Csak annyit tudok mondani, hogy itt a ph-n már lehet kapni 30k-ért bár az alap.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
tbs
(PH! addikt)
Kösz, 30eFt irreális. Most, ezért. 
szerintemm a 40-45 korrekt ar erte
az angol billentyuzet meg kar, sajna az ertekcsokkento tenyezo 
az enyem is ugyanilyen, csak rambovites nelkul, magyar billentyuzettel
en is gondolkodtam rajta hogy eladom, es valtok 901-re, de ahogy zuhan az ara, inkabb odaadom a paromnak
"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

tothm
(őstag)
Hát igen, sztem 40 ezret a tied is ér!

.Oldman.
(tag)
Valaki az LCD kijelzőhöz tud előre kalibrált beállítást?

Cyrin
(őstag)
ez jó kérdés, mert az 1000H prohardver tesztjáben is kiemelik, hogy a szörnyű színhűség kiváló lett a kalibráció után. kéne valami megoldást találni erre.
Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
old_artist vállal kalibrálást. Keressétek meg. Én is igy fogok tenni hamar...
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

tbs
(PH! addikt)
Alátámasztom. Ha nem felejtem el, feltolok este egy Spyder2Expresszel készült profilt. Nem tökéletes, de a gyárinál messze jobb... 

Carline
(fanatikus tag)
Esetleg ezt az általad használt profilt nem tudod feltenni valahová?
Megnézném az én 900-om milyen képet adna vele.
Nem hiszem, hogy most akarok egy frappáns aláíráson gondolkozni.

tbs
(PH! addikt)
Ilyesmire gondoltam... 

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
Na arra én is kiváncsi vagyok.... Hátha valamivel jobb lenne, mig kalibráló-közelbe nem kerülök.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

tbs
(PH! addikt)
Itten-e, profil az érdeklődőknek -> [link]

Cyrin
(őstag)
emmi?

_ak_
(PH! addikt)
Színprofil? 
Más. 1000h topikban ignorálnak vagy csak senki nem próbálta ki, de az 1000h-s eee is ugye teljesen megbirkózik a 720p-s filmekkel?
Illetve többször felmerült, h lehet érintőkijelzőt varázsolni rá. Valaki próbálta esetleg?
Let's begin, de gozaimasu!

Cyrin
(őstag)
oszt mit köll ezzel csinálni? 
én pl nem ignorállak , csak nem próbáltam ki, nem élek ilyenekkel 

_ak_
(PH! addikt)
Asztal -jobb klikk/ tulajdonságok és ööm izé, vmikor még csukott szemmel is megtaláltam volna
, de ha minden igaz, akkor képernyő, (speciális?)beállítások és ott kell, h legyen vmi színprofil beállítások, ahová be tudod tallózni ezt fájlt. Berakod alapértelmezettnek és ha minden igaz élethűbbek lesznek a színek.
Nekem viszont nagyon fontos a 720p lejátszás milyensége, de felemás tapasztalatokat olvasok. 

Cyrin
(őstag)
hát ez a beállítás Vistán nem olyan egyszerű, ezer mindent lehet állítani, de majd holnap megnézem a EEE-n is XP alatt. köszi.
Én is rosszakat olvastam erről az Ipon tesztben, ahol azt írták nem tudja lejátszani folyamatosan.

_ak_
(PH! addikt)
Ja h vistával használod? Asztalon jobb klikk/testreszabás/képernyő-beállítások/speciális-beállítások/színkezelés/színkezelés/hozzáadás, itt kiválasztod a letöltött fájlt, majd beállítás alapértelmezettként. ^^
Olvastam azt a tesztet is, de értetlenül állok előtte, hisz ugyan az a vas mint a wind + van még "turbo" is és náluk még így is szaggatott, de a winden jól ment? User error szag van a levegőben, ezért is gondoltam, h inkább titeket kérdezlek meg. btw a vista jól fut rajta?
[ Szerkesztve ]

Cyrin
(őstag)
Nem, félreértettél, a Vistát az asztali gépen használom, az EEE a munkahelyemen van, ezért nem tudom megnézni most 
vista eee-n? igen meresz gondolat....
ismerve a vista brutalis hardverigenyet (ld pl. 2GB ram alatt a nagy windows-hivok szerint is hasznalhatatlan, stb) max. poennak jo, de meg annak sem annyira 
ha adsz linket egy rovid 720p-s videora, meg tudom mondani hogy a 701-es mit szol hozza, ha az segit

_ak_
(PH! addikt)
on mirrors edge 720p-s trailer, a hangot nem tudom mennyire lehet nyomon követni, de ha csúszik szerintem az elején azt még észre lehet venni.
a ram még könnyen bővíthető, de netezésre és alap funkciókra, elég a 1gb is. a boot lassú, de a használat elmegy (fórumozás, im). ami gázosabb az szerintem a cpu, atom ide vagy oda, az 1 magos megoldás soványka már.

tbs
(PH! addikt)
A színprofil kijelzőhöz kötött. Beállítani csak 1000H-n érdemes, akkor is csak hozzávetőleges lesz a gyártási szórások és az esetlegesen más típusú panelok miatt.
Ez az én gépemen ad elfogadható eredményt, de szinte biztos, hogy más 1000H-n is jobb lesz, mint az eredeti. És az is biztos, hogy más monitoron meg tök értékelhetetlen lesz. 

Cyrin
(őstag)
persze, már értem, holnap kipróbálom, köszönet érte
[ Szerkesztve ]

Zooka
(tag)
Tud valaki valami helyet, ahol kipróbálható lenne egy 901-es? (esetleg 1000H is)
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!
Erős kamu a nagyrésze...2GB rammal crysisozni lehet 1440xnemtommennyiben vele egy magos procival, uh ne hidd el a sok mellébeszélést...
Amúgy 1,6-s atomra 1 gb rammal egy vista home basic talán annyira nem merész. Bár ha a 900 celeron teljesítményét nyújtja csak a proci, akkor elég csiga lesz.(persze megfelelően használt vlite kezeléssel akár még élvezhető is lehet...)
Amúgy youtube-n van egy rakat vista on 701,900,901 video...nem tudom mennyi kamu belőle
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
hat, 701-en nem fogsz 720p-t nezni 
az elejen, a logo meg a tobbi teljesen jol ment, aztan ahogy megjott az elso 'normalis' kep, kapasbol lemerevedett a kep, de a hang teljesen jol ment tovabb, szoval HD-t hallgatni lehet vele 
ezek alapjan nem hiszem, hogy az Atom annyival gyorsabb lenne, ami a folyamatos HD lejatszashoz eleg...
konvertald at elotte vmilyen mpeg4 codec-kel meg mondjuk meretezd at kisebbre, ugyis tok folosleges 720p-t nezni egy sokkal kisebb felbontasu kijelzon 
WMV-s 720p HD-t próbáltuk és tökéletesen megy vele.
Ellenben az 1080p-s már durván akadt 
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

_ak_
(PH! addikt)
Az igaz, h kicsi a kijelző, de a videok többségét már 720pben szedem le és eléggé "fárasztó" lenne konvertálgatni. azért köszönöm! az 1080p-nek meg itt a quad 
Reac^ "sajnos" wmv kódolású dolgokkal találkozok a legritkábban, főként a h264 kódolású mkv-kat szoktam nézni, ha ezt nem viszi akkor bukta.

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
Köszi. Használatba is vételeztem. Az enyémen nem sokat javitott, persze valamit azért igen...
HD téma látom nagyon felizgatta a népeket
Holnap utánajárok.
Egyébként én a legkomolyabban mondom nemtom' honnan veszitek, hogy az Atom nem, vagy alig erősebb a 900-as Celeronnál. Baromság. Azzal jóformán 2 alkalmazás párhuzamos futtatása komoly gondokat okozott, Atommal meg A4-es méretben nyomdai minőségben Photoshoppoltam ismerős Wind-jén, mert épp' úgyhozta a kényszer. És teljesen jó volt. Azért ezt a 900-assal gondolat szintjén sem mertem volna....

_ak_
(PH! addikt)
Erőseb kell, h legyen már csak a Hyper Threading miatt is, csak amikor a régi gépemre telepíttetem a vistát, kb 80%-al esett vissza az fpsem a játékokban, pedig 2gb ram, 3ghz-en futó P4 és egy 6600gt volt benne. XP alatt pörgött minden a vista is ment, de amint elindítottam vmi játékot meghalt az egész és szvsz az egymagos p4 nem tudott kezdeni mit magával. XP-re természetesen elég kell, h legyen az Atom.

Kbali
(őstag)
Én kipróbáltam, de szemmel nem látok rajta változást.
nem vagyok suhanc...

Stoto
(fanatikus tag)
Külföldi fórumokon azt írják, hogy simán viszi megfelelő codec-el, de mindjárt letesztelem neked.
Az érintőképernyőről meg még nincs hír, én is belevágnék, de sajna még csak a 8,9"osokhoz és annál kisebbekhez van.
[ Szerkesztve ]
Érintő dolog már akkor vonzott amikor épp hogy bemutatták a 701-est. Ebay-en több helyen is árulnak készre szerelt szetteket, ha vki rendelne akkor feltétlenül szóljon ![;]](/dl/s/v1.gif)
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

Cyrin
(őstag)
Én se.

Stoto
(fanatikus tag)
Kipróbáltam, innen: [link] leszedtem a kingkond trailert 720pben és egyáltalán nem akadt, 30-40% proci használat volt végig full screenben, igaz super performancera raktam és hang egyáltalán nem volt, nemtudom miért 
ui: bs playerrel játszottam le.

Stoto
(fanatikus tag)
K-lite codecpacket felrakva, media player classiccal hang is volt, végig 20-35% cpu használat mellett, szívesen kipróbálnék egy 1080p-t is 

PLacc
(senior tag)
Attól függ mire használod, lehet, hogy PS-ben erősebb az Atom, de másban nem feltételen.
Arról nem is beszélve, hogy a Cerka ugyebár 900MHz-es, az Atom meg 1600, ami majdnem a duplája! 
Csúnya is lenne, ha gyengébb lenne nagyátlagban az Atom. 
[ Szerkesztve ]
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
Ezért nem értettem
Merthogy ugye a duplája, plusz a HT, szóval nemmegetteazavas 
MÁS: Akarnék venni valami tokot az én kicsikémre. Mondjuk Brando Crystal pont jó is lenne,de ha jól látom még nem csináltak az 1000H-ra. Remélem azért fognak. Valaki látott már valahol valami bármi akármi ilyesmi tokot az 1000-esre?
[ Szerkesztve ]

Kbali
(őstag)
A gyári nem jó hozzá?
nem vagyok suhanc...

_ak_
(PH! addikt)
Köszi, ez már alátámasztja azt az írást amit ma találtam:
"Atom was fast enough to decode a 4.5Mbps 720p H.264 stream at around 90% CPU utilization; anything more complex and we started seeing dropped frames. 1080p HD movies are completely out of the question. The CPU is fast enough to play 720p XviD/DivX however."
Csak mert ezt ágyba fekvős, fórumozós, alvás előtti film/sorozatnézős "kütyünek" venném meg. Teljesítménybe valószínű jobban járnék egy olcsó c2d-s géppel, de azok nagyok és legfőképp nehezek, ami által kényelmetlenek is. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Stoto
(fanatikus tag)
Én maradok a gyárinál, de ha mindenképpen brandot akarsz akkor itt egy: [link]
Bár szerintem ez elég ronda 

Stoto
(fanatikus tag)
Hát, én max 40% cpu használatot mértem, szóval nem támasztja alá. Merre találok egy 720p H.264 kódolású trailert? Szívesen megmérem mással is. Kiváncsi vagyok, hogy tényleg ennyire codec függő-e a dolog.

_ak_
(PH! addikt)
Hajjaj, számít az eléggé, x264 dekódolása még több erőbe kerül.
Ha minden igaz, akkor ITT találsz 720p-s és 1080p-s anyagot is. Bár elég kis fájlok így nem tudom, h tesztre mennyire alkalmasak, de nem lenne rossz megnézni egyet-egyet.
Közbe találtam egy x264 batman trailert is, csak sajnos rapidshares. [link]

Stoto
(fanatikus tag)
x264 1080p tesztelve, super performanceon is teljességgel nézhetetlen 
Batman trailert 10 perc múlva nézem.

_ak_
(PH! addikt)
Az első linken a h264 kódolású filmek vannak. Mondjuk arra nem is számítottam h elviszi az 1080p-t, meg az nem is érdekes, csak a 720pvel kell, h megbirkózzon. a batman meg x264 720p, de ha azt elviszi akkor nagy gáz már nem lehet. 

Stoto
(fanatikus tag)
1600mhzen 70-93% cpu használat akadás nélkül az x264 batmen trailer
1700mhzen pedig nem érte el 1x sem a 90%ot
Teljesen akadás nélkül tökéletesen ment.

fanthomee
(kvázi-tag)
Ha fellelsz valahol egy h264 mkv-t is próbálj meg, mert mondjuk a Kingkong-ot az én 904HD-m is lejátszotta 60%-al, viszont az mkv-s Vissza a jövőbe már diafilmmé változik. Pedig az is 720-as... És azt hiszem _ak_ pont ilyen filmeket nézne.
[ Szerkesztve ]

Stoto
(fanatikus tag)
H264 720p serenity trailer is tökéletes volt, bár ott már 95%ig is felment a cpu használat.

_ak_
(PH! addikt)
Super perfomance mellett?
Találtam egy gundam (anime) torrentet. 720p h264 aac mkv, ebből ha megtudnál még nézni egy részt, az nagyon jó lenne. [link]
Ennél nagyobb terhelést tuti nem kapna. Azért kösz az eddigieket is!