Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  EEE PC

(#1001) kelzsoca válasza tothm (#1000) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ott a kérdés a topicodban :D

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#1002) tothm válasza kelzsoca (#1001) üzenetére

tothm
(őstag)

Ment válasz is! Többiek is nézzék, mert itt tényleg jók az árak!

(#1003) Cyrin válasza tothm (#1002) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Hát tényleg jócskán csökkennek az árak, még jó, hogy az enyém céges, így nem számít (nekem), hogy mennyibe került.

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#1004) tothm válasza Cyrin (#1003) üzenetére

tothm
(őstag)

;) ;)

(#1005) Ratman válasza miniapu (#998) üzenetére

Ratman
(kvázi-tag)

A HD videók lejátszásának van értelme bizonyos körülmények között.
Nyilván nem a vonat peronján kapaszkodva.

De pl. aki nem akar a nappaliba fixen beállítani egy htpc-t, annak néhanapján jól jöhet ha rá tudja dugni a netbookot a plazma vagy lcd tv-re és azon néz meg egy filmet. Ezért is lehet érdekes, hogy külső kijező esetén mekkora maximális felbontást lehet beállítani.

(#1006) Kbali válasza Ratman (#1005) üzenetére

Kbali
(őstag)

Ez mind jó, csak mindenképpen átalakító (VGA-HDMI) kell = minőségvesztés, a hangot pedig még mindig nem sikerül így megoldani.

nem vagyok suhanc...

(#1007) ngabor2 válasza Kbali (#1006) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem ez volt a kérdés. bírja, vagy se? szerintem tisztában van vele a kérdező, hogy az 1024x600-as kijelzőn nem tud natív felbontásban 1280x1080-as filmet nézni, de a proci van-e elég gyors ennek dekódolására? valamint mivel csak egy szteteó füles aljzat van, ezért jó eséllyel fel se vetődött az 5.1.

nekem nincs ilyen filmem, tehát nem tudom kipróbálni (valamint 99%, hogy win alatt érdekli az emberünket, az meg megintcsak nincs).

monnyuk most már engem is érdelene, hogy akár a celeronos, akár az atomos verzió elbírna-e egy hd-s filmmel...

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#1008) miniapu válasza ngabor2 (#1007) üzenetére

miniapu
(újonc)

A processzor és a videókártya teljesítménye külön-külön sem elégséges a HD-filmek akadásmentes lejátszásához. A csatlakozás szintén elégtelen a HD-tévékhez. Ráadásul mire fölmásolod a filmet rá, hosszú ősz szakállad lesz. :U

Miért olyan nehéz tudomásul venni, hogy egy mininotesz 2008-ban még nem erre való?

(#1009) fanthomee

fanthomee
(kvázi-tag)

Jaj skacok ne már!! :( A windes fórumon is három napig vesézték ezt a kérdést, aztán a végén annál tartottak hogy kinek milyen tv-je van a nappaliban. Meg van válaszolva, ez a kis gép nem alkalmas élvezhető HD lejátszásra. Ha valakinek ilyen kell ne a 90.000 Ft-os kategóriába keresse, mert ez egy NETbook ami csak egy kicsit több annál.

[ Szerkesztve ]

(#1010) Nyugdíjas válasza fanthomee (#1009) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Engem főképpen azért fáraszt,mert nincs is tévém, soha nem nézek ilyesmit. Ami filmet megnézek, arra ugyis ott a desktop, annak van normális monitorja, minnyá kettő, azt jóva' :D

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#1011) Prof01

Prof01
(PH! addikt)

Sziasztok!

Tegnap sikerült beszereznem egy EEE Pc 701-et, de ma amikor rádugtam egy külső billentyűzetet, felcserélte az notin a betűket. Össze-vissza vannak. A külsőről tudok írni, de a notién nem. :F
Valaki tudna megoldást a problémámra?

Köszönöm előre is! :R

[ Szerkesztve ]

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#1012) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

kollégám kérdezi, hogy tud-e valaki olyan biciklistáskát, amibe egy 900-as kényelmesen belefér? én vakra azt mondtam neki, hogy muszáj, hogy legyen. de ha valaki tud konkrétat, ne tartsa magában.

(#1013) fanthomee válasza Prof01 (#1011) üzenetére

fanthomee
(kvázi-tag)

Üdv! Nem csak az lehet a gond, hogy a külső billentyűd bekapcsolta a Numlock-ot, és most a bütűk helyett számok vannak a noti billentyűjén? :F

(#1014) Prof01 válasza fanthomee (#1013) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Óóóó, de igen! :K Erre nem is gondoltam. :B :D
1000x köszönet és hála kolléga! :R

(#1015) Prof01

Prof01
(PH! addikt)

Ja és nem tudtok vmi megoldást arra, hogy a külső monitoron 1680x1050-en tudjam használni? Mert 1600x1200-t tudnia kell ennek a VGA-nak ha jól tudom.

Köszönöm előre is a segítséget! :R

(#1016) doc válasza ngabor2 (#1007) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

valamelyik topicban egy kollega linkelt vmi 720p-s trailert, az hanyatt fektette a kis eee-t, hangot jatszott de a kep megallt az elso prociigenyes kockanal
a sz@r kis 140 euros fenykepezogepem altal keszitett videobol meg megintcsak nem kepes mozgokepet mutatni (h.264)
de sima mpeg4-hez tokeletes

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#1017) ngabor2 válasza doc (#1016) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

tehát a válasz: nem képes.

mindössze arra a rossz szokásra akartam rámutatni, hogy valaki kérdez valamit, és ahelyett, hogy kapna egy nyílt választ, jön a terelés, hogy ezért se érdemes, azért se érdemes...

(#1018) miniapu válasza ngabor2 (#1017) üzenetére

miniapu
(újonc)

Khümmm: 1008

(#1019) ngabor2 válasza miniapu (#1018) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

igen, miután másodjára lett, konkrétan kérdezve.

(#1020) Cyrin válasza ngabor2 (#1019) üzenetére

Cyrin
(őstag)

jó-jó, de azért az se haszontalan, ha rámutat valaki a dolog hiábavalóságára is.

Mert ugye a ha valaki azt kérdezné, meg lehet-e dugni az eeePC-t, alkalmas-e rá?
A válasz az hogy nem, nem alkalmas, mert nincs rajta megfelelő méretű luk.
De azért erre a kérdésre mégis csak az az elsődleges válasz, hogy minek? miért kéne hogy ezt tudja?
És még ezer, ugyanilyen hiábavaló felesleges elvárást lehet vele szemben támasztani, amire a válsz nemleges lesz, mert nem erre készült.

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#1021) Prof01 válasza Prof01 (#1015) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

vkinek ötlete? :U

(#1022) ngabor2 válasza Cyrin (#1020) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ha megadod a konkrét kérdésre a konkrét választ, utána már felhívhatod a figyelmet a többi részletre, az már extra ismeretterjesztés. de amíg csak a többi részletet mondod, az terelés. megközelítés kérdése a dolog, én még levlistás koromból ezt hoztam magammal, most is próbálom ehez tartani magam.

(#1023) miniapu válasza ngabor2 (#1022) üzenetére

miniapu
(újonc)

Szerintem meg egy fórumban inkább a saját véleményét mondja el az ember.

(#1024) kelzsoca válasza miniapu (#1008) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"Ráadásul mire fölmásolod a filmet rá, hosszú ősz szakállad lesz"

Már miért is tartana olyan sokáig felmásolni egy filmet bármely gépre is?

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#1025) miniapu válasza kelzsoca (#1024) üzenetére

miniapu
(újonc)

"egy filmet"

Nem egy filmet, hanem egy HD-filmet. És azért kell felmásolni, mert a mininoteszekben nincs DVD-olvasó. És még azért, mert külső DVD-olvasóról igen körülményes az ágyban, vagy a vonatperonon filmet nézni. :K

(Egyébként ha követted volna a beszélgetést, nem kérdeztél volna ilyet. Csipkelődni akarsz velem? ;) )

(#1026) MC_Roland

MC_Roland
(lelkes újonc)

sziasztok
Meglehet 701 eeepc-vel csinálni azt hogy a vga csatlakozásra, csatlakoztatok egy 17"-os TFT-t és egyszerre megy a két kijelző (a 701-é 800*480 ban a TFT monitoré 1280/1024be )
csak netezni kellene.

Roland

(#1027) kelzsoca válasza miniapu (#1025) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elolvastam, és van külső vinyó, pendrive, vagy a nálam is kapható adapter szett amivel pár perc alatt akár egy HD film is felkerülhet bárhová, legyen az notebook HDD, SDD stb..

Csipkelődni, dehogy is, csak én máshogy látom ezt a dolgot! ;)

(#1028) miniapu válasza kelzsoca (#1027) üzenetére

miniapu
(újonc)

Pár perc alatt mi? Egyáltalán tudod te miről van szó? Láttál már életedben HD-korongot? Van amivel olvasni tudnád? Tudod te mekkora egy normális HD-film? Na hagyjuk ezt szerintem, mert csak égeted itt magad.

(#1029) Prof01 válasza MC_Roland (#1026) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Szia!
Igen lehet, de nem vagyok benne biztos, h az eee pc-ét is átrakja-e 1280x1024-be. :U

(#1030) kelzsoca válasza miniapu (#1028) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ember normális vagy?? :(((

Már miért ne tudnám milyen és mekkora egy HD :)

Igen és volt is már HD-DVD, Blue-Ray lemez, meghajtó a kezemben és akkor mi van :)

És szerinted csak lemezen létezik a dolog?
Még véletlenül sem arra gondolnak itt a legtöbben hogy megveszik az eredeti lemezt hozzá a nem éppen olcsó olvasót (vagy írót)

Sok helyen lehet leszedni HD filmeket (warez és társai)

(#1031) miniapu válasza kelzsoca (#1030) üzenetére

miniapu
(újonc)

"Ember normális vagy??"

Ne haragudj, de ez nekem sok. Szevasz!

(#1032) kelzsoca válasza miniapu (#1031) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"Pár perc alatt mi? Egyáltalán tudod te miről van szó? Láttál már életedben HD-korongot? Van amivel olvasni tudnád? Tudod te mekkora egy normális HD-film? Na hagyjuk ezt szerintem, mert csak égeted itt magad"

Ezek után mit vártál? :U

[ Szerkesztve ]

(#1033) Compton187

Compton187
(újonc)

Az ASUS 701-ben van rá mód hogy a 4gb-ot bővítsem? Persze SD, MMC kártyán kívűl...

(#1034) tothm válasza Compton187 (#1033) üzenetére

tothm
(őstag)

Külső vinyó....

(#1035) doc válasza MC_Roland (#1026) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

en most hetvegen probaltam egy lcd tv-vel, de ket lehetosegem volt: csak tv 800x600-ban illetve csak eeepc, 800x480-ban
ki tudom valasztani azt, hogy mindketto menjen, de hiaba, nem lesz kep egyszerre mindketton
aztan lehet hogy ez csak a tv hibaja, nem tudom (amugy is erdekes, 16:9-es tv-nek 800x600 felbontas...)

(#1036) miniapu válasza doc (#1035) üzenetére

miniapu
(újonc)

"amugy is erdekes, 16:9-es tv-nek 800x600 felbontas."

Érdekes? hehe

(#1037) ngabor2 válasza Compton187 (#1033) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ha van benne mini-pcie slot (egy sorozatból lehagyták, amiatt adtam el az enyémet), és tudsz szerezni oda való ssd-kártyát, akkor igen.

(#1038) Prof01 válasza doc (#1035) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Az tényleg érdekes, mert én igaz monitorra kötöttem, de 1280x720at simán engedte (lcd tv-nek is kell ezt tudnia). Ja és nekem eee pc-n is átrakta erre a felbontásra és akkor húzogatni lehetett a képernyőt, ugyanúgy mint 800x600-ban.

(#1039) doc válasza Prof01 (#1038) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

jo, de ez valami gagyi, Hisense "markaju" szerkentyu, szoval siman lehet hogy ilyen a gyarija...

(#1040) Prof01 válasza doc (#1039) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Nem ilyen am.? [link]
Mert ez is tud 1366x768 felbontást.

(#1041) doc válasza Prof01 (#1040) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem, ilyen
mondjuk elvileg tud nagyobb felbontast (1440x900), de erdekes hogy a masik notebookom meg max. 640x480-nak engedi hasznalni
biztos vmi "occso" kategorias vacak, szallodai tv, szoval gondolom nem a magas minoseg volt a szempont a vasarlasnal :(

(#1042) Prof01 válasza doc (#1041) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Hát akkor lehet, ja.
Egyébként a te eee pc-d akksija mennyit bír?
Mert az én 701-esem nincs fél éves és közepes terhelésnél max 1,5 óra. Nem kevés ez?
Hogy tudom kisütni az akkuját?

És nem teljesen értem, hogy mit jelent ITT a feltöltés be- és kikapcsolva rész. :U

[ Szerkesztve ]

(#1043) doc válasza Prof01 (#1042) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nekem is 701-esem van, kis fenyeron, wifi nelkul kb, 3 orat megy
kisutni meg TILOS!
a lithiumos akksit nagyon gyorsan kinyirja mar a teljes lemerites is

a grafikonhoz: gondolom azt, hogy mennyi ideig tart feltolteni az ures akksit be- illetve kikapcsolt gepben

(#1044) Prof01 válasza doc (#1043) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Értem, köszi.
Na majd kipróbálom mennyit bír, ha leveszem a fényerőt.

(#1045) Prof01

Prof01
(PH! addikt)

Vki be tudta állítani külső monitoron 1680x1050-re a felbontást eee pc 701-en?
Ezt a két topicot találtam, de nem sikerült megoldanom sajna. [link] [link] :(
Ha vki tudna segíteni benne, azért nagyon hálás lennék! :R

(#1046) suti_88

suti_88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

üdv. gondolkodom notebook vásárláson, és az Eee pc talán a legolcsóbb a piacon..bár kérdés hogy a szolgáltalásai mire elegendőek..2 verzióval szemezek, az alap 701-el, és a 904-el....az utóbbi a legszimpatikusabb..lévén 80gb hhd van benne, amire bőven ráfér egy xp, viszont az is kérdés, hogy mennyire hajtaná el a windows-t a linux helyett.....abszolut nem játékra kellene, lévén sztem arra rendes pc kell..csupán netezgetni, msn, valamint bloggolgatni....meg azért, suliban, vagy bárhol ahol van wlan, ki tudjam használni a lehetőségeket..igazából az alapmodell kicsike képernyője nem győzőtt meg, mindamellett a háttértárja se nagy, ezért inkább a 904-re gondolok...ti mit gondoltok..érdemes még rá gyűjtenem, vagy inkább vegyek drágábbért egy rendes normáls laptop-ot?

Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

(#1047) tothm válasza suti_88 (#1046) üzenetére

tothm
(őstag)

904 hd-t vegyél.

(#1048) suti_88 válasza tothm (#1047) üzenetére

suti_88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jah azon agyalok, van már 30ezer forintom:D - márcsak 50 kell:D - és a közelben sehol egy szülinap, se névnap...sebaj, karácsonyra talán, plusz még egy kis mellékes aztán talán összejön...kérdés, hogy megéri-e 80ezret adni egy laptop-ért, vagy ha már ennyi összegyűlt, inkább más, szükségesebb dolgot venni belőle...még soha nem költöttem 50000ft-nál többet....az is egy videókártya volt mondjuk

Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

(#1049) tothm válasza suti_88 (#1048) üzenetére

tothm
(őstag)

Hát igen. Nekem is 904 hd-m van is hidd el nekem, hogy ez király!

(#1050) doc válasza suti_88 (#1046) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

azert a 701 es a 904 eleg erosen kulonbozik ahhoz, hogy el tudd donteni melyik kell :)
nekem 701-esem van, abszolut meg vagyok vele elegedve, az egyetlen kicsi problemam vele hogy a kijelzo jo lenne 9"-osban, ugyhogy valoszinuleg 901-re cserelem, amugy tokeletes

en biztosan nem vennek hdd-s netbookot, arra ott az asztali gep meg a masik notebook, altalaban pendrive-ot dugok bele ha mondjuk filmet nezek, vagy otthon van switch ugyhogy mehet halon keresztul minden

a 701-es alap 4gb-ja tenyleg nem sok, de a gep mukodik vele, egy kis hely meg van is rajta, szoval egy filmet siman ramasolhatsz, meg ha ket cd-s is :)

ahogy elmondtad hogy mire akarod hasznalni, tenyleg nem ertem miert akarsz rajta windowst hasznalni? linuxszal tokeletesen mukodik rajta minden, gordulekenyen hasznalhato, ami program kellhet az alapbol minden rajta van, szoval tenyleg semmi ertelmet nem latom "osszevindozozni"

azt meg, hogy mire van pontosan szukseged, meg hogy notebookot vegyel vagy netbookot, neked kell tudnod :)
kerdes: mire kell
ha el tudod donteni hogy mire akarod hasznalni, akkor eleg jol be lehet loni, hogy arra a celra mi a legmegfelelobb eszkoz

en pl. utaztam mar ugy, hogy volt nalam eeePC es a nagy R61-es Thinkpad is, az elobbit sokkal kenyelmesebb szuk helyen hasznalni, az R61 egy busz vagy repulo ulesen mar tul nagy a kenyelmes hasznalathoz
az akksija is egesz szepen birja, meg persze nem mindegy hogy 3 kg-ot cipelsz vagy egyet....

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  EEE PC
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.