Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • milchiboy

    csendes tag

    Kedves fórumtársak!

    Segítséget kérnék fülesválasztáshoz. A Shure SE215 és SE315 között vacilálok. És itt most következzék egy kisregény... :B

    Először is: Nagyon szűk a hallójáratom, annyira, hogy a kis méretű szabvány fülesek, illetve izolációs műanyagok, gumik, szivacsok általában nagyok, leggyakrabban magamnak kell "faragni". Szerintetek megéri egyedi hallójáratra illesztett dugót használni, vagy egy jobb illeszték összemérhető vele (van olyan hely, ahol ha ott veszem a fülest, akkor az egyedi illeszték elkészítése 7k, ami bőven megéri, ha tényleg annyival jobb)? Használnám fülmonitornak doboláshoz, e mellett játékra és zenehallgatásra/-szerkesztésre is. A legfontosabb számomra a minél jobb izoláció, a strapabíróság, hátsó kábelvezetés és a kiegyenlített hangzás. A dobolás miatt izzadok, mint a ló, ami nem tesz jó a gumi- és műanyag alkatrészeknek, ráadásul az izolációt is ronthatja egy újrabeillesztés esetén.

    Most van ideiglenesen egy olcsó (kemény 2k) fülesem (JVC HA-FX30), ami kiválóan izolál (összegyúrható "füldugóanyag" az illeszték, ami hőre lágyul, és összenyomható), belefér a fülembe, de a basszustól lerepül a fejem, és ez dobolásnál (pl. több óra gyakorlás) tűrhetetlen. Amúgy esküszöm, hogy a célnak bőven megfelelne, de borzalmasan mélykiemelt. Ha értelmes közepet-magasat szeretnék, akkor a basszus szó szerint fáj. Amúgy sosem értettem ezt a basszusmániát a füleseknél. Számomra, ha mellé nem érkezik a testrezgés, akkor mindenképpen "műhangérzésem" lesz egy határ után.

    Amúgy pörgős punk/rockzenét dobolok/hallgatok legtöbbet, de amúgy szó szerint MINDENT hallgatok, gyakorisági sorrendben legtöbbször hangszeres zenét (rock/punk/metal (de nem a "gitárhiró" Iron Maiden típusú, hanem annél modernebb hangzásvilág, pl. Tool), utána D&B, dubstep, de klasszikus is előfordul.

    A Shure SE215 és SE315 között nem kicsi az árkülönbség. A 215-nél így hallatlanban csak a mélykiemelése aggaszt, hogy fájna (és szó szerint), de az ára meg nagyon vonzó. Nem vagyok audiofil, nem tudom, hogy megérné-e nekem a plusz pénzt az SE315, főleg, hogy koncert-/próbakörnyezetben eleve nagy a háttérzaj (a kábelben is, nemcsak "kint"), amivel nem lehet mit kezdeni, zenehallgatás pedig 99%-ban ezzel az MP3-lejátszóval, vagy egy integrált ALC1150-el (AsRock Purity sound megoldással) történik. A zeneszerkesztéssel kapcsolatban nincsenek óriási elvárásaim, a finom munkát úgyis az audiofilekre bízom...

    Szóval mit tanácsoltok (azon kívül, hogy hallgassam meg magam, mert úgy az igazi), megérné-e az igényeimmel a drágább Shure-ra rámenni, vagy valószínűleg boldog leszek a kistesóval?

    Előre is köszi! :R

    Sajnos gyógyszerallergiám van. Allergiás vagyok az allergia elleni gyógyszerre.

Új hozzászólás Aktív témák