- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- Csatába küldte Magyarországon idei csúcs hangprojektoros szettjét a Samsung
- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Autós kamerák
- Azonnali notebookos kérdések órája
Hirdetés
-
Az üzleti chatbot lehet az új fejőstehén
it Üzleti chatbotot indított az Anthropic, azt reméli, hogy sok pénz folyik majd be a cégektől.
-
Hi-Fi RUSH - Ismét felbukkant a Nintend Switch változat
gp Ezúttal az európai korhatár-besorolás oldalán találkozhattunk a játék adatlapjával, egyre esélyesebb hogy újabb platformra is befut a program.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rez_Grof
őstag
Bővebben: link
Szvsz ki lehet rántani is mint minden gombát.A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
(ÉN)közPONT
senior tag
-
ladybug
őstag
Passz, még sosem csináltam.
De van sörös tészta, amibe a zöldségeket kell beleforgatni, és utána olajban kisütni.
Ide nézz,mit találtam a guglin:
Sörös palacsintatészta
Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 1 tojás, 1 pohár tej, negyed liter sör, 5 dkg vaj, 1 kávéskanál olaj, só
Elkészítés: Keverjük össze a lisztet, a sót a felvert tojásokkal, adjuk hozzá az olvasztott vajat, hígítsuk a sörrel, majd a tejjel, hogy folyékony tésztát kapjunk.
Hagyjuk állni egy órát.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
tildy
nagyúr
Hát csak arra figyelj, hogy nehog yinkább palacsintatésztás sör legyen Mert akkor nem lesz itt este beszámolás
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Xpod
addikt
édes-savanyú csirkéhez nem is annyira passzolnak.
Akkor főzz influenzásat.
Rizsfőzés: mi sós-borsos vízben szoktuk főzni, asszem 15-20 percet. Közben néha meg lehet kóstolni 1-2 szemet, elég puha-e már.
[Szerkesztve]Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
tbs
addikt
Kezdőknek barnarizs ajánlott, az nehezebben ragad össze. Az is sokat segít, ha mondjuk a gyorsrizses zacsiból kiszeded főzés előtt a matériát, és csak pőrén fürdeted a rizsszemeket, az ajánlott főzési idő végén pedig tésztaszűrőn átöntöd. Ami fennmarad az a rizs.
De elég egzakt a dolog normál rizzsel is: 1kg rizs felvesz 1.2l vizet ragadás nélkül. Azaz fedő alatt a rizs mennyiség 1.5x-ös vízben főzve tökéletes lesz. Akkor jó, ha elfogyott a víz. Nehogy leégesd! -
nyávogi
tag
Én így tudom:
elvileg 1 bögre rizshez, 2 bögre víz dukál. ízlés szerint fűszerezve.
Én általában 1 kanál oliván megfuttatom a csupasz rizst, beleteszek egy fél fej (kicsi) hagymát, sózom, vagy leveskockázom és felöntöm a hidegvízzel. Fedő alatt addig forralom, amég fel nem itta a vizet, elzárom a lángot alatta, és fedő alatt hagyom még 5 percig.
hátha segítettem valamit
[Szerkesztve]az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
nyávogi
tag
római tálas kaják mind rulez, de az én szettem is jobbára itt porosdik a szekrényben, mert gyötrelem elmosogatni
ha megpróbálod a rizsfőzéssel, akkor bőven vedd a bögrényi rizst és szűken a vizet
[Szerkesztve]az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
tbs
addikt
A római tál elvileg mázatlan, de égetés előtt ''kavicsozással'' vízhatlanná tett edény. A mázasak nem az igaziak. Akkor jársz a legjobban, ha elmész egy keramikushoz, és szépen megkéred, hogy készítsen neked egyett. Ismerni fogja a kavicsozást is. Bár jó drága lesz, mert munkás a dolog...
-
ladybug
őstag
Nyugodtan tehetsz gyümölcsöt hozzá. Nagyon finom lesz. Én almásat szoktam, de készítettem már vegyes gyümölcsöset is.
Arra figyelj, hogy a combokat pirítsd meg kicsit serpenyőben mielőtt a tepsibe teszed. Vágd be a csontoknál a húst, és kevés olajon vagy margarinon pirítsd meg kb 5-10 percig.
A fűszerek közül vöröshagymát, fokhagymát, majorannát, fehérborsot és sót ( ) tegyél hozzá. Kis mézet is csurgathatsz rá, és persze a fehérbort se felejtsd ki. Kb fél deci mehet bele.
Majd alufóliával letakarni és be a sütőbe.
[Szerkesztve]Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
tiv61us
őstag
na figyelje renszarvas!
en megmondom a tutit
eloszor is kerjel kajat a telapotol, de ha nem ad, mert tudom, hogy irigy, akkor
veszel egy bontott csirket, kiveszed a belebol a majat zuzat szivet, megmosod, bekened Kotanyi csirkefuszersoval, berakod egy tepsibe, ra alufolia, viz sem kell ala
jo egy ora a sutoben
alufolia le, akkor amit eresztett zsirt, abba tedd melle a majat, meg egy 15 perc
es isteni lesz
egyel hozza kompotot ha gyumolcsre vagysz"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
rien
senior tag
Többször átkell mosni a lencsét főzés előtt, mert egyébként ilyen csúnya fekete habja lesz főzés közben. Csak só kell a vízbe és addig főzöd míg puha nem lesz. Teszel bele néhány babérlevelet, majd tejfölt vízzel vagy egy kis tejjel simára keversz és beleöntöd és kevered míg szépen el nem vegyül (fél kilóhoz én 2 dozozt tennék). Ezután berátod (ízlés szerint akár paprikás rántással), egy kicsit rottyan, egy kis ecet, csipetnyi cukor és kész is van.
Én a csülköt nem bántanám, dehát próba szerencse.
Ha esetleg érdekel van egy szupi lencsés-babos saláta (tudom hülyén hangzik, de finom) ami jól passzol a csülökhöz, szólj ha érdekel.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
beencee
senior tag
Rákerestem nálam:
---------- Recipe via Meal-Master (tm) v8.05
Title: Lencsefőzelék
Categories: Zöldségételek
Yield: 4 személyre
50 dkg lencse
20 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
3 dl tejföl
só, liszt
A lencsét beáztatjuk néhány órára. Olajat hevítünk, és beletesszük a finomra vágott hagymát. Beletesszük a felszeletelt szalonnát, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a beáztatott lencsét, kevés vízzel felöntjük, és csak nagyon enyhén sózzuk. Mellédobunk pár babérlevelet, és jó sok mustárt adunk hozzá. 40 perc után a lencséhez hozzákeverjük a tejfölös, lisztes habarást.
-----
Ja, a habarás: Tejfölbe kis liszt (mondjuk ebbe a 3dl-be 1ek, de attól is függ, mennyire szeretnék sűrűre), simára kevered benne egy kézi habverővel, villával, bármivel. Kiveszel egy kicsit a lencse levéből, összekevered a lisztes tejföllel ezt is simára (hőkiegyenlítés), majd az egészet vissza a főzelékbe, összekevered. Megvárod míg egyet rottyan, kész.
[Szerkesztve] -
rien
senior tag
Na ezt nem nagyon tudom elmagyarázni, remélem valaki besegít
Egy kis edénybe teszel olajat és finomlisztet (az állaga olyasmi legyen mint a sűrített tej, jobb nem jut eszembe)és lassú tűzön kevergeted folyamatosan míg lesz egy kis színe. Ha megvan felöntöd hideg vízzel és gyorsan kevered, hogy ne legyen csomós és mehet is bele a főzelékbe.
Ha paprikás akkor miután levetted a tűzről utána teszed bele a paprikát és engeded fel vízzel.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
ladybug
őstag
Fogyókúrásreceptem nincs. Édesanyám szokott rendszeresen fogyókúrázni, illetve apukámat szokta fogyóztatni. Tőle kérek majd tanácsokat, hogyan lehet egy férfinek kevesebb ételt adni.
Amúgy mi inkább tudatosabban étkezünk. Csak szárnyas, sok zöldség és gyümölcs, tejtermék van étlapon. A gyerekek miatt a szénhidrát is fontos, de kenyeret szinte alig eszünk. Helyette pirított kenyér és/vagy kalács kerül az asztalra.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
A mustáros pác nagyon finom ízt a csirkehúsnak. Bort nem tennék bele, és a mézzel is óvatosan, mert a grillen megéghet.
Szoktam csak fokhagymásat is készíteni olívaolajjal. De kecsaposat is készíthetsz, vagy sima fűszereset, mondjuk rozmaringos vagy majorannás pácot.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
-
Thrawn
félisten
-
ngabor2
nagyúr
no, ki lett próbálva a hagymás pác... bejött
2 szép nagy fej hagymát és másfél fej fokhagymát ledaráltam (pontosabban a turmixgép hagymaaprítójában péppé aprítottam), majd hozzáadtam egy nagy flakon mustárt, és egy zacskó durvára tört színes borsot. kettévettem, az egyik feléhez adtam egy üveg erős pistát. ezzel az adaggal kb. 5,5kg szeletelt lapockát bepácoltam, összesen 46 szelet jött ki belőle. 2 napot állt a hűtőben, majd grill, addig, míg meg nem sült. elfogyott, nem keseredett meg, finom volt.
valszeg ha nem tévesztem el, és lapocka helyett tarját veszek, akkor még jobb lett volna (kevésbé inas, bár ez se volt veszélyes).
megj.: ahol vettem a húst, mondta a hentes/eladó, hogy lapockát nem szeletelnek, mert azt nem igazán lehet. olyannal nem szoktam vitatkozni, aki nálam jobban ért a témához, ezért egészben hoztam el. itthon felszeleteltem, leginkább az ''ahogy sikerül, úgy lesz'' elvet követve. nem is sikerült olyan rosszra elsőnek. ezek után bátrabban vágok bele ilyen játékokba. -
ladybug
őstag
Én speciell egyik gombát sem szoktam leforrázni. De egyik ismerősöm szerint a csiperkén kívül mindegyiket jó, ha leforrázzuk. Én úgy érzem, hogy kicsit ízetlenebb lesz a gomba utána, de ez is szubjektív dolog.
