Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    válasz vscotina #1875 üzenetére

    Hy!
    Egy Satunban Győrben.
    Ami a dugaszról fontos. Alap hangminőségben van sokkal jobb is az AKG -nél. Hangmérnök vagyok, nem akarok tolni egy márkát sem (5 fülesem van (gyűlt össze)). Az AKG érzékenysége (126db) nagyon ritka más gyártónál és olcsó. Amire használom, az egy kis trükkel jön össze.

    Bemértem a dugaszt, hol emel ki, vág, csillapít. Ez a jelleggörbéje.(maxhoz közeli hangerőn) Ezután ennek a girbe-gurba jellegnek a fordítottját szűröm rá a zenére, amit a lejátszón hallgatok, így kiegyenlített, sima lesz a hangja. Ezt a mindenféle szűrést nem tudom megcsinálni 100db körüli érzékenységű dugaszon, mert torzítani fog pld egy erős kiemelésnél egy szűk frekin ( ha kihajtom). De itt van tartalék a szinte eltúlzott érzékenység miatt.A basszus is megjön, ha nem eresztjük rá a zene 40 hz alatti részét, így meg tud birkózni a méllyekkel, amit tényleg szólnak 50-80 hz környékén.
    Kis pepecseléssel sokkal jobb hangot ad hasonló kategóriájú dugaszoknál.
    Az in-ear dugaszok negyon szépen szólnak és praktikus is (nem esik ki az ortopéd fülemből), De pont ilyet még nem vettem, csak próbáltam (Kos., Sennhe.).
    Ami zavar a kis dugaszoknál, az a sztereo hiba, ami a legjobb füleseknél (diffúz-teres) nics meg, hogy szép homogén terük van. Biztos szörnyű, de én hallgatok komolyzenét is úton-útfélen. A füldugaszokat be lehet idomítani, hogy ''hibátlan'' tere legyen, mint egy K701-nek, Vagy HD600- nak, vagy DT990-nek. Ha érdekel valakit szívesen megosztom.
    Bocs az esetleg fárasztó írásért, de nekem a hang a ''szeretőm''.

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák