Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
Évekkel ezelőtt, egy hagyományos TV-hez építettem, Azbest ötletére alapozva TV-okosítót: egy Raspberry Pi volt USB-s DVB-T vevőkkel és vezeték nélküli bill + egér kombóval. Sokáig használtuk, de lett azóta korszerű TV, így a Pi visszaszorult és csak videomagnónak használom, ha nem akarok lemaradni egy műsorról.
Tegnap este viszont az olimpián egyszerre volt a vizilabda és a tőrvívás, mindkettőt néztem volna. Eszembe jutott, hogy a Pi-n futó TV-szerver (TVHeadend), kérésre kiteszi bármelyik csatornát a helyi hálóra, amit Wifin a notebook VLC-vel simán elér.
Így megoldódott a problémám, a notebook-on ment a női vizilabda, a TV-n a tőrvívás :-) -
Kenderice
senior tag
válasz
Gabesz87 #20334 üzenetére
Én a dreamdroid-ot használom hogy a box által streamelt adást android rendszeren nézzem.
A VU plus player HD nekem nem jött be mert mindig elfelejtette a szerver beállításait.
Más eszközökön (tv box, raspberry pi, stb) lehet mondjuk KODI-t használni enigma2 addonnal.
Másik enigma2 boxra is lehet streamelni az adást ha szükseges, ehhez is vannak pluginek.
Lehet sima stream-ként es IPTV alapon is használni a klienseket.
Annyi, hogy IPTV alapon az EPG nem megy át, tehát ahhoz külső forrást kell beállítani. -
azbest
félisten
válasz
wassermann #20157 üzenetére
nekem anno a régi raspberry pi-kkel volt bajom, azokon ha egy lassú (smartcard reader) és gyors (tv tuner) usb módot használó eszközöket kevertünk, akkor hajlamos volt lefagyni az usb-je. Ezért a kártyaolvasó megkapta az egyik pi1-et és így nem akadt össze a tunerrel. Nem tudom az újabbakkal van -e hasonló baj, lehet a régin is javították.
Pécén nem kéne ilyen gond legyen. Ha a dvbapi problémás, akkor lehet próbálni másik protokollt használni a kártyaolvasó és a tvheadend közt. Nekem oscam kezelte a kártyaolvasót. Abban newcamd protokollal használtam legtöbbet, de azt hiszem tudott működni dvbapival is.
A kártyaolvasónak csak annyit kellett tudnia, hogy linux támogassa (pivel alapból, mert arm-ra nem volt más driver, pécére telepítős driver is jó volt). Mivel itt nem egy pici mikrokontroller kezeli a dekódolást, hanem az oscam, ezért nem volt abban sem limit, hogy hány csatornát nézek / rögzítek egyszerre.
Meg régebben volt egyik fórumtárs aki nassal akarta összehozni és ott a konténerben futtatás meg hasonlók miatt azt hiszem valamit külön kellett tenni, talán akártyaolvasót kellett egy kis raspire kiraknia, mert ahhoz nem volt működő szoftver a nasra.
-
azbest
félisten
válasz
JTAGSHOP #20125 üzenetére
a hivatalos oldal letöltés részéről vezet egy link letölthető deb fájlos oldalra:
Ez a 64bites pécés deb-es link [link] ha másfajta kellene (arm, raspberry pi-s), akkor szűrés nélkül is ott vannak. Választ a te ubuntudnak buildeltet (a nevében van)Ha jól látom hozzáadható repositoryként is [link]
Ez a leges legfrissebb módosítást is tartalmazza, nem biztos, hogy mindig stabil. Ha van egy bevált verziód lehet érdemes elmenteni / megjegyezni azt a deb fájlt is.
-
pungora96
tag
Sziasztok! Nem foglalkoztam még ilyesmikkel, annyi lenne a kérdésem, hogy megoldható a vodafone kábeltv vétele raspberry pi-n? Ha vennék egy usbs smart card readert (láttam aliexpressen is [link] , meg néztem a smargo smartreadert plust is) és egy usbs tv tunert, feltennék egy oscam-ot és egy tvheadend-et mondjuk, ezekkel meg lehetne oldani? A vodafone ci+-t használ, az okozhat gondot lehet. Például nem tudom be lehet e rakni a readerekbe a ci+ modult, nem találtam hirtelen semmi normális leírást ilyenekről.
-
garga01
őstag
válasz
gulyasa #19620 üzenetére
Bocs, nem úgy akartam írni, lehet nem sikerült a hangnemet eltalálnom. Arra akartam célozni, hogy a kérdező jó irányba indult el, csak kell hozzá más is, hogy megoldható legyen amit szeretne.
A PC itt amúgy nem feltétlen jelent rendes pc-t, mert tvheadend,kodi elmegy ehogy írták a többiek is raspberry pi-vel, vagy androidos boxal is, ezeknek meg minimális áramfelvétele van. -
wassermann
Topikgazda
Nekem egy picurka, néhány wattot fogyasztó Raspberry Pi lóg a "buta" TV-m háta mögött két USB-s DVB-T vevővel. Rajta OSMC (Kodi és TV-Headend). Web-es feületen állítom be, mit vegyen fel. Évek óta megbízhatóan működik, olcsó és használható megoldás.
-
Kenderice
senior tag
válasz
Gabesz87 #19518 üzenetére
A fórumom, amit belinkeltem neked nem hirdetnek gagyi, hibás működésű boxoat.
Az majdnemhogy szakmai fórum, profikkal.
Az evo nova combo box dual core (2x750MHz) procis, gyors box.
Az amiko egymagos, 450MHz-s box, kevés memóriával.
Nekem már sok enigma2-es boxom volt, tudom melyiket mire lehet használni. Egyet vettem csak újonnan, a többit használtan és mindet azon a fórumon, amit ajánlottam neked.
Az új boxok szinte mind 4K-sak, amit nem tudsz kihasználni digikábelen.
Nekem most egy Vu+ DUO2 boxom van (meg egy evo nova combo) 4db SAT tunerrel.
Fut rajta transmission (torrent), DLNA, samba szerver, FTP szerver, van benne egy 500GB-os HDD amire felvesz, letölt.
A tunerei cserélhetők, van hozzá kábeles tuner is.
Tud stream-elni akár négy eszközre egyidőben, lehet róla filmet nézni, stb...
Rengeteg plugin van enigma2-höz (mint például adroidos telefonokra app-ok).
Egyszer egy fél évig egy raspberry pi2-t használtam kliensként hozzá, libreelec-cel (KODI).
Persze mindezekre neked nem lesz szükséged csak felvázoltam, mi mindenre lehet jó egy enigma2-es box mondjuk a későbbiekben.
Ha esetleg bővebb infó vagy tanács kell, keress meg privátban. -
válasz
qnadam #19306 üzenetére
Az is rendben van, de akkor berakom ezt az eszközt a lakásba, az streameli gondolom http-n az adókat, de a rögzítést már nem tudja megoldani, ahhoz mindenképp kell a raspberry meg egy abba pipeolt ffmpeg, vagy egy bármilyen szerver, nem?
Ha igen, akkor nem igazán látom értelmét.
Egyébként ez a quattrofej, amit azbest említett az antennán kell legyen? Mert az sajnos nincsen, társasházról van szó és az antenna fixen az astrára néz.
-
azbest
félisten
válasz
Mr Dini #19302 üzenetére
Az S2 támogatás számít, a codec csak az adást lejátszó végpontnál sempont.
Mivel a raspberry pi arm-os, így arra is külön kell figyelni, hogy ne csak zárt x86 driver legyen a tunerhez, mert az nem fut a pi-vel.Amúgy hallani már sat2ip eszközökről is, amikor tán hálózaton át adja át a műholdvevő eszköz az adást más készülékeknek. A tvheadend pedig egyben sat2ip client is, lehet úgy könnyebb összehozni. De nem próbáltam még ilyet.
Bár gondolom ott is nagy szórás van árben és képességben. Ez tán tud 4 párhuzamos (különböző frekis) adást egy pozícióból egyszerre Quattrofejjel [link]Azt hiszem van olyan kompakt is, amikor az lnb-be van integrálva a sat2ip szerver és közvetlenül abból jön le a lan kábel.
-
Üdv!
Külföldön élek és itt még mindig nagyon elterjedt a DVB-S, viszonylag sok csatornát lehet kódolatlanul fogni. Köztük a formula1-et is, amiről gyakran lemaradok, így döntöttem amellett, hogy beszerzek végre egy USB-s DVB-S(2) tunert és akkor rögzíthetem/nézhetem távolról VPN-en az adást. Egy kis Raspberry Pi2 hajtaná meg a streamet. Viszont túl nagy a kínálat és a legtöbb tuner ócska szoftveres támogatással rendelkezik linuxon. Így ami nekem mindenképp kell, az egy open source modul, lehetőleg olyan, ami régi és új kernelekkel egyaránt kompatibilis és bírja a full HD-t. Meg az se lenne baj, ha nem lenne 100°C-os az üzemi hőmérséklete, mivel valószínűleg nem fogok a ki/bekapcsolással vacakolni, hanem állandóan menni fog.
Milyen típust ajánlanátok? Ha lehet esetleg ajánlott beszerzési helyeket is megköszönnék.
Illetve egy tunerrel egyszerre csak egy csatornát tudok nézni, igaz?
A keret max 20k Ft lenne, de ezt igazából erősen becsültem az eddigi guglizás alapján. Ha van olyan tuner, ami felmegy nekem a Holdra is, meggondolom mégegyszer az árat.
Köszönöm!
Edit: Nem tudom ez számít-e, de az is szempont lenne, hogy mindenféle formátumú adással boldoguljon a ketyere. Mpeg2/mpeg4/hevc stb, amik vannak az astrán.
-
Bence008
tag
Van most valami elérhető DVB-S2 USB tuner reális áron? DVBSky S960 van a német Amazonon, ez bevált, ma már stabilan működik, de a 27k szállítással kicsit sok érte. AliExpressen lenne Geniatech HDStar, ami árban elfogadható lenne (11k), viszont ebből most a revision 3 jön, amit még nem ismer fel a Raspberry Pi. Van még valami lehetőség 10-20k között? Linux támogatás és az USB csatoló lenne a feltétel.
-
azbest
félisten
válasz
gulyasa #19129 üzenetére
Nekem egy raspberry pi-re van dugva tuner, tvheadend telepítve rá. S hálózaton át van hogy nézek róla tévét. Fire tv 4k stick-kel dream player appal (h264 tévé adást hardveresen valamiért nem szereti, de sd adás elmegy szoftveres módban is), mibox androidtv-n Tvheadend Live Channel appal a beépített tv módba integrálódba. Telefonon a konyhában tvhclient appal. És 20-25 dolcsi körül vannak olcsó kínai tunerek (mygica t230 változatok és astrometa változatok), amelyek működhetnek vele.
A rögzítés és több tuner használatával párhuzamosan több különböző adás nézése, rögzítése is megoldható így. A rögzítést samba megosztásos nasra is lehet tenni.
Persze az is megy, hogy maga a pi legyen a médialejátszó, kodi felülettel, csak nekem streaming elfizetésekhez a rendes android alapú és támogatott rendszerek kellenek.
Van olyan tuner, amit talán közvetlenül is bedugható andoidtv eszközbe is és a hozzá való app telepítéséve működhet a beépített tvnézővel. De egyrészt ritka, vagy nehezen beszerezhető, másrészt lehet pont a C módot nem tudja, csak a T-t azzal a szoftverrel. És így nem is kell a tévé kábeléhez közel lennie a megjelenítőnek, mert wifin is szépen megy.
-
azbest
félisten
válasz
qnadam #19043 üzenetére
akkor japán, eh, hány féleképp tudták ezt is csinálni
(#19040) qnadam
egyébként melyik az a gyalázatos dvb-c stick linux alól?Ha jól emlékszem az astrometa és régebbi mygica t230 is ment nekem régebben raspberry pi-vel, bár a t2 alapból kifogott a t230-nak, mert türelmetlen a drivere. persze az újabb változatokkal lehet nyűg. De épp az új 5.4-es kernelben (ubi 20-04 azzal jött ki) variálnak a driverével, szal lehet változik a helyzet.
-
Speederer
senior tag
Mygica T230-nál jobb usb-s DVB-C adaptert tudtok mondani? Vagy érjem be annak a tudásával?
Raspberry Pi-hez kellene. -
azbest
félisten
válasz
flexxx #18564 üzenetére
azóta van már többféle 10 dolcsi körüli pcsc kártyaolvasó is. Az ez100pu hátránya, hogy zárt driver van hozzá. Win10 alatt nem próbáltam, de a sokéves drivere mai linux alattt is működik. Kivéve armos eszközön, például raspberry pi-n, mert a zárt driver nem megy azokon.
Legutóbb ilyesmit vettem [link], ez alapból ment eddig mindenen.
A magyar személyihez való olvasóval ne keverjétek, mert az nfc-s ha jól tudom. Meg persze a memóriakártya olvasókkal se
-
wassermann
Topikgazda
Csak hogy legyen egy Raspberry-s, linux-os olcsóbb alternatíva:
Raspberry PI3 (már megjelent az újabb Pi3 Plus, nagyobb órajellel)
Librelec (=Kodi + alap oprendszer) + TVHeadend + Youtube kieg.
64GB Sandisk for Android microSD-kártya
USB-s DVB-T vevő
2db mobil-töltő tápnak (van még rajta egy 2TB-s USB-s vinyó, csak ezért a 2.) -
wassermann
Topikgazda
válasz
rolio1 #18130 üzenetére
Én is megnéztem (Raspberry Pi3 + USB-s DVB-T vevő, TV-Headend + Kodi) : összesen kb. 4 másodperc.
Kb. így zajlik:
1 másodperccel gombnyomás után régi csat. képe kimerevítve megáll, 2,5másodpercnél új csat képe kimerevítve megjelenik, 4. másodpercnél új csatorna normálisan megy -
Piedon
tag
válasz
azbest #17880 üzenetére
Felső kép.
Azóta már megy a dvb-t és a dvb-c is rajta. Tulajdonképp egy dibcom700 usb vezérlő, tda18250, és mn88472 (mint a kínai fehér csodatunerben) van benne. Ha rákeresel az xbox one tuner linux kifejezésre akkor a tvheadend fórumában van egy topik róla, onnan szedtem az információkat, meg a driverforrást hozzá. Ami érdekes, hogy míg a mygica t230 azt mondja, hogy -20dBm, ezt -47dBm-et mond helyenként (frekifüggő), viszont emiatt a jel/zaj viszony csak 30dB és szerintem emiatt néha kockásodik. Továbbá nagyon háklis a raspberry pi Usb tápfeszültségére. -
Piedon
tag
Valaki próbálta már az xbox one tunerjét linux alatt? Nekem most már felismeri a raspberry pi és megy is rajta a dvb-t műsor, csak néha vacakol a drivere, bár szerintem tápellátási hiba lesz, csak most itthon nincs aktív usb hub. Arra lettem volna kíváncsi, hogy másnál is ez-e a helyzet.
-
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Vettem egy Raspberry Pi 2 Model B-t és egy MyGica T230 TV-tunert.
A későbbi célom vele, hogy DVB-C (Digi tv) adásokat is tudjak vele fogni, ám most megelégednék a DVB-T-vel is, mert egy darabig úgyis csak azt tudom használni.
Leírom, hogy pontosan miket csináltam eddig, a teljesen friss Raspbian telepítést követően:
apt-get update
apt-get upgrade
# lib-ek a tvheadend-hez
sudo apt-get install build-essential subversion pcscd pcsc-tools libpcsclite-dev libccid libssl-dev debhelper libavahi-client-dev libcurl4-gnutls-dev liburiparser-dev git
sudo apt-get install mc htop
# "lsdiff" függőséghez (media_build kérte)
sudo apt-get install patchutils
# "Proc::ProcessTable" függőséghez (media_build kérte)
sudo apt-get install libproc-processtable-perl
git clone git://linuxtv.org/media_build.git
cd media_build
./build
sudo make install
wget http://y0.hu/J1I
cp dvb-demod-si2168-b40-01.fw /lib/firmware
wget http://y0.hu/rkJ
cp dvb-demod-si2168-a20-01.fw /lib/firmware
wget http://y0.hu/IYd
cp dvb-tuner-si2158-a20-01.fw /lib/firmware
git clone https://github.com/tvheadend/tvheadend.git
cd tvheadend
git checkout v4.0.8
./Autobuild.sh -j4
cd ..
sudo dpkg -i tvheadend_4.0.8_armhf.debNa most ezek elvileg mind hiba nélkül felmentek.
A dmesg kimenete itt olvasható: http://y0.hu/OfE
A "dmesg | grep dvb" kimenete: http://y0.hu/7awPróbáltam feltérképezni a csatornákat a w_scan paranccsal, nem talált semmit. A kimenete: http://y0.hu/PTf
Illetve a TVHeadend-ben is a korcsi által leírt módon, de úgysem talál csatornákat.
Kérlek segítsetek.
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Korábban volt már hasonlóról szó, ezért gondoltam, megkérdezem.
Raspberry Pi2-n fut OpenElec6. Azon belül is Tvheadend szerver 6.0.3 és Tvheadend HTSP Client 2.1.18.
Korábban egy újabb kiadású, beta rendszerrel próbálkoztam, ott működött a Gigabyte USB DVB-T vevővel.
Ezen a hivatalos rendszeren viszont hangolási problémák vannak. Nagyon ritkán találja meg a csatornákat, akkor sem sokáig működik, csak pár másodpercig.
A szerver debug ablakában jellemzően ilyen üzenetek vannak:
2016-01-09 22:20:06.000 mpegts: 786MHz in MindigTV - tuning on DiBcom 7000PC : DVB-T #0
2016-01-09 22:20:06.001 subscription: 001F: "epggrab" subscribing to mux "786MHz", weight: 4, adapter: "DiBcom 7000PC : DVB-T #0", network: "MindigTV", service: "Raw PID Subscription"
2016-01-09 22:20:07.440 eit: invalid checksum (len 3, errors 1)
2016-01-09 22:20:08.954 pat: invalid checksum (len 3, errors 1)
2016-01-09 22:20:09.992 cat: invalid checksum (len 3, errors 1)
2016-01-09 22:20:11.000 mpegts: 786MHz in MindigTV - scan no data, failed
2016-01-09 22:20:18.027 eit: invalid checksum (len 3, errors 19)
comet failure [e=Cannot set property 'innerHTML' of undefined]
Csatorna váltáskor (már amikor valami megjelenik) ilyeneket ír a log-ba:
2016-01-09 17:54:42.109 [ INFO] subscription: 0005: "127.0.0.1 [ Kodi Media Center ]" subscribing on channel "RTL Klub", weight: 150, adapter: "DiBcom 7000PC : DVB-T #0", network: "MINDIGTV", mux: "786MHz", provider: "Magyar RTL TelevŦzið Zrt.", service: "RTL Klub", profile="htsp", hostname="127.0.0.1", client="Kodi Media Center"
2016-01-09 17:54:47.000 [ INFO] mpegts: 786MHz in MINDIGTV - scan no data, failed
2016-01-09 17:54:48.000 [WARNING] subscription: 0005: service instance is bad, reason: No input detected
2016-01-09 17:54:48.451 [WARNING] linuxdvb: DiBcom 7000PC : DVB-T #0 - poll TIMEOUT
2016-01-09 17:54:52.000 [ NOTICE] subscription: 0005: No input source available for subscription "127.0.0.1 [ Kodi Media Center ]" to channel "RTL Klub"
Van valami ötletetek? Köszi! -
wassermann
Topikgazda
-
wassermann
Topikgazda
válasz
CactuS #16760 üzenetére
Ha a Kodit ismered és szórakoztat egy kis barkácsolás, csinálj egy Raspberry Pi-s médialejátszót. Ha a TV-d tudja a CEC-et, akkor távirányító sem kell, mert a HDMI-n keresztul a vezérlőjelek eljutnak a Pi-hez a TV-d táviráyítójáról. Mindent lejátszik és olyan keveset fogyaszt, hogy éjjel-nappal mehet.
<ITT> a topikja,
-
azbest
félisten
A legolcsóbb talán egy mygica t230, kínából rendelve közvetlenül a gyártótól. Linux alatt nem tapasztaltam vele problémát. Windows alatt már lehet zűrösebb, de egy linuxos raspberry pi-vel használom. 4-es kernel kell minimum neki, ez esetleg szempont lehet, ha régebbi disztribúciót használsz. 21 dolcsi most [link]
A másik olcsó kínainál nincs linuxos kábeles támogatás még.
Ezen kívül a pinnacle-nek van néhány régebbi tunere, ami szóba kerülhetne, de nem tudom, hogy beszerezhetőek-e. A kernel alapból ismeri.
A tbs tunereket is emlegették régebben, azoknak úgy emlékszem zárt drivere van. Az ára húzósabb, mint a mygicáé.
htpc témában többre juthatsz a róla szóló topicban [link]
-
azbest
félisten
válasz
fpeter84 #16679 üzenetére
Az elején sorolt tunerek mind dvb-t normára valók. A kombó tunernek van saját topicja [link], amennyire tudom még nincs dvb-c támogatása linuxra.
Nálam nekem egy geniatech mygica t230 van a raspberry2-re kötve a kábeles adáshoz. aliexpressen szokott lenni 25 dolcsi alatt a gyártónál (néha pár napra felviszik az árat, de eddig mindig visszacsökkent). Annyit kell tudni, hogy a 3.18-as kernel még nem jó hozzá, hanem a 4es raspi kernelt kell behúzni hozzá. Az meg mintha néha fagyasztaná a pi-t. (bár egy pár hete nem frissítettem, nem tudom azóta javították-e)
Érdemes visszaolvasni, hogy miket írtunk korábban a mygica tunerről.
Nem nagyon van más olcsó alternatíva. Drágábban azt hiszem akad még pár, csak lehet nehéz beszerezni.
-
JoHn123
tag
válasz
azbest #16393 üzenetére
Valami okból mostanában akadozik, ugrál az SD adás, a HD-k jönnek jól. Nem jövök rá mi történhetett.
config.txt:
arm_freq=950core_freq=250
sdram_freq=450
over_voltage=6
gpu_mem=320decode_MPG2=0x5c772af
decode_WVC1=0x2a69844cgroup_enable=memory
max_usb_current=1raspberry pi 2 / Raspbian
pi@raspberrypi ~ $ uname -a
Linux raspberrypi 4.0.9-v7+ #807 SMP PREEMPT Fri Jul 24 15:21:02 BST 2015 armv7l GNU/LinuxValami ötletetek esetleg?
-
tt124307
tag
válasz
djnice #16326 üzenetére
Mygica T230 Raspberry Pi B-n OpenELEC (5.0.8) alatt alapból, minden különösebb hackelés nélkül szépen, stabilan működik. Raspbian alatt (3.18-as kernel) én nem tudtam működésre bírni, HTPC-n ubuntu 14.04 LTS alatt ugyan működik, de nagyon megbízhatatlanul, jellemzően naponta kellett az USB portot resetelni.
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16318 üzenetére
Windows alatt próbáltad a mygica t230-at?
A driver ami települ az T/T2/C stick -nek mondja magát. Egy probléma volt vele: a windows egy hibakódot jelezett, de attól függetlenül felkerült és felismerte a tunert. Két dupla monitoros gépen is próbáltam win7 pro 64 bit alatt. Hmm érdekes, nem tudom hogy a 2 monitoros mód hülyítette-e a telepítőt vagy hogy régen volt a win újraindítva, most simán végigment. Most épp frissen újraindítva használom és csak egy monitor van aktiválva.
Megnéztem a August DVB-T210 driverét is, pont ugyanaz a verzió van a honlapján, mint a cd mellékleten. Ennek a v2 változata elvileg pontosan a mygica t230.
Szóval a lényeg, hogy win alatt mintha csak a dvb-t részét látnák a programok. SmartDVB és mediaportal szerverrel próbáltam volna csatornakeresést.
Linux alól néztem 4.0.5-ös kernelű openelec 5.95.2 alól sima raspberry pi-vel és ott látom a C és T részét is. Most épp csak ez a linuxos eszköz szabad ilyen próbáraOpenelec alatt meg nem nagyon van kereső tool, tvheadend-et raktam csak fel, ami meg kicsit konkrétabb beállításokat vár. Mondjuk lehet megnézem az osmc-t hátha az is friss kernelű, ott segédprogikat is fel tudok rakni hozzá.
Szóval most kicsit megakadtam, hogy a dvb-c -t vajon mivel tudnám végigkerestetni, hogy egyáltalán van-e bármilyen mux. Mivel analóg tv van 3play miatt aktiválva a telekomos nethez, így elvileg rajta lehet kódolatlanul az analóg minimál csomag tartalma, mert erre váltják elvileg a nyár végére. De még nincs kinn az az ászf sem, amiből frekvenciát puskázhatnék, szóval kerestetnem kéne valamivel a csatornákat.
Win alatt egyébként a totam media 3.5 egészen jónak tűnt, lekerestem vele a dvb-t csatornákat, mindent megtalált. Működik. Aztán amikor SmartDVB alatt nézelődtem és átváltottam másik bemenet pluginre (bdas) attól merevre fagyott és újraindult a gép. A sima bda pluginos bemenet viszont jól működik. Próbáltam benne a tool menüben egy rf scan-, amiről nem olvastam el hogy mi, de érdekesen hangzott, na az is fagyasztotta a gépet. Egy ilyen újraindítás után a totalmedia arcsoft codec-je hiányolt egy dll-t, ami neten keresve jellemző rá. Mivel nem tervezem ezt használni így inkább töröltem a totalmediát. Az előfizetős adásokat úgysem kezeli.
szerk:
(#16331) korcsi
no közben míg írtam meg is válaszoltad nagyrésztAkkor win alatt nem erőltetem. Érdekességképpen valamelyik pinnacle t/t2/c tunernél is azt olvastam, hogy hivatalosan nem támogatja a C-t, csak mivel a T2 és a C nagyon sok dologban egyezik, ezért linux alá megcsinálták a drivert. Valószínűleg ezért írják oda hozzájuk, hogy nagy bitsebességű C -vel gondjuk lehet. Az AstroMeta kapcsán is olvastam ilyesmiről C kapcsán. Meghaladja a T2 specifikációit a C2 és emiatt néhány extrém esetben sok neki a feladat.
(#16330) vape1
Nincs (még?) AstroMeta tunerem, szóval nem tudom összehasonlítani őket. Még az sem biztos, hogy kábeles digitális tévém van, a telekom ilyen irányú kavarásán múlik, hogy van-e vagy lesz-e nálam.
-
azbest
félisten
A napokban telepítettem raspberry pi2-re raspbian (2015-05-05) rendszerre tvheadend 4.0.4-et. 5 tuner (aktív hub) + kártyaolvasó és eddig teljesen jól viselkedik, nem volt leállás.
A tvheadend-ben is van már transcode-olás. Csak lehet fordításkor be kell kapcsolni ffmpeg-static -ot. Nem próbáltam még, de a streaming profile részen elvileg be lehet állítani. Arm proci erőből nem valószínű, hogy menne. Ha sikerül a h264-es transzkódolást raspberry-re megoldaniuk, az működhet valós ídejű újratömörítéssel.
HEVC/H.265 kapcsán esetleg az Amlogic S805 körül nézd meg (pl odroid c1-et). A lejátszást támogatja fhd-ig, az encode-ot nem tudom.
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Telepítettem az arm procis routerre (asus rt-ac56u) az entware-t, majd a listából a tvheadendet, és az oscam-ot.
Két gondom van, az egyik hogy nem indulnak el maguktól, ill. az oscam jelszót kér, a másik gond, hogy nem ismeri fel a tunereket. Más linuxos eszközökkel (pl. raspberry pi openeleccel) működnek.
Bus 002 Device 004: ID 0b48:3007 s2-3600Bus 002 Device 002: ID 2013:025a pinnacle
Ez a két eszköz, az egyik technotrend s2-3600 műholdvevő, a másik pctv78e dvb-t vevő.
Hogyan lehetne működésre bírni ezeket az eszközöket?Előre is köszönöm a segítséget.
-
zichie
senior tag
válasz
zichie #16125 üzenetére
Felraktam sd kártyára egy újabb androidot. Itt már megy a youtube, de a tvhguide és a tvhclient progikból indított lejátszás továbbra is leáll mx playerrel és a belső lejátszóval. A vlc-n be tudtam lőni a hardver gyorsítást. Csak teljes hardver gyorsítással van "mozgó kép" hd adások esetében. A kép folyamatossága viszont elmarad az mx playerétől és a belső lejátszójétól, de nem áll le a lejátszás 7 perc múlva. Gyors mozgásoknál, kamera pásztázásnál darabos, szaggatós a kép mindegy, hogy pass through vagy matroska módot választom. Kockásodás nincs.
A gondom az (mpeg2) sd adásokkal van, mert azokat sehogy nem hajlandó lejátszani, sem hardveres, sem szoftveres módban a vlc. A többi lejátszó viszi, de ott meg a 7 perc a probléma.
Az openelec lenne a megoldás linux alatt, de abból nincs banana pi image, csak raspberry pi. -
Bloksma
aktív tag
Sziasztok
Tudtok ajánlani DVB-C tunert, amihez van linux driver? Konkrétabban ami működésre bírható Raspberry Pi-vel, vagy valami hasonló alacsony fogyasztású eszközzel? -
barnabela
újonc
Sziasztok!
Adott egy DVB-S2 STB mellyel klienskent csatlakozok egy privat cardsharing szerverhez. Azonban szeretnem ha minel kevesebb kutyu lenne a tv (LG Smart) korul, ezert elkezdtem nezegetni a lehetseges megoldasokat, igy talaltam ra a Diablo modulra, ami ahogy latom mukodne. Az ara viszont eleg huzos (~35k), ekkor jutott eszembe hog regrol van nekem egy Raspberry Pi-m amin fut pl. az OSCAM.
Szerintetek mukodne a kovetkezo: raspi-t es a tv CI slot-jat osszekotni egy cardbus-szal es igy a tv muholdvevojet hasznalva dekodolni az adast? -
azbest
félisten
válasz
Mark023 #16003 üzenetére
Androiddal és raspberry pi-vel használtam már ilyeneket, ott nem volt gond. Ahogy írtam stb-vel nem próbáltam és most nincs is kéznél olyan.
1280x800-as monitorral (16:10) volt gond a képaránnyal ilyen átalakítókkal, de az lehetett a monitorom hibája is. Az 5:4 és a 4:3 közel áll egymáshoz, viszont a tévé adások jelentős része már 16:9-es, így alul és felül fekete sáv lesz azoknál.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
moli.hu #15864 üzenetére
Teljesen hasonlóan itélem meg a DVB-T-s szabad műsorkínálat minőségét: megcsináltam a dolgot (Raspberry Pi-vel felokosítottam egy régi TV-t)) működik. De én szinte sosem nézek rajta semmit. Az antennával is van most valami, mert az RTL/TV2 mux kockás, de nem érdekes...
-
wassermann
Topikgazda
válasz
The.Bali #15681 üzenetére
Ha a barkácsolástól nem riadsz vissza egy Raspberry Pi-ből építhetsz média lejátszót, de 10-ből az sem jön ki! Bővebben itt
-
azbest
félisten
Azaz. Egy másik, amit régebbről ismerek az ez100pu ebayről hasonló áron. Ez utóbbi viszont csak a drivere telepítésével működik (raspberry pi esetén ez kizáró ok volt, ezért vettem egy másik fajtát is). A dx-es fajtát viszont alapból kezeli a win és a linux is. Kipróbálás erejéig járt nálam egy omnikey is, csak azokat elég drágán láttam újonnan - ellenben állítólag az otp netbankoláshoz rengeteget olyat szétosztott régebben.
Korábban láttam gemalto olvasót árultak az egyik pécé alapú média centerhez, de azt is valami szemtelen 10 ezres áron. Gondolhatod, hogy ha egy cam modul 8-10eft (ami egy kártyaolvasó és egy dekódolást végző célhardver egyben, gyakorlatilag egy mini számítógép ami saját szoftvert futtat), akkor egy sima önmagában semmi extrát nem adó olvasóért 10eft mekkora túlzás.
-
csendes
addikt
válasz
tomboy84 #15469 üzenetére
MindigTV Extrához még kell egy Conax modul a CI+csatlakozóba, ezt lehet az előfizetéssel együtt is rendelni. SCART kimenet nincs rajta, régi tévékhez így nem jó. Ha jól látom, csak egy antennabemenet van rajta, antennakimenet (átfűzés) nincs.
Hasonló készülék az LG HR929C [link].
Androidos doboz készen egy DVB-T tuneres (nem duál, nem lehet különböző multiplexen lévő csatornákat nézni és felvenni egyszerre), Conax kártyaolvasóval kapható, de merevlemez és Blueray nélkül: [link][link][link].
Megoldás lehet még egy HTPC, a fórumon például többen raktak össze Raspberry Pi alapú hasonló rendszert [link], de ez elég sok munkával jár. -
LógaGéza
veterán
válasz
csendes #15180 üzenetére
Kódolás nem tudom szükséges-e illetve mit értesz ez alatt. Most egy Raspberry Pi a forrás, onnan megy egy sima modulátorra RCA-n a kimenet, természetesen ezen módosítanánk akkor felfele.
1 csatorna lenne, eddig úgy néz ki, hogy 3km átmérőjű kört kellene kb beszórnia, teljesen alföld, sík terep, minimális magassági különbségekkel. A vevők gondolom a meglévő, Digitális Átállással, és egyéb, egyénileg beszerelt STB-kkel, és antennákkal üzemelnének. Tudom, hogy ez esetben olyan irányba kell helyezni az adó antennát, mint amerre az Antenna Hungária adója van (esetünkben Komádi).Nálunk UPC és Invitel van (előbbi analóg KábelTV szolgáltatást, az utóbbi IPTV szolgáltatást üzemeltet), és mi a kékektől bérlünk egy csatornahelyet, viszont szeretnénk függetleníteni magunkat (felmerült egy kistérségi televízió is, ami környező 3 településre sugározna, de ez még csak nagyon terv, viszont a 3 közül csak nálunk van pl UPC).
A leírásokat átolvasom, köszönöm, AH-s munkatársat felkeresek akkor a közeljövőben, és az említett cégnek is küldtem egy árajánlatkérést.
-
azbest
félisten
válasz
LógaGéza #14801 üzenetére
inkább 10 másodpercenként... de még így is unatkozik az olvasó. Régebben, amikor először próbáltam a belső tévés rendszert beüzemelni, akkor terhelésteszt gyanánt 20 különböző adást néztem, hogy megakad-e vagy képes több műsort is kezelni. A gép, amin a videót néztem már nem bírt többet lejátszani, de a kis 2 magos 1.8-as noti még bőven bírta volna. Akkor még newcs progival kezeltem a kártyát, az elég bugos és zárt progi... oscam nem villogtatja így, mert egyben elkéri mindet, azzal csak 10 másodpercenként villan. Ja most nézem, hogy 1% procit evett a kártyakezelés
(#14800) Rick4:
A rengeteg olvasó egy gépre kötése az, amiben jobbnak tűnik. A dreabox-okkal kompatibilitás is hasznos, aki ahhoz használná, bár úgy olvasom épp az omnikey (és valsz más linux beépített driverével kompatibilis olvasó) is megy vele. Az órajelet a kártya is meghatározza, szóval az nem feltételen előny, meg ez konfigolható a pcsc olvasóknál is.Az arm proci jól hangzik, viszont ilyesmi van már az 1 dolláros hamis sd kártyákban is (24MHz-es 32 bites arm Cortex M3 vagy éppen 100MHz-es 8051 kontroller [link])
A többi kb megvan pl az ez100pu-ban is, az hogy milyen vezérlő van benne már csak technikai részlet. Kb mindenféle kártyafajtát támogat, egyedül a zárt driver ami hátrány lehet speciális esetben.
Amit meg a linux beépített drivere is támogat (pcsc), azokat meg routerre vagy raspberry pi-re is lehet kötni. Mint pl az alcor chipse olvasó is kb mindent tud [link].Az hogy a smargo is jó lehet az igaz, csak ma már nincs lényeges különbség.
-
csendes
addikt
A Showtime Media Center [link] Linuxra (bináris csomag csak Ubuntu-ra), Mac OS X-re, Raspberry Pi-re és Playstation 3-ra elérhető médialejátszó és tvheadend frontend. A fejlesztője ugyanaz, mint a tvheadend-nek. A program ingyenesen letölthető innen: [link].
A tvheadend elindítása után showtime-ban a a klienshez a könyvjelzőt a Settings/Bookmarks alatt tudjuk megadni, általában egyszerűen htsp://localhost:9982. Ezután a könyvjelző megjelenik a főmenüben és nézhetjük a tvheadend-ben beállított DVB vagy egyéb stream-eket. A lejátszót távirányítóval vagy billentyűzetről [link] lehet irányítani. Az EPG csak az adások címeit jelenti meg. A hardveres gyorsítás működik Mac OS X-re, PS-ra, RPi-re is, linux-ra csak VDPAU (Nvidia) érhető el. Még messze nem olyan látványos mint az XBMC. Ezzel együtt működik, az alap dolgok (hangsáv, felirat) egyszerűen kezelhetők. -
wassermann
Topikgazda
válasz
retesz147 #14588 üzenetére
Én szintén egy régi TV életét hosszabbítottam meg egy Raspberry Pi-vel. Drágább, mint egy box, de sok előnye van: mindent lejátszik és működés közben egyéb dolgokra is rávehető. pl. szerverként képes a TV-műsort kiszolgálni a helyi hálózatra (Azbest videója) vagy lekoppintható a Philips Ambilight is (vzoltan képe).
-
wassermann
Topikgazda
válasz
LógaGéza #14530 üzenetére
Végül is veszteni nem veszthetsz, csak tapasztalatot szerezhetsz. A Raspberry Pi-s TV-szerver építgetésben pont az a jó, hogy teljesen hétköznapi dolgok kellenek hozzá. Ha mégsem lennél elégedett, a mobiltöltő, SD-kártya, USB-hub, USB-s TV-vevő mehet máshova, a program meg ingyen volt : )
-
retesz147
addikt
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani 10 ezer alatti STB-t, amely könnyen boldogul az USB-s filmlejátszással (sok formátumot/kiterjesztést lejátszik, nem akad a kép, hang, szóval flottul működik)?
(már a múltkor érdeklődtem, akkor raspberry pi és az STB volt a tanácsotok, a RB Pi projekt folyamatban van, de ha nem válik be, legyen gyorsan egy STB, amiért befutok a boltba és megveszek)
Én egy EVOLVEO Arcadia HD DVB-T próbáltam eddig, az boldoguk 3 fajta filmemmel, szóval, ha nem tudtok ár/érték arányban jobbat ajánlani, sztem marad ő...
Előre is köszi!
-
csendes
addikt
válasz
szabi__memo #14505 üzenetére
Ezek a tunerek, amiket már kipróbáltak Raspberry Pi-vel: [link]
-
wassermann
Topikgazda
válasz
LógaGéza #14473 üzenetére
Korábban két USB-tunerrel próbáltam Windows XP alatt, az ingyenes ArgusTV szervert. Csont nélkül vitte egyszerre a két szabadon fogható mux összes ingyenes csatornáját és a helyi hálózat összes Windows-os gépe rá tudott csatlakozni. Nem volt elcsúszás, ha jó volt az antenna nem volt kockásodás. Ebből - Azbest-hez hasonlóan - arra következtetek, hogy az Raspberry Pi-s megoldások is jók, de csak néhány csatornáig bírja a hardware. Többhöz már egy PC kell (ez lehet viszont öreg is)...
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Ezzel a it9135-ös USB-s csodákat 1 MUXra lehet behangolni csak, ergo ha csak az ingyeneseket akarom fogni, akkor kettő fog kelleni?Esetleg mégegy: ha netalán előfizetek egy MinDigTV Extra csomagra, akkor milyen kártyamodult ajánlatok hozzá, ami megy Linux alatt is?
TVHeadEnd képes több klienst is kiszolgálni egyszerre? Pl ha én nézem gépen, asszony meg TV-n nézné Raspberry Pi-vel az megoldható? -
-
retesz147
addikt
válasz
wassermann #14457 üzenetére
Kössz a tippet....ismerős foglalkozik Raspberry Pi-vel.....lehet rákérdek nála, meg kicsit utána nézek én is....
ha nem nyerő, akkor marad a box....
-
wassermann
Topikgazda
válasz
retesz147 #14456 üzenetére
A legolcsóbb megoldás tényleg a box, de muszáj leellenőrizni, tudja-e kezelni azt a fajta fájlrendszert (pl: FAT32, NTFS) ami az USB-s cuccon van, illetve le tudja-e játszani azokat a fájlokat, amid van (pl: divx avi, mp4, mov, mkv, ts).
A legbiztosabb, hogy ha a zsebedben viszel vásárláskor egy pendrájvot és kipróbáltatod vagy úgy vásárolsz, hogy kikötöd visszaviheted, ha nem jó.Ha ügyes vagy összedobhatsz egy tenyérnyi, 5W-ot fogyasztó Raspberry Pi-t is. Ez ingyenes XBMC-vel mindent lejátszik, de ez csupaszon sem nem jön ki 15alatt. Bővebben a topikjában, itt: [link]
-
wassermann
Topikgazda
válasz
nfsu17 #14435 üzenetére
A specifikációjában sehol nem látok FullHD-t vagy 1080i-t. Saját tapasztalat, hogy a kétmagos Lenovo Ideapad A1000-ünk nem képes a HD-re, a normál felbontás és a 720p megy csak neki. De mint írtam a nagy tabletes topikban többet tudnak a többiek. Ha viszont elég az DunaW., RTL-klub és a TV2, akkor OK.
Korábban vki ítra a 800MHz-en futó Raspberry Pi-t, de az pont nem jó példa, mert hardveres gyorsító is van benne így ott nem a mag dolgozik a dekódoláson.
-
wassermann
Topikgazda
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
wassermann #14303 üzenetére
Raspberry Pi és a feltétlen szükséges kiegészítők honnan és mennyiért szerezhetők be legolcsóbban?
Első keresésre nem láttam olcsóbbnak, mint 10k-ért a t650i. -
wassermann
Topikgazda
válasz
azbest #14307 üzenetére
A PID filter használata tényleg program/driver függő: A Raspberry-nél, az új csatornára érkező igény kiüti a korábban kiválasztottat. Viszont Windows-os PC-n próbáltam az Argus-TV szervert két USB vevővel (=2mux) és a beérkező új csatorna igények sosem ütötték ki a már korábban elindítottakat. Egyszerre nézhettél simán többet is ugyanarról a vevőről. A két USB-s vevővel a teljes ingyenes csatorna-kínálat elérhető, akár egy képernyőn is, ha a PC-s kliens és a helyi hálózat bírja:
-
zichie
senior tag
válasz
wassermann #14303 üzenetére
Az usb probléma mennyire kavar be az usb dvb tuner használatakor? Én dvb-c tunerrel használnám. Valahol olvastam, hogy a Raspberry Pi usb sebességét vissza kell venni 2-ről 1.1 -re, ami egy dvb-t muxot még elbírhat, de a dvb-c -hez mindenképpen usb 2 kell, mert itt 50 mbit/s körül van egy mux.
Van már valami megoldás az usb bug-ra?
Én egyébként a málnapécét dvb-c tunerrel csak szerverként használnám, a kliens egy "otthoni" régi Popcorn Hour A100-as médialejátszó lenne, vagy "távoli" win-es pc vlc-vel. -
zichie
senior tag
válasz
wassermann #14249 üzenetére
Ilyesmi lenne jó dvb-c tunerrel digikábelhez. Nincs Raspberry Pi-m, de ha ez működne a TBS usb dvb-c tuneremmel, akkor beruháznék egy "málnára".
-
wassermann
Topikgazda
Barkácsolóknak! Ha a PC-den, mobilodon vagy tableten szeretnél TV-t nézni Wifi-hálózaton keresztül: nem igazán publikált, beépített DVB-T-szerver a cigisdoboznyi Rasberry Pi-ben:
Bővebben a Raspberry Pi saját topikjában, ITT
-
-
zichie
senior tag
válasz
radio11 #13844 üzenetére
Jó megoldás lehet talán még az alábbi:
Rapsberry PI USB kártyaolvasóval + 2 db Diablo CAM Wifi modul: A Raspberry PI-hez kötött USB-s kártyaolvasóban lenne a kártya, a Raspberry pedig LAN kábellel wifi-t is tudó routerre csatlakozna. A Raspberry PI-n futó kártyaszerver progi osztaná meg a kártyát a két wifi-s Diablo modul között. A két Diablo modul a két tévé CI slotjában foglalna helyet és Wifi-n keresztül csatlakozna a routerhez, a routeren keresztül pedig a Raspberry-hez, azaz a kártyaszerverhez.A gond az, hogy a Diablo modulok ára elég húzós: [link]. Továbbá ezek a modulok nem minden tévével kompatibilisek.
Még az sem biztos, hogy kell a Raspberry PI és az usb kártyaolvasó, mert talán úgy is működhet a dolog, hogy az egyik Diablo modulban van a kártya, ami megosztja wifin (routeren keresztül) a másikkal.
Persze mindez csak elmélet, gyakorlatban még nem láttam működni.
-
wassermann
Topikgazda
Ledöbbentett mennyit számít a hardveres gyorsítás: a cigarettásdoboznyi méretű Raspberry PI-om, kicsit gondolkozott ugyan, de tökéletesen lejátszotta. Pedig nálam le is kell méreteznie a képet SD-re...
-
wassermann
Topikgazda
Én tudom a Raspberry Pi-s problémát, mert pont Azbest és mások nyűgei állítottak le az ilyen irányú fejlesztésben: az ízmosabbik Pi verzió belső USB-Hub-jával nincs rendben valami, mert a rajta átmenő adatfolyamból elveszhetnek csomagok... egy jó mini-ITX-es lappal viszont tényleg mindent könnyebben meg lehet oldani!
-
-
_Petya_
őstag
válasz
csendes #12205 üzenetére
Szia, nem felvenni szeretném az adást, hanem streamelni hálózaton. A helyszínen, ahol ezt elkövetném, csak analóg adás áll rendelkezésre. (Azaz van digitális is, de Set-top-Box-hoz kötött kártyával... így az nem használható)
A stream "szerver" egy Raspberry Pi vagy valami OpenWRT-s router lenne, szóval nem nagyon nyerő a szoftveres MPEG2 tömörítgetés sem. Ezért keresek olyat ami hardveresen tudja az MPEG2-t.Petya
-
csendes
addikt
Január 29-én hivatalosan kiadták az XBMC 12 "Frodo" [link] médialejátszót. A legnagyobb újdonság a hivatalos LiveTV és PVR támogatás, emellett már elérhető az XBMC Android-ra és Raspberry PI-re is; Linux, OSX és Windows mellett.
Arch Linux már január 29-én hozta is a frissítést. Kerestem a LiveTV/PVR támogatást, de alapból le volt tiltva. Ugyan a wiki szerint [link] (például tvheadend backend-hez) a szükséges PVR addon-ok már általában egybe vannak csomagolva XBMC-vel, de például Ubuntu-ra külön kell telepíteni a megfelelő addon csomagot, Arch Linux-ra pedig tegnap még nem volt egyáltalán elérhető a pvr addon. A megoldás az volt, hogy innen [link] le lehet tölteni a megfelelő bináris fájlt (Windows és Linux is elérhető) ZIP formátumban, majd XBMC-ben az "Addon telepítése ZIP-ből" menüpontot kiválasztva lehet telepíteni. Ezután már engedélyezve a PVR támogatást nagyszerűen működött minden. Eddig a Videos menüpont alatt volt elérhető a tévé, most a főmenüben megjelenik. Van rendes EPG, azonnali felvétel és időzített felvétel XBMC-ben. A timeshift támogatás értelemszerűen a backend-től függ, a tvheadend-nél ez nem támogatott még, ezért nem elérhető. Aki eddig is a nem hivatalos PVR ágát használta a korábbi XBMC verzióknak, annak ez természetesen nagy változást nem jelent.
Az OpenELEC 3.0 RC2 (teszt) multimédiás Linux alapú operációs rendszer már szintén az XBMC 12-re épül: [link] -
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12057 üzenetére
A legfrissebb tvheadend helyett a jan5-öset ajánlom egyelőre, mert valamit varázsolni kezdtek újabb dolgok belefejlesztésével. A frissebbeket nem nagyon volt időm próbálgati azóta.
ubuntu 12.10 alatt szoktam pécén használni, azt írom le hogyan kell. Előfordulhat, hogy kifelejtek valami csomagot, amit előtte telepíteni kellene. A hiányzó dolgokat a programok fordításakor kijelzik, szóval érdemes erre figyelni, mert megmondják mi kell még nekik.
szükséges csomagok telepítése:
sudo apt-get install build-esetial git subversion pcscd pcsc-tools libccid libpcsclite-dev libcurl4-gnutils-dev libcurl4-openssl-dev libavahi-client-dev libavutil-dev libavformat-dev libssl-dev subversiontvheadend (2013-jan-5-ös):
cd ~
git clone https://github.com/tvheadend/tvheadend.git
git reset --hard 0b7ac3f
cd tvheadend
./configure --release
(itt figyelni, hogy a listán minden a libeknél ok-t ír-e)
make
sudo make installAhhoz, hogy automatikusan induljon a géppel, kell egy script: [link], értelem szerűen a saját felhasználónevedre átírni.
A kártya kezeléséhez oscam:
cd ~
svn checkout http://www.streamboard.tv/svn/oscam/trunk oscam-svn
cd oscam-svn
make pcscHa minden jól ment akkor a Distribution mappában lesz, valami oscam-1.2-unstable.....-gnu .
Ezt másold át a /usr/bin/oscam fájlként.
Ahhoz hogy a géppel együtt működjön, itt egy init script: [link]
Persze a felhasználó nevet, a conf mappa elérési útját írd át arra ami neked lesz.Az előbb említett mappában pedig hozd létre az oscam.conf, oscam.server, oscam.user fájlokat, amelyek lehetséges tartalmát felsoroltam itt [link]
A tvheadend webes felületén a cwc fülön vidd fel a felhasználót aki az oscam.user-ben szerepel, a DES key-nél két karakterenként : kell, ami egyébként az oscam.conf key részén van megadva.A user pedig amit az oscam.user részen adtál meg. A tunert is állítsd be rajta ezután, így a kódolt - kártyával engedélyezett csatornák is bekerülnek a listájába. A tuner beállításánál ki szomtam pipálni a "Use SID as channel number during mapping:" részt. Ja az újabb verzióban az összes többi frekvenciát is automatice felviszi, először hagy úgy, majd ha végigpróbálta őket és a map dvb services...gomb feléled, utána kiveheted a nem létező muxok elől a pipát.
Azt hogy a gép látja -e a kártyaolvasót a pcsc_scan segédprogival lehet megnézni, azt is kiírja ha kártyát helyezel be. Ha nem látja, akkor lehet valami csomag még hiányzik a listából amit a legelején felsoroltam.
Körülbelül ennyi az XBMC mögé felállítani a backendet a MindigTV előfizetés használatához.
Raspberry pi eszközön is kb ennyi az egész a raspbmc rendszert használva. -
azbest
félisten
válasz
szabi__memo #10681 üzenetére
Ha jól értettem most is xbmc-t használsz. Vagy a pvr változat máshogy működik? A tvheadend egy stream szerver, ami http és htsp protokollon képes továbbítani az adást. A sima xbmc az rá tud kapcsolódni a tvheadendre htps-vel. Mint egy házi iptv megoldás. Így házon belül kényelmesen lehet például lapoton tévézni wifivel. Sőt, némi kiegészítővel analóg vagy lapostévé is összehozható vele. Azért a három tuner, mert $8 darabja, és így elérhető egyszerre mindhárom mux. Nincs várakozás amíg áthangolódik másik frekvenciára és akár több felvétel is mehet a háttérben tévézés közben. Jó, azért ez ritka, de a lehetőség...
A raspberry pi -ra is fejelsztik az openelec rendszert (r11198 épp jól működik) , ami xbmc-t futtat és már jól kezeli a tvheadend kapcsolatot is. Van hdmi kimenet és kompozit + stereo jack kimenete is. Így régi és modern tévére is ráköthető. Jelenleg vezetékes hálózatra kötve használom, de wifi dongle is köthető rá (még válogatós, de elvileg bármelyik aminek van linuxos drivere megoldható). Egy kis csinos ház kell még hozzá (már lehet kapni egyedileg gyártottat, de a fröccsöntött változatot várom, ami sokkal olcsóbb lesz), meg egy mikro usb-s telefontöltő, ami legalább 700mA 5V paraméterekkel rendelkezik. A tvheadend is képes futni rajta és aktív usb hubbal akár tuner is köthető rá, de még fiatal a rendszer, eddig összesen 10ezer példányt gyártottak le a ras-pi-ből, ami azonnal el is kelt, de már folyamatban van a sorozatgyártása.
A lényeg, hogy technikailag sok minden lehetséges, de figyelj arra, hogy betartsd az előfizetői szerződésben foglaltakat
-
azbest
félisten
válasz
vtechun #9775 üzenetére
igen, határozottan menne két tunerral
De mondom, az nem conax modul csak egy mezei kártyaolvasó, a dekódolást szoftveresen végzi a tvheadend (a weblap amit linkeltél ott pedig a windowsos homesys progi / hybridbox pc mellé árulják szerintem kissé drágán)Itt egy példa, ubuntu 11.10 alól futtatva a tvheadend-et 3 tunerrel és kártyaolvasóval (a legfrisebb git verziót használva) + az általam írt kártyaolvasó drivere és pcsclite csomag telepítve (a driverhez némi útmutató is van): [link]
Mondjuk azt nem tudom, hogy a tévék mennyire támogatják a stream lejátszást hálózatról. Később ha sorozatgyártásba kerül, majd kipróbálok egy raspberry pi kütyüt stb-ként használva (van kompozit és hdmi kimenete, xbmc futhat majd rajta)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest