Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bodor

    veterán

    Sziasztok!
    Tegnap megérkezett a Fuze lejátszóm az XE200Pro mellé, persze el is kezdtem tesztelgetni, és arra a következtetésre jutottam ,hogy van végre egy olyan forrásom amelyik ki tudja hozni a fülesből amit ki lehet, mert eddig csak telefonról hallgattam vele zenét. Tényleg elégedett voltam/vagyok a fülessel, és a lejátszóval is.
    Ma váratlanul idő előtt megkaptam a Brainwavz B2 fülest+hozzá a Fiio E11 erősítőt. Először a hozzá adott fekete gumival hallgattam, de utána rögtön a piros ComplyFoam bogyót tettem fel rá.
    Az első 5 percben ki szerettem volna venni a fülemből, annyira nem tetszett a hangja, viszont az utána lévő másfél órában -bár lett volna dolgom- nem bírtam kivenni, csak hallgattam és hallgattam....becsuktam a szemem, és már nem a fejhallgató hangja, a tesztelés volt a fontos, hanem a zene. Helyükre kerültek az első percben kevésnek tűnő mélyek, nem folynak szét, melegek és puhák (nem erőtlenek, hanem simogatnak) ennek ellenére nem uralják a hangzást. Tiszták, élőek, erőteljesek de nem tolakodóak a közepek, finomak és részletezőek a magasak. Ez a füles képes olyan harmonikusan, szépen arányosan szólni, hogy el is feledkezhetsz róla, csak a zene van.
    Persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű felvételt hallgat az ember.
    Például Anreas Vollenweider CD felvételei egyébként is megközelítik az audiofil minőséget, jól konvertált MP3-ban, vagy flac-ban pedig nem sok különbség hallható. Ezzel a hordozható pakkal végre az itthoni felszerelésemhez hasonló élmény lehet a zenehallgatás utazás közben is, vagy akár itthon amikor nem lehet hangoskodni.
    Meglepődve tapasztaltam, hogy bármilyen, a normálistól való eltérő hangszínbeállítás csak rontott a hangzáson. Nem volt még olyan fülesem, amelyiknél ne kellett volna állítani valamelyik sávon, a hiányosságok, vagy torz hangzás miatt.
    Bejáratás után biztos változik egy kicsit a hangja, gondolom előnyére. Elektronikus zenékre viszont megtartom az XE200pro-t, mert ahhoz kellenek a brutális mélyek.

    Erősítő: Ha azt lehet mondani, hogy a fuze-zal kicsit ködös volt a hangzás, hát akkor ez a ködösség teljesen elszállt, sokkal élőbbek lettek a hangok, nagyobb a jelenlétérzet, pontosság. Amíg nem az erősítőről hallja az ember, nem is gondolja, hogy lehet a füles hangja még tisztább, erőteljesebb.
    A hangerő beállításokkal viszont sokat kell szórakozni. A fuze-on max. 80-90%-ra lehet csak feltekerni a hangerőt - felvétele válogatja -, mert különben túlvezérelt jelet kap a füles és torz lesz a hangja, ez igaz akkor is ha az erősítő is rá van kötve. A Fiio E11-nél a gain-t high állásba kapcsolva kaptam meg a megfelelő erősítést, EQ-t használni vétek, a max. 8-as hangerőt 7-ig érdemes csak tekerni. Mivel minden album más hangerejű, és minőségű felvétel, ezért mindig tekergetni kell mindkét szerkezet hangerőgombját az optimális arányt megkeresve, hogy a megfelelő erősítést kapjuk, ezt elkerülendő, rendeltem a fuze-hoz egy LineOutDock kábelt, remélem beválik.
    Elnézést a hosszú post-ért, de szerettem volna megosztani a tapasztalataimat, örömömet egy hozzáértő közösségben, remélem van/lesz olyan akinek hasznára válik.
    Köszönöm mindenkinek a segítséget a füles kiválasztásában, külön kiemelve bigmasterg-t :R , aki segített kedvezményes áron hozzájutni, és akinek ezúton üzenem, hogy természetesen nem válok meg a B2-től!! :)) :DD

Új hozzászólás Aktív témák