Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  EEE PC

(#501) tothm válasza adomok (#499) üzenetére

tothm
(őstag)

Úgy ám...!

(#502) tothm válasza mecsek20 (#500) üzenetére

tothm
(őstag)

Windet is tok hozni!? :R :R :R

(#503) mecsek20 válasza tothm (#502) üzenetére

mecsek20
(kvázi-tag)

az is 80k?? :DD Megvárom míg media marktban meg tudom tapizni, addigra talán nagyobb akkuval is lesz már...

(#504) tothm válasza mecsek20 (#503) üzenetére

tothm
(őstag)

Nem, az nem:D!

(#505) zoltanz

zoltanz
(PH! kedvence)

Mennyire melegednek, ezek passzív hűtést bírják? (egyrészt szeretem ha halkan működnek, másrészt üzembiztosabb) Pakliba van még a MSI, HP mininotesze.

[ Szerkesztve ]

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#506) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Látom szépen termeltetek lányok, mig nem voltam itt:D Remélem hazsnos is lesz;)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#507) Nyugdíjas válasza tothm (#475) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Én is a 901-re gyúrok, de ha kell beszélhetünk, lehet eladom már hamarabb a 900-at. Bár ha a 78 is sok... Hátő izé...:D

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#508) zoltanz válasza Nyugdíjas (#507) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

A dual Atom-os Intel nagyon odaüt majd, ami mostmár érik, lehet kihúzom addig. Nem beszélve több a jóbol 4 stb core procis rendszerek.

[ Szerkesztve ]

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#509) tothm válasza Nyugdíjas (#507) üzenetére

tothm
(őstag)

Ma veszem meg 75 ért és teljesen új!!! :Y

(#510) Reac^ válasza tothm (#509) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és a gyári gar? Hol is vetted? :F

Még mindig inkább várok 901-re :U

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#511) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

csak én nem találom sehol, hogy hogyan lehet egy 701-esre visszatenni az eredeti cuccot? a cd-n egy szó nincs róla, csak az, hogy tegyük be egy wines gépbe... no ez nincs. csak linux. ha egyszer linuxszal adták el a cuccot, miért nem lehet linuxos megoldást is írni?

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#512) Nyugdíjas válasza ngabor2 (#511) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nekem a 900-as simán visszaállitódik a cd-ről. Vagy nem ugyanarról beszélünk?

(#513) ngabor2 válasza Nyugdíjas (#512) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

- adott egy 701
- adott egy linuxos pc dvd-olvasóval
- pendrive, sd-kártya.

tehát nem adott:
- usb-s dvd-olvasó
- windowsos pc.

és így kellene visszaállítani a dolgokat.

(#514) tothm válasza Reac^ (#510) üzenetére

tothm
(őstag)

Nah, tehát rendes gari van rá! 78500 Ft.-ba kerül!? Üdv: Máté

(#515) Nyugdíjas válasza ngabor2 (#513) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Áhááá. Tehát el kell érni, hogy bootoljon pendriveról, és ráadásul a gyári cd tartalmával. Bevallom ez nekem sem sikerült. Sem pendrive-al, sem sd krtyával, pedig már jól kiterveltem, hogy majd mindig magamnál hordom egy gigás SD-n a visszallitó cuccot, hogy ne érjen baj.

(#516) ngabor2 válasza Nyugdíjas (#515) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

lehet, hogy találtam valamit... ha elkezdődik a visszaállítás, majd mondom.

megvan!

- pendrive/sd kártya betesz (nálam sde)
- fdisk /dev/sde
- rá egy fat16 partíció, boot flag, mentés, nem kell mountolni!
- mount /dev/scd0 /mnt/cdrom
- dd if=/mnt/cdrom/Software/BootTool/BootTool/usb.img /dev/sde
- mount /dev/sde1 /mnt/img
- cd /mnt/cdrom && cp P701L.gz 2007.10.07_04.33.bld blockcount.dat ver.tag user_start.dat /mnt/img
- sync
- umount /mnt/img
- boot róla az eee-ben, esc, kiválaszt, és bootol.

[ Szerkesztve ]

(#517) Nyugdíjas válasza ngabor2 (#516) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Jól jönne nekem is, megköszönném...
Mondjuk én 2 próbálkozst szántam rá,mert van közelben USB-s DVD, de azért nem mindig lesz ez igy, tehát igen jól jönne.

(#518) Nyugdíjas válasza ngabor2 (#516) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Kafa:C
Holnap kérem is kölcsön az USB-s ODD-t, aztn meglesz SD-n a cucc örökre :D

(#519) doc válasza ngabor2 (#516) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

köszi mindenki nevében :R

azt viszont nem értem, hogy miért csinálsz rá külön partíciót, mikor utána a dd-vel agyoncsapod a partíciós táblát is :F

(vagy a dd-s sor vége helyesen sde1, de ezt nem hinném)

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#520) bors88

bors88
(újonc)

Üdv!

Mit javasoltok melyiket vegyem meg a 901-est vagy az 1000-est(az SSD változat érdekel ebből)?

Ami leginkább számít:
-az egyetemi anyagokat a vonaton tudjam olvasgatni rajta
-könyveket is olvasnék szintén a gépen
-mivel munkám során járom az országot esténként szeretnék rajta netezni
illetve néha(ritkábban) egy-egy filmet megnézni

Tehát leginkább az számít,hogy a szemem ne fárassza ki a kis betüméret,könnyű legyen és vodás mobilnetet is tudjam használni rajta.

Nem láttam a valóságban egyik gépet sem, vajon a kisebbet vagy a nagyobbat érdemes megvennem?
XP-s vagy Linux-os változatot?Utóbbi szimpatikusabb,csak nem tudom ezeken a kis gépeken mennyire használható és a netkapcsolat Linux esetén működni fog-e.

(#521) Luser2000 válasza bors88 (#520) üzenetére

Luser2000
(senior tag)

"... XP-s vagy Linux-os változatot?Utóbbi szimpatikusabb,csak nem tudom ezeken a kis gépeken mennyire használható és a netkapcsolat Linux esetén működni fog-e..."

Linux. Működni fog. (én USB kábellel, illetve USB BT dongle-val gond nélkül kapcsolódok a netre, de a wifi is tökéletesen megy).

Sony Xperia S (6.0.A.3.73), Galaxy Tab 10.1 P7500 Android 4.0.3, MacBook Air 11 OS X Lion 10.7.4

(#522) Carline válasza bors88 (#520) üzenetére

Carline
(fanatikus tag)

Még mind a kettő általad említett gép csak a jövő zenéje itthon.
Ha lesz nagy multikban érdemes megfogdosni :) mindkettőt és hát ami tetszik azt vinni.
Az 1000-es széria nagyobb, nehezebb és szerintem drágább is lesz.
A 901 szinte dettó mint a 900-as csak Atom proci + i945 chipset meg a kéktyúk.
Nekem egy 900-as van és nagyon tetszik, hogy a vinyó nem kerreg benne. Ennyi az előnye kb az SSD-nek.
Egyébként lassú a lemezolvasás és írás, de az elérési idő szinte 0.
A 8.9" kijelző megszokás kérdése. A 10-es sem sokkal nagyobb, de a netbook egészét megnagyobbítja.
Nekem a hordozhatóság a fő szempont. Abból pedig 5*.
Súlya töltővel + mini egérrel együtt ~1.1 kg.

Nem hiszem, hogy most akarok egy frappáns aláíráson gondolkozni.

(#523) doc válasza bors88 (#520) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

én t-mobilos netet használok az eee-n, és tökéletesen működik, igaz, le kellett tölteni hozzá egy kis csomagot egy scriptfile-lal, de ez a legkevesebb :)
(a fekete, web 'n' walk fedőnevű usb-s modemről van szó)

(#524) PLacc

PLacc
(senior tag)

Szerk

[ Szerkesztve ]

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#525) tothm

tothm
(őstag)

Nekem eee 900-ason az akku 2,5 órát bírt wifi+net melett és közben zenét is hallgattam! Szerintem ez egész jó! :R :R

(#526) Nyugdíjas válasza tothm (#525) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nálam is ez a helyzet akkuügyileg kb...

(#527) zoltanz

zoltanz
(PH! kedvence)

Nekem mindegyik tetszik a 701 -es képernyőjével 7", 800x480 pixeles már internetezni nehézkes (vagy sokat kell trükközni), valamely jóárasítotottat érdemes nézni.

[ Szerkesztve ]

(#528) Szplöttyy

Szplöttyy
(senior tag)

Sziasztok!

Lenne 1-2kérdésem!
1: ASUS EEE PC 900-BK027X és az Asus EEEPC900-W037X között a színen kívül van bármi különbség is?
2: Ha jól láttam őket Xp Home-al adják, kapok valami windows cd-t is vagy valamit, ha esetleg újra kellene rakni?
3: A Bolt1 és a Bolt2 és a Bolt3 megbízható üzletek?

Előre is köszi :)

[ Szerkesztve ]

"Mi történt ti veletek, hogy bírtok létezni, ha megdöglök hát meg, de nem fogok le fékezni!"

(#529) tothm válasza Szplöttyy (#528) üzenetére

tothm
(őstag)

Szia! Én is árulok eee pc-t az árak is jók, és megbízható is vagyok! :R [link]
1: Különbség lehet: Op.rendszer, Háttértár méret, Szín. (Remélem érthető voltam :B )
2: KApsz igen egy recovery cd-t hozzá! :R :R :R

(#530) Reac^

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Basszameg, bármennyire is akarok 901-es eee-t ugynézki mégsem az lesz... :W

OK:

Nagykerárak:

Expert EEE 900 63900
Expert EEE 701 53900
CHS Aspire One 52900 !!!!!!!!!!!!! (jelenleg csak angol oprendszerrel rendelhető, de elég agressziv az árképzés).

Megint hozzáteszem, hogy nagykerárakról van szó. :B

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#531) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

régebben rábukkantam egy oldalra, ahol több linux-disztró fel volt sorolva, amik eee-re voltak szabva (billentyűzet, wifi, energiagazdálkodás, stb). most egy órája keresem... semmi. valaki nem mentette el véletlen ennek az oldalnak a linkjét, ha szintén rátalált? akadt "némi" gond az ubuntuval, olyan 22-es csapdája szintű.

(#532) tothm válasza Reac^ (#530) üzenetére

tothm
(őstag)

Nagykerbe hogy lehet vásárolni?

(#533) Nyugdíjas válasza ngabor2 (#531) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Én is emlékszem rá,de magam is rest voltam bookmarkolni:B Ha megvan, szólhatnál. Én csak az Xubuntu Eee edisönről tudok igy nagyhirtelen linket adni...

(#534) Luser2000 válasza tothm (#532) üzenetére

Luser2000
(senior tag)

ennyire beindult a biznisz??? :))

Sony Xperia S (6.0.A.3.73), Galaxy Tab 10.1 P7500 Android 4.0.3, MacBook Air 11 OS X Lion 10.7.4

(#535) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Bocsánat a direktmarketingért,de ha valakit érdekel egy Eee900 Linuxos verzsön, ami nincs még egy hónapos, ennek felében nem üzemelt,mert külfölfön voltem, tökéletesen újszerű, és sérülésmentes állapotban, esetleg 2Gb RAM-al együtt akkor ne kiméljen :D
Jah, és természetesen érvényes garanciával rendelkezik.
:R

(#536) doc válasza Nyugdíjas (#535) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

privi megy

(#537) Szplöttyy

Szplöttyy
(senior tag)

Sziasztok!

Annyi kérdés lenne még, hogy az "EEEXandros" letölthető-e valahonnan, csak kipróbálnám vbox-ba hogy milyen. Meg ha xp-s EEE-t vennék, akkor van-e lehetőség hogy linuxot rakjak rá? :B Mármint csak kirpóbálni az "eeelinuxot". Kerestem égen-földön, de sehol nem találtam letöltési lehetőséget.

"Mi történt ti veletek, hogy bírtok létezni, ha megdöglök hát meg, de nem fogok le fékezni!"

(#538) ngabor2 válasza Szplöttyy (#537) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

mivel az eeeXandros nem free, ezért nem. igen, linux alatt is van ilyen, 900-nál jelent is problémát :(

direktben a rá szabott xandosra vagy kiváncsi, vagy "csak úgy" eee-s linuxra? mert pl. az ubuntu a 701-esen gyönyörűen megy.

(#539) Luser2000

Luser2000
(senior tag)

nem tapasztaltatok olyat, hogy dial-up kapcsolat után nem megy a LAN internet elérés???
feltettem a bluesoleil-t, pda-val párosítottam, megosztottam a pda internet kapcsolatát (GPRS). remekül kapcsolódik is, lehet böngészni.
ugyan ezt megcsináltam a nokia telefonommal, ott is megy frankón.
viszont most nem megy a "drótos" intternet.
(emiatt már egyszer újra raktam a rendszert, most ezt megpróbálnám elkerülni).

a konfig: 900, gyári linux

HHHEEELLLPPPP!!!

(#540) Szplöttyy válasza ngabor2 (#538) üzenetére

Szplöttyy
(senior tag)

Nem free? Hát akkor ASUS-ék keresztbe hosszába :DDD Ilyenről se hallottam még hogy nem free :(( Amúgy igen, kifejezetten az EEE-re készített linuxot próbáltam volna ki. Linpus-t néztem vbox-ba ő, nagyon hasonlít rá. Ha veszek EEE-t az Xp-s lessz, de mellette wubival fent lessz egy ubuntu, a biztos :K

(#541) doc válasza Szplöttyy (#540) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ha pesti vagy, és felugrasz szívesen "megmutatom" az én eee-m recovery cd-jét, ha ez segít :)
csak hozz egy cd-rw-t vagy pendrive-ot :DD

(#542) Szplöttyy válasza doc (#541) üzenetére

Szplöttyy
(senior tag)

Nem vagyok messze pest-től de, egy darabig nem nagyon leszek arrafelé, meg annyira nem is életbevágó. Amúgy köszönöm a "felajánlást". Esetleg (nem tudom milyen neted van) ha készítesz belőle iso-t, akkor feltölthetnéd ftp-re.

Azon gondolkozok, hogy lehet 20gigás linuxos EEE-t veszek, ha veszek. Csak sok helyen azt írják, hogy nehéz felrakni az xp-t pendrive-ról, máshol, azt hogy könnyű :F

(#543) doc válasza Szplöttyy (#542) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

mobilnet :D nem nehéz kifutni az 5gb-ból...

(#544) mieeefan

mieeefan
(újonc)

sziasztok! amióta megláttam az **-ben nem eresztenek az eee-k! Még vásárlás előtt állok, azzal nyugtatom magam, h majd a 901 lesz az igazi. Az angol ebayen nézegettem 350GBP-ért hozzák hong kongból uh itt is biztos lesz vagy 100k bevezetéskor. talán karácsony körül már emberi áron lehet majd beszerezni :F

(#545) Szplöttyy válasza doc (#543) üzenetére

Szplöttyy
(senior tag)

:D Mobilnetről jut eszembe, a gyári linux-a ugyanúgy kezel "mindent" mint az ubuntu? Mert ubuntunál azt szeretem, hogy fényképezőgépet(HP, Kodak, Canon) tökéletesen felismeri, megy is, meg mindent...Kivétel a FuSi webcamom, de azt úgyse használom.

(#546) doc válasza Szplöttyy (#545) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ma már Linuxoknak nem gond a hw (sőt, eddig sokkal több hw-kompatibilitási gondom volt windows, mint Linux alatt!)
az eee is megevett mindent amit rádugtam
a t-mobilos mobilnet modemjéhez kellett annyit "trükközni" hogy le kellett tölteni hozzá egy kis scriptet, és azt futtatni a csatlakozáshoz, de amúgy teljesen jól működik vele (is)

(#547) Szplöttyy válasza doc (#546) üzenetére

Szplöttyy
(senior tag)

Ez meggyőző volt, akkor 20gigás linuxos lesz( Ha lesz :DDD ).

[ Szerkesztve ]

(#548) doc válasza Szplöttyy (#547) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem akarsz inkább egy alig használt 701-est? :D

(#549) Szplöttyy válasza doc (#548) üzenetére

Szplöttyy
(senior tag)

Annak számomra már túl pici a kijelzője.Így is gondolkodom még hogy EEE 900 vagy egy HP 350 legyen... Csábít azért a 15,4 :B

(#550) doc válasza Szplöttyy (#549) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

előtte én is 15.4-est használtam, otthon meg 20-as tft van, de szerintem teljesen jól használható, bár azért inkább lecserélem egy 900-asra :)
1000-es nem kellene, az nekem már túl nagy... arról nem beszélve, hogy milyen baromi drága. 701-est újan már 60-ért kapni, egy ilyen mütyürért nem adnék 100ezret

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  EEE PC
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.