Én készítenék egy sörös bundában kisütött karfiolt, és adnék hozzá vegyes gombamártást. Mit szólsz?
A karfiolt forrásban lévő sós vízbe tedd bele, és főzd kb 5 percig. Én úgy szeretem, ha roppanós marad. Ha te nem, akkor még kb 2-3 percet hagyd benne. Hűtsd le, majd készíts el a sörös tésztát. Sörtészta: 15 dkg liszt, 1 tojás, egy csipet só, 1,5 dl sör és 1 evőkanál olaj. Ebbe mártsd bele a karfiolokat és süsd ki olajban. Vagy ha ez nem teszik, akkor panírozd be a szokásos módon.
A gombamártáshoz a gombákat vágd fel apró csíkokra. Egy fej hagymát kockázz fel, üvegesre pirítsd meg, majd tedd rá a gombákat és öntsd fel kevés vízzel vagy húslevessel és fűszerezd (só, bors, vegeta, fokhagyma). Főzd kb 5-10 percig. Kevés bort is önthetsz rá, ha szereted. Végül habard be kevés tejföl és liszt keverékével, és már eheted is.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
_Yvorl_
tag
én a forditottja voltam, ha volt egy olyan nap a heten mikor nem volt hus rosszul voltam. Kedvesem leszoktatott rola, MAr szeretem a padlizsant cukkinit babytököt hagymat rept iyleneket, de a karfiol karalabe brokkoli kelbimbo kombo meg mindig a nyuletek listamon szerepel
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
Thrawn
félisten
Jó az grillezni is, de nem árt ha előre teszel félre a pácból és sülés közben sűrűn forgatod + kenegeted vele.
Egyébként natúr lett kisütve fűszerekkel + sült krumpli 'kuka' módra. (nem, nem dobtam ki )
Szóval a krumlit meghámoztam, kockára vágtam, fűszeres olajban megforgattam, majd forró olajban kisütöttem. Közben csináltam hozzá mártást, ami tejföl, majonéz, mustár, piros arany (csípős) és a krumplinál használt fűszerek összekeveréséből állt. Mennyiségeket direkt nem írok, ki-ki ízlése szerint készítheti. A sült kruplit, amint kiszedtem a forró olajból, meglocsoltam bőségesen ezzel a mártással, majd szintén nem sajnálva megszórtam reszelt sajttal.Azt hiszem jóllaktam
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
-
-
rien
senior tag
válasz ngabor2 #1012 üzenetére
Például veszel fagyasztott leveles tésztát. (profis, tesco-s is jó) felengeded. Kinyújtod a tésztát kb. fél centi vastagra, sózod mindkét oldalát. Tojássárgájával megkened, sajt rá, és felvágod rudacskákra. Be a sütőbe.....és nagyon finom.
Ha szereted a körtét, van egy tök jó receptem (szintén fagyasztott leveles tésztás) egyszerű.....de csak akkor pötyögöm be ha érdekel.[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
válasz ngabor2 #1014 üzenetére
Oké, az egyszerűségre törekedtem.
Szóval akkor az utókornak
Bundában sült körte (8 darabos adag):
4 körte
1 dl fehérbor
5 dkg cukor
1/2 csomag fagyasztott leveles tészta
fél citrom leve
5-8 dkg porcukorA körtét meghámozzuk, kimagozzuk, félbe vágjuk. A fehérbort cukorral, 2 dl vízzel hígítva felforraljuk, puhára főzzük benne a körtéket.
A leveles tésztát fél centi vastagra nyújtuk és négyfelé vágjuk. Majd a negyedeket még kétfelé vágjuk, hogy legyen 8 kis téglalapunk. A tésztába csomagoljuk a körtét, úgy hogy a magháznál legyen az "illesztés". Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy hogy a göbölyű fele legyen felfelé. 220 fokon pirosra sütjük.
A citrom levébe annyi porcukrot teszünk, hogy jól kenhető masszát kapjunk. A kihűlt bundás körtére kenőtollal rákenjük a citrommázat, ha megszilárdult kész is.
Én melegen ettem, nagyon finom volt. Meg egyszerű.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------