) sata csatlakozóra kellett kötnöm, mert az AHCI csak azon működik (az ICH8 implementációja nem teljes). Azóta az összes olyan Win-frissítés, ami gép-újraindítással járt, gondot okozott.
A lilára kötött ssd és hdd hibátlanul működik, de az ICH8-ra kötött sata adattároló hdd-k fat-táblája elcsesződött, csak lassan lehetett olvasni, chkdsk, szívás.A legutolsó frissítés előtt adatmentés, majd lekapcsoltam az ICH8-ra kötött hdd-t, ám a frissítés után a windows csak akkor indul, ha továbbra sem kapcsolom az ICH8-ra a hdd-t, és a lan-vezérlő is rendszeresen eldobja a hálózatot. Utóbbi a lan-vezérlő le-/visszakapcsolása után megjavult.
Megoldás: Az alaplap teljes áramtalanítása után az ICH8-ra kötött hdd-kkel is gond nélkül indul a windows... Tehát ez a lap a Win7-frissítések során nem megfelelően kapcsolódik ki.
-
Seedbacsi
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Amit tudni kell: A gépemben egy E6300 1.86Ghzes proci, 2x1GB Kingston HyperX 800Mhz - 2x1GB Geil 800Mhz, és egy 9600GT van, mind ez egy Gigabyte GA-965P-DS3-on csücsül és egy 450Wos Chieftec táp látja el.
Az alaplapom BIOSa legfrissebb F14es.A helyzet az, hogy betéve a Q9400ast, nem indul az alaplapom, nincs a kezdő pittyegés, és BIOSkép sincs. Ellenben, hogyha az E6300assal elindítom, majd leállítva de áramtalanítás nélkül egyszerűen belerakom a Q9400est, úgy hibátlanul megy.
Próbálkoztam, hogy mindent levéve, kizárólag az alaplap és a ramokat benne hagyva indítom, úgy sem ment. Próbáltam egy darab memória modullal is, hátha.
Van ötlete valakinek, hogy mi lehet a gond?
Előre is köszi!
Üdv, Dávid -
Szigi90
csendes tag
Sziasztok
Gigabyte GA-965P-DS3 alaplapom van, hol tudom fix 33MHz-re beállítani a PCI frekvenciát? A PCIe beállítása megvan. Vagy ezek szinkronban működnek és, ha fixálva van a PCIe, akkor beáll 33-ra a PCI is?
-
Sziasztok!
Egy GA-965P-DS3 (rev. 1.0) típusú lapom van, ami eddig hibátlanul működik egy E1200-as cerkával.
Szeretnék gépet bővíteni, és még nem tudom, hogy meg akarom-e tartani a mostani lapomat, és proci hűtőmet (Zalmac 7700 CU).
Szerintetek ez a lap elég egy húzott E8400-hez? Vagy érdemesebb tök új lapot venni?Köszi!
-
Nekem-8
tag
HELP kéne.
Adott egy GA-965P-DS4 Rev.1
Van benne egy SATA winyó és egy IDE DVD meghajtó. Viszont az IDE portra kötött DVD-t nem látja a Bios, kötöttem rá másikat, semmi, próbáltam IDE HDD-t....semmi. A BIOS frissítve F12 -re. Akkor is ugyanaz. Valamiért nem működik a jMicron chip rendszere, mert a lila SATA portra kötött HDD-t se látja. Volt default bios settings, clear-cmos is.
Az ICH8 vezérlő is fura. Rákötve SATA0- ra a HDD-t megjelenik a BIOS -ban mint SATA0 és SATA4 is a HDD. Olyan mintha 2 db egyforma lenne benne. A BIOS betöltési ideje kb. fél perc így. De ha letiltom a BIOS-ban a SATA4 portot, akkor gyors és csak 1 HDD lát. Mi zombulhatott be?
8
-
Matej
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Leszedtem a legfrissebb BIOS-t. QBios-sal fel is tettem. Restartolt a gép, minden ok volt.
Ma hazajöttem és nem indul a gépem. Áramtalanítottam, kivettem az elemet, megcsináltam a clear cmos-t, de így sem indul a rendszer.
Elindul, zúg, és annyi. Az lenne a kérdésem, hogy nincs-e valami ötletetek, mit lehet ilyenkor tenni?Előre is nagyon kösöznöm a segítséget.
Matej
-
K21_overlord
tag
Sziasztok
Jelenleg egy E4400 as 2 magos processzorom van egy 965P-DS3 rev3.0 as alaplapban. Kevésnek érzem manapság a teljesítményét, ezért vennék egy q8200 ast. Olvasgattam a forumot, de nem találtam igazán kielégítő választ.
Örülnék, ha megírnátok a tapasztalatotokat.
Köszönöm
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Volt már róla szó de biztosra szeretnék menni :
Ezt ha megnézitek .....talán tudtok segíteni.
Elcserélném a Q6600 ( G0 ) procimat 45nm-es 3GHz-esre.
De ugye a deszka honlapján a támogatási listában nem szerepel.
Kérnék visszajelzést olyan emberektől akiknek ilyen alaplap+cpu párosításuk van, hogy rendesen megy e vagy sem.
Na kicsit furcsán de sikerült kiböknöm.
Köszi előre is.
-
Borisz76
nagyúr
Boldog Békés Karácsonyt Kívánok Minden fórumtársnak és családjának !
-
Remus389
veterán
válasz
Borisz76 #4232 üzenetére
rendben véleményem szerint, a legújabb BIOS-ra frissítve bele lehet tenni DS3-as lapba bármilyen 45 nm-es procit
a DS4-et nem ismerem, de ha pl az E8400 támogatva van akkor az E5200 is(mert mind2 hasonló 45nm és kétmagos)
elég hanyagul van megírva az a lista, nekik nyílván az volt az érdekük hogy vegyen az ember újabb alaplapot(P35/P45)
-
Borisz76
nagyúr
A kitömörítés annyira nem a procin múlik.
Sokkat gyorsít ha 2 db külön HDD-t használsz.
1ikről a másikra tömöríted ki a rar-ban vagy zip-ben lévő anyagot.Amúgy egy erősebb ( 2.6 - 3.0 GHz ) 2 magos CPU is megteszi mostanság.
Sajnos nem sok olyan alkalmazás van ami ténylegesen ki is használja a 4 vagy több magot.
XP alatt pedig még rosszabb a helyzet. Egy újabb oprendszerrel jobban járnál.Én pont azon gondolkodom ,hogy LEHET eladom a q6600-ost és veszek egy 2 magos hasonló órajelű cpu-t ami kisebb csíkszélességgel készült....és kevesebbet fogyaszt.
Ritkán játszom ezért kicsit sok is a proci.
Öcsémnél is egy 2.2 GHz-es Core ketyeg.....pedig ő hardCORE játékos -
Borisz76
nagyúr
DS3 támogatott cpu-k : [link]
DS4 támogatott cpu-k: [link]Nálam egy 4 magos Q6600-as G0-ás verzió van.
Ha jó a táp és a hűtés akkor a Q6600-os CPU alap 2.4GHz-ét fel lehet tornázni 3.2GHz-re STABILAN.
Nállam is így ment egy darabig amikor filmeket konvertáltam.
Jelenleg alapon használom.Használtan kb 20.000 Ft a mostani ára.
-
zarew
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy E6300 1.86GHz,2MB,Conroe és 2GB ram van a gépemben.Tuninghoz csak alapfokon értek.Milyen proci-(ram) -t ajánlanátok ár -érték arányosan amivel jelentősen megtáltosodna a gépem.Igazából az sem tiszta,milyen FSB -s procihoz milyen Mhz-s ram dukál.Mondjuk egy 20-as körül szánnék a procira.
Előre is köszi! -
SoulReaver
veterán
Köszönöm!
-
Remus389
veterán
válasz
SoulReaver #4217 üzenetére
QX9770
-
Csontikka
aktív tag
válasz
SoulReaver #4217 üzenetére
Szia,
szerintem ugyanazok a procik jók, amik F12-höz, mivel az F13 Bios leírásánál azt írja: "Support Xpress BIOS Rescue function"
Szóval, nem került bele + CPU támogatása ebbe a verzióba
Üdv,
Csontikka(F12-nél írja is: Update CPU microcode)
-
SoulReaver
veterán
Hali!
ebbe az alaplapba GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) melyik az a legnagyobb teljesítményű proci amivel még működik? f13-as bioshoz nem írja a cpu support, h melyik a jó.
-
gabeeen
tag
illetve kérdeznék még egyet..
ha ebben a lapban van 2 x 1 gb ddr2 800-as ram és veszek bel
még 2 x 2 gb ddr2-öt akkor működni fog mind a 6gb rendesen?
sorry a láma kérdésekért
köszönöm
üdv -
gabeeen
tag
Sziasztok van egy 965 DS3 rev 3.3 lapom, szeretnék bele egy
SSD Kingston 96GB SATA2 SVP100S2/96G -t tenni..
használ esetleg valaki ilyet? működni fog faszán a sata2 csatolón?
előre is köszönömüdv
-
retfirg
tag
Hölgyek és Urak,
Egy kis segítséget szeretnék kérni és minden hozzáértő tanácsért előre is hálás vagyok! (Főleg ha több van, mert egy vélemény nem vélemény
)
Milka speciált küldök, ha nagyon hasznos és kimeritő a válaszAzzal kezdeném, hogy a világon semmi problémám nincs, mondhatni pont ez a baj
A sok éve (megjelenés környékén) vásárolt GA-965P-DS4-em [rev 1.0 és F10 bios] remekül működik máig, ezért az idők során szép lassan minden egyre jobb lett benne, a lap meg maradt a 'jólbevált'.
