Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  EEE PC

(#851) tothm válasza tbs (#850) üzenetére

tothm
(őstag)

Csak annyit tudok mondani, hogy itt a ph-n már lehet kapni 30k-ért bár az alap.

(#852) tbs válasza tothm (#851) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Kösz, 30eFt irreális. Most, ezért. ;)

(#853) doc válasza tbs (#852) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

szerintemm a 40-45 korrekt ar erte
az angol billentyuzet meg kar, sajna az ertekcsokkento tenyezo :(
az enyem is ugyanilyen, csak rambovites nelkul, magyar billentyuzettel
en is gondolkodtam rajta hogy eladom, es valtok 901-re, de ahogy zuhan az ara, inkabb odaadom a paromnak

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#854) tothm válasza tbs (#852) üzenetére

tothm
(őstag)

Hát igen, sztem 40 ezret a tied is ér!

(#855) .Oldman.

.Oldman.
(tag)

Valaki az LCD kijelzőhöz tud előre kalibrált beállítást?

(#856) Cyrin válasza .Oldman. (#855) üzenetére

Cyrin
(őstag)

ez jó kérdés, mert az 1000H prohardver tesztjáben is kiemelik, hogy a szörnyű színhűség kiváló lett a kalibráció után. kéne valami megoldást találni erre.

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#857) Nyugdíjas válasza Cyrin (#856) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

old_artist vállal kalibrálást. Keressétek meg. Én is igy fogok tenni hamar...

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#858) tbs válasza Cyrin (#856) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

:K Alátámasztom. Ha nem felejtem el, feltolok este egy Spyder2Expresszel készült profilt. Nem tökéletes, de a gyárinál messze jobb... ;)

(#859) Carline válasza tbs (#858) üzenetére

Carline
(fanatikus tag)

Esetleg ezt az általad használt profilt nem tudod feltenni valahová?
Megnézném az én 900-om milyen képet adna vele.

Nem hiszem, hogy most akarok egy frappáns aláíráson gondolkozni.

(#860) tbs válasza Carline (#859) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Ilyesmire gondoltam... :B

(#861) Nyugdíjas válasza tbs (#858) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Na arra én is kiváncsi vagyok.... Hátha valamivel jobb lenne, mig kalibráló-közelbe nem kerülök.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#862) tbs

tbs
(PH! addikt)

Itten-e, profil az érdeklődőknek -> [link]

(#863) Cyrin válasza tbs (#862) üzenetére

Cyrin
(őstag)

emmi?

(#864) _ak_ válasza Cyrin (#863) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Színprofil? :U

Más. 1000h topikban ignorálnak vagy csak senki nem próbálta ki, de az 1000h-s eee is ugye teljesen megbirkózik a 720p-s filmekkel?

Illetve többször felmerült, h lehet érintőkijelzőt varázsolni rá. Valaki próbálta esetleg?

Let's begin, de gozaimasu!

(#865) Cyrin válasza _ak_ (#864) üzenetére

Cyrin
(őstag)

oszt mit köll ezzel csinálni? :D

én pl nem ignorállak , csak nem próbáltam ki, nem élek ilyenekkel :D

(#866) _ak_ válasza Cyrin (#865) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Asztal -jobb klikk/ tulajdonságok és ööm izé, vmikor még csukott szemmel is megtaláltam volna :B , de ha minden igaz, akkor képernyő, (speciális?)beállítások és ott kell, h legyen vmi színprofil beállítások, ahová be tudod tallózni ezt fájlt. Berakod alapértelmezettnek és ha minden igaz élethűbbek lesznek a színek.

Nekem viszont nagyon fontos a 720p lejátszás milyensége, de felemás tapasztalatokat olvasok. :(

(#867) Cyrin válasza _ak_ (#866) üzenetére

Cyrin
(őstag)

hát ez a beállítás Vistán nem olyan egyszerű, ezer mindent lehet állítani, de majd holnap megnézem a EEE-n is XP alatt. köszi.

Én is rosszakat olvastam erről az Ipon tesztben, ahol azt írták nem tudja lejátszani folyamatosan.

(#868) _ak_ válasza Cyrin (#867) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Ja h vistával használod? Asztalon jobb klikk/testreszabás/képernyő-beállítások/speciális-beállítások/színkezelés/színkezelés/hozzáadás, itt kiválasztod a letöltött fájlt, majd beállítás alapértelmezettként. ^^

Olvastam azt a tesztet is, de értetlenül állok előtte, hisz ugyan az a vas mint a wind + van még "turbo" is és náluk még így is szaggatott, de a winden jól ment? User error szag van a levegőben, ezért is gondoltam, h inkább titeket kérdezlek meg. btw a vista jól fut rajta?

[ Szerkesztve ]

(#869) Cyrin válasza _ak_ (#868) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Nem, félreértettél, a Vistát az asztali gépen használom, az EEE a munkahelyemen van, ezért nem tudom megnézni most :D

(#870) doc válasza _ak_ (#868) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

vista eee-n? igen meresz gondolat....
ismerve a vista brutalis hardverigenyet (ld pl. 2GB ram alatt a nagy windows-hivok szerint is hasznalhatatlan, stb) max. poennak jo, de meg annak sem annyira :)

ha adsz linket egy rovid 720p-s videora, meg tudom mondani hogy a 701-es mit szol hozza, ha az segit

(#871) _ak_ válasza doc (#870) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

on mirrors edge 720p-s trailer, a hangot nem tudom mennyire lehet nyomon követni, de ha csúszik szerintem az elején azt még észre lehet venni.

a ram még könnyen bővíthető, de netezésre és alap funkciókra, elég a 1gb is. a boot lassú, de a használat elmegy (fórumozás, im). ami gázosabb az szerintem a cpu, atom ide vagy oda, az 1 magos megoldás soványka már.

(#872) tbs válasza Cyrin (#869) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

A színprofil kijelzőhöz kötött. Beállítani csak 1000H-n érdemes, akkor is csak hozzávetőleges lesz a gyártási szórások és az esetlegesen más típusú panelok miatt.

Ez az én gépemen ad elfogadható eredményt, de szinte biztos, hogy más 1000H-n is jobb lesz, mint az eredeti. És az is biztos, hogy más monitoron meg tök értékelhetetlen lesz. ;)

(#873) Cyrin válasza tbs (#872) üzenetére

Cyrin
(őstag)

persze, már értem, holnap kipróbálom, köszönet érte

[ Szerkesztve ]

(#874) Zooka

Zooka
(tag)

Tud valaki valami helyet, ahol kipróbálható lenne egy 901-es? (esetleg 1000H is)

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!

(#875) Polllen válasza doc (#870) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Erős kamu a nagyrésze...2GB rammal crysisozni lehet 1440xnemtommennyiben vele egy magos procival, uh ne hidd el a sok mellébeszélést...

Amúgy 1,6-s atomra 1 gb rammal egy vista home basic talán annyira nem merész. Bár ha a 900 celeron teljesítményét nyújtja csak a proci, akkor elég csiga lesz.(persze megfelelően használt vlite kezeléssel akár még élvezhető is lehet...)

Amúgy youtube-n van egy rakat vista on 701,900,901 video...nem tudom mennyi kamu belőle;)

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#876) doc válasza _ak_ (#871) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hat, 701-en nem fogsz 720p-t nezni :)
az elejen, a logo meg a tobbi teljesen jol ment, aztan ahogy megjott az elso 'normalis' kep, kapasbol lemerevedett a kep, de a hang teljesen jol ment tovabb, szoval HD-t hallgatni lehet vele :D
ezek alapjan nem hiszem, hogy az Atom annyival gyorsabb lenne, ami a folyamatos HD lejatszashoz eleg...
konvertald at elotte vmilyen mpeg4 codec-kel meg mondjuk meretezd at kisebbre, ugyis tok folosleges 720p-t nezni egy sokkal kisebb felbontasu kijelzon :D

(#877) Reac^ válasza _ak_ (#864) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

WMV-s 720p HD-t próbáltuk és tökéletesen megy vele.

Ellenben az 1080p-s már durván akadt :U

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#878) _ak_ válasza doc (#876) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Az igaz, h kicsi a kijelző, de a videok többségét már 720pben szedem le és eléggé "fárasztó" lenne konvertálgatni. azért köszönöm! az 1080p-nek meg itt a quad :D

Reac^ "sajnos" wmv kódolású dolgokkal találkozok a legritkábban, főként a h264 kódolású mkv-kat szoktam nézni, ha ezt nem viszi akkor bukta.

(#879) Nyugdíjas válasza tbs (#862) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Köszi. Használatba is vételeztem. Az enyémen nem sokat javitott, persze valamit azért igen...

HD téma látom nagyon felizgatta a népeket :D Holnap utánajárok.

Egyébként én a legkomolyabban mondom nemtom' honnan veszitek, hogy az Atom nem, vagy alig erősebb a 900-as Celeronnál. Baromság. Azzal jóformán 2 alkalmazás párhuzamos futtatása komoly gondokat okozott, Atommal meg A4-es méretben nyomdai minőségben Photoshoppoltam ismerős Wind-jén, mert épp' úgyhozta a kényszer. És teljesen jó volt. Azért ezt a 900-assal gondolat szintjén sem mertem volna....

(#880) _ak_ válasza Nyugdíjas (#879) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Erőseb kell, h legyen már csak a Hyper Threading miatt is, csak amikor a régi gépemre telepíttetem a vistát, kb 80%-al esett vissza az fpsem a játékokban, pedig 2gb ram, 3ghz-en futó P4 és egy 6600gt volt benne. XP alatt pörgött minden a vista is ment, de amint elindítottam vmi játékot meghalt az egész és szvsz az egymagos p4 nem tudott kezdeni mit magával. XP-re természetesen elég kell, h legyen az Atom.

(#881) Kbali válasza tbs (#872) üzenetére

Kbali
(őstag)

Én kipróbáltam, de szemmel nem látok rajta változást.

nem vagyok suhanc...

(#882) Stoto válasza _ak_ (#878) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Külföldi fórumokon azt írják, hogy simán viszi megfelelő codec-el, de mindjárt letesztelem neked.

Az érintőképernyőről meg még nincs hír, én is belevágnék, de sajna még csak a 8,9"osokhoz és annál kisebbekhez van.

[ Szerkesztve ]

(#883) Reac^ válasza Stoto (#882) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érintő dolog már akkor vonzott amikor épp hogy bemutatták a 701-est. Ebay-en több helyen is árulnak készre szerelt szetteket, ha vki rendelne akkor feltétlenül szóljon ;]

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#884) Cyrin válasza Kbali (#881) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Én se.

(#885) Stoto válasza _ak_ (#878) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Kipróbáltam, innen: [link] leszedtem a kingkond trailert 720pben és egyáltalán nem akadt, 30-40% proci használat volt végig full screenben, igaz super performancera raktam és hang egyáltalán nem volt, nemtudom miért :D

ui: bs playerrel játszottam le.

(#886) Stoto válasza Stoto (#885) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

K-lite codecpacket felrakva, media player classiccal hang is volt, végig 20-35% cpu használat mellett, szívesen kipróbálnék egy 1080p-t is :D

(#887) PLacc válasza Nyugdíjas (#879) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Attól függ mire használod, lehet, hogy PS-ben erősebb az Atom, de másban nem feltételen.
Arról nem is beszélve, hogy a Cerka ugyebár 900MHz-es, az Atom meg 1600, ami majdnem a duplája! :Y
Csúnya is lenne, ha gyengébb lenne nagyátlagban az Atom. :D

[ Szerkesztve ]

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#888) Nyugdíjas válasza PLacc (#887) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ezért nem értettem :D Merthogy ugye a duplája, plusz a HT, szóval nemmegetteazavas :D

MÁS: Akarnék venni valami tokot az én kicsikémre. Mondjuk Brando Crystal pont jó is lenne,de ha jól látom még nem csináltak az 1000H-ra. Remélem azért fognak. Valaki látott már valahol valami bármi akármi ilyesmi tokot az 1000-esre?

[ Szerkesztve ]

(#889) Kbali válasza Nyugdíjas (#888) üzenetére

Kbali
(őstag)

A gyári nem jó hozzá?

nem vagyok suhanc...

(#890) _ak_ válasza Stoto (#885) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Köszi, ez már alátámasztja azt az írást amit ma találtam:
"Atom was fast enough to decode a 4.5Mbps 720p H.264 stream at around 90% CPU utilization; anything more complex and we started seeing dropped frames. 1080p HD movies are completely out of the question. The CPU is fast enough to play 720p XviD/DivX however."

Csak mert ezt ágyba fekvős, fórumozós, alvás előtti film/sorozatnézős "kütyünek" venném meg. Teljesítménybe valószínű jobban járnék egy olcsó c2d-s géppel, de azok nagyok és legfőképp nehezek, ami által kényelmetlenek is. ;]

(#891) Stoto válasza Nyugdíjas (#888) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Én maradok a gyárinál, de ha mindenképpen brandot akarsz akkor itt egy: [link]
Bár szerintem ez elég ronda :D

(#892) Stoto válasza _ak_ (#890) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Hát, én max 40% cpu használatot mértem, szóval nem támasztja alá. Merre találok egy 720p H.264 kódolású trailert? Szívesen megmérem mással is. Kiváncsi vagyok, hogy tényleg ennyire codec függő-e a dolog.

(#893) _ak_ válasza Stoto (#892) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Hajjaj, számít az eléggé, x264 dekódolása még több erőbe kerül.
Ha minden igaz, akkor ITT találsz 720p-s és 1080p-s anyagot is. Bár elég kis fájlok így nem tudom, h tesztre mennyire alkalmasak, de nem lenne rossz megnézni egyet-egyet.
Közbe találtam egy x264 batman trailert is, csak sajnos rapidshares. [link]

(#894) Stoto válasza _ak_ (#893) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

x264 1080p tesztelve, super performanceon is teljességgel nézhetetlen :D

Batman trailert 10 perc múlva nézem.

(#895) _ak_ válasza Stoto (#894) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Az első linken a h264 kódolású filmek vannak. Mondjuk arra nem is számítottam h elviszi az 1080p-t, meg az nem is érdekes, csak a 720pvel kell, h megbirkózzon. a batman meg x264 720p, de ha azt elviszi akkor nagy gáz már nem lehet. :D

(#896) Stoto válasza _ak_ (#895) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

1600mhzen 70-93% cpu használat akadás nélkül az x264 batmen trailer
1700mhzen pedig nem érte el 1x sem a 90%ot

Teljesen akadás nélkül tökéletesen ment.

(#897) fanthomee válasza Stoto (#894) üzenetére

fanthomee
(kvázi-tag)

Ha fellelsz valahol egy h264 mkv-t is próbálj meg, mert mondjuk a Kingkong-ot az én 904HD-m is lejátszotta 60%-al, viszont az mkv-s Vissza a jövőbe már diafilmmé változik. Pedig az is 720-as... És azt hiszem _ak_ pont ilyen filmeket nézne.

[ Szerkesztve ]

(#898) Stoto válasza _ak_ (#895) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

H264 720p serenity trailer is tökéletes volt, bár ott már 95%ig is felment a cpu használat.

(#899) _ak_ válasza Stoto (#898) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Super perfomance mellett?

Találtam egy gundam (anime) torrentet. 720p h264 aac mkv, ebből ha megtudnál még nézni egy részt, az nagyon jó lenne. [link]
Ennél nagyobb terhelést tuti nem kapna. Azért kösz az eddigieket is! :R

(#900) Stoto válasza _ak_ (#899) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Igen.

Az animet is megnézem, majd de már csak vasárnap, mert itt nincs vmi jó net...

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  EEE PC
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.