- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik
- Socket AM4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
Nem, mert a CI modul és a kártya dekódolási metódusa teljesen másképp működik.
Ami van CI modult fogadó eszköz, az maga a tuner, ilyen USB-s vevőt lehet kapni, pl Technisat cablestar combo hd ci volt régen, vagy most a TBS5580. De egyik már nem beszerezhető, másik meg drága és max 1 csatornát fog neked dekódolni, viszont szerintem nem működik a tvheadend-el a dekódolás. De majd megerősít v cáfol vki. A lényeg, hogy a CI modul a teljes MPEG adatfolyamot megkapja és így dekódol, a kártya esetén meg a szoftver végzi a dekódolást. Tehát annyi CI modul kellene, ahány adót dekódolni akarsz... Max annyi kényelem lehet, ha a szolgáltató nem tiltja le, akkor több adatfolyamot is dekódolni képes lehet, de ez meg hardver függő (CI modul és a fogadó oldalról is). Egyébként voltak/vannak olyan professzionális CI modulok amivel egyszerre 8-12 csatornát is dekódolni képesek, de ezt fejállomásokon/kis közösségi központokban használnak, ahol lehet a szolgáltatótól sima kártyát kérni. De ilyet a One sima usernek nem fog adni az biztos -
Hulot
tag
Vettem egy CableStar Combo HD CI USB egységet. 12V-ot megkapja, de a PC nem látja az eszközt. Se Win7, se Win 11 gép eszközkezelőjében nem látszik. Van ezen valami led, ami mutatná, hogy egyáltalán működik-e az egység?
Hogyan kell életre kelteni? A távkapcsolóján miért van ki-be kapcsoló gomb? -
trec12
addikt
Technisat CableStar Combo HD Ci win11-el halott ahogy elkezdek DVB-C csatornát keresteni bejön a kék halál
. Van valakinek infója mi a megoldás vagy mikor lesz rá megoldás? (Win10 kijövetelekor is ez volt amúgy egy darabig)
-
-SeveN-
aktív tag
válasz
garga01 #19862 üzenetére
Igen, Technisat CableStar-t használok.
Tv-ből kihúztam a modult kártyával együtt, beledugtam és ment.Pont olyan egységet keresek mkint a Technisat CableStar csak olyan multi vagy dual vagy nem is tudom milyen tunerral , amivel egyszerre tudok rogzíteni és masik csatrornát nézni.
-
garga01
őstag
válasz
-SeveN- #19861 üzenetére
Amit -SeveN- linkelt az egy sima set-top-box, neked ez semmire se jó.
Biztos CI olvasó kell neked és nem sima kártyaolvasó?
Mi a mostani eszközöd pontos típusa, talán Technisat CableStar?
Illetve ha CI olvasó kell(ene), azt kéne kideríteni, a kártya+CI modul össze van-e párosítva, mert ha nincs akkor egy olcsó kártyaolvasó is tudja olvasni a kártyát CI modul nélkül. -
stev65
tag
Sziasztok, Technisat Cablestar HD 2 tunerkártyát használok dvb-c DIGI TV adás vételére pci/pci-e adapterrel, és olyan gondom van hogy egy idő után el kezd akadozni a kép és teljesen élvezhetetlen lesz az adás.
AMD 3400G proci alatt fut a rendszer 16GB memóriával W10-en.
A program újraindítása után egy darabig megint szépen működik de a hiba mindig előjön.
Találkozott valaki már ezzel a hibával, esetleg van-e megoldás rá? -
Dommiel
csendes tag
Üdvözlet! van egy technisat cablestar combo hd ci! nem tudom életre kelteni a cam interface-t mi lehet a probléma? az alap csatornákat hozza szépen, de a kodolt kártyás müsorokat nem! segítség!!
-
k_petya
tag
Sziasztok
wintv-dualhoz ért vki? miéért csak 49% jelerőséget tudok kicsiholni belőle? Kockásodik a kép mint az állat a sticken meg rántottát lehetne sütni. Ugyanazon a kábelen viszont a technisat cablestar atomstabil képet ad 98% jelerősség mellett.
-
Watt25
veterán
CableStar Combo HD CI, TSReader és Windows 10. Ezt a hármast együtt sikerült valakinek már működésre bírni?
-
torrentszaki
tag
Üdv mindenkinek!
Tunerkártya vásárlás előtt állok, mivel a mostani Technisat Cablestar HD2-t le kell cserélnem a PCI foglalat miatt (bár a szívem szakad meg miatta). Max 40ezer határig milyen alternatíva létezik kizárólag PCI-E vonalon? Ezt néztem ki. Milyen a tapasztalat ezzel? Ami a lényeg, Digikábel alá kell, nem rögzítek, nem streamelek, és a modulfogadó rész sem lényeg. -
Menotti
aktív tag
Sziasztok
Használ valaki Windows 10 alatt Technisat Cablestar Hd2-t?
Megy vele rendesen,driver van hozzá,melyik programmal?
Kodi alatt használnám... -
dmad
aktív tag
Sziasztok.
Elkeseredésemben írok, hátha valaki tud segíteni.
Egy Technisat cablestar combo hd ci usb 2.0 tunert használok, win 7 64-en Progdvb programmal.
Tökéletesen működött az utolsó frissítésig.
Akkor nagyon lelassult a bekapcsolás, csatornaváltás.
Visszatettem a régebbi verziót, de nem javult meg, rettenetesen lassú.
Ami még furcsa, hogy olyan mintha kikapcsolna a tuner, elalszik a kék led rajta.
Van valakinek ötlete??
Köszi. -
fatal`
titán
Sziasztok!
TV tunert kell cserélnem, a jelenlegi TechniSat CableStar Combo HD Ci nem működik az új gépemmel (kékhalál a drivertől, USB miatt), ennek keresem az utódját.
- Tudjon DVB-C-t
- Legyen CI/CAM modulja
- Tudjon HD-t (ez szerintem alap)
- Legyen normális driver, windows 10 kompatibilitás és működjön mediaportallal (ez következik az előző kettőből gondolom)
Jobb lenne belső tuner, de ha USB-s az sem baj. Mit tudtok ajánlani? Mivel az itthoni választék általában vérszegény (még nem néztem körül), ezért ebay vagy külföldi bolt is szóbajöhet. -
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #17650 üzenetére
Ez reménytelen, nem akarják javítani a drivert....
Hi Attila,
Yes, DVBT works fine, so i think hardware is ok, the hardware is common for both DVBT/T2 and DVBC mode,
the difference is the driver.
I'm not sure if it's a bug with DVBC driver. I incline to that it's about the different between these different tuner card,
maybe the "technisat cablestar2 tuner card" is a professional level tuner card which built_in professional tuner chip and demodulation chip.
We also have this professional tuner card for DVBS/S2 like TBS6903,TBS6908, TBS5927, they can do more than these normal tuner card.Thanks
Ha találok fordítót akkor visszaírok nekik egy velőset...
Attól tartok hogy vissza kell küldeni a kártyát a germánokhoz.Nem ajánlom a TBS-t.
-
attilav2
őstag
Kaptam karácsonyra egy TBS 6221-t, de teljesen hektikus hogy melyik frekvencián talál csatornákat. Nagy nehezen kikönyörögtem tőle hogy nagyjából az összes adó bejöjjön, ezt úgy értem el hogy azokon a frekvenciákon ahol nem talált semmit ott a transedittel többször megismételtettem a keresést és ez a frekvenciák nagyrészénél eredményt hozott, van ahol még így sem talált adókat. Olyat is szokott csinálni hogy dvbviewerben egyes csatornáknál fekete képet kapok és csak többszöri oda vissza kapcsolgatással érem el hogy az adott csatornán legyen adás. Ez elég gyászos, a technisat cablestar 2 sokkalta megbízhatóbb... csak az pci-os, én meg pci-e ra akarok váltani. Kipróbáltam tavaly egy avermedia a757-t is, azzal is hasonlóan gyászos volt az eredmény, igaz mindent megtalált, de a kép az nézhetetlen volt... Írtam is róla anno az avermedia topicban. Digi-t néznék a kártyával. Amúgy a TBS-sel 99% a jelszint és ha nagy nehezen de rálehet venni hogy a csatornákat behangolja, de ez amiket csinál akkor is nagyon idegesítő! Szerintetek is driver hiba ez? A lakásban két LG lapos tv is van kitünően jönnek a csatornák, nomeg a régi technisat tuneremmel sincs gond. Ennyire hitványak a mostani PC-s tunerek? Volt már valakinek TBS-sel hasonló problémája??
-
attilav2
őstag
Van e valakinek fölös Technisat Cablestar HD2 távirányító kábele(infra vevő)? Meg dobhatna eggyel, mert az enyém eltűnt... Égen földön keresem de nincs meg. Arra gondoltam hogy van köztetek aki lecserélte a Cablestar2-t Pcie tunerre, és esetleg el tudná küldeni az így feleslegessé vált infra érzékelő kábelét nekem.
Be is szúrok egy képet melyik kábelre gondoltam:Ha valaki tudna küldeni azt nagyon megköszönném.
-
khron78
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék!
Szeretnék egy PCIe-es vagy USB-s DVB-C-s tunert a gépemhez. CI+ modul is kellene, mert UPC-m lesz.
Jelenleg egy TechniSat CableStar HD2 kártyát használok a Digivel, amihez tökéletes. A kártyához van CI modul is, viszont nem tudom, hogy ez működni fog-e a UPC-s hálózattal.
Aztán a PCI foglalat is rossz helyen van az alaplapon, így a CI modul behelyezése elég nehézkes lenne, ezért inkább hajlanék az új kártya vásárlása felé.Ehhez kérnék ötleteket, tapasztalatokat.
Köszönöm!
-
unravel
őstag
-
pavicevic
tag
sziasztok!
TechniSat CableStar Combo HD-ről kérhetnék véleményt? HD adásokat (dvb-t és dvb-c esetén) rendesen kezeli? Van-e valamilyen nyűgje a tuner kártyának? Használtan szeretnék egy ilyet vásárolni...
ja, és upc digital kódolatlan csatornáit kezeli valószínűleg rendesen, igaz?
köszönöm előre is a válaszokat -
attilav2
őstag
Az avermedia A757 T2+C pcie tunerrel teljesen befürödtem. A mindigtv jött vele 100% erősséggel, de a dvb-c (digi) minden multiplexen 0% volt, és erősen kockásodott a kép csuklott a hang. A 0% nem ingadozott se le se fel, úgyhogy valamilyen hardver vagy firmware hibára tudok gondolni. Ugyanazon a kábelen más dvb-c eszközökkel a vétel jó, technisat cablestar hd2 pci 98% erősség minden muxon. Optibox hdmi pvr ready 90%-os erősséget mutat. Legariztattam a kártyát az avermedia support és az ipon szerint is hibás volt. Visszaadták pénzt. Jó lenne egy pcie tunerkártya de itthon csak az a757 t2+c kapni tudomásom szerint. Inkább más márkával próbálkoznék, sokan ajánlják a TBS-t, ennek biztos nincs magyar forgalmazója? A másik még a technotrend ami szintén elérhető németből, ennek a pcie tunerei milyen minőségűek milyen a supportjuk? Technotrend vagy TBS pcie dvbc tuner nem rendelhető meg valamelyik itthoni cégtől??
-
attilav2
őstag
Szép karácsonyt!
Készítettem a Progdvb-hez egy leírást
[link]
A leírás digikábelhez (dvb-c) készült. A leíráshoz Technisat Cablestar HD2 tunert és a Progdvb standard x64 verzióját használtam.
Használjátok egészséggel!
Szerintem van olyan jó mint a dvbviewer, csak a beállítások szétszórtak, ez az útmutató segít az első lépések megtételében.
A leírás olvasásához LibreOffice szükséges! -
attilav2
őstag
Az usb nek nagy az overheadje, jobban terheli a procit, ezért nagyobb az esélye hogy szaggasson kockásodjon a kép, különösen ha több minden fut mellette. Mohdjuk laptopnál más alternatíva nincs, esetleg minipcie, expresscard. De nem sok olyan laptop van ami ilyen bővítőhellyel rendelkezik, illetve az antenakábelt a minipcie kártyához bajosan tudod bevezetni, az expresscardhoz be lehet mert azt eleve úgy designolták hogy hozzáférhető legyen, de ritka mint a fehér holló, a foglalat is a kártyák is. Usb tunernél, különösen asztali gépnél, megvan a lehetősége hogy vagy a kütyü vagy az usb foglalat tönkremegy. Asztalinál a port magasabban van, a tuner a "levegőben lóg" ha erre még csatlakoztatom a fémcsatlakozós rg6-os jóminőségű(trishield) koaxot akkor lefelé húzza a tunert, egy idő után meg vagy a foglalat vagy a tuner kontaktos lesz. Laptopnál még elmegy mert az usb port pont az asztal síkjába esik, de ott is vigyázni kell véletlenül meg ne rántsuk a koaxot. Lehet persze usb hosszabbítót használni de ez ronthatja a jelátvitelt. Ezért is vettem anno a pci-os technisat cablestar hd2-t, ami még mindig jól szolgál, de az alaplapokról eltűnik a pci foglalat így váltanom kell. Az avermedia val annyi aggodalmam van hogy nem vagy nem teljesen bda kompatibilis így esetleg nem megy vele a dvbviewer, amit megvettem. Progdvb vel a leírás szerint, ez is van olyan jó mint a dvbviewer, a sima verzió ingyenes is, de felvenni csak a pro tud és azt megintcsak meg kéne vennem. A másik aggályom hogy mi van ha a digi közszolgálati transpondereket nem fogja rendesen, többeknek is volt ilyen problémája különféle tunerekkel, a tbs support reagált a problémára és javította. Kérdés hogy az aver mennyire lenne készséges. Tbs 6618 pont annyiba kerül mint ez az aver, de csak dvb-c t tud, de dvbviewer kompatibilis és van CI foglalata, de nem tudom ci+ cam+kártyával menne e.
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #16644 üzenetére
Főleg ha minden szempontból meg vagy elégedve a jelenlegi Technisat-tal.
Minden szempontból azért túlzás, csatornaváltás lassú, távirányítóját (ts35) nem tudtam rendesen ráprogramozni a dvbviewerre, ha van értelmes kiosztásod a cablestar távirányítóra rakd ki a file-t valahova. -
attilav2
őstag
válasz
Poplacsek #16639 üzenetére
Én váltok mindenképp ha lesz rá pénz, nem várok addig amíg nem lesz pci slot az alaplapokon. Ne akkor kelljen rohanni lecserélni, ha lesz rá lehetőségem meg is rendelem a 6618-ast, ne lóhalálában kelljen. Meg gondolom a pcie-s kevesebbet is fogaszt és a képről nézve a 6618-as tuner egysége jóval kisebb mint a cablestar-é, tehát kevésbé melegszik, korszerűbb technológia a tbs kártya.
Az egytuneres 6618-ast vetted?Az elhangolódások nem a technisat kártya hanem a dvbviewer korábbi verzióinak hibája lehetett, beleértve a kártyához adott butított TE-t is. A legális pro verzióval nem tapasztaltam.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
attilav2 #16638 üzenetére
Mondjuk én se váltottam volna csak azért, hogy PCIe-s legyen a TVTuner kártya. Szerintem várj nyugodtan, majd ha egyszer rákényszerülsz megléped. Főleg ha minden szempontból meg vagy elégedve a jelenlegi Technisat-tal. A csatorna elhangolódásokat, fekete képernyővel indulást én is tapasztaltam a CableStar-al, de a free DVBViewer Technisat Editionnal is.. Az alátámasztom én is, hogy a fizetős DVBViewerrel semmi gond, hibátlan. Ha valamiért megérte pénzt adni akkor ez az.
-
attilav2
őstag
válasz
Poplacsek #16637 üzenetére
TBS6618 - 1db DVB-C tuner, 1db CI slottal
84 euro, nem olcsó. De a jövőt tekintve biztos megéri. A cablestar2 képminőségével szerintem nincs probléma, legkinkább a kódekektől függ a képminőség, SD csatornákhoz a LAV filtert HD adásokhoz a Microsoft dtv-dvd decodert(dxva hardveresen vga gyorsított) használom, ez a kombináció nekem elég jó képminőséget ad, de a csatornaváltás lassú. Én is megvettem a dvbviewert, de azért mert a törött verzióban állandóan elhangolódtak a csatornák(változó pid és egyéb értékek) és nem frissítette őket, gyakran fekete kép fogadott és teljes újrahangolást kellett csinálni. Most hogy a legális verziót használom ilyen gond még nem volt. Folyamatosan letölthetem a frissítéseket. Mindenkinek csak ajánlani tudom hogy vegye meg, mert windowsra nincs más épkézláb dvb program.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
attilav2 #16635 üzenetére
Én alaplap csere miatt kényszerültem a váltásra és nagyon nem bántam meg! Technisat CableStar HD2-ről váltottam TBS6290-re és nagyon rendben van a TBS kártya. Gyors a csatorna váltás és nagyon szép a képe, működik vele a Tarr-os CAM modul stb. Meg is vettem hozzá a DVBViewert, mert ez már megérdemli!
Nem kell a TBS-t kínából rendelni, én is németből rendeltem ebből a webshopból. 5 munkanap alatt kézhez kaptam. Paypal-al lehet fizetni.
TBS6618 - 1db DVB-C tuner, 1db CI slottal
TBS6680 - 2db DVB-C tuner, 2db CI slottal
TBS6290 - 2db DVB-C tuner és 2db DVB-T/T2 tuner, 2db CI slottalA TBS supportról meg annyit, hogy gond volt a driverrel, mert nem találta meg az adókat bizonyos frekiken. Megírtam nekik, hogy szerintem driver hiba erre 5 órán belül jött a válaszlevél a javított driverrel.
-
attilav2
őstag
Érdemes a jelenlegi pci-os dvb-c tuneremet pci-expressre cserélnem?
Azért gondolkodtam el rajta mert egyre kevesebb pci slot van az alaplapokon, a jövendő ddr4-es lapjain meg már lehet nem is lesz. Két lehetőséget néztem eddig, az egyik egy TBS gyártmány, Gróf..
ajánlotta, neki működik. De kínából lehet rendelni és rájön a vám és vámügyintézés macerája. A másik lehetőség egy német webshop ahonnan technotrend dvb-c pci-e eszközöket lehet rendelni. A technotrenddel van valakinek tapasztalata?
A mostani technisat cablestar II pci vel elégedett vagyok, csak gondolom a pci slot előbb utóbb kikopik. Milyen más pcie-s dvb-c tunereket tudtok még ? Lehetőleg magyar vagy eu-s forrásból. -
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
Technisat cablestar combo hd ci tunert szeretném használni invitel dvb-c-n. A csatornák egy részét megtalálja de nem mindet. Tudnátok segíteni, hogy mik a pontos paraméterek amiket meg kell adni?
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy Technisat Cablestar HD2-es DVB-C tunert. Digi van bevezetve hozzánk.
Elméletben minden szép és nagyszerű, de a DVBviewer 5.3-mal nem találok csatornákat, valamint csatornaváltáskor az az üzenet fogad, hogy "Nincs elérhető hardver!". Van, amikor csatornaszkennelésnél is kiír valami ilyesmit. A tunerhez kapott DVBviewer-er sikerült ~20 csatornát megtalálni, de teljesen indokolatlannak találom a program 1.akárhányas verzióját használni.
