Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymusxx
senior tag
Valaki próbált már a g2-n vagy hasonlón eladni?
mert a g2a-n kb 2x ennyiért el lehetne adni a bundleból maradt kulcsokat, csak éppen a ha eladó akarsz lenni, még az adókártyaszámot is elkérik... -
FunPro
őstag
válasz
bobalazs #137214 üzenetére
Igen, ezt jól érzed.
Mármint, ami a gg.deals-en van, az a választék.
Nyilván, ott nincs fent minden seftelési lehetőség, mint az izlandi ms store, hardverapró, vagy a kedvenc orosz oldalaim, amiktől a háború miatt kénytelen voltam elbúcsúzni...
Most lehetne azt is írni, hogy a szürkében is vannak fokozatok, a teteje a cdkeys, az alja meg mondjuk az eneba, de ez így nem lenne helyes kijelentés. Cdkeys-en is kaptam már használt kulcsot, kinguinról meg g2a-ról pedig évek óta megvannak a kulcsaim, más meg az enebát fogja éltetni.
Szürkéből vásárlás csak a szerencse függvénye, senki nem fogja fixen azt mondani, hogy ez még tuti, ez pedig már nem az.
Talán amit fixre mondanék az az, hogy az ebay-t hanyagold, bár ez is érdekes kijelentés, mert pár éve elkezdett pörögni az ontopic amazonos 2000 forintos windows kulcsokon. Vettem egyet, azóta tökéletesen működik a windowsom. Szóval...
-
tomsolo
addikt
válasz
ZsZso #136095 üzenetére
huá, jó régen jártam itt
BUÉK
Tavaly nem sokat játszottam - és még kevesebbet vásároltam, talán 2021-ben összesen 3 játékot ha vettem.
A karácsonyi salekor behúztam a Tekken negyedik SP-jét - Kunimitsu állat jó benne - tudom ajánlani.
G2an megvettem a Partisans 350 Ft-ért - talán 5 centit ha toltam.Kis torrentes tesztelés után behúztam az AI: Somnium Files-t, ez egy viszonylag újabb Spike Chunsoft játék - Danganronpa, Zero Escape játékok.
Ilyen VN nyomozósdi, klikkolással meg sok csavarral a történetben - olyan 6 féle vége van, viszont (bár ellentmondásként hangozhat) ezek a különféle befejezések összekapcsolódnak egymással, de nem akarom nagyon elspoilerezni.
A főhős egy a speciális ügyosztályon dologozó, félszemű nyomozó akinek a 6 évvel ezelőtti életének a 98%-a kiesett, csak pár alapdolog maradt meg neki róla. A félszemét pótólandó egy elektronikus műszeme van saját mesterséges intellegenciával, ami nem csak telefonálni tud meg spéci képességeket (X-ray, Zoom) adni, hanem teljes értékű partnerként tud segítkezni az ún. "álomnyomozásokban" is.
Utóbbi egyfajta pszichikai vallatás (PSYNC) hogy olyan információkhoz jussanak amit nem szívesen/képesek tudnak elmondani az alanyok. Néhány helyen többféle módszer is van milyen fontos infóhoz lehet jutni a PSYNC alatt, a történet főleg ezek mentén fog majd elágazni. Egyetlen kikérdezést leszámítva nem nehezek, de ott majd fel kell kötni a gatyát rendesen.
Olyan 30 órát lehet vele elklikkolni, mire mindennel képben leszünk, a történet kicsit mangás, jóféle a japán szinkron - tudom jó szívvel ajánlani.
-
Dilikutya
félisten
válasz
gangstagergo #136055 üzenetére
Az elvileg Youtube Premium előfizetőknek szóló ajánlat, mindenki másnak az egy hónapos érhető el.
Nekem a fizetős trial még mindig wtf.
G2A-nak viszont pénzt semmit és sehonnan sem szabad adni, max ha valami régi, épp nem kapható, és nem túlárazott cuccot veszel. -
Beaumont
aktív tag
válasz
gangstagergo #136053 üzenetére
Hat a G2A-t nem ajanlanam, de ha mindenkeppen ott akarsz vasarolni, akkor PayPal, mert ha tortenik valami, akkor ott azert van eselyed, hogy visszakapod a penzed.
-
gangstagergo
senior tag
G2A-n mivel érdemes fizetni. Olvastam, hogy a Paypal az ajánlott de pl. egyszer használatos revolut kártyával is biztonságos a vásárlás?
-
Dilikutya
félisten
Nem nagy veszteség, de vettem egy Prime-os SW Squadrons-t valamikor az ősszel a G2A-n párszázért, aktiváltam is, és most nincs az Origin fiókomban.
Úgyhogy ennyit a G2A-s vásárlásokról, ezért mondom mindig, hogy szemétre való. Szerintem második vásárlásom volt ott.Meg nyilván az utolsó.
-
FunPro
őstag
válasz
cyberkind #134688 üzenetére
Szerintem mi most két dologról beszélünk vagy csak én nem értem, hogy a te esetedben mit jelent az "eladni" szócska.
Az a probléma, hogy a kliens letöltése még nem elég a sikerhez. Csinálhatna az epic egy olyan játékot, amit 7 milliárd emberből 7 milliárd beszerez, azzal csak azt érte el, hogy mindenki gépén ott fut a kliens.
Ettől az eladási számok nem garantáltak a kliensen belül. Mondjuk gondolj bele, hogy tv/internet reklám alapján te mikor döntöttél úgy, hogy akkor én most innentől csak ebbe a boltba fogok járni, vagy hányszor vásároltál mondjuk benzinkúton, ahova amúgy is bemész?
Egy kliens sikere azon múlik, hogy milyen szolgáltatást nyújt. Ha minden játék alapáron 10-20 euróval olcsóbban jelenne meg, már nagyobb lenne a vásárlói kedv. Igenám, csak az meg egy veszteséges üzleti modell lenne, amit nem lehet a végtelenségig fenntartani. Pont mint az ingyenjáték osztogatást. Ha fel tudná venni a versenyt egy g2a kinguin cdkeys-el, már nagyobb lenne a vásárlói kedv.
Persze, ez megint csak egyszeri vásárlás. A második vásárláshoz az is kell, hogy a klienst élvezet legyen használni. Ha nem egy ilyen kalap szarral jöttek volna ki, már előrébb lennének.
-
sto1911
veterán
Van itt olyan, aki szokott a G2A-rol vasarolni, es megvenne nekem egy 3.5 euros tetelt? Csak emiatt nem regisztralnek, meg esetlegesen futnek bele valami lehuzasba ott.
Paypallal/normal utalassal tudok elore fizetni, a segitseget nem ingyen kernem, a tobbit megbeszeljuk. -
FunPro
őstag
válasz
lappa86 #134509 üzenetére
Ha abból indulunk ki, hogy kulcsot nem lehet hamisítani, akkor elméletileg a "nem legális/illegális" kulcs fogalma nem létezik. Amit be tudsz aktiválni, az hivatalos helyről jön, a beszerzés módja lesz kérdéses.
G2A és társai (szürkék) ugyanezen okból vannak elítélve, ami most a fanatical-on történt. A kulcsok nem közvetlenül a kiadótól/fejlesztőtől származnak, hanem egy közvetítő féltől.
Elméletileg a vásárló itt azért van jobb helyzetben, mert ha most ír a szupportnak, akkor vissza kell kapnia a pénzét vagy pótkulcsot kell kapnia. Ami itt a dolgot még nehezíti, hogy a kulcs egy bundle része volt, így a kulcsnak nincs meghatározott értéke, kénytelenek az egész bundlit visszafizetni.
Viszont, ez nem a fogyasztó problémája.
TL;DR:
A fogyasztónál lopott kulcs van, ami miatt a terjesztőnél kell reklamálni, akinek vissza kell térítenie a vételárat/pótolnia kell a kulcsot. Aztán a terjesztőnek be kell vasalnia a közvetítő cégen a veszteséget.Azt egyébként már nem tudjuk, mi volt a háttérben. A kiadó/fejlesztő jelezte, hogy ez van, a fanatical meg nem volt hajlandó duplán fizetni, vagy csak szimplán elvették a kulcsot...
-
Dilikutya
félisten
válasz
cskamacska #134455 üzenetére
Rambo miért került le a Steam-ről?
Rákerestem, G2A-n akciósan 7500 Ft... értem én, hogy nem kapható, de tényleg el lehet adni ennyiért? -
-
Dilikutya
félisten
válasz
cskamacska #134363 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy seggbe rakják a usert, aki lehet, hogy valóban jóhiszeműen vette, mert olcsó volt. Elvégre ha PC Gurun, PH-n, Gamestaron, SG-n felugrik a hirdetés, esetleg még direkt marketing cikk is van (ami azért aligha kerülhet ki reklámszolgáltató által), miért kellene kételkedni abban, hogy azzal a kulccsal valami nincs rendben?
Persze, nekem gyanús, meg sokaknak gyanús, mert azért a Microsoftnál mégis csak 45 ezer Ft a Windows 10 Home, akkor hogy lehet 4-5 ezerért Pro-t kapni, de amúgy aki nincs tisztában az árakkal, meg azzal, hogy létezik ilyen szürke kereskedelem, annak miért legyen gyanús. Sőt, igazából aki picit képben van, annak is miért kéne gyanakodnia, ha a PC Guru meg az SG.hu még cikkezik is 1-1 oldalról, persze nyilván reklám jelleggel.
Ahogy pl. a G2A is tolja a Facebook hirdetést, az egyszeri, PH-t nem olvasó user csak rákattint a jó ajánlatra, honnan tudhatná, hogy az sem kóser. -
cskamacska
addikt
PCFórum - Elkezdett lecsapni a rendőrség az olcsó Windows kulcsokat vásárlókra Németországban
Golem.de - Tausende Verfahren wegen unseriöser Microsoft-Lizenzen
tarnkappe.info - Windows 10 Lizenzkeys: Staatsanwaltschaften verschicken Vorladungen
WinFuture.de - Windows 10: Käufer von Billig-Keys werden zur Polizei vorgeladen
Kläner ügyvédi iroda - Lassen Sie sich von den Ermittlern keine Falle stellen!
TechPowerUp fórum - German police are chasing buyers of cheap Windows 10 licensesItt megjegyezném, hogy a G2A kaliberű kulcsok vannak kergetve, aki céges bontásból árul adásvételivel rendes papír licenszet, az továbbra is 100% legális és még mindig bőven olcsóbb mint a bolti.
-
faragojof
őstag
Nincs szerencsém ezzel a játékkal!
XCOM 2 Collection WinGameStore
Egy fórumtárs nemrég itt ajánlotta G2A-n. Ott hiába próbálkoztam, nem engedte kifizetni. Itt meg azt írja, elfogyott a kulcs. De majd valszeg jön még belőle. Viszont fizetni meg engedne.
Nem merem így fizetni.
Van valakinek tapasztalata, ilyenkor mi a teendő? -
FunPro
őstag
válasz
Mr.Csizmás #133455 üzenetére
Én egyébként azon az állásponton vagyok, hogy a legtöbb kiadó/cég le van paktálva a szürkékkel.
Jobban belegondolva, nem is hülyeség. A szürkebolt hallatán a legtöbb vásárlónak inába száll a bátorsága, tehát az a forgatókönyv nem játszódhat le, hogy innentől mindenki nyomott áron veszi szürkéből a cuccokat. A nagy kiadó a nyomott árú szürkén is tud profitálni, mert aki ott megveszi, az okosnak érzi magát, hogy ő aztán mennyivel olcsóbban jutott hozzá a digitális javakhoz, mint a sok hülye, aki "legit forrásból megveszi". Közben a kiadónak 0 pénzbe van terjeszteni a pár éves digitál címeket.
Ráadásul, néha-napján jeleket is vélek felfedezni.
A G2A-nál volt ugye régen az a bundlizás, ahonnan mindenkinek megvan a superhot meg a
lord of the lost (upsz, ez egy német együttes, csak reflexből ezt írtam)lords of the fallen. Most itt van ez a samsung cucc is. A CDKEYS-en a múltkor volt ugye a nagy halo pack akció, amire a mai napig nem találok ésszerű magyarázatot, csak azt, hogy hivatalos forrásból kapták/kapják a kulcsokat, mert akárhogy keresem, nem lehet steam kulcshoz jutni, még kis tételben sem, nem hogy nagyban.Érdekes dolgok ezek.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
FunPro #133453 üzenetére
na, a g2a ugyanez a nyílt piactér csak digitális javakkal
s7evcsenko vili, emagon is xy rucit forgalmazza az emag, meg 3 különböző sufnibót, de az emag hírleveles kupon csak az emag által forgalmazottra jó. gondolom a samunál is ebből indulnak ki hogy a cég legit. (ugyan ez az emag sufnival való problémákra, a gazdatest nem segít semmit)
-
l.skywalker
titán
válasz
ZsZso #133441 üzenetére
Engem bannoltak onnan. A PayPal visszautasított egy fizetést amit az MTCGAME oldalon indítottam, ami a G2A Pay-t használta. Mikor észrevettem a hibát, már a kód be volt váltva. Mondtam nekik, hogy kifizetem, de azóta sem foglalkoznak velem, ellenben egy bankkártyával sem működik sem a G2A sem az MTCGAME
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
l.skywalker #133439 üzenetére
Oh, G2A -val volt elég gond. A 6 milliószor automatikusan beapcsolódó előfizetésükkel (ami már nincs így) a teljesen követhetetlen eladókon át (már ez ellen is van látszat intézkedés) a bankkártyacsalásos üzleteken keresztül, a programozók "inkább warezolj mint G2A -zz!" kijelentéséig rengeteg negatívum jött elő az évek során.
Nekem még nem volt velük gondom szerencsére; azon mázlisták közé tartoztam akik a pár száz forintos Black Flag és Watch Dogs játékaikat megtarthatták a nagy Ubis tisztogatás után is, úgyhogy hidd el nincs túl sok méreg bennem velük kapcsolatban, inkább csak tartok tőlük. Bár én ilyen félős típus vagyok, szóval ez nem olyan nagy vaszitdasz nálam
.
-
NyMRooD
őstag
válasz
l.skywalker #133439 üzenetére
Nem kell ahhoz lopott kártya sem, hogy megszívd, mert a kiadó/fejlesztő az ott szerzet kódokat bármikor tilthatja, mert pl ők azt lemezzel együtt árúlták Tádzsikisztánban és nem digitális terjesztésre szánták az eu-ba, azzal meg, hogy ott veszed sérted az eula-t(?), így jogos a törlés (aztán ha ez a törlés nem azonnal történik hanem mondjuk pár hónap múlva akkor a g2a valszeg azt mondja, hogy így jártál). Szóval lehet ott vásárolni, csak ésszel (akár csak a többi szürke boltban).