(Két apró gondom volt:
- Egy első szériás 1TB-os Samsunggal, nem ismerte fel cserélték, megoldva
- Már több éve nem műxik a SYS-FAN csatlakozó. Y-al pótolva, nem érdekelt túlzottan
Mindig rendes hűtések voltak benne, kereszt légárammal, takarítva is volt - tehát szó sincs arról, hogy szét lett volna taposva.Jelenleg itt 'fogok' tartani:
Q9400 (rajta egy az alaplappal egy idős Ninja Plus)
2×1 és 2×2 Geil Ultra (a 2×1 C4, a 2×2 C5), vagyis 6 GB
Gigabyte 460 GTX
X25-V 40GB SSD
SpinPoint 1TB
Asus Xonar DG
...és egy szintén lappal egy idős Chieftech táp, aminek már keresem az utódját - nem várom meg, amíg elvérzik szegény. (Egyébként hibátlan)A 460 most került bele, a proci pedig beszerelésre vár.
Mostanában voltak okosok, akik felvetették, hogy cseréljem le a lapot újabbra. Jogos-e a felvetés, és ha igen miért? Világos, hogy már bőven teljesítette ami elvárható, de nem értek hozzá annyira, hogy tudjam hol a szűk keresztmetszet, mi indokolja a cserét?! (Azon az egyértelmű indokon túl, hogy öreg, nem garis, stb.)
Ha pedig indokolt, mi az optimális chipset, amire érdemes lenne váltani?
[Tudom, hogy nem fogja bírni a végtelenségig, a terveimben az szerepelt, hogy 2013 végéig elmenjen ebben a formában.]A megtisztelő és hozzáértő válaszokat előre is köszönöm, ha elégedett vagyok, megy a csoki !
-
minicubeboy
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám! Van egy Gigabyte GA-965P-DS4-es alaplapom amibe beleraktam egy Geforce 8800 ultra videókarit! 2 napig minden ment is faszán aztán nem akart már elindulni a gép! Bootolásnál ahol kiszokta írni a vinyók nevét meg a cd íróét csak ilyen "BzbBZBZBZBzbzbzBZBZ" felirat jelent meg és megfagyott. Eddig a sárga színű sata csatikra voltak kötve a dolgok. Átraktam a lila színű sata csatikra a cuccokat és újratelepítettem. Minden működött jól, csak az ethernet csatit nem akarja érzékelni! Frissítettem a biost is úgy sem oldódott meg a probléma. Visszacseréltem a régi videókarit úgy se volt jó! Minden lehetőséget kipróbáltam, de nem akarja érzékelni az ethernet csatit és a sárga sata csatik is meghaltak. Egyébként minden más tökéletesen működik! Mi lehet a baj? Tud valaki erre valami megoldást? Úgy gondolom valószínűleg megadta valamelyik híd magát amire pont az ethernet és a sata csati van integrálva. Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Dzsekó
addikt
Hali!
Van egy 965P-DS3 rev 3.3-as lapom, F14-es Bios-al és E7200-as CPU-val. A gondom az, hogy 2x2GB Corsair XMS2 1066-os ram sehogy sem akar elindulni még 1000-en sem. Csakis 266-os proci FSB mellett hajlandó 1066-on elindulni a gép (beállítás után mindig resetel és alapórajelekkel indul újra). Van valami trükk, amit kéne csinálni, hogy menjen?
800-on meg CL4-ben simán fut a CL5-ös RAM. Ami azért várható egy 1066-os RAM-tól.Adalékinfó, hogy a régi rampárom ment 1000-en régen, és mostmár az sem megy, azóta F10-es biosról volt frissítés F14-re, mert egy E6420-as proci lett cserélve E7200-ra, és a csíkszél miatt kellett a frissítés. Elképzelhető, hogy szar az F14-es bios?
Ötlet? -
Laybee
őstag
Megoldottam, boot prioritással volt a gond. Ezt elég rosszul oldották meg a Gigabytosok. Maga a pendrive USB-HDD-nek veszi. Ha a vinyó van elsőbbségben, akkor F12 után hiába nyomom be, hogy USB-HDD-ről boot, akkor se fog bootolni, mert a vinyó elsőbbségben van. Talán akkor lehetne egy kivételt bevezetni, mert így értelme nincs.
-
tlac
nagyúr
esetleg megpróbálhatod a SystemRescueCD-t
-
Laybee
őstag
Unetbootinnal próbáltam Parted Magicet (Ubuntun és Windowson egyaránt), akkor az Ubuntu saját indítómezekészítését, meg még valami Windowsos programot, de azzal se ment, olyan mint az Unetbootin. Lehet valami speckó usb pendrive kellene hozzá vagy nem tudom.
Ilyesmi a problémám : Katt
-
Laybee
őstag
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Rev3.3 ds3-am van és nem tudok usb-ről bootolni. Listában felismeri az eszközt, de bootolni nem tudok, usb-(fdd,hdd,cd-rom) egyikse megy. Lehet tudni miért?
-
fer
őstag
Sziasztok! Érdemes ebbe a lapba (965P-S3) egy HD6850-et tenni? A procim jelenleg egy E6320 de megy 3 Ghz-en is, de szándékozok egy E8400-et vagy E8600-ot venni bele!
Ja és nem lesz gond a proci váltásnál? Fog működni az energiagazdálkodás is velük? -
fagyalllo
őstag
Sziasztok!
Van egy 965P-DS3 lap, amire valószínűleg P35-DS3 BIOS-t raktak. Bekapcsolásnál csak a ventik forognak, más jelet nem ad. Ennyit tudok róla, alkatrészek hiányában ki se tudom próbálni. Tud valaki megoldást a leírt problémára?
-
FaTHI
őstag
válasz
FlasH-BacK #4180 üzenetére
Ugyan ez van nekem is Ds3P rev2.0 F7- lapom/biosomnál q9300-am megy rendesen indul a gép 3Ghz-en, utánna gondol egyet nem megy csak alapfeszen ill. pontositanák menne a windowsban sem hibázik, minden ok. de ha ujrainditom felpörög ,majd ujra indul alapon.
Ugyan még csak 2-hete van nálam a proci de talán most jobban dolgozik a lap:
Most pl. 2.76Ghz-en vagyok, naponta tesztelgetem nagyobb frekin és úgy néz ki viszi, de múlt héten 2.55ghz-en is szarakodott....hogy mitől?
Amúgy én is turbóra raktam a memory performance enchanced -et alapról, lehet ez a kulcsa a dolognak? -
tlac
nagyúr
válasz
FlasH-BacK #4183 üzenetére
ds4 rev1.0 - f12, kiadási dátumokból következtetve megnézheted, hogy melyik bios felel meg ennek a s3-nál
Mikrobi:
itt próbálkozz
-
FlasH-BacK
senior tag
Köszi, megpróbálom majd a ramfeszt meg az mch-t is emelni, habár úgy emlékszem még +fesszel sem sikerült tovább jutni. Talán a proci adja be a kulcsot 470 fölött?
Meg FSB x4-en ment a ram feljebb is, 1000 körül vitte 4-5-4-12-t, ha jól emlékszem 2.0V-on (most nincsenek nálam az eredmények).
tlac:melyik bios verziót használod?Amúgy lassan majd összeáll a vízhűtésem (proci, chipset, vga) aztán megpróbálok feljebb törni.
-
tlac
nagyúr
válasz
nekem nem csinál ilyet a ds4
FSB-vel szinkronban 470mhz-et sikerült elérnem vele (ddr940) 4-4-4-12-ben, alap mch feszültségen.
ehhez szerintem kevés lesz az alapfeszültség
+0,1-et adj neki, lehet a problémád is megszűnika cl4-nek nincs túl sok értelme, alig hoz gyorsulást, mérd le everest-tel vagy aida64-gyel
-
Robi_73
őstag
válasz
Próbáld meg emelni a memória feszt.
-
FlasH-BacK
senior tag
Kicsit leült a topik, úgy látom.
Nemrég szerváltam 2x1g 1066-os ocz memcsit, aztán kicsit tesztelgettem. FSB-vel szinkronban 470mhz-et sikerült elérnem vele (ddr940) 4-4-4-12-ben, alap mch feszültségen. Érdekes volt, hogy jópár mhz-et hozott az, hogy átállítottam a biosban a "memory performance enhance"-ot fast-ra, később turbo-ra, pedig azt hittem az valami durvább időzítéseket alkalmaz... Szóval aki "falba ütközik", annak érdemes megpróbálnia átállítani normal-ról, illetve alapesetben is szerintem nem lesz instabilabb. (vagy csak az ocz-k szeretik?)Kérdés pedig: van olyan bios, amivel tényleg nem szarakszik poweroff után, ha húzva van az fsb? Mert nekem f13 van benne, és gyakran van hogy full stabil, kikapcsolom, és nem indul el. És csak úgy hajlandó elindulni, ha kiveszem az egyik ram modult. Ha kicserélem a 2 modult akkor is indul, ha benn van a 2, és single channelben van, akkor is indul, csak dc-ben nem. És csinálta ezt az előző ramjaimmal is, úgyhogy azokra nem gyanakszom.
-
tlac
nagyúr
nem tudom, de nekem csak nagyon magas fsb-nél volt rá szükségem (500 közelében)
viszont úgy rémlik option2-vel nem indult el ilyenkor a gép, ha előtte áramtalanítva voltfsb-nek is adj
plusz adhatsz a ramnak is +0,2-tderítsd ki, hogy mi a gond, több lépésben emeld az fsb-t és prime-ban futtasd a blend-et és a small fft-t is
-
Kulbi
aktív tag
válasz
FlasH-BacK #4174 üzenetére
Köszönöm.
A memóriát át is állítottam.Megmondom őszintén az egész dolog kezd az őrületbe kergetni...
Tegnap ment a gép, többszöri újraindítás a korábban bemutatott beállításokkal, ma reggel indítom és nem megy. Többször egymás után és mindig visszatér az alap értékekhez a harmadik próbálkozásra.
Annyit csináltam, hogy a High speed DRAM DLL settings-nél az option 2-t választottam ki és akkor elindult.
Nem értem, ha vmi tegnap tesztelve működik az ma reggel miért nem indul el?
Üdv
Kulbi -
FlasH-BacK
senior tag
Hali!
Ha procit akarsz tesztelni, a középsőt válaszd ki, ha a ramot, akkor az alsót. De elvileg mindkettő használja mindkettőt, ahogy az oda is van írva mögé.
Úgy látszik a lapod berakta CL6-ba a ramot auton, azt lejjebb veheted 5-re biosbol. Talán a CL4-et is vinnék 800-on, de sok különbség nem lenne. Memtest-tel is nézd meg a ramokat, az a biztos, ha húzod. 800-on CL5-ben beton stabilnak kell lenniük.
Ha többet szeretnél mint 2.8ghz, akkor viheted 400 fölé az fsb-t, elvileg ezek a lapok 480mhz-ig stabilak alapfeszen, ha adsz még az mch-nak, akkor az 500 is meg lehet. Szorzót 7 fölé nem tudod vinni az E6300-mon. -
Kulbi
aktív tag
Sziasztok!
tlac: bocsi, nem volt teljes a poszt, mert nem volt időm összerakni...
Ilyet még nem pipáltam, újraraktam a Windowst és most a korábbi beállításokkal úgy látszik stabilan megy. Egy órát már futtattam a prime95-öt, bár nem ismerem mit lehet állítani benne, ilyen Lucas-Lehmer iterációk mentek, a proci maximum 62 fokos volt, e többnyire maradt 60 alatt.
Beállítások:
Most még ütöm, verem, hogy bírja-e. A memória időzítésekhez nem értek ill. hogy lehetne-e nagyobb szorzóval tovább emelni vagy nem. Vkinek még van esetleg jobbítási ötlete??
Köszi.
-
Lacpac
őstag
válasz
FlasH-BacK #4171 üzenetére
Nem esik lejjebb, stabilan tartja. Persze nem néztem végig a teszt alatt (az első egy-két percet figyeltem), lehet hogy kicsit jobban leesik egyszer-egyszer, de mindenképp stabilnak mondanám ezt az értéket.
-
FlasH-BacK
senior tag
-
Lacpac
őstag
válasz
FlasH-BacK #4168 üzenetére
Auton nem tartja 100-on! Mindenképp a manuális beállítást kell alkalmazni.
4167-re:
Alapfeszen
Manuálisan belőve az 1,2750V, terhelésre 1,264-re esik vissza.
Ne a speedfant nézd, CPU-Z mérvadóbb.E6400 B2-vel nekem is többet droppolt.
-
FlasH-BacK
senior tag
Nekem a 400x7-et 1.2V-on viszi a procim (lejjebb nem néztem), hiba nélkül. De a pci frekit miért állítottad manuálisan? Nem mintha baj lenne, de autón is 100-on tartja, ha jól tudom.
Amúgy nézd meg memtesttel, majd prime-al vagy orthossal, hogy kiderüljön, mi hibázik, mi miatt fagy. -
FlasH-BacK
senior tag
Hello!
Nekem egy 965P-S3 rev.1 lapom van, tehát nem a szilárd elektrolitos kondis.
Az lenne a kérdésem, hogy aki nézte a vcore ingadozást, annak milyen tapasztalatai vannak?
Egy C2D E6300-ast hajtok benne, jelen esetben 7x450=3150mhz-en.
Azt furcsállom, hogy ha 1.3V-ra teszem biosból, akkor Speedfan szerint idle: 1.3V stabilan, viszont ha ráküldök egy dupla prime95-öt, 1.26 és 1.28 között ingadozik. Viszont ha biosból csak 1.2775-öt adok neki, akkor idle 1.27V stabilan, duplaprime alatt meg talán 1.25-re esik, de az stabilan marad. Viszont ilyenkor úgy 1 óra után hibázik az egyik mag.
A tápom egy igen jóféle Seventeam 350W, ami vitt már ennél nagyobb étvágyú gépet is. És ha annyira gatya lenne, akkor kisebb feszkón is ingadozna.
Tehát az lenne a kérdésem, hogy másnál is ennyire ingadozik a fesz, vagy csak az én lapomon halódnak a kondik?
Köszi előre is. -
Kulbi
aktív tag
Szia!
Tehát a Bios így néz ki:
Amit állítottam:
- ugye nálam a szorzó fixen: 7
- CPU Host Clock Control : Enabled
- CPU Host Freq.: 400
- PCI Express Freq.: 100
- System Memory Multiplier: 2, így a freki 800 (nem tudom lehet-e nagyobb szorzó)
- a feszültségek első körben semmit nem állítottam csak manualra tettem, hogy fix legyen.
- próbáltam a CPU Voltage controlt 1.4 V
- próbáltam, itteni javaslat alapján, hogy adtam a MCH-nak +0.1VÜdv.
-
Kulbi
aktív tag
válasz
dvdbackuper #4161 üzenetére
próbáltam, de nem ment....
-
Kulbi
aktív tag
-
Kulbi
aktív tag
Nem tudom jó helyen kérdezem-e, de a memóriát is szeretném bővíteni, nem tudom mi lenne a jó megoldás.
Gondolom a húzás során előbb utóbb a memóriákat is kell, nem?
jelenleg a G.Skill van benne 2*1 Gb F2-6400CL5D-2GBNQ, ezek mellé mit lehet, javalott berakni? Ill. ha inkább cserélek 2*2Gb, akkor lehet belerakni a Gigabyte GA-965P-DS4 alaplapba DDR2 1066 MHz memóriákat és akkor azok húzása nem lenne gond, vagy rosszul gondolom?
Köszi. -
Kulbi
aktív tag
Köszi.
Nem az igazi. Csak 300-on ment el így. Most kipróbáltam, hogy a PCI-E-t felraktam 100-ra és minden mást fixen hagytam gyári értéken. A memória 2-es szorzóval. Így a 350 FSB megy, bár a proci hőmérséklet aggaszt. Elméletileg ennek nem kéne melegednie nagyon (gyári hűtővel, a prohardveres teszt szerint az 50-et se éri el soha), de a sisoft sandra szerint 50 fokos, a core temp szerint 60 terheletlenül?? -
Kulbi
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert sajnos nem sikerül húzni a procimat.
Röviden a konfig a következő:
alaplap: Gigabyte GA-965P-DS4 F12
proci: C2D E6300
memória: G.Skill F2-6400CL5D-2GBNQ CL5-5-5-15
videókari: Gigabyte GV-R467D3-512I HD4670Mindenhol azt olvasom, hogy különösebb feszültség állítgatás nélkül mennie kellene 2.8 GHz-en (7*400), de a legkisebb húzásra is (7*300) fagy ill. nem indul el.
Milyen beállításokat kellene használnom?
Köszönöm a segítséget.
-
tlac
nagyúr
válasz
Pirx pilóta #4150 üzenetére
rosszul gondolod
az a 800, 200-as fsb-t jelent és ezt kellene felszorozni 4-gyel, hogy a ram 800-on menjen
1333-nál pedig a 333-as fsb-t jelent és ezt 2,4-gyel kellene felszorozni -
Pirx pilóta
csendes tag
Kösz a választ.
Nem használtak (pl. [link])
Régebben tuningoltam a gépeimet, de már öregszem, lusta vagyok utánajárni, hogy mi okozza a kékhalált
A 800 fölötti FSB-s procikról valahogy nem hiszem el, hogy tökéletesen tudnak együtt muzsikálni a 800-as memóriákkal, úgyhogy marad az E5500-as. Vagy rosszul gondolom?
Az F14-es BIOSt feltettem. -
tlac
nagyúr
válasz
Pirx pilóta #4148 üzenetére
ezek használt procik?
ha nem akkor az apróban is szétnézhetszszinte 100%, hogy csak kimaradtak a listáról, de egyébként mennek
vigyázz, e6700-ból egy régi meg egy újabb típus is van:[link]az 1333 is passzol
mielőtt procit cserélsz, tedd fel a legfrissebb biost
egyébként tuninggal is megpróbálkozhatsz, ha értsz hozzá
-
Pirx pilóta
csendes tag
Kedves szakértők
965P DS3 lapom van, rev 3.3. Egy szegény 2160-as benne a proci. Nemrég a videokártyát 4850-re cseréltem, ehhez a prockó lassúnak tűnik, szeretnék belefeccölni egy 800 MHz-esbe.
Mit javasoltok? 20000 HUF környékén van Pentium Dual-Core E5500 (furcsa módon az 5700 nincs a cpu kompatibilitási listán) . Vagy E6500 (ott meg a 6700 nincs a listán)? De az 1033, nem igazán passzol a memcsihez. Vagy valami más ? -
VGYke
addikt
Szerintetek mennyi ideig bírja a lapon az elem? Lakásfelújítás miatt 2 éve dobozában pihen a gépem, mire számítsak amikor ismét beüzemelem?
-
rumkola
nagyúr
válasz
keszegduda #4142 üzenetére
nem a virusírtód néz át minden fájlt ilyenkor? nekem norton csinált ilyet jó pár évvel ezelött...
-
rumkola
nagyúr
válasz
keszegduda #4140 üzenetére
yamicsoft win 7 managerben van egy opció, amivel engedélyezheted az ahci-t win7 telepítése után is, és nem fog összeomlani
ezzel a progival am szerintem megtalálod mi a ludas -
tudor30
csendes tag
válasz
keszegduda #4138 üzenetére
Helo. Ugyanilyen alaplapom van, s szerintem a régi bios-od a ludas: frissítsd f14b -re!-Közel 1 éve már win7 használok, E6220 provival, 3ghz-en, no probléma!
ja, és Nvidia kártyás -9600GT-
-
keszegduda
őstag
Üdv!
Úgy néz ki valami bibi lehet a gépemmel (965P DS3P Rev. 3.3+E6400 F5 BIOS), ugyan is amióta feltettem a win7-t azóta elég sűrűn rendkívül belassul, mintha megfagyna. Kimonitoroztam Hd sentinel-el és 100%-ra kiakadt a lemezkihasználtság de írás/olvasásnak nyoma sincs ekkor.
Elképzelhető hogy driver probléma lapul mögötte? Érdekes hogy telepítés után teljesen jó volt, mintha NV driver installálása óta problémázna, de köze nem hinném hogy sok lenne hozzá....
Próbaképpen átállítottam ACHI-ra a Biosba, de ott még a rendszer sem akart felállni, egyszerűen összeomlott. Még a Bios frissítésben gondolkodom, de teljesen jó volt eddig, így nem bántanám.
Remélem ki tudunk valamit találni!
Köszi! -
hardtechno92
tag
Üdv. Nekem van 1 GA-965P-DS3 lapom, csak az érdekel, hogy egy full OEM csak hátlap kiszerelésű darab mennyit ér manapság?
-
Ch4os
aktív tag
Lenne egy kis problémám. Költözködés után a gépem nem akar elindulni.
Konfig:
- Gigabyte GA-965P-DS3
- Intel C2D 6300
- 2*1GB mem
A rendszer vízhűtéssel üzemel.Amit tudok:
Semmi sincs húzva/tuningolva.
Szerintem a víz nem lehet a gond, mert semmilyen szivárgás nem volt 2 évig.
A gépet költözés után kb. 1 héttel indítottam, tehát párásodás sem lehetséges.
A gépet már szétkaptam. Vizet leeresztettem.
A táp jó, mert indul ha rövidre zárom a megfelelő lábakat.
Sajnos a többit nem tudom kipróbálni, mert nincs másik hasonló gépem ahol ezt megtehetném.Kérdések:
Milyen alap dologoknak kell az alaplapon lenni, hogy a gép elinduljon, így kiszűrve a nem működő alkatrészt. Elég a proci+hűtés, mem és a tápkábel, aztán lehet rövidre zárni az indító jumpert?Ha valamit kihagytam, vagy nem érthető jelezd és írok. Bármilyen megoldás érdekel.
Esetleg ha valaki felajánlja, hogy elviszem hozzá és jó alkatrészekkel ki tudnánk sakkozni, hogy mi lehet a rossz? Sörért, csokiért cserébe.
Szerintem alaplap vagy proci lehet, de majd a többiek megmondják. -
Bluegene
addikt
nem tudom, nekem volt 2X2GB Geil Ultra Ramom és tökéletesen ment
megoldás: : 1.cseréld ki a slotokat, rakd át a másik kettőbe, vagy cseréljenek helyet, ki tuja hátha
2. cseréld le a kingmaxokat más gyártó 2X2GB kitjére, nem biztos hogy hibásak a ramok, csak összeférhetetlenek az alaplappal
3. szólj az eladónak hogy adja vissza a pénzed
-
Frigo
őstag
Kéne egy kis help .Ma beszereltem 2*2GB 800-as kingmaxot a gépbe .Utána leteszteltem memtestel 2 órán át hiba nélkül ment .Utána pár óra múlva játék közben elkezdett fagyni a gépem majd restart után teljesen instabil lett .Benyomtam megint a memtestet de most már folyamatosan hibát jelzett .Megoldás ?
-
kgergo89
tag
sziasztok, giga p35 ds3r alaplap. tegnap olyan történt, újratelepítettem win7 et, és azóta nem ismeri fel a western digital vinyót ahci módban a gép. egyszerűen megáll. ide módra állítva felismeri és be is bootol a rendszer.
eddig mindig ahci módban ment, most újratelepítés után nem tudom mi történt.ha valaki tud segíteni megköszönném!
-
válasz
Bluegene #4123 üzenetére
Köszi a választ!
Jelenleg F14-es BIOS van rajta, tudtommal a legutolsó.
Utánaolvastam a tuning lehetőségeknek, és 500-600-as elérhető alapfrekiről beszélnek, de azt sehol sem írják, hogy megyik PCB verzióval érték el ezeket. Nekem a legrégebbi van, legalábbis abból ítélve, hogy nincs a lapra írva semmi.
Ráadásul még húzni is szeretném a majdani procimat. Ha tényleg reális az 500MHz-es FSB, ráadásul teljesen stabilan, akkor nagyon jó, mert úgy 4GHz-re is fel lehetne húzni egy Q8400-at, persze elméletben, ha a proci bírná... -
Bluegene
addikt
sztem attól még hogy hivatalosan nem támogatja az az 1333 QPB-t, vagyis a 333 fsb-s procikat, nyugodtan belerakhatod, raktak ezekbe Q9400-est is simán megy(keress rá ebben a topicban), csak a biosba be kell lőni a 333 fsb-t
esetleg bios frissítés nemártana, úgy tudom F13-as biostól támogatja a 45nm-es procikat, de sztem anélkül is megy
-
Sziasztok!
Gigabyte GA-965P-DS3 v1.0 lapom van, ami papíron 1066MHz-es FSB-t tud csak, pedig a CPU támogatásnál 1333, és 1600 MHz-es FSB-jű procik is szerepelnek.
A tapasztalatok szerint ez az alaplap mekkora FSB-ig szokott menni stabilan?
Egy Q8x00 procit szerenék benne minél tovább hajtani. Igyekszem magasabb szorzósat venni, hogy kisebb lehessen az FSB, de azért jó lenne tudni, hogy mennyire számítsak, illetve érdemesebb lenne-e modernebb lapot venni?
Nem 3dMark rekordot akarok dönteni, hanem renderelésre, és videokódolásra fogom használni, tehát gyakran fog menni a gép akár több napig is folyamatosan. Ebből adódóan a legmagasabb atomstabil frekit kell megtalálnom.Köszi!
-
braker
tag
Nagy rá az esély hogy az alaplap régi nekki.
-
braker
tag
Van 1 olyan problémám a kártyával hogy berakom a gépbe és ugy kezdi hogy 2 percig tőlt vallami aztán behoza a monitort.Alaplapott azért akkarok cserélni mert a kártya azt csinálja hogy service pack 2-re fellrakom aztán fellrakom a kártyát ezzel nincs is probléma de amikkor az alaplaphoz amitt adtak hangkártyát tellepiteném bedőglik ugyanott ,és ez a játékok 95%-hoz kell.Service pack 3-on is megnéztem de ott már a windows-t sem akkarta behozni.Gondolom az alaplap lesz a bűnős még a tápott mondták de service pack 2-őn akkor neműkődne a kártya igy nemaz maradt az alaplap.
-
-
braker
tag
a 2gb ram megvan.1 jó alaplap kellene meg 1 vga ami nemolyan drága és megvanak 30-bol.
-
braker
tag
Azt szeretném megkérdezni te mit ajánlanáll a helyembe? Vagy lecseréllem a videókártyát vagy szerzek be egy alaplapott és ugy műkődik a kártya is vagy lecserélem a gépet de az nemfog menni mivell nincs rá pénzem.
-
braker
tag
Amúgy az intel pentium mellé miért nemérdemes nagy vga-t tenni?
-
braker
tag
A procim intel pentium d 2.66 ghz-es proci az alaplap asus p5sd2-fm/s.
-
Termi16
őstag
-
braker
tag
1 kérdés 1 jó kártyát ajánlanátok nekem ami nemolyan drága és erős játékokhoz meg 1 alaplapot ami megint nemdrága és műkődne velle és 30 ezres keretbőll.
-
braker
tag
ohhh hogy az a.... hát úgy télleg ratyi a kártya
-
braker
tag
Akkor magyarán ha minden cuccom a gépben ddr 2-es attól még lehetett volna ddr5-ős kártyám is.
-
braker
tag
Az ati 5570-et vettem meg mivell ddr 2-es a gépem és drága lenne mindent kicserélni.Igen óriási küllőmbség van ddr2 meg ddr5-ős változatta kőzőtt ezt bellátom énis,ezért probáltam a legnagyobb számú kártyát hogy minéll erősebb legyen a gép.Majd kiderül ha mennek rajta a játékok amik megjelenek a kővetkező 1-2 évben akkor nemlesz egy szavam se.
-
braker
tag
Amúgy te 4850-est hol láttal 20 ezerért?23-ért talláltam legolcsobban.
-
braker
tag
Ezt a tesztet néztem énis de az ati 5570-nél nincsen nagyobb ddr 2-es kártya most, és nincs pénzem lecserélni az egész gépet de amúgy ezeknek a játékok nagyrészével nemis játszanék amiről van a teszt max a crysis amit kiprobálnék az a gta 4 meg most jőnn ki a maffia 2 igen annak is kell a gép de elméletileg azt bírni kell majd nekki csak a 4 magal lesz a probléma mert az nincs meg csak 2.A kártyát 23-ért vettem meg 1280x1024-es fellbontásu 19 col-os monitora 4850-el az a probléma hogy ddr 3-as van csak az egész gépet mire lecserélném az nem 30 ezer lenne most anyi pénzem nincs, most 1 alaplapot fogok venni a kártya mellé mert most éppen 1 asus p5sd2 fm/s van amivell nemükődik az ati kártya, de ezek szerint a Gigabyte Ga-965p-DS3 jó nekki.A gta 4-et minimum kőzepesen kell majd műkődnie majd kiderül.
-
Bluegene
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE Z490M Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest