Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dottore

    addikt

    Denon AH-C751

    Elvileg szerettem volna egy komplett tesztet írni róla, de idő hiányában egy kis összefoglaló.

    A fülhallgató viszonylag nagy méretű, nehéz. Futáshoz, sportoláshoz nem ideális választás. Ezt tetézi, hogy a kábel viszonylag rövid, bár adnak hozzá hosszabbítót, így viszont maga a csatlakozó ha nem ingzsebben tartjuk a lejátszót plusz súly ami könnyen kiránthatja a fülből. Ennyi pénzért illett volna egy csíptető. A többi a szokásos. Három méretben gumiharang és egy gyöngyvászon tok. A ház alumínium, a kúpos forma a dinamikát és a hangnyomás kiegyensúlyozottságát hivatott biztosítani.
    Kialakításából kifolyóan nem lehet túl mélyre helyezni a fülbe. Teljesen nem szünteti meg a kinti zajokat, tehát buszon továbbra sem szigetel annyira mint egy hasonló típus, szivacs, vagy dupla kialakítású a gumiharanggal.

    Szerencsére a hanga feledteti az apróbb bosszúságokat.
    Az első benyomás alapján a legszembetűnőbb a basszus és a mély hangok széles árnyalatának megjelenése. Nem arról van szó, hogy kiemelkedően hangos, dübörgő, hanem színes és könnyed. Olyan érzés mintha kiszélesedett volna ez a tartomány, nagyobb lett a tér és dinamikusabb. Hallgatni nem fárasztó, első nekifutásra nagyon pozitív képet kaptam. Később viszont már hiányoltam a magas csilingelő hangokat. Ez nagyon függött a zene stílusától. A felvételeim között az eddig gyengébbnek tartottakat nagy mértékben javította (most már meg lehet hallgatni őket), a másik oldalon viszont hibákat is hozott a felszínre amit eddig meg sem hallottam. Ez a fülhallgató már bőven az a kategória, ahol nem lehet leplezni a hiányosságokat. Személy szerint nekem leginkább az akusztikus, zeneszámoknál tetszett. A nagybőgő az valami fantasztikus élmény a háttérben seprűző dobossal.

    Ha a magas hangokkal sem lenne semmi probléma akkor tökéletes lenne. Az igazság az, hogy nem igazán tudom eldönteni miért nem tetszik itt nekem. Van ahol semmi probléma, néha pedig sokkal elmosottabb mint amit várnék. Két eset lehetséges. Az egyik, hogy ez a füles hibája. A másik, hogy ilyenek a hallgatott zenék és a Denon nem tesz mást mint megszólaltatja őket ahogy vannak.

    Összefoglalva azt mondanám, hogy aki szereti a jazz valamint az élő akusztikus zenét, az nagyon jól jár vele. Klasszikus zenéhez elképzelni nem tudom mit kellene venni, hogy jó is legyen. Azt hiszem azt eleve nem szabad már ezekkel hallgatni. Arra a kérdésre pedig, hogy megérte az árát vagy sem, azt tudom mondani, hogy nem. Egyik sem éri meg. De ennyibe kerülnek sajnos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák