Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csendes

    őstag

    válasz fkenny #7225 üzenetére

    Linux alá meg még várok ötleteket.
    Először is célszerű ellenőrizni, hogy támogatja-e a hardvert, illetve milyen firmware-t kell telepíteni:[link].
    Ha igen, akkor következő lépés általában egy "channels.conf" fájl generálása: [link]. Ezután a "vlc" csomagot telepítve a "vlc channels.conf" paranccsal már nézhetjük is a MindigTV-t. A vlc tud időeltolásos lejátszást, egyszerű felvételt, van EPG, de nincs programozott felvétel (PVR).
    Egyéb lehetőségek:
    MythTV: mindent tud, időzített felvételt is, de memóriaigényes, és szerintem az XBMC elegánsabb HTPC-hez.
    MPlayer (illetve SMPlayer frontend): ahhoz, hogy minden csatornán legyen hang, illetve nyelvet lehessen váltani, a kiterjesztett channels.conf formátumot kell használni, vagyis kézzel átírni a generált channels.conf-ot. Nagyon rugalmas, minden paraméterezhető, kevés erőforrást igényel. EPG, időzített felvétel nincs. Elvileg lehet vdr-rel használni, azt még nem próbáltam.
    Kaffeine, Me-TV: nagyon fejlett TV programok, de a xine backend egyelőre nem támogatja a LATM AAC hangot, így a MindigTV csatornák négy kivétellel (m1, m2, DunaTV, Autonómia) némák.
    XBMC: Médialejátszó HTPC-hez. Be lehet drótozni alá akár a MythTV-t, Tvheadend-et, vagy vdr-t. Folyamatban van a teljes PVR rendszer integrálása, de jelenleg még teszt fázisban van, így a felvétel programozása is nemsokára megoldható lesz XBMC-ben. Most épp a Tvheadend (tunerkezelés, EPG és időzített felvétel) - XBMC (médialejátszó) párost próbáltam és nagyszerűen működik, 400MB alatt van a memóriahasználat a HD csatornáknál is:

    [ Szerkesztve ]

    Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

Új hozzászólás Aktív témák