Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  EEE PC

(#951) Nyugdíjas válasza doc (#950) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nekem is voltak gondjai a 900-asnak a szüleimnél lévő Belkin routerrel. Titkositás nélkül ment szépen,de WPA-val csak időnként vette fel a kapcsolatot a routerrel. Nemtudom mi alapján döntötte el, hogy hajlandó-e csatlakozni. WEP-el jó volt, meg valamit állitgattam a chanel-eken is,de aztán nem sokat foglalkoztam a problémakörrel,mert megváltam a 900-astól, meg ugyis ritkán vagyok szüleimnél. Nekem a DIR-635-ös D-Link-el szépen ment WPA-val is otthon. Sőt! Most jutt eszembe, hogy ismerősnél szintén Netgear van, és gyakran neteztem ott vele, szóval lehet csak a Chanel-eken kell variálni, vagy ilyesmi finomhangolás.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#952) Stoto válasza Nyugdíjas (#951) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Hasonló gondom volt nekem is linux alatt, másik notival, ott az volt a megoldás, hogy a routert wpa only-ra kellett állítani, mert az akkor fenn lévő ubi nem szerette a wpa2-t.

(#953) Nyugdíjas válasza Stoto (#952) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nemtudom, hogy az Ubi gondja volt-é,de az emlitett gépen nekem is Ubi volt, szóval akkor lehet Ubi probléma....

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#954) tothm

tothm
(őstag)

Jah, de nem felkapott ez a topic, bezzeg az msi windes...

(#955) miniapu válasza Nyugdíjas (#953) üzenetére

miniapu
(újonc)

Bocs, de jól értem? Windről nyergeltél át EeePC-re? Vagy fordítva?

(#956) tothm válasza miniapu (#955) üzenetére

tothm
(őstag)

Én úgy tudom, hogy windet nem is vett.

(#957) miniapu válasza tothm (#956) üzenetére

miniapu
(újonc)

Pedig ebben reménykedtem. Szívesen beszélgetnék már egy olyan emberrel is, aki használta mind a két noteszt.

(#958) Stoto

Stoto
(fanatikus tag)

Közben szépen csendben kijött egy új touchpad driver: http://www.elantech.com.tw/download.aspx

[ Szerkesztve ]

(#959) Cyrin válasza Stoto (#958) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Az asus oldala viszont jól le van maradva, már eleve frissebb touchpad driver volt fent a gépen, mint ami az asus oldaláról letölthető.

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#960) tothm válasza Stoto (#958) üzenetére

tothm
(őstag)

Ez mire jó és miben más?

(#961) Nyugdíjas válasza miniapu (#957) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Állok elébed :D
A windet kölcsön használtam ugy 5 napig. De a végleges választásom azthiszem elárulja a véleményemet :)

(#962) miniapu válasza Nyugdíjas (#961) üzenetére

miniapu
(újonc)

"Állok elébed"

Köszike, rendes vagy!

Nekem van Windem, de nemigen veszem elő. Pedig még venni fogok egyet. Vacillálok az EeePC1000 és a Dell új hangtalan minije között. Te szigorúan a használat alapján mit szűrtél le? Csak őszintén kérlek! Én nem vagyok Fan. Sokkal inkább már gyűjtőnek számítom magam, de mindet megvenni azért nincsen elég anyagi erőm. Kettő viszont kellene, pont a tulajdonságok kontrasztja miatt. Tehát engem nagyon is érdekelne a te "végleges választásod" pontos oka.

(#963) fanthomee válasza tothm (#960) üzenetére

fanthomee
(kvázi-tag)

Próbáltam ezeket a friss touch drivereket, de valahogy a firefox-om egyiket sem komálja. A kétujjas görgetés nem akar működni, holott a többi win-es alkalmazásnál meg szépen halad a csúszka. Tapasztalt még valaki rajtam kívül ilyent (901, 1000H)?

(#964) kelzsoca válasza miniapu (#962) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kölcsön adhatnád nekem a Wind-et ha nem nagyon használod :)
Én meg valószínű Lenovo IdeaPad S10-et fogok venni, azt meg én adom kölcsön :)

[ Szerkesztve ]

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#965) PLacc válasza fanthomee (#963) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Be van állítva Firefox-on a görgetés (Beállítások, Általános fül)?

[ Szerkesztve ]

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#966) fanthomee válasza PLacc (#965) üzenetére

fanthomee
(kvázi-tag)

Igen, azzal is próbálkoztam. Ugyanaz volt az eredmény: egy két sort ugrik, és megáll a gördítés. Ugyanez IE-ben tökéletesen működik. :O
De érdekes módon, amíg nem tettem föl a hivatalos drivert, és csak a win kezelte a tapipadot minden ment jól. Csak utána kezdte ezt. Mindegyiket próbáltam már, ugyanez a helyzet velük, úgyhogy le is gyalultam és maradok egyelőre a sima winesnél, csak ez meg az oldaltscrollt nem tudja... :F

[ Szerkesztve ]

(#967) Cyrin válasza fanthomee (#963) üzenetére

Cyrin
(őstag)

nálam csak a kétujjas vízszintes görgetés nem megy (a függőleges igen), de csak böngészők alatt (Opera, Explorer) pl Word alatt működik.

(#968) fanthomee válasza Cyrin (#967) üzenetére

fanthomee
(kvázi-tag)

Na látod ezt még meg sem próbáltam, hogy pl. Word alatt tudok-e scrollozni vízszintesen. De akkor ezek szerint még Te sem telepítetted a hivatalos drivert?

[ Szerkesztve ]

(#969) Cyrin válasza fanthomee (#968) üzenetére

Cyrin
(őstag)

de, a legfrissebb van fent, amit alább valaki belinkelt, de előtte is ugyanez volt a helyzet, a régebbi driverrel.

[ Szerkesztve ]

(#970) Stoto válasza Cyrin (#969) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Pont az 1000h-s topicba írtam, hogy a scrollozás nekem is gáz ffbeen és chromeban. Viszont az asus oldalán lévő régi driverrel ugyanez a helyzet.

Az általam nem régiben belinkelt oldalon még régebben egy régebbi verziót telepítve jó volt a scroll mindenhol, csak a három ujjas mozdulatok voltak használhatatlanok. Most a 3 ujjasok jók viszont megint nem működik normálisan a scroll.

(#971) Nyugdíjas válasza kelzsoca (#964) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Egy Lenovo-t én is közelebbről szemügyre fogok venni, az biztos :K

(#972) Nyugdíjas válasza miniapu (#962) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Megpróbálom röviden összefoglalni:
Hardver az ugye adott,mi engem az ASUS-ban megfogott az mindenekelőtt a jó akksi-idő. Ez vitethetetlen előnye az 1000H-nak. Aztán ugy ánblokk az összeszerelés, és a kidolgozás minősége. A windnél ez nekem sokkal masszivabbnak tűnik. A billenytűzet kb. egykutya, elég jó minőségűek. Ennek a wi-fi-je is jobb valamivel és a touchpadja szerintem a windnek egyszerűen botrányos. Kicsi, és a gombja is nagyon apró, és nekem nagyon nem jött be, hogy egy gomb van rajta, nincsen külön osztva a jobb és bal gomb...

Viszont az ASUS touchpad gombjai kissé nehezen járnak.
A windhez amit adnak gyári hord-tokot nekem pl. teccik, olyan kis retrós, viszont az ASUS-é valami olyan szörnyű anyagból van, hogy az hányás. De nem a tokot vettem elsősorban igy efelett szemet tudok hunyni egykönnyen :)

[ Szerkesztve ]

(#973) Ratman

Ratman
(kvázi-tag)

Hali!

Olyan kérdésem lenne EEE használókhoz, hogy ha külső monitort kapcsolok rá, akkor a felbontást lehet-e nagyobbra állítani, mint amit a saját kijelzője tud?

A másik, hogy van-e olyan EEE változat, aminek nem csak VGA hanem HDMI kimenete van? Vagy ha nincs ilyen EEE, akkor van-e olyan netbook, aminek van HDMI kimenete is?

(#974) fanthomee válasza Ratman (#973) üzenetére

fanthomee
(kvázi-tag)

Otthon én is úgy használom hogy rádugom a monitoromra, úgyhogy tudja a nagyobb felbontást. 1280x1024-re automatikusan átvált, de szerintem ha tudna nagyobbat a monitor az EEE sem tiltakozna. Nem tudom mennyi a max felbontás amit elbírhat.
Jelenleg nincs HDMI kimenetes EEE, meg egyik netbook sem tudja ezt egyelőre.

Stoto: Nem mentetted el véletlenül a működő drivert?

[ Szerkesztve ]

(#975) kelzsoca válasza Ratman (#973) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Várd meg az új Asus N10-et azon lesz HDMI!

[link]

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#976) Kbali válasza fanthomee (#974) üzenetére

Kbali
(őstag)

2048x1536-ot tud külsőn megjeleníteni, legalábbis a képernyőbeállításoknál engedi.

nem vagyok suhanc...

(#977) miniapu válasza Nyugdíjas (#972) üzenetére

miniapu
(újonc)

Köszönöm szépen az összefoglalót!

(#978) doc

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ha mar szoba kerult a tok:
valakinek van otlete olyan picike hatizsakra, amibe belefer az eee, a toltoje meg mondjuk egy hasonloan 'oriasi' meretu fenykepezogep (Exilim Z80)? a camera nem is feltetlenul muszaj, azt a nyakamban is tudom hordani

[ Szerkesztve ]

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#979) miniapu válasza doc (#978) üzenetére

miniapu
(újonc)

Hátizsák? Az én övtáskámba belefér. Méghozzá kényelmesen. A Vaterán vettem. keresni kell, talál az ember.

(#980) doc válasza miniapu (#979) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

pont most kerdeztelek a masik topicban az ovtaskadrol :D
es azt honnan lehet tudni igy onlany, hogy belefer-e? ha megveszem latatlanban, aztan kiderul hogy hianyzik meg fel centi, hulyet kapok :U

(#981) miniapu válasza doc (#980) üzenetére

miniapu
(újonc)

Fel kell világosítsalak. Ez itt már a 21. század. Már rég feltalálták a mérőszalagot. :K

Keressek neked?

[ Szerkesztve ]

(#982) doc válasza miniapu (#981) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

lol, ezt az egest :B :DD
teljesen igazad van
igazabol a vatera azert nem nyero perpill, mert kulfoldon vagyok, ide meg kicsit borsos lenne a szallitas :D inkabb arra gondoltam, ha valaki tudna adott markat, aminek van ilyen taskaja/hatizsakja, akkor meg tudnam nezni
de ha mas nem, korbenezek a vateran ha hazaertem, csak ez nem mostanaban lesz

[ Szerkesztve ]

(#983) miniapu válasza doc (#982) üzenetére

miniapu
(újonc)

A másik topikban most válaszoltam neked.

(#984) Ratman válasza kelzsoca (#975) üzenetére

Ratman
(kvázi-tag)

Azt a baj, hogy az már drágább is meg nagyobb is lesz mint az EEE.

(#985) Ratman válasza Kbali (#976) üzenetére

Ratman
(kvázi-tag)

Köszi, ez már egész szép felbontás

(#986) Stoto válasza fanthomee (#974) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Sajna legyalultam a gyári xpvel együtt :)

[ Szerkesztve ]

(#987) Ratman

Ratman
(kvázi-tag)

Lenne még 2 kérdésem:

- Ha jól nézem a méreteket, akkor a 901-es már abban a nagyobb házban van mint az 1000-es? Vagyis a 901-esnek nagyobb a háza mint a 900-asnak?

- Ha XP-vel veszem, akkor adnak hozzá eredeti gyári XP lemezt, hogy ha véletlenül összeomlik, vagy bármi ok miatt újra tudjam telepíteni?

(#988) tothm válasza Ratman (#987) üzenetére

tothm
(őstag)

Én csak a 2.-ra tudok válaszolni. Kapsz cd-t, de nem pont olyat mint, ha megvetted volna mert ebbe már bele van téve az asus driverek is, és sztem más gépre kicsit nehézkes. Üdv: Máté

(#989) doc válasza Ratman (#987) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

en ugy tudom hogy a 900-as es a 901-es ugyanakkora, a nagyobb hazban a 904-es van (ez ugyanakkora mint az 1000-es)

(#990) jorgi22 válasza Ratman (#987) üzenetére

jorgi22
(tag)
LOGOUT blog

Itt egy összehasonlító táblázat, ebből minden kiderül: [link]

Egyébként az 1000(h/hd) ugyanakkora mint a 904! De a 901 ennél kisebb, szélességre megegyezik a 900-al de a mélysége és a magassága nagyobb!

(#991) Ratman válasza jorgi22 (#990) üzenetére

Ratman
(kvázi-tag)

Aha, köszi.
Akkor rosszul néztem a 901-es méreteit.
A 904-es jó lenne, mert egy kicsit nagyobb, mint a 900, viszont olcsóbb mint az 1000-es. Csak a 904-es meg nem Atomos, hanem Celeronos.
Nehéz megtalálni az optimális netbook-ot :O

(#992) Stoto válasza Ratman (#991) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Optimális:
1000h: olcsóbb mint az 1000es cserébe nagy winyó, atom, nagyobb mint a 901.

(#993) ngabor2 válasza Stoto (#992) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

cserébe nagy winyó

én úgy értelmezem: cserébe mozgó, érzékeny alkatrész... köszi, inkább 16-20GB SSD, mint 80GB HDD. ha nem mozog, a hdd verhetetlen, de ha mozog... márpedif a netbook kifejezetten mozgásra van tervezve.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#994) Madarame

Madarame
(újonc)

Sziasztok!
Hamarosan szert szeretnék tenni egy eeepc-re de nem tudtam még eldönteni melyiket vegyem. kérdéseim a következők lennének:
-ASUS EEEPC 1000H-W015X-t vennék és alkalmas lenne e hd videók lejátszására?
-Esetleg Vista ultimate felmenne rá?
Előre is köszi a válaszokat.

Gigabyte GA-MA-78G-DS3H, Athlon 64 X2 6000+ 3Ghz, 4gb 800 ram, HD4850 512mb, 160GB Samsung SataII, Maxtor 250GB Pata,FSP 400W táp, Asus VW221 22"

(#995) Luser2000

Luser2000
(senior tag)

Az EEEstorage aktiváló kódot (elvben 4*4 karakter) hol kellene megtaláljam??? (eeePC901)
Állítólag a gar.levélen, de azon a pici, zöld füzetecskén semmi ilyen nincs.

Sony Xperia S (6.0.A.3.73), Galaxy Tab 10.1 P7500 Android 4.0.3, MacBook Air 11 OS X Lion 10.7.4

(#996) whiz válasza Luser2000 (#995) üzenetére

whiz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én tegnap újítottam egy 901-est, és nekem a felhasználói kézikönyv előlapjára van ragasztva a kód.

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#997) doc válasza ngabor2 (#993) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

raadasul a hdd hangos es sokat fogyaszt
szoval a hdd nagyon jo asztali gepbe, de netbookot csakis SSD-vel!

(#998) miniapu válasza Madarame (#994) üzenetére

miniapu
(újonc)

HD-videók lejátszása? Ez egy érdekes téma. Te azt gondolod, hogy a CPU sebessége a döntő, én meg azt gondolom, hogy a valóságban értelmetlen ez a feladat. Miért? Mert a HD-videókat bazinagy méretű és 1920-as nagy felbontású tévén kell nézni 5.1 csatornás dübbenő hanggal, söröcskével a kezemben, miközben a bőrkanapén terpeszkedek és a bernáthegyi kutyám nyalja a talpam. :DD Már elnézést az életképér, de érzékeltetni szerettem volna, hogy az élvezeti faktor semmit sem ér egy vonat peronján kapaszkodva a 7-10"-os kijelzőt bámulva. Egyébként meg gondolkodtál már azon, hogy hogyan "adod oda neki" a filmet? felmásolod? Fél órát másolgatsz, hogy el tudd kezdeni megnézni? Áááá, annyit szerintem nem ér a dolog. HD-film ezeken a mininoteszeken egyértelműen mazochizmus kategória, nem pedig élvezet. :K

(#999) Luser2000 válasza whiz (#996) üzenetére

Luser2000
(senior tag)

köszi a választ!
úgy tűnik nekem ez lemaradt valahogy.
beszélnem kell az üzlettel, ahol vettem.

Sony Xperia S (6.0.A.3.73), Galaxy Tab 10.1 P7500 Android 4.0.3, MacBook Air 11 OS X Lion 10.7.4

(#1000) tothm

tothm
(őstag)

Én vagyok az 1000.! Nézzetek be az eee bazáromba, mert mennek le az árak!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  EEE PC
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.