Szkenneléshez a következő beállításokat használom: Q256/6875MS/s 354Mhz-794Mhz-ig.
Tudnátok abban segíteni, hogy mi nem stimmel?Köszi!
-
ViceX
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Digi-s kábelen kapom a tv adást, ehhez lenne szükségem tvtunerre.
Ezeket a tunereket néztem,
1, TechniSat - CableStar Combo HD CI - 4105/3733
2, DELOCK 61959 USB 2.0 DVB-T - DVB-C ReceiverElsőnél van CI slot, ha esetleg egyszer úgy döntök, hogy HBO előfizetést szeretnék, akkor ez használható rá vagy csak CI+-al mennek?
Kettő között vajon minőségben van különbség?
Egyéb alternatívát tudtok javasolni, ami itthon is kapható?Előre is köszi a segítségért!
-
csendes
addikt
válasz
RockHaRD #15330 üzenetére
Használtan esetleg olcsóbb a belső (PCI vagy PCI-E), újat nemigen lehet Magyarországon beszerezni. Itt fel van sorolva egy rakás: [link]. Talán lehet találni apróhirdetési oldalon, pl. TerraTec Cinergy C DVB-C [link] vagy CableStar HD 2 [link] tunert. Amik igazán drágák voltak, azok a hardveres dekódolóval szerelt DVB-C kártyák, mára ezekre már nincs szükség.
Az USB-sek közül még esetleg a Technisat CableStar Combo HD CI [link] jöhet szóba, viszonylag olcsó, DVB-T-t is tud és CI foglalata is van és be is lehet szerezni. -
pr0be
csendes tag
Sziasztok!
Van esetleg itt olyan aki használ Technisat cablestar Combo-t (USB) raspberry-vel/Debian alatt?
Az érdekelne, hogy sikerül-e működésre bírni a tunert, mert sok helyen olvastam, hogy
problémák vannak a driverrel.( Az én tervem meg pont az, hogy egy ilyen konfigot rakjak össze,
szóval megkímélném magam a szívástól ha nem működik... ) -
Watt25
veterán
Azért a kettő nem ugyanaz. Mert ugye a Cablestar-ban van CI foglalat is, igaz a másik meg tudja a DVB-T2 -t. (Amit viszont egyelőre magyarországon nem lehet kihasználni.) Illetve az eBay-essel az a gond, hogy csak a saját szoftverével működik (legalább is legutolsó infók szerint), míg a Cablestar-t minden DVB program kezeli.
-
csendes
addikt
válasz
kodmen #14558 üzenetére
Mire akarod elsősorban használni a számítógépet? Most még sok PCI csatlakozós alaplap van, de mini ITX méretben nem könnyű ilyet találni.
Általában Linux alatt az USB-s DVB tunerek jobban támogatottak, de van néhány jól működő belső tuner is, itt lehet ellenőrizni vásárlás előtt: [link].
A Technisat Cablestar Combo HD CI Linux alatt egy kis ügyeskedéssel használható, illetve Debian-ban a 3.12.6-1 kerneltől alapból benne van a szükséges patch [link]. Van benne DVB-C és DVB-T tuner, CI csatlakozó (CI+-t nem tud, pl. UPC DVB-C-hez nem jó), így egy Conax CAM modullal (ez beszerezhető a MindigTV Extra előfizetés részeként vagy [link]) kiegészítve MinDigTV Extrához is jó és hivatalos magyar forrásból beszerezhető [link].
Elvileg sima USB-s okoskártya (smartcard) olvasók is használhatók szoftveres emulációval például MindigTV Extrához. Ez olcsóbb, de bizonytalanabb megoldás és kicsit utána kell olvasni. -
csendes
addikt
-
KR79
csendes tag
Hello, a segítségeteket kérném!
Az lenne a kérdésem, hogy Technisat CableStar Combo HD CI tunerhez kell- e mediacard?
UPC digitális kábeltv szolgáltatásunk van, set-top boxxal, azt nem tudom, hogy ha számítógépen szeretném nézni a tv-adásokat, akkor kell-e ehhez a tunerhez mediacrd vagy hogy tudom megoldani?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
KR79
csendes tag
Hello, a segítségeteket szeretném kérni!
Az lenne a kérdésem, hogy Technisat CableStar Combo HD CI tunerhez kell- e mediacard?
UPC digitális kábeltv szolgáltatásunk van, set-top boxxal, azt nem tudom, hogy ha számítógépen szeretném nézni a tv-adásokat, akkor kell-e ehhez a tunerhez mediacrd vagy hogy tudom megoldani?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
KR79
csendes tag
Hello, a segítségeteket kérném!
-
Toto2000
tag
Sziasztok!
A PC-men szeretném nézni a MinDig TV Extra adásait. Az alábbi eszközeim vannak:
- tökéletesen működő high-end gamer PC
- Technisat CableStar Combo HD CI külső tuner
- Thomson 42db beltéri antenna
- SMiT Conax CAM modul (az Antenna Hungáriától vettem, ezt adták a Mindig TV Extrához)
- MinDig TV Extra előfizetői chip-kártyaA helyzet az, hogy a fentiek összerakását követően kizárólag az ingyenes adások jönnek be (azok egyébként tökéletesen), azonban nem kódolja ki az Extra csomagba tartozó adókat. Sőt úgy látom, hogy a tuner nem is érzékel, hogy a CI foglalatában van egyáltalán CAM modul. Mindezt annak ellenére, hogy többször újrainstalláltam a drivert, az eszköz megfelelően van telepítve (még a távirányító is működik), kipróbáltam több programot is (DVB Viewer TE2, DVB Viewer PRO, MyTheater). Egyszerűen hiába erőlködöm, nem tudom rávenni az eszközt arra, hogy a CAM modult és a chip-kártyát lássa...
Kérlek, adjatok tippeket, teljesen tanácstalan vagyok! Köszönöm!
-
pusi1981
aktív tag
Sziasztok!
Cablestar combo hd ci készülékem van.
Ma tapasztaltam hogy csak a hd adások jönnek. Sd adásoknak a hangjuk jön, de kép nincs csak a sötétség.
Újra kerestem de továbbra is fenn áll a probléma.
A többi tv-n jó kép tehát nem a szolgáltatóval van a hiba.
Tegnap még minden jó volt jött mind a 106 csati digitálisan.( Digi )Szerintetek mi lehet a gond?
-
pusi1981
aktív tag
válasz
pusi1981 #14090 üzenetére
tehát a bajom:
azóta felraktam 32 bites win7-re is és ott is ez a probléma.
A gép nem ismeri fel hiába rakom fel a cd-ről ill. a gyártó oldaláról a drivert...
Az eszközöknél ott van ugyan de felkiáltójellel
[link]Ha elindítom a saját tv programjával - DVBViewer TE2-vel
Megtalálni még megtalálja az eszközt de ha elindítom a csatorna keresést akkor pillanatnyi kék képernyő után újraindítja a gépet. Ez a jelenség fennáll 32 bit alatt is.
a cablestart használtan vettem,de szerintem ez a kütyü rossz.
Valaki ötlet??? Hogy tudnék életet lehelni bele??? -
pusi1981
aktív tag
Sziasztok!
Technisat CableStar Combo HD CI USB-s tunerhez tudna linkelni win7 64bites drivert?
Egyenlőre nem ismeri fel a gépem...
Köszi!
-
unravel
őstag
válasz
Anonymous 01 #13015 üzenetére
úgy látom még senki nem válaszolt.
Cablestar Combonál a dvbviewert,hogy kell beállítani,hogy találjon is valamit?
Megfelelő transpoderlista kell hozzá. Magyarul, azokon a frekvenciákon kell keresni, amelyeket a szolgáltatód megadott. UPC? DIGI? T-home?
A dvddream müxik de pl.az M1-nek nincs hangja...miért?
Kell hozzá audio filter ami dekódolja az audio streamet. LAVfilterst ajánlom, szinte mindent visz. -
Anonymous 01
tag
Üdv!
Cablestar Combonál a dvbviewert,hogy kell beállítani,hogy találjon is valamit?
778000-re állítva mindkettőt talál 12 adót a 100-ból.
A dvddream müxik de pl.az M1-nek nincs hangja...miért? -
Watt25
veterán
Ide is beírom, hátha mást is érdekel, hogy mi a helyzet a Cablestar Combo-val kódolt csatorna rögzítés szempontból és én is az a típus vagyok, aki akkor hisz el valamit, ha lát. Pedig egy ideje itt van már ez a tuner nálam, de még nem próbáltam ki, hogy mi történik, ha fizetős csatornát rögzítek. Szerencsére kódolás nélkül menti ts-be a fájlt, a hozzá adott program.
National Geographic (MindigTV-ről rögzítettem.) -
Watt25
veterán
Üdv!
Nem tudok olyan kártyáról, ami tud analógot is, meg digitálist is.
Tehát marad a kétkártyás megoldás. DVB-C tunerek közül a Technisat Cablestar a legolcsóbb jelenleg.
Az általad linkelt analóg tunerre pedig válaszoltam (csak mivel nem volt szalonképes a megfogalmazás, moderálva lett), hogy konkrétan én is ilyet rendeltem és működik jól. (Bár konkrétan az S-Video részét nem volt alkalmam tesztelni, de nem hinném, hogy gond lenne vele.)
Viszont, meséld már el, hogy melyik az a kábelszolgáltató, amelyik megszünteti az analóg kábeltévé szolgáltatását. Nagyon kíváncsi lennék rá...
-
zhagyma
őstag
válasz
farkas63 #12692 üzenetére
Szia!
Vélhetően erről lehet szó: CableStar Combo HD CI. Jó lenne a ha megadnád a kábel szolgáltatód nevét mert tényleg nem mindegy. Ahogy kaczi kolléga az előbbiekben megírta a DigiKábel esetén nem kell kártya mert kódolatlan. Az HBO pack meg úgysem nézhető mivel vélhetően nincs Nagra2 CAM-od összepárosítva a DIGI által az előfizetői kártyáddal.
Amennyiben UPC a szolgáltatód és a UPC MediaCard-ot raktad a CI slot-ba akkor meg nem fog menni mert a CI slot helyett CI+ kompabilis slotra lenne szükséged. Más szolgáltató esetén meg esetleg várni kell az aktiválásra, stb ...
Ui.: Amúgy a CI slot kezelés nem "univerzális" a programok számára. Érdemes megnézni az adott program kompatibilítás listájában a kérdéses tuner / CI slot támogatását.
-
farkas63
aktív tag
Hello!
Vettem egy technisat cablestar combo hd ci külső tv tuner, de valamiért a fizetős adásokat nem akarja vinni, lehet ,hogy a cam kártyát nem ismeri fel? cam modul: technisat technicrypt >>cx<< conax.
Kis segítség elkéne köszi.
-
spetya72
tag
Sziasztok.
Technisat CableStar Combo HD CI USB-s tunert használok, de valamiért ha beállítom az időzített felvételt 5-15 perc után megfagy a kép. Próbáltam ProgDVB-vel, és DVBViewer progival is, ugyan az a helyzet. 64 bites Win7 alatt használom. Van esetleg valakinek ötlete hogy mi lehet a gond? -
trec12
addikt
Adott egy Win 8-as gép. A Technisat Cablestar Combo HD minden progija (DVBviewer+driver is) felmegy rá. A csatorna hangoláskor nem látja az eszközt ha mégis indítom a keresést a Win 8 hibaüzenettel újraindítást kér.
Van tippetek.... -
spetya72
tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam egy Technisat CableStar Combo HD CI USB-s tunert, amivel a PC-n szeretném a DigiTV adását nézni. A problémám a következő. Telepítés után, ha elindítom a DVBViewer progit és szeretném a csatornákat beprogramozni, akkor valamiért nem érzékel antenna jelet a tuner. Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond? Ez már a második ilyen tuner, az elsőnél is ez volt a gond, kicserélték egy újra, de nem hinném hogy mind a kettő hibás lett volna. -
trec12
addikt
Sziasztok ! Van egy Technisat Cablestar Combo HD CI-m de a távirányítója nem akar működni. Van valami különleges beállítás hozzá amit esetleg el kell végezni?
-
Bloksma
aktív tag
Üdv
Használ valaki TECHNISAT CableStar HD 2-t? Tapasztalatok? -
horika79
csendes tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy mostanában akarok tv tunert cserélni a gépemben, eddig egy régi leadtek analóg kártya volt és kinéztem magamnak pár DVB-C képes tunert (digi a szolgáltató). Elég sokat utánaolvastam a dolgoknak, gondolom eddig megvalósítható lenne, de a sima tv nézésen kívül az adások streamelésével (veetle.com-on keresztül) is szoktam foglalkozni (van 1-2 haver akinél nem lehet digi és szeretik az angol focit
) ami az analóg kártyával nem volt gond, de nem tudom hogy az új kártyával (Technisat CableStar HD2 vagy Terratec Cinergy T PCIe Dual kártya lesz, esetleg valami usb-s ha nincs más) ugyanúgy lehetséges e, vagy a dvb-c bekavar e valamit. Hátha van valakinek tapasztalata, esetleg ötlete, tanácsa, stb. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Poplacsek
senior tag
Technisat Cablestar HD2 CI slotja működik CI+ Conax modullal?
Vagy csak fordítva működik? (CI+ slotban CI modult használtam már évekig hibamentesen) -
Poplacsek
senior tag
válasz
Poplacsek #11785 üzenetére
Ja végülis PCI-os is lehet.
Technisat CableStar HD2 CI - vel kapcsolatban mik a tapasztalatok?
TBS6618 tetszene még, mivel ez PCIe-s és egy kártya, újabb konstrukciónak néz ki, de mi a helyzet vele pl szoftver fronton fogalmam sincs, ráadásul ezt csak HongHongból lehetne beszerezni....
Mistique CaBiX-Xpress DVB-C Lehetne még, ami elvileg ugyanaz, mint a DVBSKy C2800EHa valakinek véletlenül van eladó a fentiekből lehet vevő lennék egyre.
-
Tjoke
tag
technisat cablestar hd 2 tulajdonosok figyelem, szeretném beállítani a távirányítót, de sehogysem sikerül, mintha nem is működne az érzékelő, please egy részletes leírást, köszönöm.(com port-al kell valamit csinálni?)
-
zichie
senior tag
válasz
torrentszaki #11286 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy ő nem újabb drivert rakott fel, hanem régebbit. Ez volt a hozzászólása lényege. Persze mindhármunknak más dvb-c tunere van. A jó megoldást talán egy Cablestar hd2-es kártyát használó fórumozó tudná megmondani.
-
torrentszaki
tag
Üdv mindenkinek!
Van egy Cablestar HD2-m. A jelenleg elérhető beállításokkal nem jön nálam a közszolgálati csomagból semmi. Olvasgattam egy jó adag hozzászólást itt, de erre nem találtam semmit. Digi a szolgáltató, a 121500 Mhz 6000SR értékkel is üres csatorna. Tud rá valaki valami megoldást?
-
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
A problémámat felvetettem az Ubuntu topikban is de láttam, hogy vannak itt, akik használnak Mythtv-t és ezért beteszem ide is, hátha előbb kapok választ.
Szóval, nem vagyok egy nagy Linux guru de mivel a windows-os MCE nem kezeli a DVB-C kártyákat így arra gondoltam, hogy szétnézek ezen a vonalon.
Meg is találtam az Ubuntu HTPC-re készített változatát a Mythbuntut.
Ebből a 12.04 64bites verziót szedtem le és installáltam egy szűz vinyóra.A gondom a Mythtv beüzemelésével van. A tunerkártyám egy Technisat Cablestar HD2, amit lát is sőt egy másik DVB alkalmazással még adás is volt, fel is vettem vele (Me TV).
Nekem azonban a Mythtv kellene, hogy normál HTPC-ként üzemeljen a dolog és a setupnál elakadok.
Csatornakeresésre mindig a "failed to find any channels" hibaüzenetet kapom.
Találtam DVB-C kártya beállításához ezt a leírást: [link] ami alapján a channels.conf-ot le is generáltam.
Ha a channels.conf importálását választom, akkor megtalálja a csatornákat de nem menti le, mert a Channel Editor az üres...Innen nem tudok tovább menni.
Van valakinek ötlete?Köszönettel:
Traptor
-
mosquit0
csendes tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Én is zhagyma listájától indultam, az Avermedia 717 quadro marha jó lenne, de azt nem lehet már kapni, a Terratec Cinergy T PCIe Dual is tetszik, de arról nem derül ki, hogy HD fogadóképes lenne.
Az általatok leírtak alapján, ha veszek egy TECHNISAT CABLESTAR HD2 tunert, tudok HD adást HD minőségben rögzíteni? -
SajtiPeti83
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Kábeles Digim van! Venni szeretnék egy tuner kártyát, hogy HD-ben tudjak rögzíteni!
Egy ilyet ajánlottak: Technisat Cablestar HD2 (DVB-C) tuner kártya. Véleményeket szeretnék kérni róla! Ezzel biztosan HD-ben fogok tudni rögzíteni?
Köszönöm a segítséget!Üdv: sajtipeti
-
Jetpilot
csendes tag
sziasztok!
kártya: technisat cablestar hd2
szolgáltató: digikeresek valakit aki tudja hogyan kell beállítani a win7 media centert dvb-c csatornák vételére.
kártyát látja, driverek jók, de nem talál csatornát. nem támogatja a wmc a dvb-c -t?
dvbviewerrel jó, de a media centert jobban szeretem. -
kennystyle
aktív tag
én DVBViewer -el állok ugyanígy, megtalálja, jó a jelerősség, de se kép, se hang
örülnék ha valaki segíteneIlletve a másik kérdésem, hogy más HD csatornáknál meg akadozik, belassul aztán meg begyorsul (behozza a lemaradást) és ez váltakozik folyamatosan.
a tunerem Cablestar HD2, természetesen Digikábel
a vas AMD A3650+4gb RAM így nem hiszem hogy ez lenne a szűk keresztmetszet
W7 64bit -
weeni
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos csak a számítógépemen tudok TV-t nézni egy jó ideje, eddig semmi probléma nem is volt, viszont egy ideje a közszolgálati adók, plusz pár adó például a pro4 nem jön be... EPG-t látom némelyik adónál de a jelerősség az nulla... Próbáltam számtalanszor újrahangolni, megtalálja a program a csatornát, de továbbra sincs kép, illetve hang... Nagyon idegesítő, kevés adást néznék, de azokat se tudom... TV tuner kártyám: TechniSat Cablestar HD2 és a hozzá kapott DVBviewer-t használom... Manuálisan se tudom beállítani a csatornát, hiába adom meg a honlapon is fent lévő frekvenciát, akkor is ugyan ez a probléma... már mindent kipróbáltam, de sajnos nem megy...
Lenne valami ötletetek, hogyan tudnám életre kelteni az eltűnt adóimat?? -
weeni
csendes tag
Sziasztok!
Erre a problémára senki sem tud semmit?? Mi lehet a probléma?
Sziasztok!
Van lassan egy éve, egy technisat cablestar hd2-es TV-tuner a gépemben, tegnap elszántam magam, hogy újra tegyem az OS-t. Minden rendben ment, feltettem a drivert, majd a hozzá kapott DVBviewerTE2 programot, amit eddig is használtam. Be is állítottam minden úgy ahogy kell, aztán jött a fekete leves: Nem működik a távirányító... hát mit ne mondjak egész este ezzel sz@rakodtam, majd a reggelem is ráment... Kezdetben megvizsgáltam mindent, driver, szoftver, elem kábelek... minden jó, legfrissebb és működőképes.. de sajnos nem tudom életre kelteni a távirányítót. Valami ötletetek esetleg, hogy mi lehet a probléma?? Vagy vigyem vissza?
Segítségeteket előre is köszönöm -
weeni
csendes tag
Sziasztok!
Van lassan egy éve, egy technisat cablestar hd2-es TV-tuner a gépemben, tegnap elszántam magam, hogy újra tegyem az OS-t. Minden rendben ment, feltettem a drivert, majd a hozzá kapott DVBviewerTE2 programot, amit eddig is használtam. Be is állítottam minden úgy ahogy kell, aztán jött a fekete leves: Nem működik a távirányító... hát mit ne mondjak egész este ezzel sz@rakodtam, majd a reggelem is ráment... Kezdetben megvizsgáltam mindent, driver, szoftver, elem kábelek... minden jó, legfrissebb és működőképes.. de sajnos nem tudom életre kelteni a távirányítót. Valami ötletetek esetleg, hogy mi lehet a probléma?? Vagy vigyem vissza?
Segítségeteket előre is köszönöm -
stan_smith
csendes tag
Technisat CableStar HD 2 nevében a 2-es azt jelenti, hogy 2 tuneres?
Tehát tudnék egy frekvencia egy csatornáján felvenni és egy eltérő frekvencián timeshiftet használva nézni egy másik csatornát?
-
Barnes
aktív tag
Hello!
Ma én is tulajdonosa lettem egy Technisat Cablestar HD2-nek.
A telepítésig eljutottam, de csatornákat már nem találok sajnos.Vidanetes előfizetésem van és az általuk adott modult behelyeztem kártyával együtt.
Jelet sem nagyon talál, bár a keresés közben néha felugrott 85% környékére...Mi lehet a gond?
Előre is nagyon köszi!
-
Nferi1
tag
-
Nferi1
tag
Sziasztok.
Megvettem a Cablestar HD2-t.
Windows server 2008 R2 x64 alatt szeretném használni.
A drivert felraktam, + DBA-t is, de a DVBViewer-rel nem tudok csatornát keresni, mert azt mondja hogy nincs hardware. Az options menüben viszont látja.
Ha valaki tud erre megoldást megosztaná velem(ünk)? -
torrentszaki
tag
Valóban jó a Cablestar 2 HD, tudom mert több mint 1 éve boldog tulajdonosa vagyok. Én [link]innen vettem, ajánlott vétel.
-
torrentszaki
tag
Sziasztok! Nem tudom olvassa-e még ezt valaki... Kérdésem lenne a Cablestar HD2 kártyámmal kapcsolatban. Digit használok, de nem minden adót hajlandó megtalálni. Jelenleg: Cool, Story 4!, Digisport, Digisport HD, Euronews, Film+, Hálózat tv, Hír TV, Magyar ATV, Minimax/Animax, Musicmix/SuperOne, RTL Klub, RTL Klub teszt, SKY News, TV Paprika, TV2, Viasat Explorer/SuperOne HD, Viasat 3, VOX, SW DL 1170, SW DIGI+C van, a többi nincs. Valakinek van rá valami ötlete?
-
gantus
csendes tag
-
hpetya82
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Technisat CableStar Combo HD CI
típusú kártyával és a hozzá adott DVB viewer-el lehet -e úgy időzített felvételt beállítani, hogy alvó állapotból magától bekapcsoljon a gép, majd később kikapcsoljon.Válaszokat előre is köszi.
-
mghltm
addikt
tiszteletem!
a digi ( szolgaltato ) digitalis tv adas vetelehez keresek dvb-c tunert pc-be. amit tudnia kell: dvb-c, low profile, pci csatlakozas ( vagy usb ), max 10k a keret. talaltam kettot, de bitang aruk van: terratec sinergy c es technisat cablestar hd. sajnos a leadtek-nel nem talalok ilyen tipust, pedig az analog kartyajukat nagyon szeretem ( tv2000xp ). milyen markat, tipust tudtok javasolni figyelembe veve a felteteleket?
koszonom!
-
kennystyle
aktív tag
Hát azt tudom, hogy a kábelezés nem tökéletes nálam, de mivel nagyrészt a falban megy, az az uccsó amihez nyúlnék, de ha nincs más megoldás akkor muszáj lesz.
Kösz a tippet a gépre, én nem gondoltam volna, hogy az probléma lehet. A "htpc"-ben van a Cablestar2, itt alaplapi Geforce8200van, ezzel gond nélkül játszok le DXVA-val 1080p-s dolgokat, de az más tészta gondolom.
Átrakom a játszós gépembe majd egy próbára a kártyát(X4 955BE+4gb RAM) és ha ott minden OK, akkor legalább megvan a probléma. -
kennystyle
aktív tag
sziasztok,
Cablestar HD2-m van. Digi a szolgáltató, csatornákat gond nélkül megtalálom DVBviewer-el (technisat edition) és SmartDVB-vel is, jelerősség 80%.
A probléma, hogy akadozik a kép folyamatosan mindkét DVB progival, ugrál, cicceg...
A vas X2-es AMD (2,3ghz) + 2gb RAM és 64bites Win7-t használok.Van tippetek hogy mi lehet a probléma ?
-
torrentszaki
tag
Szevasztok!
Bocsi a zavarásért, egy kis segítséget kérnék. Technisat Cablestar combo HD CI tunerkártyám van digire kötve, csak az SD meg a HD adóknál is akadozik a lejátszás. Már directX-et is frissítettem, toltam föl kodek pakkokat, állítottam a filteren, de nem lett jobb. Hogy oldottátok meg, hogy minden adó folyamatos akadásmentes képet adjon? -
weresgyufa
tag
Ha valakit érdekelne vagy egy eladó Technisat CableStar HD 2 kártyám + CI modul hozzá + sw-ek + Távvezérló is, ha minden igaz még garis, a hirdetéseimben bent van, vagy dobj egy PÜ-t.
-
gulyasa
őstag
Árgépben a legolcsóbbat ezt találtam:
Technisat CableStar HD2 -
weeni
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom melyik topikba lenne érdemes beírni a problémámat, de mivel itt már pár emberrel cseréltem tudást és nem annyira off, így ide esett a választás!
Tehát, rendeltem egy Technisat Cablestar HD2-t hosszú tanakodás után, CI slottal együtt kiemelkedően jó árért 15400 HUF-ért hozzám is vágják ha megérkezik a kártya... Dobozban van hozzá DVBViewer TE (Technisat Edition) névre hallgató program is. Na ezzel vagyok bajban... sima DVBViewer-t ismerem, egyik ismerősöm ezen keresztül nézi az adásokat, de ez nekem teljesen új verzió... Valaki ismeri ezt a változatot? Tudjátok esetleg miben különbözik a sima verziótól? Butított-e vagy a sima szoftver minden tudása benne van? Jó lenne előre tudnom, mert ha butított akkor inkább rászánok pár eurót és befizetek egy sima DVBWiever-re...
Válaszotokat előre is köszönöm...
UI.: Kerestem a TE változatról infót, de semmi lényegit nem találtam, ezért fordultam hozzátok!
-
Raucher
tag
Ha PC-be akarod tenni akkor, például
TECHNISAT CABLESTAR HD2 DVB-C CI TUNER,
Cinergy C PCI HD CI
...
A kódolásnak megfelelő CI modul, és bele az előfizetői kártya.Ha jól gondolom, akkor az UPC nem zárja a kártyáját, a saját STB készülékéhez. De erre kérdezz rá, mert ha igen akkor felesleges a beruházás.
-
zhagyma
őstag
Ahogy elnézem az árakat és ha lehet is kapni...
A régi kipróbált darab: TechniSat CableStar HD 2 (PCI) és árak
Egy ígéretes darab: MSI DigiVox mini Trio (USB) és árak -
zhagyma
őstag
Biztos nem lehet olcsó egy ilyen "all-in-one" kütyü, de lehet rábukkan valaki valamire a neten. Ha jól tudom van olyan STB, amibe két cserélhető tuner is lehet, igaz az is egy számítógép linux-l. Lehet olcsóbb lenne összedobni egy "low budget" PC-t két DVB-C + CI kártyával. Aztán ebbe olyan CAM modult és előfizetői kártyát rakhatsz, amilyet akarsz. Lehetséges kártyák:
-
zhagyma
őstag
válasz
tomcsika12 #7761 üzenetére
A "bestbuy" belső DVB-C kártya amely DIGI-hez is használható: Technisat Cablestar HD2 A fórumon sok pozitív visszajelzést olvashatsz DIGI felhasználóktól róla ...
A fellelt beszerzési helyek közül valamelyik csak meghozza Neked:[link]:
-
csendes
addikt
Nem, kábelhez csak a DVB-C jó!
A műholdvevő (DVB-S) csak a digitális műholdas adásokhoz jó. Elsőre nem írtad, hogy mihez kell, csak azért írtam.
A kábelhez a TECHNISAT CABLESTAR COMBO HD CI USB és a Terratec H7 USB TV Tuner jók, ezek hibrid DVB-C és DVB-T USB-s vevők CI foglalattal, ebbe lehet a Conax CAM modult beletenni (külön kell megvenni) és abba lehet a kártyát tenni.
A Vidanet elvileg párosítja a kártyát és az STB-t. Gyakorlatilag a jelenlegi tapasztalat az, hogy elég időnként visszarakni a kártyát az eredeti STB-be, illetve van néhány kódolatlan digitális csatorna is.[link] -
csendes
addikt
Azt nem írtad, hogy mit tudjon. Ilyenek vannak:
Technisat Skystar USB 2 HD CI [link][link]. Ez műholdhoz jó, CI modulfogadóval, conax modult külön kell még venni hozzá, az kb + 10 ezer Ft.
TECHNISAT CABLESTAR COMBO HD CI USB [link][link]. Digitális kábel (DVB-C) és MindigTV (DVB-T) vevő, CI foglalat, CAM modult külön kell venni.
Terratec H7 USB TV Tuner [link][link], ez is digitális kábelt (DVB-C) és MindigTV-t (DVB-T)-t tud. Ehhez is csak CI foglalat van, a conax CAM modult külön kell hozzá venni.
Ha ezeket drágának találod, akkor lehet egy sima tv tunert venni és külön egy PCI-os CI modulfogadót: [link], ebbe is kell még természetesen a conax CAM modul. -
Atter
csendes tag
Sziasztok!
Most építek egy HTPC-t Digikábelhez, és lenne pár kérdésem:
Technisat Cablestar HD2 Tuner lesz benne, ha egyszer megérkezik
- Kérdésem az, hogy mire kell odafigyelni (pl.: milyen programmal érdemes nézni/rögzíteni az adásokat, milyen codecet kell felrakni stb.) Windows 7 lesz az oprendszer.
- Milyen videokártyát érdemes mellé venni? Én egy ATi HD5450-re gondoltam, mert fontos, hogy passzív és Low Profile-os legyen, és természetesen támogassa a HD tartalmak hardveres gyorsítását.Egyelőre ennyi jutott eszembe. De ha esetleg valakinek még van egyéb tanácsa, azt is szívesen fogadom.
-
attilav2
őstag
Technisat cablestar kártyám van és digitv digitális adást nézek. A kártyához a mainconcept H264 codec-t adják, ami HD adásoknál 40-50% proci terheltséggel dolgozik.
Ha a dvbviewerben átállitom a h264 codec-t microsoft-dtv-dvd codec-re akkor a HD adások proci terhelése 15-20% körül alakul. Ez jó is lenne, csakhogy ha ez a codec van beállítva és lecsukom a tálcára a dvbviewert akkor időnként eltünik a kép (feketeség) néhány mp-re. Amúgy ha teljes képernyőn megy a dvbviewer akkor nem jelentkezik a probléma, a microsoft codec használata esetén a digisport hd kockásodik, ha a mainconcept van beállítva akkor nem. Konfig: Asus M4A88TD-V EVO integrált radeon HD4250, Athlon X2 2.9ghz Win7 64bit. A legújabb catalyst van fenn. Egyébként a mainconcept h264 codec-ben bekapcsolható valami hardveres gyorsítás de ez a mező inaktív, lehet hogy a mainconcept codec 32 bites volta miatt nem tudja használni a dxva-t ? -
wlantal
tag
válasz
zhagyma #7070 üzenetére
Majdnem.
CableStar Combo HD CI + (TechniCrypt CX + Mindigtv kártya) + DVBViewer Pro nálam a nyerő kombináció. -
nevo
aktív tag
Nem tud valaki egy olyan boltot Bp-n ahol lehet is kapni egy Technisat CableStar HD2 tunert, mert sehol sincs és már három hete várok egy beszerzést, de még mindig nem hozzák
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest