Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#1001) Carl ZeisS válasza Deluxe00 (#989) üzenetére

Carl ZeisS
(lelkes újonc)

googliztam kicsit és ha jól láttam ez egy igen drága füles (Ultimate Ears), 150 000 ért sokminden mást lehet kapni. én ki sem merném vinni az utcára :D
frankón ilyet rendeltél ? el sem merrem képzelni h h szól ....
hát ilyenért én is zsonganék :D

[Szerkesztve]

-iAudio 5 + senn cx300

(#1002) majom2 válasza Carl ZeisS (#1001) üzenetére

majom2
(őstag)

van ezért olyanból jóval olcsóbb is ;)

(#1003) Carl ZeisS válasza majom2 (#1002) üzenetére

Carl ZeisS
(lelkes újonc)

igaz kb 2 percet szántam arra h utánanézzek, persze h a csúcsot dobta ki a gugli
amit én néztem hirtelen az nagyon durva volt .... 3 utas fülhallgató----> no comment

ui: attól még lehet h olyat vett :))

-iAudio 5 + senn cx300

(#1004) detroitrw

detroitrw
(őstag)

hy all!

van nekem egy samsung YP-U1 -em [link] gyári fülhallgatóval
kérdésem az lenne hogy ehez milyen in-ear /vagyis fülbe, hallójáratba illesztős/ fülhallgatót ajánlotok.
sajnos nem tom hogy milyen kimeneti jelre képes ez a masina.
a lényeg hogy jól adja a hangot s hogy tartós legyen az in-ear
kb. ár 10-12k max
ha tudtok akkor olyat amin van hangerőszabályzó /de eznem annyira fontos/

Üdv.

..::Gotham GAC-3::.. Jungson JA-88E ..::Gotham 54025 SPK 4 x 2.5mm::.. Hivi Swans D3.2BF or iAudio D2@D2+ -:- SHURE SE315 CL **only LOSSLESS** :-)

(#1005) ponti_ak válasza detroitrw (#1004) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Sony MDR széria: ~11k (bár sokak szerint hamar szétmállik a vezetéke),
vagy Sennheiser cx300: 10k, (ezt ajánlom, bővebben itt van róla info: [link])
Esetleg Panasonic HNJ: 6k

(#1006) detroitrw válasza ponti_ak (#1005) üzenetére

detroitrw
(őstag)

jaja a MDR-ről én is hallogam ezt azt hogy málik a kábel burkolatmert túl puha s hamar megsérül :(

..::Gotham GAC-3::.. Jungson JA-88E ..::Gotham 54025 SPK 4 x 2.5mm::.. Hivi Swans D3.2BF or iAudio D2@D2+ -:- SHURE SE315 CL **only LOSSLESS** :-)

(#1007) detroitrw

detroitrw
(őstag)

pff ez lesz a nem mindegy :)
[link]

(#1008) detroitrw

detroitrw
(őstag)

na ha kapok ilyet akkor ez lesz a nyerő: [link]
remélem hogy van miskolcon :((
itt minden egy kicsit más :O

(#1009) Shiroi Neko

Shiroi Neko
(újonc)

Nekem Sony MDR-EX71 van, asszem 4 hónapja. Eddig semmi baja nincs, nem mállt szét a burkolat. A Kálvin téri sony boltban vettem.

(#1010) KrenAtesz válasza detroitrw (#1007) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Huh. Kipróbálnék egy ilyet.. :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#1011) Deluxe00 válasza Carl ZeisS (#1003) üzenetére

Deluxe00
(senior tag)

Ja nem 150ért...nem tom azért annnyit akkor adnék ki sztem fülhallgatora ha tom h legalább 1-2 évig semmi baja nem lesz...ezzel se lesz sztem..de azért ha vmi gáz van nem tom csak ugy küldözgetni ide oda!
Én 60ért veszek!

(#1012) detroitrw válasza Shiroi Neko (#1009) üzenetére

detroitrw
(őstag)

jó neked de én miskolci vagyok itt meg 3x hamarabb sz*pod le magad minthogy valami olyat szerezz ami nem gagyi :U
mert itt is vannak ilyen meg olyan boltok de hogy a készlet az nulla azis tuti
rendelni persze tudnak csak egy baj van hogy nem azt ami neked kell illetve hogy csak akkor kapják meg ha piros hó esik.
háháháhá de nem baj ha minden igaz a közeljövőbe megyek fel pestre dolgozni :)

Ja még annyit hogy ezt a MDR-EX81-et látta már valaki valamilyen üzletbe?

(#1013) dieversity

dieversity
(újonc)

Hi! Milyen füllhalgatót tudtok ajánlani ami jól szól és nem olyan kialakítású mint a sony mdr-e51, e71-es típusok, hanem olyan mint pl. az mdr-931-es. 10k Ft-ig rendben van.
Nem igazán szeretem a hallójáratba dugható füleseket.A sennheiser mx szériától meg kiráz a hideg. :D A sony mdr-931-es jól szól? Ja és a leglényegesebb, hogy ne legyen nyakbaakasztós, mert azt se szeretem.
Előre is köszi.

(#1014) detroitrw válasza dieversity (#1013) üzenetére

detroitrw
(őstag)

ez a központi szalon itt fel vannak tüntetve az árak is
[link]
de itt sincs a mdr-931-esnél drágább abba a tipusba

(#1015) detroitrw

detroitrw
(őstag)

adott ez a lejátszó:
Zajszint 88dB, szűrővel
Fülhallgató kimeneti teljesítmény 18 mW/csatorna (16 ohm)
Frekvencia átvitel 20Hz~20KHz

s ez a 2 fülhallgató lenne a pályázó :)
1.
Frequency response 18 – 21,000 Hz
Transducer principle Dynamic, open
Nominal impedance 16 Ω
SPL (1 kHz, 1 Vrms) 112 dB
THD (1 kHz, 100 dB SPL) < 0.2 %
Ear coupling In-ear
2.
Magnet: 400 kJ/ma high-power Neodymium
Impedance: 16 ohms at 1 kHz
Sensitivity: 100 dB/mW
Power Handling Capacity: 100mW
Frequency Response: 6 - 23,000 Hz
Ear coupling In-ear

Neveket direkt nem írtam!!!

a2 füles közül szerintetek melyiket vegyem meg?
áruk kb. ugyan annyi

(#1016) vili13 válasza detroitrw (#1015) üzenetére

vili13
(őstag)

Az elég baj, hogy nem írsz neveket, mert a műszaki adatok - tekintve, hogy a marketingesek rendesen kozmetikázzák azokat - lényegében sz@rt sem érnek. Sokkal többet lehet megtudni az adott típusokra vonatkozó konkrét tesztek/tapasztalatok alapján.

Másrészt nem baj, hogy nem írsz neveket, az adatokból jól látszik, hogy az első a Sennheiser CX300, a második a Sony EX51/71 lehet. Ez utóbbit semmiképp ne vedd meg, mert már többeknek szétrohadt a kábele (nekem is). Amúgy az eltérő műszaki adatok ellenére kb. egyformán jól szólnak, csak a CX300 hangosabb. Nekem van mindkettő, és az utóbbira szavaznék.

(#1017) detroitrw válasza vili13 (#1016) üzenetére

detroitrw
(őstag)

ja az adatok szerint azok a cuccok voltak amiket írtál /cx300, mdr-51/ :)
még annyi hogy ezekre mennyi garancia van?
jaja én is hallottam hogy mállik a kábel.
szívem szerint a sony-t venném meg de ... nem tom
az in-ear-nál meg szerintem nem fontos annyira hogy hangosabb e vagy nem
ill van olyan tapasztalatod hogy melyiknek van teltebb hangja ill. hogy melyik adja jobban a mélyet?
kár hogy sehol se lehet ezeket kipróbálni :O

(#1018) vili13 válasza detroitrw (#1017) üzenetére

vili13
(őstag)

A garancia szerintem mindkettőre 1 év.
A sony-t továbbra sem ajánlanám, hacsak nem akarsz kísérletezni a kábellel... A hangja sem jobb, ha nem is rosszabb.
A hangrő annyiban számíthat, hogy alacsonyabb hangerőn tovább bírhatja valamivel a lejátszó.
A mélyet (meg a többit is) kb. egyformán adják le, szvsz nehéz jelentősebb különbséget találni közöttük. Nekem a CX300 hangja talán egy árnyalatnyival jobban tetszik, de én eleve Sennheiser-párti vagyok... :)

(#1019) detroitrw válasza vili13 (#1018) üzenetére

detroitrw
(őstag)

na ja a magasabb hang nagyobb életet biztosít /elméletileg/
ok akkor megnézemhogyhol tudom beszerezni miskolcon s akkor megveszem :)

ja s a cx300 -hoz is adnak kicsi közepes nagy füldugó bigyókát?
úgy mint a sony nál?

[Szerkesztve]

(#1020) ithomas válasza vili13 (#1018) üzenetére

ithomas
(senior tag)

Senire 2 év garancia van!

Real eyes realize real lies!

(#1021) detroitrw válasza detroitrw (#1019) üzenetére

detroitrw
(őstag)

áááá ha jól látom akkor ehez is adnak 3 bigyót :)
a 2 év gar az jó ha meg mégse lenne jó kiütöm a membránt a hifivel azt csere :) :U :B

[Szerkesztve]

(#1022) detroitrw

detroitrw
(őstag)

na még egy utolsó kérdésem lenne
ez a sheni cx300 mennyire kényelmes ill. hogy mennyire hajlamos arra hogy kiessen /kicsússzon/ a fűl kagylóból?

(#1023) majom2 válasza detroitrw (#1015) üzenetére

majom2
(őstag)

egyértelmű h a 2. a jobb!!!

6 - 23,000 Hz!!! kell ehhez még mit hozzátenni??? alul 12 vel jobb, felül meg 2k-val... no comment!
de aki még mindig hezitál annak asszem elég csak annyit mindanom h: 400 kJ/ma high-power Neodymium!!! Mondom Neodymium!!!

:DD

bocsi! :))

(#1024) golyani válasza majom2 (#1023) üzenetére

golyani
(őstag)

ebben az árkategóriában de nem si ebben hanem már olyan 2000-3000Ft-tól mindegyikbe neodímium mágnes van.
az meg 6Hz-23kHz-ig szól kutyát nem érdekli. mert ha te meghallod 23kHz-eshangot akkor örülj neki h olyan jó a füled.másrészt meg ezeket olyan -12db magasságában adhatták meg.

HP Pavilion dv5-1080eh

(#1025) detroitrw válasza majom2 (#1023) üzenetére

detroitrw
(őstag)

okok a számok nem hazudnak a tuti
de mivan ha nem azonos körülményekre vonatkoznak a Hz tartományok?
ill. hogy a 6-23k-ig az télleg e a tényleges teljesítmény vagy az is olyan majd ha fagy kiadja teljesítmény
más dolog hogy azt már nem is nagyon lehet hallani ill. a lejátszó abba a tartományba már tuti nem bocsájt ki jelet.
de ugyan ezt feltehettem volna a seni-re is szal ...
a 400kJ/ma -ról meg nem tudni hogy a másik oldalon mennyi van belőle
a neodymium meg már eléggé népszerű szal mindenhol az van

azon adatok amire írtál sajos nem azonos listán találhatók
szal attólhogy az egyikhez ez van írva a másiknál meg nem szerepel nem jelenti azt hogy annak nincs olyan ill. hogy annak lehet hogy jobb

de ha a sony-ra 1 év gar van akkor téllegnem kérdés
inkább az hogy a seni-re mennyit fognak adni vagyis megadják e majd azt a 2 évet amit kéne /ha egyáltalán találok seni-t :D /

(#1026) majom2 válasza golyani (#1024) üzenetére

majom2
(őstag)

már csak az a kérdés, h ez a Neodymium mágnes ez valami olyasmi-e mint a fluxus-kondenzátor... mert ha igen, akkor én is veszek!!! főleg ha már akár 2k-ért hozzádvágják...!!!

(#1027) detroitrw válasza majom2 (#1026) üzenetére

detroitrw
(őstag)

na ez meg a másik hogy a neodymium vajon a 2k-s ba is ugyan olyan mint a 10k-s ba? :)
tudja a fene
akár még az is lehet bár nem ennék vele érget :P

(#1028) majom2 válasza detroitrw (#1025) üzenetére

majom2
(őstag)

nyilván vicceltem :)
a müszaki adatok abszurditására próbáltam utalni.

ezek az adatok olyanok mintha egy 2Milliós uj autora ráirnák h ''legnagyobb sebessége 300km/h''. természetesen csak akkor ha egy repülőgépből dobják le, de az meg már nincs odairva. de az is lehet h még ugy sem eri el a 300-at, végülis mindegy is mert ugysem méri le senki (kit érdekelne milyen sebességet ér el repülőből kidobva?).

a mágnes hasonlóképpen vicces :) apropó, most olvastam hogy a Panasonic kifejlesztette a Hőkezelt Ultra-X 3D Mágnes-t ami lenyomja a Neodymium-ot mint a bélyeget, akár Ultra-High-Power, akár nem :)

szóval ne hagyjuk már etetni magunkat :)

és itt most nem (csak) a Sony-t akarom cikizni, mert a Sennheiser is kitesz magáért :)

bocs h beleugattam ;)

(#1029) detroitrw válasza majom2 (#1028) üzenetére

detroitrw
(őstag)

s a panasonic Hőkezelt Ultra-X 3D Mágnes-es fülesének mi a kódneve?

(#1030) majom2 válasza detroitrw (#1029) üzenetére

majom2
(őstag)

;)

(#1031) detroitrw válasza majom2 (#1030) üzenetére

detroitrw
(őstag)

kérdésem alatt érsd ezt:
pl. sony-nál mdr-ex51lp

vagy konkrétan nincs megjelölve milyen kódnevet fog kapni?
a hivatalos /angol/ honlapon nem találtom csak ND-s /NeoDymium/ mágnesűt

[Szerkesztve]

(#1032) ithomas válasza majom2 (#1026) üzenetére

ithomas
(senior tag)

fluxus kondenzátor! :))
De mindez mit sem ér ha nincs 1,21GigaWATT!!! :C

Real eyes realize real lies!

(#1033) majom2

majom2
(őstag)

:DD megjött az új fülhallgató ámerikából :DD UE Super.fi 5 pro :DD a vámon is észrevétlenül átcsusszant :))
még csak egy kicsit halllgattam, de jónak tűnik :) picit talán kevés benne a magas, de ez szerencsére könnyen orvosolható :) eddig egy MX-500 volt, de az olyan mellette mint egy beázott szokol-rádió ;) olyan részletek jelennek meg zenehallgatáskor, amik eddig teljesen rejtve maradtak. pl.: iAudio lejátszónál tisztán kivehető rendszerzaj számváltáskor és pause-kor :B vicces... :)

(#1034) majom2

majom2
(őstag)

Hoppá!!! Árulás van!!! hát zajos itt minden!!! aztamindenit!!! pop-rock még oké, de klasszikusnál borul a könyvespolc :U iAudio 5 :(
iszonyú jó mélyek jönnek ki a kicsikéből, csak h ne csak OFF legyen :)

(#1035) <Adamsky> válasza majom2 (#1033) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Hát az alaphangon lehetett vagy 40 ''ropi''. Nem sok ez egy kicsit? Egy fülesért? Főleg, hogy a lejátszó, amihez használod nem kerül ennyibe. :)
Egyébként milyen ''zaj''-t hallasz. Amolyan ''fehérzajt''? Vagy a hangzással van valami? Van otthon olyan cuccod, amin normálisan szól?

Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

(#1036) majom2 válasza <Adamsky> (#1035) üzenetére

majom2
(őstag)

de. igazad van, sok. ugyanakkor mások ennyiért vesznek lejátszót, aztán 1-2 ezer forintos csodákon hallgatják. én azt durvábbnak gondolom. egyébként nálam a lejátszó is ennyi lett volna ha nem használtam vettem volna, de így egy 10-est spóroltam. én inkább fülesre költök, mert azért a zene 90% az adja nem a kis kocka. viszont mivel 1x már megjártam egy gagyi lejátszóval, most biztosra akartam menni. nem sikerült teljesen.
amugy is kellett vmi, mert a jó 10 éves HD535 már 1000 sebből vérzik, miközben a nem túl régi HDR85 egy nagy csalódás. de mivel mostanában nincs időm otthon ilyesmire, átnyergeltem hordozhatóra változatra.

fehérzaj egyébként. és nem úgy h figyelek rá, hanem alapból tisztán kihallani. szóval gáz :(((
van igen egy elég tisztességes szobai rendszerem, de eddig még nem akartam MP3-al meggyalázni :) sztem ott még ilyesztőbb lenne... szóval nem tudom akarom-e :F

egyébként 256k-s VBR MP3-ról beszélünk. FLAC-ból, házi készítésű :)

(#1037) <Adamsky> válasza majom2 (#1036) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

''...aztán 1-2 ezer forintos csodákon hallgatják...''

Egyetértünk! Én csak arra lennék kívnáncsi, hogy mennyivel nyújt ezt többet egy Sennheiser CX-300-nál. Asszem a Sennheiser-es topicban olvastam, hogy valakinek volt Shure fülese is és CX-300-a is, és utóbbi sokkal jobban bejött neki. Szóval nem mindig jobb a ''jobb''.
Nem vagy véletlenül pesti? :U

''...hanem alapból tisztán kihallani...''

Zene közben is hallható (bármilyen hangos legyen is az)?

''...de eddig még nem akartam MP3-al meggyalázni...''

Pedig meg kéne. Ha ott is hallani, akkor nincs mit tenni cserélhetsz le mindent az új füles miatt. :DDD
Sajnos egyébként egy minimális fehérzajjal úgy látom mindenképp számolni kell az ilyen in-ear típusú fülesek ill. a hordozható MP3 lejátszók esetén. Mióta CX-300-am van azóta én is hallom a bekapcsoláskor fellépő kis zajt (iAudio U3, iRiver iMP-550). Ez utóbbi viszont zenehallgatás közben (utcán aztán pláne) szinte teljesen elvész.

Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

(#1038) majom2 válasza <Adamsky> (#1037) üzenetére

majom2
(őstag)

Én csak arra lennék kívnáncsi, hogy mennyivel nyújt ezt többet egy Sennheiser CX-300-nál. Asszem a Sennheiser-es topicban olvastam, hogy valakinek volt Shure fülese is és CX-300-a is, és utóbbi sokkal jobban bejött neki. Szóval nem mindig jobb a ''jobb''.

Fogalmam sincs :) mivel ezeket ugye nem lehet meghallgatni - a drágább darabokról nem is beszélve amik jórész be sem kerülnek az országba - nem volt mit tenni, annyit olvastam róluk amennyit birtam (head-fi.org rulz!!!) és igy maradt kettő: ez és a shure 4c.
Nyilván nem szól annyiszor jobban amennyivel drágább, de gondolom azért jobb. Persze nem mindig a drágább a jobb, meg ugye bejön a szubjektív tényező is, de általában azért nem ez a helyzet.
Pesti vagyok :)

Zene közben is hallható (bármilyen hangos legyen is az)?

Hát igen. pont ez a gond.

Ha ott is hallani, akkor nincs mit tenni cserélhetsz le mindent az új füles miatt.
Tuti h hallani. de majd azért megnézem. akartam is mondani h aki jót akar ne vegyen jó fülest, mert egyből kiderül az igazság sokmindenről ;)

minimális fehérzajjal úgy látom mindenképp számolni kell az ilyen in-ear típusú fülesek ill. a hordozható MP3 lejátszók esetén.

itt azért gyorsan hozzá is tenném h ugye nyilván nem a füles miatt... :( mármint h nem az teszi bele a zajt. csak megmutatja. mint minden jobb dolog ugy általában.

Ez utóbbi viszont zenehallgatás közben (utcán aztán pláne) szinte teljesen elvész.

Hát igen, utcán valószínű nem fogom hallani, de azért én szeretném beltérben is használni... :U

(#1039) leetykopetya

leetykopetya
(lelkes újonc)

Hello!! valaki nem tud erről vmi infóval szolgálni: KOSS KSC 55.
eredetileg sennheiser pmx 60-at akartam, viszont a kossra ''örökgarancia'' van (a MM-ban láttm), ami elég csábító... futáshoz kéne, úh az árnyalatnyi hangminőségkülönbség nem is olyan nagy gond. szóval vki tud esetleg vmit a koss-ról??? thx!!!

(#1040) BennyRay válasza leetykopetya (#1039) üzenetére

BennyRay
(újonc)

Futáshoz jó választás, mert erősen szorul a fejre. A hangja már nem ennyire egyértelmű: a basszus jól ki van emelve, és úgy általában nem elég tiszta a hangja. Elsőre meggyőzően szólt, de egy idő után egyre jobban kezdett zavarni a hangja. Egyébként egy pmx-60-ra cseréltem le, annak a hangzásával jobban meg vagyok elégedve. Ha kocogsz, és nem erősen futsz, akkor szerintem az sem esik le.

(#1041) leetykopetya válasza BennyRay (#1040) üzenetére

leetykopetya
(lelkes újonc)

köszi az infót!!! még egy kicsit átgondolom,a ztán meglátjuk, úgyis csak 1 hét múlva tom megvenni... de köszi!!!!!!!!!!!! :R

(#1042) bwoay válasza majom2 (#1038) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szerintem ezt hívják úgy, hogy overkill.
Veszel egy 40-50 rugós lejátszót, és hozzá egy hasonló árú füldugót.
Nyilvánvaló a kettő közötti nagyságrendbeli eltérés,
ez a lejátszó nem tudja kellően ''kiszolgálni'' a fülhallgatót.
Szerintem az nem előrelépés, ha nyersz mondjuk 10%-ot hangminőség terén,
és veszítesz ugyanennyit, vagy többet amiatt, hogy belép a fehérzaj,
mint zavaró tényező. Szerintem a kettő nem kompenzálja egymást,
a háttérzaj sokkal-sokkal jobban lerontja a zenehallgatás élvezetét, mint amennyit javít rajta a tudat, hogy amúgy a hangminőség jobb lett :) mert így ez nem sokat ér.

természetesen ez nem a füldugó hibája,
csak nem szabad elfeledkezni arról, hogy a hordozható mo3 lejátszók között még a csúcsminőségűek is csupán azt a célt szolgálják, hogy az ember bárhová magával vihesse a kedvenc ''nótáit'', és nem azt, hogy ''high-end'' rendszerekre kötve is megállják a helyüket. (Márpedig ha létezik high-end kategória a fülhallgatóknál, akkor az szerintem a 200-300 $-osoknál kezdődhet.)

Egyébként a saját iaudio lejátszómat (U3) kimondottan jónak találtam fehérzaj szemponjátból, ennél rosszabb volt az iRiver iFP, az iMP-nél meg még zavaró interferencia is hallatszott.

A cx-300 áránál többet nem szívesen áldoznék ilyen célra,
kivéve, ha minden szempontból előrelépést jelentene. Nade hogy valamin javít, másban meg komoly kpmpromisszumra kényszerít... számomra rendkívül sokat ér az utcai zenehallgatás, de asszem ezen a ponton mondom azt, hogy ''héló!'' :)

[ Szeretkezve ]

(#1043) bwoay válasza majom2 (#1036) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

most jut eszembe, valahol (talán a cnet-en?) olvastam egy cx300 tesztet, ahol lényegében valamelyik komolyabb (és természetesen jóval drágább) shure-ral vetették össze,
szerintem (de szerintük is) nagyon komolyan helytállt. természetesen találtak benne kivetnivalót (mármint a hangjában), de összességében ők is jónak találták.
én úgy vélem, hogy ha az ember meg tud barátkozni az in-ear monitorokkal járó eselteges kényelmetlenségekkel (ld szélzaj, kábelzaj), annak ez a Sennheiser egy igazi best-buy.
én utcán egyáltalán nem használom, mégis marhára örülök, hogy megvettem, mert utazás közben hihetetlenül jó szolgálatot tesz (buszon, autóban). nomeg szépen szól ;)

[ Szeretkezve ]

(#1044) DrSoul

DrSoul
(őstag)

Olvasgattam a topicot, látom, a Sennheiser CX 300 remek füles, de azért tanácsot kérnék.
Venni szeretnék egy fülhallgatót.
Használata: sz.gépnél (sajna nem tudom az előlapi csatlakozót a hangkártyára dugni), de mivel nagy a ház (Casetek 1018B), egy 1m hosszú füles nem túl jó. Szerintem egy 1,5-2m jó lehet.

Olcsó kategória lenne, tehát úgy 2-3e Ft.
Szempont: strapabíró kábel (amennyire lehet), fülbe rakható (mert a nagy fülhallgatóktól úgy 2h után már zsibbad a fülem, zavaró), kategóriájához képest jó hangzás. Mindenféle menne róla: film, zene, játék. Ha esetleg tudtok olyat, amihez mikrofon is van, az se árt.
És ha tudtok olyat, ami kényelmes, és nem fülbedugható, az is jó lehet.
Várom a tanácsokat, és előre is köszönöm!

Mindig az X jelöli a pontot...

(#1045) DrSoul válasza DrSoul (#1044) üzenetére

DrSoul
(őstag)

up a kérdésemnek

Mindig az X jelöli a pontot...

(#1046) Macilaci457 válasza DrSoul (#1044) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Az általad megjelölt árkategória nagyon zűrös. De természetesen te ismered a helyzeted.

Először is azt mondanám, hogy ne a kábel hossza határozza meg a vásárlást, venni kell hosszabbítót, ha venni kell hosszabbítót.

Másik, hogy ha sokat is akarod használni, és kicsit számít a minőség is, akkor vegyél circum-aurális fejhallgatót. Vagyis olyat, ami nem a füledre fekszik, hanem körülöleli azt. A nagyobb fejhallgatókra gondolj. Nagyon kényelmes, és kiváló a hangjuk.

Az enyémnek ráadásul 2,5m hosszú vastag, strapabíró OFC kábele van, tesztelve, mert többször átgurultam rajta a székkel.

Ha évekre tervezel, azt mondom legalább egy ilyet vegyél. Ez Philips SBC-HP840 (Clarity XL), ha valahol lehet kapni, és van még egy kis pénzed, legalább egy ilyet ajánlok.

De a kérdésedre válaszolva, és ne vedd zokon, bármelyik fülhallgatót megveheted a MediaMarkt-ban, amire valami márka van írva, és 2-3e Ft körül van, mert egyik sem lesz olyan minőség, hogy vetekedjenek egymással.

Nézd: Sennheiser, Sony, Panasonic.

Ne nézd: Hama, meg ilyenek.

(#1047) uniqm1

uniqm1
(lelkes újonc)

Sziasztok! Az mp3 lejátszóm gyári fülesét szeretném lecserélni, mert állandóan kiesik a fülemből. A topicot olvasgatva a pana nhj50-ese szimpatikusnak tűnt, csakhogy az nyakbaakasztós, és én nem ilyen (és nem is fejpántos) fülest szeretnék venni. Ami fontos: ne legyen halk (BKV! ;] ) , hangerőszabályzó nem árt (de túlélem, ha nincs), árban pedig úgy 5k tájékán szeretnék megállni (elvégre egy iDak-hoz kell :DDD ).
Ja és még valami. Megőrülök, ha állandóan bogozgatnom kell a vezetéket, szal nem ártana valami felcsévélhetős példány.
Mit ajánlanátok?

(#1048) Macilaci457 válasza uniqm1 (#1047) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

De mégis miért esik ki a füledből?
Nehogy ugyan olyat javasoljunk.

(#1049) uniqm1 válasza Macilaci457 (#1048) üzenetére

uniqm1
(lelkes újonc)

Ez jó kérdés. Talán amorf fülformám van. :D Komolyra fordítva a szót: nemtom, ilyen még nem fordult elő más fülessel, csak ezzel a gyári iDakkal. A hangjával alapvetően nincs bajom (valahol azt olvastam, hogy valami Sennheiser mx), de a jelek szerint nagy, nem ül meg a fülemben és kiesik minden egyes mozdulatnál. (Nem sportról beszélek, ahhoz egy fülre akaszthatóst használok). Ezért lenne szimpatikus egy olyan jószág, mint a Pana HNJ 50, aminél adnak különböző méretű szilikonokat (gyanítom, az stabilan ül, elvégre akkor jó a zárt rendszer). Csak az meg nyakláncos, amit viszont nem szeretnék...

[Szerkesztve]

(#1050) DTM

DTM
(kvázi-tag)

Sziasztok! 1-2k körül milyen fejhalgatót érdemes venni?

Bízzál Istenben, és mentsél rendszeresen!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.