-
l.skywalker
titán
válasz
ZsZso #133434 üzenetére
Nem az volt a G2A-val a gond, hogy marketplace és hogy átverhetnek. Ott is megvan minden olyan shield amivel védenek.
A gond ott volt, hogy mikor kiderült, hogy lopott bankkártya adatokkal vásárolt kódokat árultak a G2A-n a G2A kiadott egy közleményt, hogy ők ezzel nem fognak foglalkozni.
Máshol is árulnak ilyen kódokat, csak máshol "elméletileg" ezeket vizsgálják.
-
SenorGrande
senior tag
válasz
s7evcsenko #133431 üzenetére
A G2A egy piactér weblap, és mint weblap/szolgáltatás, legális. Régen is voltak promók, pl. paypal-lel, e-sport rendezvényekkel közösen is.
Az igazi probléma a kufákkal lehet rajta; a kulcsok származási forrásaival. Ezért van száműzve, joggal. -
ZsZso
Közösségépítő
válasz
s7evcsenko #133431 üzenetére
Szürke forrás != illegalitás. Sőt a szürke forrás még csak nem is pejoratív jelző, bármennyire is úgy érzik néhányan. A G2A olyan mint az eBay, ami legális ugyebár, de attól még az eladók rajta átbasszarinthatnak.
Szerk: egyébként számomra is WTF az akció
.
-
s7evcsenko
addikt
Samsung Odyssey monitor + 15 000 forint értékű kupon a G2A-ra.
Ezzel a Samsung szerint legális a G2A?
-
s7evcsenko
addikt
válasz
FunPro #133105 üzenetére
"Én csak azt mondom, hogy jelenleg az a legdrágább."
Ez továbbra is csúsztatás.
Ugyan annyi a két konzol ára, sőt a Series X egy kicsit drágább is, ha jól látom.
TV mindkettőhöz kell.
Egy combosabb monitor sokkal drágább, mint azonos méretben egy TV, jó eséllyel nem is lesz azonos a méret, arról nem beszélve, hogy 200k-ból te most tuti nem hozol ki egy gépet, ami veri a PS5-öt grafikában.
A használt lemez pedig full legál, nagyon nem egy liga a G2A-val, ennyi erővel akkor mindent csak boltból, felejtsük el a használt hardvereket is?
300-ért veszel egy budget gépet, ám a PS5 185k (ha lesz), plusz hozzá egy 43TU8000 115k és már meg is vagy.
A 600 játékod billenti a PC oldalra a játékot, ugyan ebben a cipőben járok én is.
Ezért csak akkor veszek PS-t mikor van olyan cím, ami érdekel, aztán megy is a piacra, jó eséllyel nullából. -
FunPro
őstag
válasz
s7evcsenko #133101 üzenetére
Én csak azt mondom, hogy jelenleg az a legdrágább.
Persze, azt nem tettem hozzá, hogy a friss beugrókra gondolok. Ha megvan a fasza tv, már nincs annyiba a nextgen.
Igaz, ez sok mindentől függ. Mennyire akarod a cuccokat csúcsra járatni pl. Gépben is megelégedhetsz 1080p-vel. Ps5-höz sem kell a 200k-s tv, csak akkor jelenleg jobb alternatíva a ps4, azt amikor lemegy az 5 alapára, akkor átugrasz oda.
Bár játékok terén még mindig elég combos árak vannak konzol fronton.
A használt piacot azért nem emlegetem, mert az már valamilyen szinten "okoskodás".
Mintha azt mondanám, hogy pc-n milyen olcsón ki tudod hozni a játékokat g2a-ról, vagy ne adj isten virágboltból.Én csak magamból indultam ki. Gondolkoztam, hogy veszek 5-öt, és arra a következtetésre jutottam, hogy jelenleg jobban járnék egy buget pc-vel 300 körül, amivel elvagyok megint x évig 1080p-n. Persze, nekem ott van a 600+ játék, ami azért elég sokat nyom a latba...
-
TheNewDawn
addikt
Érdekesek az utóbbi 1-2 évben történt fejlemények ha mérlegre tesszük és megnézzük hogy mennyiért és hogyan lehet játékokat beszerezni.
Pozitívumok:
-Epic Game Store megjelenése, ahol olyan játékokat kaptunk ingyen, amiket elképzelni se mert előtte az ember
-Microsoft Game Pass, ahol még jobbakat, havi 300 ft ért.Negatívumok:
-Kedvenc oldalam, GMG állandó árfolyamváltása, aminek következtében mára sajnos kb semmit nem éri meg venni onnan
-Humblebundle/Humble choice : Szerintem ezt nem kell magyarázni, mindenki tudja, látja és érzi, milyenek lettek a regulális bundlek és a havi choice a régiekhez képest....
- Hogy szürkezónába is ellátogassunk: CDKEYS. GMG után biztosan messze tőlük vettem a legtöbb játékomat, de ugye pár hete megszüntették a Paypalt, mint fizetési opciót. Ennek köszönhetően többé senkinek se javasolnám, hogy bármit vegyen tőlük, és én sem fogok soha,100%.
Komolyan mondom a G2A t előbb fogom ajánlani kb, lévén ha megszivatnak egy kulccsal, akkor ott előbb tudod visszaszerezni a pénzed. -
ayo
veterán
válasz
Vertigo18 #131895 üzenetére
volt még g2a bundle-ben is - és itt bátran írhatsz bármit
amúgy tényleg tök jó volt a leírás, mert egyből nekem is beugrott, hogy ez csak az lehet -
cskamacska
addikt
válasz
Tanisz #131332 üzenetére
"Eddig én úgy tudtam a cdkeys elfogadott oldal, eddig nem is volt ilyen problémám, ezért csodálkoztam."
Ez nagy klasszikus, "eddig nem is volt ilyen problémám", aztán lesz, és megy a nézés hogy miért.
Ezért "szürkék" a kulcsboltok, nem a kiadótól és nem is disztribútortól veszik a kucsokat, hanem a jó ég tudja honnan, illetve náluk a személyi elkérése is bőven belefér, egy Origin-t ilyenért a falu főterén törnék kerékbe, G2A-n pedig ez csak a bemelegítés..
A jó ég tudja honnant amúgy érdemes komolyan venni, mert a régiós árak kezdenek kisimulni, egyre több a régiózár, régión belül meg lassan teljesen elmúlik a negyedáras lengyel kulcsok kora.
Lásd még szegény CDGalaxis, lehet hogy az eldugott cégtemetőből is tovább kell állniuk a főnök alagsori garázsába, mert ki a frász vesz 60 euróért úgy játékot, hogy még a postaköltség is rárepül, és kap a dobozban egy egész cetlit a digitális kóddal.A kúcsboltok erre vagy úgy reagálnak, hogy ők holnaptól névleg teljesen legálisak, és az áraik sem lesznek jók (ami felé kezdenek is elmozdulni, de simán belebuknak, 20. AllYouPlay-nek lenni nem perspektíva
), vagy még neccesebb kulcsokat vállalnak be, hogy a kecske is jóllakjon, de a káposzta se falja fel a nagymamát.
-
-
FunPro
őstag
válasz
echterion #130885 üzenetére
Személy szerint nálam az igazi szürke zóna, az a cdkeys.
Nem tudom, hogy a scannelt kódokon kívül árulnak-e mást is, de eddig (kemény 3 alkalalommal) csak olyat kaptam.Ha csak ilyenekkel seftelnek, akkor ott valószínűleg csak a régiókat játsszák ki, így max. a kiadót "károsítja meg". Azért idézőjeles, mert őket sem. De még ha lopták, arra sem jön rá soha senki.
Ugyanez a Yuplay is, csak ott te játszod ki a régiót, nem ők.
A G2A-ban már nagyobb a rizikó, hogy belenyúlhatsz egy lopott kulcsba, de ez ugyanúgy előfordulhat egy hardverapron vagy egy amazonon vagy egy ebay-en, vagy bármelyik kulcsboltos oldalon, ami nem igazolt forrásból árul kulcsokat.
Igazából nekem nincs velük bajom, mert az én lelkiismeretem tiszta. De nyugodt szívvel továbbra sem ajánlanám őket, ha biztosra akar menni az illető. Ha nem zavar a szerencsejáték, hadd szóljon!
-
reelc
veterán
válasz
ZsZso #130879 üzenetére
Örülök, hogy voltak új infók.
Kutatás közben találtam linkeket A GS-hez és a Guruhoz is, hogy ők hogyan is vélekedtek a szürkéről. Jópár éves cikkek voltak, inkább nem linkeltem.Viszont volt mégvalami, ami rémlett és érdekes volt, 2017-ben: Darkwood - a készítők egy torrentoldalon is megosztották a horrorjátékot
Szóval igen, volt egy mondjuk 4 éves időszak, amikor kivoltak kelve a G2A ellen. Kiadók, fejlesztők, úgy rémlik itt is volt aki tanakodott, hogy ha beállította Mo-ot, akkor jó nagy adó került rá, és a Hong-Kongban lévő székhellyel nemigen fizetik itt be, stb.
Ma meg ott járunk, hogy akár a gg.deals is listázza a keyshopokat, ha átváltasz arra a fülre.
Amúgy sosem vettem szürkétől semmit. Mindig is úgy gondoltam, hogy vegye aki akarja, itt biztosan megkapta az óvatosságra intést. A többi az ő dolga.
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
echterion #130873 üzenetére
Lehet, sőt ezt írtad az eredeti posztodban is, azonban a "vita" nem erről szólt, hanem erről:
"Ha van egy fejlesztő által kiadott kulcsod, annak megvételével nehéz nem a fejlesztőt / kiadót támogatni, elvégre valaki megvette tőle, nem kulcsgenerátorral állította elő."
Azaz, hogy benne van-e a kalapban, hogy nemcsak hogy nem támogatjuk, de még meg is károsíthatjuk -e a fejlesztőt ha a G2A -n keresztül vásárolunk. Nagyon örülök, hogy beszéltünk róla, mert volt nekem is sok újdonság benne.
-
echterion
nagyúr
válasz
warcat #130871 üzenetére
Oké, legyen, ez igaz, akkor legyen a lopott kártyás vásárlás nagy veszteség a kiadónak / fejlesztőnek.
Akkor ugye senki sem vesz semmit az itt aprón lévő hardvernepperektől (piti adócsalók, csoda, hogy nem tűnt fel egy-két figura a nav-nak, bár páran azért eltűntek a süllyesztőben az évek alatt), kulcsnepperektől, jófogáson kis bélától, vaterán nagy icától, facebook-on bárki mástól, mert ugye mindenki árulhat lopott cuccot, sőt, akkor a kiskerektől sem szabad venni semmit, mert ott a Mall botrány vagy a Laptopszalonos, piacról sem veszünk semmit, mert ki tudja, honnan lopták a húst, esetleg mennyi kutya/macska/ló van bekeverve a kolbászba, de sorolhatnám még, hogy mennyi károsult lehet mennyi hasonló dologból. Csak arra akarok kilyukadni, hogy elevel a rosszat feltételezni valakiről / valamiről lehet, de akkor legyen ez következetesen mindenkivel szemben, ne csak egyes kulcsboltokkal / piactérrel mert az böki a csőrünket. Ja, és természetesen ne felejtsük el a legszebb magyar kérdések egyik gyöngyszemét: "Számla nélkül mennyi?"
A G2A nem jobb, nem rosszabb, mint bármelyik másik piactér itthon / külföldön, bárki árulhat ott, bármilyen digitális cuccot. -
reelc
veterán
válasz
FunPro #130867 üzenetére
Nekem úgy rémlik volt olyan botrány, hogy "streamer" árulta a fejlesztőktől ajándékba kapott kulcsokat.
Meg volt egy Ubis botrány is.
Hacker eset is volt már.
Meg ez is.
Lehetne még jópár példát találni, pár éve sok cikk volt.Tudom régi linkeket linkeltem, de ilyesmikre emlékeztem.
Nem tudom jelenleg mi a helyzet, de ezektől lehet tisztább lesz, mik történtek.
Miért is olyan a megítélése a G2A és társainak.Bármi is van, piactér.
Nem hivatalos viszonteladó, mint a GMG. -
FunPro
őstag
válasz
s7evcsenko #130866 üzenetére
Mondjuk ez egy jó kérdés.
Ha pl. frissen nyitott a számlával akar sok kulcsot eladni, akkor biztos gyanakodnék.
Kérdés, hogy ennyire részletekbe menően vizsgálják/vizsgálhatják-e az embereket.
Amúgy ha jól emlékszem a probléma amúgy nem is a piactéren volt a lopott kulcsokkal, hanem közvetlenül a g2a árulta. De ebben nem vagyok biztos.
-
FunPro
őstag
válasz
echterion #130864 üzenetére
Meg valószínűleg g2a-jéknak is van annyi eszük, hogy lecsekollják a számlákat, mielőtt bárki is elkezdene árulni az oldalukon.
Az anyagi kár egyébként ha jól tudom abból fakad, hogy amikor kiderül a lopás, a kiadó visszahívja a kulcsokat, ezzel párhuzam visszautalja a vételárat a sértettnek (aminek ugye van költsége, így már meg is van az anyagi kár), és ő (is) tesz feljelentést az elkövető ellen.
Elvégre, a lopott kártyával hivatalos forrásból szoktak vásárolni.
-
cskamacska
addikt
válasz
d@vee #130855 üzenetére
"Igen, elkezdte kitenni a feketézőket meg a mutyizókat"
Erre van valami forrás, vagy csak az árból következtetsz rá?
Épp bő 2 hónapja történt, hogy a G2A-t elkezdtem lesni Days of War kulcsokért. Volt IGN Prime-hoz ingyen játékként, majd a fölös kulcsokat a végén kiszórták, amit természetesen a botok lefölöztek ahogy kell, és gondolhatod hol kötöttek ki..
Az ingyenes kulcsok igen változatos árakon jelentek meg 1,5 és 10 euró között, azelőtt a minimál ára kb 12-15 euró körül lehetett (bolti ára 21 euró). Az érdekesség itt jön, reagálva az árak esésére, néhány nagy eladó is bőven leárazta, és 15 helyett hirtelen 3-4-5 euróért kezdték árulni vélhetően ugyanazt a kulcsot mint régebben. Ahogy fogytak, vagy érkeztek az ingyenes kulcsok, úgy változtak ezek a régebbi kulcs árak is 4-7 euró körül hintázva.
És ha már itt voltam, ránéztem a Steel Division-re is. Itt véletlen egybeesésként ugyancsak szemem előtt ment le a normális kb 10-12 euró feletti ár 3-4 euró környékére egy-két community sellernek köszönhetően. Erre egyes régebbi 1000+ üzletes eladók is a 10+ eurós árukat levitték 3-5 euróra, épp amíg az olcsó kulcsok tartottak. Amikor az olcsó konkurencia lekopott, szépen vissza is ment a minimálár 11 euró fölé mint a mellékelt ábra mutatja.
Ruszkiknál 465 putyin (durván 6 euró) a Days of War teljese áron, és semmi régiózár nincs rajta, így akár Yuplay.ru-ról bárkinek bármennyit fel lehet tolni. De 4 euróra, vagy még alább hogy vitték a régi eladók, háát.
Steel Division még neccesebb, mert ott van rendes ruszki / latam / sea régiózár, komolyabb leárazása nem volt egészen a februári Fanatical Pick-n-Mix-ig, ami 11 euró per 3 játékra jött ki. De azt adták volna 3-3,43 euróért egy darabon? -
ZsZso
Közösségépítő
válasz
d@vee #130855 üzenetére
"Nem is csak játékokkal foglalkoznak már, van ott g2a pay fizetési lehetőség, ami sok weboldalon kb paypalként működik.
Ezenkívül rendes giftcardokat árulnak, van g2a mining, stb..."
Ezeket csinálta már akkor is amikor piszkálták őket."ki pedig top értékelt eladó az mind hivatalos"
Hivatalos mi?Megbízható bizonytalan forrásból áruló valaki.
Értelek, csak ettől még szürke marad. Attól is, hogy nekem sem volt vele problémám eddig. Itt igazából ezen van a hangsúly. Attól, hogy valaki a G2A -n árul se nem lesz csaló, se nem megbízható. Csak valaki aki a G2A -n árul, ennyi. Ugyanúgy mintha az eBay -t vennénk alapul, vagy az Aliexpresst. A G2A egy (szürke) piactér.
-
d@vee
őstag
válasz
ZsZso #130854 üzenetére
Igen, elkezdte kitenni a feketézőket meg a mutyizókat. Mostanra nem nagyon láttam olyat, aki annyira olcsón adná hogy lopott legyen a kulcs. Mint említettem, nagyon sok cím valamivel drágább, mintha steamen, originen, vagy uplayen vennéd. Pluszban a nem steames kulcsok közül rengeteg eltűnt, alig találni már a többi áruházak címeit fent.
Nem is csak játékokkal foglalkoznak már, van ott g2a pay fizetési lehetőség, ami sok weboldalon kb paypalként működik.
Ezenkívül rendes giftcardokat árulnak, van g2a mining, stb...
Saját maguknak tesznek jót hogy a mutyizókat kirakják. Aki pedig top értékelt eladó az mind hivatalos, az árakon meg is látszik sokszor.A baj az, hogy sokan egyből kést rántanak hogy hátdehúa istenem te büdös tolvaj, hogy merészeltél onnam venni bármit is? A sok szemellenzős retardált, már leírom ha elkezdtem, nem támogatjuk vele a fejlesztőket stb...
Hát ha originen megveszed a krájziszt, azzal csak a kiadót támogatod, a fejlesztők fix bérért dolgoztak rajta. De ez csak egy kiragadott példa az AAA címekből. -
ZsZso
Közösségépítő
válasz
d@vee #130853 üzenetére
Igen, G2A rákényszerült erre, mert ekézték. Aztán megoldotta, hogy csak cégek adhassanak el, hogy ne károghassanak annyit a médiában. Aztán amikor alábbhagyott a morgás, akkor visszavezete a magánszemélyes eladást is, úgyhogy megint működik a bárki bármit eladhat model. Erre mondhatnád, hogy meg kell adni minden személyes adatot + szeméylről képet, meg hasonlók, de lássuk be: a kutya se ellenőrzi ezeket, az egész azért van, hogy védhesse a popóját a G2A és nyugton mondhassa: "mi mindent megtettünk!".
A lényeg, hogy szürke forrás azért szürke, mert nem tudod, hogy honnan jön. Lehet boltban megvette XY és a kulcsot feltette, lehet valaki cserélte valamilyen játékért (ezen eljárások egyike sem feltétlen legális, de ez már csak lovaglás a t&C -n), lehet valaki kicsalta a fejlesztőtől és szélsőséges esetben lehet, hogy lopta.
Éppen emiatt nem lehet majdnem legális ez a forrás. Ezt kapod a töredék árért cserébe. G2A pedig míg a játékok eBay -e lesz, addig ez a helyzet nem változik.
Árnyalja a képet, hogy volt amikor biz. indie fejlesztőkkel (elvileg) leszerződött és hivatalosan (is?) árulta a portékájuk, de ez szerintem már kikopott (nem tudom, nem követem az eseményeket már) és egyébként sem volt túl jelentős a felhozatal.Én már vásároltam ott? Igen. Bundli kulcsokat főleg. Vagy legalábbis azt hiszem, mert nem tudhatom, hogy milyen forrásból jöttek... Máglyán kell égetni aki ott vásárol? Dehogy! Csak jó ha tudjuk, hogy éppen mibe vágunk bele.
-
d@vee
őstag
válasz
ZsZso #130851 üzenetére
Ugye a g2a évekkel ezelőtti sötét kora nyilvánvalóan lopott kulcsok árusításával indult igazán be.
Egész egyszerűen a több ezer forintos játékok, amik steam akcióban is 10 euró környékén mentek, g2a-n sok eladónál párszár forintért ment el. Persze hogy lopott kulcsokkal kereskedtek.
De ennek meg is lett a böjtje. Maga a g2a kezdte el kidobálni az ilyen embereket a sok negatív visszhang miatt. Volt is erről cikk valamelyik gamer oldalon pár éve.
Vásároltam ott? Igen, amikor elkezdtem abbahagyni a kalózkodást, onnan tudom mennyire változtak az eladók az oldalon.
A lopott kulcsokat az ubi és az ea is visszavonta mikor kiderült a turpisság, ez megintcsak negatív értékelés volt a g2a oldalnak, magának az eladónak persze ment az 5 csillag a tranzakciónál, hogy húha olcsón megvetted a drága gammát. Mikot 1-2 hét múlva meg hirtelen nem indult a Far Cry multi, akkor persze az oldalt magát szidták a fórumokon. -
ZsZso
Közösségépítő
Reakció (#45762) d@vee posztjára a BestBuy topikból.
Akkor minek ide írod?Már egy ideje kb. legális szint a g2a. El is vannak róla tűnve az 1-2 eurós máshol drága címek. Rengeteg játék drágább is mint steamen, originen, stb...-n pont emiatt. Ne írjunk már hülyeséget, én legalább 4-5 éve nézegetek fel rá és látszik hogy kijjebb rúgták a lopott kulcsokat árusítókat. Nagyon látványos különbségek vannak azóta az árakban. Legutóbbi 3 játék amit vettem, megvettem simán steamen, mert ott akció nélkül us olcsóbb volt pár száz forinttal.
"Már egy ideje kb. legális szint a g2a."
Mi az, hogy kb. legális? Jó lenne erre egy másik példát találni az életből. Az mit jelenthet egész pontosan? Ez nem olyan, hogy most már majdnem fehér. Ha valaki nem hivatalos viszonteladó, akkor nem fehér.(#45763) echterion
"Ha van egy fejlesztő által kiadott kulcsod, annak megvételével nehéz nem a fejlesztőt / kiadót támogatni, elvégre valaki megvette tőle, nem kulcsgenerátorral állította elő. A lopott kártyás vásárlás nyilván nem ez a kategória, de steam-ről is tudsz ugye lopott kártyával vásárolni."Nehéz ezzel vitatkozni, persze. Támogatod, csak kérdés, hogy azt a kulcsot tényleg megvették -e. Lehet promókulcsokat ad el (mélyen piaci ár alatt elég sanszos). Azon pl. egy cent profit sincs. A szürke forrás lényege, hogy nem tudod honnan jöttek a kulcsok. Lehet támogatod, lehet nem. Lehet, hogy károsítod (volt erre is példa). A helyzet az, my friend, hogy nem vagy elég "piszkos" ahhoz, hogy ilyen gondolatokat szüljön az agyad. Ez egyébként írigylésreméltó.
-
duvi
nagyúr
válasz
echterion #130740 üzenetére
Én tudom, hogy a G2A egy piactér, csak időről időre felmerül a téma, hogy melyek a megbízható webáruházak. Hát a G2A nem az, pont a piactér jellege miatt. Sokan kiállnak mellette, mert eddig nem volt gondjuk vele, de ettől még nem lesz megbízható. Igazából itt a beismerés volt a "hír", mert eddig váltig kardoskodtak a megbízhatóságuk mellett.
-
duvi
nagyúr
-
cskamacska
addikt
válasz
csuvicsuva #130437 üzenetére
G2A-n úgy néz ki nincs most plusz sarc, még a nyavalyás Plus-t sem erőltetik meglepő módon.
Kinguin viszont simán rászámolt 50 centet egy 1,8 eurós vásárlásra.
10 euró környékén már 1,5 euró lett volna.
-
csuvicsuva
addikt
Tudom, hogy nem szeretjük a G2A-t (én sem), viszont létezik, hogy már nem számolnak fel paypal fizetésnél egyéb díjat? Shenmue I-II-t néztem (nem volt ám benne hónapokig a game passben
, bundle splitnél lemaradtam róla
), viszont most teljesen véletlenül eszembe jutott és elég olcsó. Gamivón fizetési mód választás után egyből rárakta a kezelési költséget, itt viszont paypalba való belépés után is ugyanazt az összeget mutatja. Valaki vásárolt mostanában tőlük?
-
MrTwister
őstag
válasz
CptAdamica #130374 üzenetére
A G2A sem lopottakat árul "csak", például humbli bundli maradékot rendszeresen onnan szerzem be, akinek megmarad oda feldobja aztán csók, persze biztos van aki még a Bundlit is lopott kártyával veszi, de én szerencsére ilyenbe még nem futottam bele(kopp-kopp).
-
cskamacska
addikt
válasz
duroxx #130341 üzenetére
Ez a Gamekeys.net oldal mi akar lenni?
A linkelt 0.46 dolláros Xbox-os Arkham Knight átdob Gamivo-ra a saját referral kódjával, és egy Batman: Arkham Knight - Harley Quinn Steam CD Key tétel jön be. Humblin meg pont nincs Batman zakció.
De ha már trash-tier cédékúcsbótok:
Steel Division Normandy 1944 van 4.20 euróért G2A-n
Steel Division: Normandy 44 - Back to Hell DLC van 4 euróért szintén G2A-nQuickfixgames_rate_me_plz eladó még pár napja működő kódokat adott.
-
morfondőr
addikt
válasz
MrTwister #130298 üzenetére
Nem is olyan rég, egy fejlesztő nyilatkozott a g2a ellen, hogy inkább warez-olják le a játékát, mint onnan vegyék. Ha lopott kártyával fizettek, akkor a bank vissza veszi a pénzt és ez tranzakciós költségekkel jár! Így konkrétan nem 0 a bevétele, mint a warez-nál, hanem mínusz. Hiába tiltják le a kulcsot, a fejlesztő/kiadó rosszul jár.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
CptAdamica #130288 üzenetére
HRK nál hozzá kell adjad a 27% áfát is, szóval nem jársz jól, ráadásul az a szürkék legaljának a legalja, szóval ha valahol van tényleg raális kockázat hogy nem működő kulcsot kapsz a pénzedért, akkor ott.
G2A amolyan átlagos szürkeoldal ( anno az is nagyon legalja volt) valszeg nem fogsz rossz kódot kapni ( de azért van egy kevés esély, szóval én 5 eurónál drágábbat nem vásárolnék ott akkor se ha milliárdos lennék) ráadásul a fejlesztők egy deka pénzt nem kapnak ott sem, ahogy semmelyik szürkeoldalon vásárolva sem.
Egyetlen kivétel talán a cdkeys, mert ott nem emberektől vásárolsz, hanem tőlük, mivel viszonteladók szóval ott szerintem megkapják a fejlesztők a pénzt, de nem vagyok benne 100% biztos csak 95. Ráadásul probléma valószinűsége is minimalis . Úgyhogy ők a legkevésbé szürkék, ha lehet így mondani. Náluk 14.400 jelenleg, szóval én őket javasolnám.
A GMG 100% ban legális, szóval ha ilyen forrásból akarsz vásárolni, akkor meg ők a megoldás.
DEEEEEE a vásárlást csak akkor javaslom, (bármilyen forrásból is) ha tényleg nagyon "viszket "úgymond hogy te ezt itt és most ebben a mp ben akarod játszani és semmivel sincs mással játszanod.2-3 héten belül szürkéknél 30 euró ( 10.000 huf )alá fog esni, ez 100% pár hónapon belül még még sokkal kevesebb.
És cserében a végigjátszás tartogat NÉÉÉÉGY ( igen kövér 4) ÓRA játékélményt. Bármilyen jó is a játék, szerintem ennél szarabb ár/érték arány a világon nincsen kb.Részemről ugyanúgy fogok eljárni, mint a RE2 vel, GMG n kb 12 euróért csaptam le rá novemver környékén, feltételezem a 3 se lesz drágább most majd idén akkor
De lehet gamepassbe is lesz addigra, ami meg 300 huf.
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok! Szóval, szeretném megvenni a RE 3-at, de az elszabadult € árfolyam miatt, egyszerűen képtelen vagyok kiadni érte 60€/22.000 Ft-ot. Ezért bármennyire nem szeretem a szürke oldalakat, de ezek felé hajlok. A kérdés az, hogy például a HRK games oldalán nagyjából 15.200 Ft-ra jön ki, a GMG-en 17.100 Ft-ra, a G2A-n 18.300 Ft-ra. Szeretném, ha a kecske is jól lakna és a káposzta is megmaradna. Tehát nem feltétlen ragaszkodom a legolcsóbb ajánlathoz abban az esetben, ha a fejlesztők rosszabbul járnak vele, ha például a GMG többet %-ot ad az árból a fejlesztőknek, akkor nekem a 17.100 is belefér. Ilyen kérdésekben van tapasztalat, hogy a szürkék között melyik a "kevésbé" szürke?
-
Zolás
addikt
Az új humbliból csak a tomb raider érdekelne, de mindenhol drágábban adják, mint az egész pakkot. Van valahol ilyen bundlidarabolós eladogatós oldal? G2a meg cdkeys bazidrágán adja, az egész pakkot meg nem venném meg egy játékért.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Crytek #128818 üzenetére
Mert mi lesz december 6 után, amitől így beragadnak alacsonyan az árak? Meg ez max a balkáni bolhapiacra lesz igaz, az a tortának csak egy kis szelete. Egyébként felejtsük már el ezt a bundlis HL árat... ott van pl. a Call of Duty WWII az októberi haviban. G2A-n végig 4000 Ft fölött volt az ára, ami ugye eleve több, mint amibe az egész csomag került. Most is annyi, és a Steam-es árát sem vitte le. És nem is fogja. Aki most nem vette meg valami okból, az nem fogja később egy akcióban kihagyni, csak mert egyszer egy bundliban kijött voltna 5€-ra a bundliból kiszámolva. Mert ez a bundlis ár nincs többé. Mellesleg pl. anno az Origin bundle cuccain is biztos jól keresett aki többet vett, kizárt hogy 1€-ért lehetett később Battlefield 3-at, Crysis 2-t eladni. De mint mondtam, ez csak a balkáni bolhapiac. Persze a túlárazott indie szemét nem csoda, ha nem kel el, pixelparádés retro cuccokat pl. én se vennék ingyen se.
-
cskamacska
addikt
válasz
Crytek #128778 üzenetére
Most nem tudom hol olvastam, de azért változtatott a Humble hivatalosan, hogy jobb játékokat tudjanak bevonzani. Pedig elég lett volna csak annyi, hogy a kiadók jól láthatóan elkezdtek berzenkedni a bundlizástól(így utólag is pacsi a G2A fanoknak
), és 12 dollárért nem kaptak volna meg semmit, emelniök kellett mindenképp.
-
Dilikutya
félisten
Drágább a G2A-n a Call of Duty WWII, mint a havi Humble csomag.
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Honnan érdemes megvenni eredeti játékot?
CDKeys-ről vettem eddig,de angol fontban kicsit drágának tartom
Régen G2A-ztam,de egyre trébb lett az oldal. Tudtok más oldalt esetleg?
F1 2019-et venném meg. -
Dilikutya
félisten
válasz
s7evcsenko #127337 üzenetére
A G2A Shield után szerintem ezen sem kell meglepődni.
Mivel ez is bolhapiac, csak ezekből van bevétel, nem az oldal árulja, mint pl. a CDkeys esetében.
-
FunPro
őstag
válasz
l.skywalker #127200 üzenetére
Hármat!
G2A, Instant, cdkey...
-
tomsolo
addikt
válasz
W.Wilson #126589 üzenetére
Az a jó ebben az oldalban, hogy ebből az derül ki számomra, hogy mivel __minden__ kulcsot a steamen keresztül kell requestelni, ezért a múltban a g2a és társai ellen ágáló fingatalan indie devek, ezek szerint nagyon is tudatában kell(ett), hogy legyenek mikor, hova mennyi kulcsot szórnak szét.
BTW ezt sort imho senki sem tartja be:
"You should use keys to sell your game on other stores in a similar way to how you sell your game on Steam. It is important that you don't give Steam customers a worse deal."
-
tomsolo
addikt
g2a most már a seller fölé kell vinni az egeret hogy lásd hány itemes jankó, cserébe a tök félrevezető % az látszik
kinguin is kapott új dezájnt - hát kidobott pénznek látszik -
tomsolo
addikt
Pár kinguines ár:
The Bard's Tale IV - 7 ojró körül
Elex - 8,5 ojró körül megy
State of Mind - 6 körül megy (g2an a legolcsóbb) -
tomsolo
addikt
Remélem ez azt jelenti hogy lesz jóáras a g2a-n
"Influencer Revenue Share Program" b+
-
cskamacska
addikt
válasz
struszi #124528 üzenetére
Igen, pl az Imgur konkrétan a teljes Freemail.hu tartományt tiltólistára rakta kompletten.
Gmail, esetleg a Microsoft levél fiókjai, ezekkel nem lehet gond, a magyar ingyenes alternatíva véleményes.Itt érdemes megjegyezni hogy a HRK és a G2A a szürkék alja, illik inkább kerülni, ha lehet. Azon pedig kuncogtam egy halkat, hogy a CDKeys.com árnál drágábban is adják 1 dollárral.
Azt pedig remélem te is tudod, hogy ha spórolni akarsz a szürkékkel, akkor fennforgás alatt áll hogy simán bukhatod a pénzed. Azért szürkék, és azért vannak tiltva az on topikból.
-
ZsZso
Közösségépítő
Quidco -n 2.5 GBP fölött 2.5 GBP visszajár zakció, este 6ig (UK idő). G2A, GMG, Voidu -ra ellőhető!
-
micafighter
nagyúr
válasz
horvathd #124122 üzenetére
Igen, de az csak az előfizetőknek jár, ingyen nem
Ettöl még nagyon hasznos funkció olyan helyen, ahol valószínűleg úgy se fogsz újra vásárolni. Egy g2a, kinguin vagy cdkeyen inkább elmenteném a virtuális kártyám kényelmi szempontok miatt, és akkor tranzakció előtt aktiválnám csak a kártyám. Nyilván attól is függ milyen rendszeresen vasarolsz ilyen helyeken, de mondjuk ha csak evi 3-4 alkalommal, én akkor se akarnám minden alkalommal beirkalni a kártya adatokat. Ettől még hasznos funkció
Más: miért lenne annyi a dotának? Vagy csak valami nyelvbotlas volt a forumtarsunktol az on topikban?
-
micafighter
nagyúr
Azt se tudtam hogy eddig ingyenes volt balanszrol az utalás
De már úton a revolut kártya
Mondjuk a paypalt nem tudom hogy váltja ki. A webes kartyajukra gondolsz?
Azért kérdezem, mert nyilván a legtöbb helyen tudsz bankkártyával is fizetni, de pl egy g2a, kinguin, cdkeys és társainak nem szívesen adom meg a bankkártya adataimat, én ezért használtam eddig ilyen helyeken paypalt.
-
tomsolo
addikt
válasz
cskamacska #123934 üzenetére
X-morph Defense ma vettem meg g2a-ról 1.49 ojróért.
Meg ha már g2a akkor The Dwarves is beesett 0.49-ért.Agony nekem nem jött be teaserbe se már - na meg milyen már ez a lowrider uncutság - a másik betegállat játék szimpibb (nem jut eszembe a neve csak az hogy wishen vanik) de az még meg sem jelent.
Viszont ma beesett még a kosárba cdkulcsról a V-rally 4 (~14.3 kuponnal) és nagyon tetszik. Árkád mint a fene, de rögtön karrier móddal indít, kicsit a régi Porsche játék vezetéstechnikájával( de árkád nagyon) meg hangulatával. Team menedzsment is van benne, szerelőt, mérnököt lehet toborozni szóval: jópofa.A grafika elég átlag - cserébe elég szerény igénye van - de hangulatos, hangok tetszenek főleg mikor kavicson megyek.
Ja meg ha már steam, ott tudom ajánlani Sky Force Anniversary 0.99-ért kész rablás.
-
micafighter
nagyúr
válasz
maross #123413 üzenetére
Nem erről szól a cikk. Egy ügyes csaló több, olcsó jános jófej youtubernek adja ki magát, ráir bot segitségével minden uj indie cim fejlesztőjére, kulcsot kunyerál, és aki küld neki kulcsot, az már fél órával később ott csücsül eladásra a kinguinon vagy a g2a-n.
A cikkben leirt esetben az ügyes csaló több ezer kulcsot adott el.
-
tomsolo
addikt
Steam: Super Lucky's Tale - 16,79€
Na mármost - bár igen sajnálatos a tény - 700 forint különbségért nem a pult alól veszünk.
Ellenben elköltöttem 3.5 ojrót a g2an nem rég és vettem belőle 9 játékot - 0.2 és 0.65 ojró között ( igazából 8-at mert az egyik már megvolt -.- ) - amik kimaradtak a hiányzó monthlykból, de wishlisten voltak.
-
cskamacska
addikt
válasz
Dilikutya #123151 üzenetére
Egy random startup legálbolt, hogy fél év múlva meg lesznek-e még, azt nem tudni.
A játékok normál ára fillérre pontosan annyi mint a Macgamestore kínálta Aspyr Mac változatok dolláros ára, na ezek erre adtak sokkal nagyobb engedményt, nyitási vevőcsalogatóként.i2k: Ez sajnos nem jött be, Reddit/GameDeals-en hitelesíttették magukat mint rendes bolt rendes repjei.
De hogy te se maradj ki a jóból, cédékúcsbót is akad új, Gamivoban most zakciós a Bomber Crew. Na ez 100% seftes, jobb esetben GMG jótékonysági kulcsok, talán nem kártya csalással beszerezve.
Azt is mondják, hogy a Gamivo egy jobbik G2A, hát, meglássuk. -
Csapoati
nagyúr
válasz
Dilikutya #122610 üzenetére
Szerintem egyetlen esetet sem tudsz, amikopr a cdkeys-ről vásárolt kulcsokat vették volna el. Ne keverjük a G2A féle sefter paradicsommal. Pl. 33€-ért vettem az új WoW kieget náluk, azóta is játszom vele. Persze nem az én pénzem, felőlem megveheti, aki akarja a Horizon 4-et is 20 ezerért a MS (pardon, M$, ugye?) Store-ból.
-
i2k
őstag
válasz
tomsolo #122432 üzenetére
Viszont ott nekem -- tudtommal -- nincs fiókom.
//Hopp, miközben írtam, csak megpróbáltam belépni, és automatikusan bedobott.
//Gondolom a "https://pay.g2a.com/panel/paymentMethods" alatt kellene állítgatnom, ugyanis a "My Cards" és a "PayPall account" mezőknél ON-on áll a"Activate G2A Shield - Exclusive benefits for better shopping. 30 days FREE, then 1 € (+VAT and fees) monthly."
fásság...
//Szerk.:
A "Subscriptions" alatt: "No subscriptions found.", mind az Active, mind a Cancelled fülek alatt.
A "G2A Shield" menüpont alatt meg a korábban írt: G2A Shield Inactive fogad.//Szerk.2:
Lefrissítés után a "paymentMethods" alatt újra "ON" a cucc... Hm. -
tomsolo
addikt
g2a-n óvatosan, mert vásárláskor automatikusan*** berak a g2aplus subscribernek, ami havi 2 ojróba kerül
*** még jó hogy jön róla e-mail, és ott le lehet mondani
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
Sirandrish #121880 üzenetére
Egyszerűen a vicc kategória, hogy a lemondáshoz is útmutató kell. Tudom jól, hogy nem egyszerű én is jártam így, csak a shielddel. Persze feliratkozni egy majom is tudna csukott szemmel ... jól ki van ez találva! (morcos arc)
Szerencsére a plus lemondását nem ismertem, így csak azt a linket tudtam adni és hinni, hogy jó lesz - bocsesz. Miért nem lepődök meg azon, hogy a G2A leírása nem elég ahhoz, hogy le tudd mondani a saját szolgáltatását?! Azért örülök, hogy valahogy csak sikerült! (egyébként most hogy így mondod, szerintem anno a shield megszüntetéséhez én is videót néztem) #rohaggyonmegag2a
-
Sirandrish
legenda
válasz
ZsZso #121879 üzenetére
Ez a link oda dobál ahol már ezerszer jártam.
Mivel havonta vonja le, és az ehavi már megvolt, egyáltalán nem siettem, ezért is kérdeztem meg itt...
Egyébként "meguntam", és egész egyszerűen beírtam Youtube-ra hogy "G2A plus deactivate", és ezt a videót dobta ki..
Ezzel 2 sec alatt meglett...itt is hagyom, hátha másnak is jól jönne majd. -
ZsZso
Közösségépítő
válasz
Sirandrish #121878 üzenetére
Itt le van irva: [link]. Remélem menni fog.
Legközelebbre ha instant megoldást szeretnél: google - "cancel g2a plus". Itt per pill a deactivate lett volna a nyertes kulcsszó
.
Egyébként ez az egyik legmocskosabb húzása a G2A -nak. Minden vásárlásnál oda kell figyelni, mert ezt meg a shieldet aktiválja alapból. Ja és nem elég általában egy oldalon kinyomni, néha minden egyes lapon rá kell menni árra, hogy nem tartasz rá igényt.
-
Sirandrish
legenda
Heyho mindenkinek!
Hogyan tudom lemondani a G2A Plust? Nagyon nem rémlik hogy valaha is előfizettem volna, de már legalább második hónapja vonja. A múlthónapban is akartam, de elfelejtettem. Már végignyálaztam az egész G2A oldalt, de nem találom hogy hol mondhatnám le... -
echterion
nagyúr
Hm, találtam 5 eurót a g2a pénztárcámban és nem lehet már úgy venni valamit, hogy kiegészítem az összeget, ha többért akarok venni valamit...ez mióta van így? Csak feltölteni lehet, de annak nem tudom, milyen költsége van (mert ezeknél tuti van valami). Valaki tudja, van-e ilyenkor valami extra sáp náluk?
-
soha semmi nem lesz olyan olcsó "hordozó", mint a netkábeled, szóval a fizikai terjesztést várhatod, inkább csak a maradék (konzolok) fog eltűnni a semmibe
(lásd még memkártyás nintendo switch játékok... olyan drága a mem, hogy inkább a netről szedi a játék a maradékot, ami nem fért fel a kártyára... ami azért jó, mert spec a nintendo 13 év után ugy bezárta a digit boltot, hogy a wii-re megvett tartalmaid jövő januártól NEM HOZZÁFÉRHETŐEK. képzeld el, hogy tavaly vettél ott valamit.... )
... és ilyenkor olvasom az elmés hozzászólásokat, pl:
"(#121521) cyberkind
Gondolom ez is változni fog ahogy a digitális terjesztés még jobban elterjed, vagyis a következő konzolgenben, legalábbis remélem, hogy végre kukázzák az optikait. Persze most jöhetnek ilyen gondok, de nincs is minden csak digitálisan."
Nem elég, hogy ő a digitpokol mellett voksol, de te se szavazhass máshogy!
És közvetlen alatta jön is egy szorosan kapcsolódó, digit poklot bemutató hsz:
"(#121522) sith7
Fiamnak megtetszett videó alapján a Transformers: War for Cybertron
A steam - en kerestem, de sehol nem találtam, aztán olvastam egy hsz - t, hogy 2017.12.22 - én levették a steam - ről
Máshonnan be lehet még szerezni digitális formában ?"Namost az van ilyenkor, a szép új digitális világban, hogy ... LEGÁLISAN SEHOGY.
A kiadó így döntött, ilyen helyzetbe került, MEGSZÍVTAD. Nem játszik a fiad ezzel, PONT.Kolléga nem is veszi észre magát, hogy az előbb a halálba kívánt alternatívája megoldás lehetne (tehát hogy optikai hordozón megvehesd a digit már nem kapható játékot...), segítőkészségben nincs hiány:
"(#121523) cyberkind
Csak ilyen szürkeboltok vannak mint a G2A, és ott is 26€ legalább, szóval drága is és benne van, hogy szar a kód bár nem annyira gyakori."
Zseniális megoldás a tolvajmaffiát ajánlani, drágán, majd esetleg egy reggelen azt látni, hogy levették a "tízezres" játékot a fiókból.
Éljen a digitális, reméljük, hogy a ps5 generációval végre konzolon is csak a digitpokol marad. Legyen cyberkind féléknek igaza, szép jövője.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest