Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  EEE PC

(#901) _ak_ válasza Stoto (#900) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Ne hogy leszedd az egész gundam torrentet, elég egy rész is belőle! :D
De ha ez is meglesz, akkor azért egész tűrhető áttekintést fogunk kapni noti képességeiről. Még ha nem is mélyedünk bele a száraz adatokba, összehasonlítási alapnak jó.

Let's begin, de gozaimasu!

(#902) Nyugdíjas válasza Kbali (#889) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nyilván nem, különben nem kérdeztem volna :D

Stoto: Nem a Brando volt a lényeg, hanem, hogy valami olyan átlátszó jószág legyen, mint a Brando Crystal-ok. Ez kifejezetten randa szegény,és ráadásul állatokat öltek le miatta, ami nekem nem "gyerebe"...

MÁS: Ma beszereztem egy Logitech V470 BT egeret. Eddig tetszik, pöpec. Nem kell a régi MS NoteB. Optical vevőjét dugdosni mindig, ha bekapcsolom...

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#903) kelzsoca válasza _ak_ (#899) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elephant dreams, sokan használják ilyesfajta "teszthez"

[link]

[ Szerkesztve ]

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#904) tothm

tothm
(őstag)

Nekem is kéne valamilyen tok! :O :O

(#905) Carline

Carline
(fanatikus tag)

Én kipróbáltam még torrentről leszedett Pixar kisfilmmel : geris.game.1997.720p.bluray.x264-sinners.mkv
Ezt is valamint a King Kong videót is lejátszotta a kis 900-as gépem 40-80% terhelés mellett.
Ha telepről ment a gép (630MHz) akkor már akadtak ezek a videók is.

Most töltöm az Elaphants Dream-t. Majd azt is beírom, hogy mit tudott vele kezdeni.

Én lejátszáshoz a Gomplayert használom egyébként.

Nem hiszem, hogy most akarok egy frappáns aláíráson gondolkozni.

(#906) _ak_

_ak_
(PH! addikt)

Igazából az h mkv és az h 720p egyáltalán nem pontos mérce, hisz a bitráta a meghatározó tényező, de ez egyiknél sincs feltüntetve, ezért is írtam, h összehasonlítási lapnak jó csak ez.

(#907) Carline válasza _ak_ (#906) üzenetére

Carline
(fanatikus tag)

Az általad linkel elephantsdream-720-h264-st-aac.mov fájlt a vlc playerrel tudtam csak lejátszani és meglepődtem, de 25-50% közötti prociterheltséggel a Celeron 900 is lejátsza azt.
Ez szerintem jó érték. Szerinted is?

Kiváncsi lennék egy Atomos proci "tesztjére" is.

(#908) kelzsoca válasza Carline (#907) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A VLC player szerintem le fogja szépen játszani :K

[ Szerkesztve ]

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#909) Prof01

Prof01
(PH! addikt)

Sziasztok!

EEE PC 701 vásárlásán gondolkodom. Az lenne a kérdésem, hogy ha vga kimenetre rákötném a Samsung 223bw-m és 1680x1050-es felbontáson használnám, azt elbírná ez a kis gép?

Köszönöm előre is a választ! :R

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#910) Nyugdíjas válasza Prof01 (#909) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Attól függ mit szeretnél véghezvinni azon a felbontáson :D
HD videot biztosan nem nézel,de a win elmegy az biztos :D

Bár nekem 900-am volt,de az vitte az 1600x1200-at emlékeim szerint...

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#911) tothm válasza Nyugdíjas (#910) üzenetére

tothm
(őstag)

Te nem rendelsz tokot valahonnan?

(#912) Prof01 válasza Nyugdíjas (#910) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Akkor ok, köszi. :R
Netezni akarok azon a felbontáson.
Azt gondoltam, hogy a HD videót nem bírja. :D

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#913) Nyugdíjas válasza tothm (#911) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Beszéljünk róla.. Van paypal lehetőségem, meg ilyesmi, ha kell. Rendelhetnénk valamit. Német EBay-en szétkukkanthatnánk, vaagy te láttál már valamit esetleg?

[ Szerkesztve ]

(#914) matykooo

matykooo
(tag)

Sziasztok! Lehet unalmas kérdés, és tudom tudom nem olvasom végig a fórumot :) Valaki tuda segíteni hogyan tudom a linuxot lecserélni 701-esen, xp-re? Eléggé idegen számomra a linux :)
Külső meghajtó kell vagy usbről is fel tudom esetleg pakolni?
Köszönöm szépen!

Üdv: Máté

''a walesi srác aki legenda lett''

(#915) kelzsoca válasza matykooo (#914) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

külső usb-s meghajtóról egyszerűbb a dolog :)

(#916) matykooo válasza kelzsoca (#915) üzenetére

matykooo
(tag)

:D:D:D

''a walesi srác aki legenda lett''

(#917) tothm válasza Nyugdíjas (#913) üzenetére

tothm
(őstag)

Nem tudom, mondjuk olyan sokat nem akarok rá költeni,de körül nézek, meg az lenne a legjobb ha még szereznénk embert, mert kevesebb a pk+ lehet alkudni is talán!? :R :R
MOD: Nekem pl. ez is tetszik![link]

[ Szerkesztve ]

(#918) coolmpi

coolmpi
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Ma léptem be, én is az 904-es eeepcsek társaságába :) Néhány gondolat az első napról:

1, Billentyűzet:
Mivel tudok gépírni, így elég fontos a jó billenytű kiosztás. A betű mérettel nincs semmi gondom. A jobb oldali shiftet eddig még nem sikerült megszoknom, folyton a felfele gombot nyomom :)
A space sajnos botrányos... Ha a jobb oldalát nyomom, akkor nem fogadja el. Teljesen be kell nyúlni a közepéig, hogy jól érzékelje. (Ezt lassan meg tudom szokni, csak oda kell figyelni)
Nagyon-nagyon jó, hogy van külön insert gomb. Legalábbis én többet használom, mint az end gombot.

2, Melegedés:
1 óra nyúzás után is kézmeleg az egész szerkezet. Az alját sem érzem melegnek. A régi 9700as radeonnal szerelt laptopomhoz képest hideg! :) Hangja gyakorlatilag nincs. Eddig még nem hallottam a ventillátorát, csak ha közvetlen közelről hallgatom.

3, teljesítmény:
Hááát :) Tisztában kell lenni a kicsike korlátaival. Sajnos a firefox simán kiakasztja néha 100%ra a procit.

Gigabyte p35 ds3l, e7400 Core 2 Duo, 2x2gb kingstone DDR2 800mhz, Nvidia Geforce 9800gt, casetek 1018 + Acer Aspire 5536G

(#919) tothm válasza coolmpi (#918) üzenetére

tothm
(őstag)

Igen, eee-nek többször is szokott lenni shiftes problémája.... Nekem is 904 hd-m van és nekem nagyon profi a shift. Jah és ha kell tok írj, mert lehet, hogy rendelünk! Üdv: Máté :K :K

(#920) coolmpi válasza tothm (#919) üzenetére

coolmpi
(fanatikus tag)

Köszi, de van táskám, abban fogom hordani. A wincsi a leghangosabb az egész szerkezetben. Az aksija nagyon jó. Első feltöltéssel 3,5 óra :)

Gigabyte p35 ds3l, e7400 Core 2 Duo, 2x2gb kingstone DDR2 800mhz, Nvidia Geforce 9800gt, casetek 1018 + Acer Aspire 5536G

(#921) coreseed

coreseed
(újonc)

Sziasztok, nemrég lettem boldog tulajdonosa egy eee 1000h notinak, az akksi nagyon jól bírja, rögtön vettem hozzá egy mobil internetet és 5órát kibirt dvdnézéssel netezéssel együtt, ajánlom mindenkinek.

http://www.seedserver.org

(#922) Nyugdíjas válasza tothm (#917) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Semmi olyanban nem vagyok partner sajnos amiért állatokat gyilkoltak le. Sorry, ez nálam nem pálya :B

(#923) Carline válasza Nyugdíjas (#922) üzenetére

Carline
(fanatikus tag)

Ezekszerint vegetáriánus vagy. :)

(#924) tothm válasza Nyugdíjas (#922) üzenetére

tothm
(őstag)

:O :O :O :O

(#925) Nyugdíjas válasza Carline (#923) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Logikus következtetés;)

(#926) Luser2000 válasza coolmpi (#918) üzenetére

Luser2000
(senior tag)

"... A space sajnos botrányos... Ha a jobb oldalát nyomom, akkor nem fogadja el. Teljesen be kell nyúlni a közepéig, hogy jól érzékelje. (Ezt lassan meg tudom szokni, csak oda kell figyelni) ..."

Javaslom, hogy cseréltesd ki gyorsan a gépet. Én emiatt visszavittem a 900-asomat anno, ki is cserélték. Nálam is csak a space közepe (kb. 2 cm) érzékelte a lenyomást. A csere darab, illetve a mostani 901-em kifogástalan ebből a szepontból.

Sony Xperia S (6.0.A.3.73), Galaxy Tab 10.1 P7500 Android 4.0.3, MacBook Air 11 OS X Lion 10.7.4

(#927) Nyugdíjas válasza Luser2000 (#926) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Jaja:K
Nekem is a 900-as, meg az 1kH is bárhol érzékeli a space lenyomását:K

(#928) tothm

tothm
(őstag)

Sztem is vidd vissza!

(#929) a.t.t.i.

a.t.t.i.
(fanatikus tag)

sziasztok.
Kezdő vagyok eee pc-ben,leirná nekem valaki magyarul :) hogy hogyan tehetek fel legegyszerübben xp-t linuxos verzióra?
Ha lehet lépésenként,de ne csak ennyit irjatok hogy penről toljam fel....
köszönöm szépen előre is.

(#930) coolmpi válasza Luser2000 (#926) üzenetére

coolmpi
(fanatikus tag)

Szia!

Ezer köszönet! Visszavittem, elsőre a srác egy gyengye próbálkozással azt mondta, hogy "ez ilyet" ... Aztán megmutattam neki a bemutató példányt, ami agyon volt már nyomkodva, hogy az bizony teljesen jól működik. Ekkor elhitte. pff Aztán már tök normális volt.

Kicserélték. Ég és föld a különbség, sokkal "feszesebb" ez a billentyűzet.

Még egyszer köszönöm a segítséget. (sokáig gondolkodtam, hogy írjak-e róla, de végül örülök, hogy megtettem :) )

(#931) kelzsoca válasza a.t.t.i. (#929) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nézd meg az aláírásom :)

(#932) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

valahol láttatok már megvehető 1000-est? tehát amiben atom proci és ssd van. a vinyós verzióval ugyan ott vagyok, mintha vennék egy használt subnotit 70-ért, és az még erősebb is... nekem az lenne a lényeg, hogy a procihűtőn kívül egész pontosan 0 mozgó alkatrész legyen benne. ha ilyen nincs, akkor marad a 901.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#933) tothm válasza ngabor2 (#932) üzenetére

tothm
(őstag)

Pl.: Nálam:D!

(#934) _ak_

_ak_
(PH! addikt)

Pár nappal azelőtt volt szerencsém kicsit megtapizni egy 701est, engem speciel eléggé zavart a melegedése, de ami annál rosszabb volt, a 4gbos ssd. Érdekes volt azt látni, ahogy "öngyilkos" lett az xp, egyszerűen elkezdte leszedni automatikusan a frissítéseket (vagy haver nyomot oda a frissítésnek tök8) de már 50%ot elhagyva 32mbra süllyedt a szabad hely mérete a háttértárolón és bár maga is sorba dobta figyelmeztetéseket, h kevés a hely, az updatet nem állította le, persze a gép meg eközben annyira belassult, h alig lehetett kezdeni vele vmit. Nem azt mondom, h minimális körültekintéssel nem lehetett volna ezt elkerülni, de ennek ellenére egy valószínűtlen szituációba került a gép a kevés szabad hely miatt.

(#935) doc válasza _ak_ (#934) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nekem Linuxszal sosem volt ilyen problemam a 701-esen :D

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#936) _ak_ válasza doc (#935) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

bár tanítottak volna meg "linuxolni" már ált.suliban, de most már túl lusta vagyok a terminálhoz :D így hiába kézenfekvő megoldás a linux, én az egyszerűbb utat választanám. 80gb hdd. :D

(#937) doc válasza _ak_ (#936) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem kell terminalt hasznalnod, a 701-esre igazitott Xandrosban minden mukodik out-of-box, sot, a terminalra nincs is sehol link, menu, stb :)
a parom kozolte, miutan jol elszorakozott a geppel, hogy "nem is nehez kezelni a Linuxot" :DD

(#938) Luser2000 válasza coolmpi (#930) üzenetére

Luser2000
(senior tag)

használd egészséggel! a space-t is! ;)

Sony Xperia S (6.0.A.3.73), Galaxy Tab 10.1 P7500 Android 4.0.3, MacBook Air 11 OS X Lion 10.7.4

(#939) Sefter

Sefter
(őstag)

EZ a verzió kapható már itthon :F
milyen SSD van benne?

(#940) Szplöttyy

Szplöttyy
(senior tag)

Sziasztok!

Tesóm angliában él, és ott vett kinn egy Asus EEEPC 701est, linuxosat. Van otthon nekik wlan router, de az EEE nem hajlandó csatalkozni, ezekt írja ki:
no DHCPOFFERS recieved
no working lease in persistent database-sleeping
sending on socket/fallback
és négyszer DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255port 67 inerval 7 aztán 9, 12, 3ez négy sorban
utolsó sor run-parts--verbose/etc/network/if-up.d

a router valami "netgear 54 mbps" "wgr614-6vguks"

Kérlek segítsetek!

"Mi történt ti veletek, hogy bírtok létezni, ha megdöglök hát meg, de nem fogok le fékezni!"

(#941) doc válasza Szplöttyy (#940) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

valamiert nem kapott ip-cimet a routertol
ez nem eee specifikus problema, elvileg massal sem tudsz ra kapcsolodni
(eddig az eee wifijevel volt a legkevesebb problemam, a hozza adott linuxos programocska teljesen korrekt)

(#942) Szplöttyy válasza doc (#941) üzenetére

Szplöttyy
(senior tag)

CompaQ noti vista-val tökéletesen kapcsolódik. Ha a compaq noti kapcsolódva van, akkor sem tud az EEE kapcsolódni, hogyha nincs akkor sem :F

"Mi történt ti veletek, hogy bírtok létezni, ha megdöglök hát meg, de nem fogok le fékezni!"

(#943) doc válasza Szplöttyy (#942) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

az erdekes
esetleg azt tudom meg elkepzelni, hogy valami egzotikus titkositas van beallitva a routeren
probald ki hogy a routert beallitod free-re (hogy ne kerjen jelszot sem), es probalj meg ugy csatlakozni
ha ugy megy, akkor lehet szepen lepesenkent tovabbmenni

(#944) Szplöttyy válasza doc (#943) üzenetére

Szplöttyy
(senior tag)

tesóméknáln angliába a gép, de amit tudok velük beszélni kipróbáltatom velük. Amúgy átszámítva 50ezer forintért vették kinn, az jó ár?

(#945) fanthomee válasza Sefter (#939) üzenetére

fanthomee
(kvázi-tag)

Én eddig csak tothm-nél láttam ilyent, szerintem őt keresd. (#933)

[ Szerkesztve ]

(#946) kelzsoca válasza Szplöttyy (#944) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Itthon is olyan 55 körül be lehet szerezni!

(#948) Szplöttyy

Szplöttyy
(senior tag)

Na sziasztok!

A boltban ahol vették(angliában) az volt a válasz, hogy a netgear router nem kompatibilis az EEE pc-vel.... Lehetséges ez? Valamiért kételkedem benne....

(#949) tothm válasza Szplöttyy (#948) üzenetére

tothm
(őstag)

Sztem olyan nincs hogy nem kompatibilis! De valami haverhez esetleg átlehetne vinni!

(#950) doc válasza Szplöttyy (#948) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ez hulyeseg, az elado valoszinu nem ert semmit sem hozza
ki kell probalni titkositas meg egyebek nelkul elso korben, ugy tutira mennie kell, utana meg lehet normalizalni a kapcsolatot

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  EEE PC
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.