- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Inhouse
őstag
Megtörtént az ügyfékapus ONT modem módba kapcsolás. Hamar ment, igazából már működött pár perc múlva, de az oldalukon még router mód volt és, hogy folyamatban van.
Az ajánlóban levő legolcsóbb Mercusys AC12G lett véve, most 7990-ért szerintem baráti vétel. Volt egy érdekesség, elsőre rosszul írtam be a PPPOE felhasználó nevet, nagybetűvel kezdtem. Ó mondom javítom, de ahogy láttam már kapcsolódott. Furcsa volt, de mondom csak beírom jól, végig kisbetűvel...nem kapcsolódik, visszaírtam nagy kezdőbetűre és jó lett. Az ONT-ban is meg lehetett nézni (előtte néztem), végig kisbetűvel volt.
Én is vettem egyet, nekem otthon simán vette végig kisbetűvel, nem volt ilyen gond.
Ami nekem nem tetszik benne:
- csak 3 LAN port
- rózsaszínes menü
- az alap módnál mutatja a kapcsolódó eszközöket, de olyan gyorsan frissíti, hogy nem lehet letekerni az aljára (rá kell egyre kattintani, akkor megáll, és már le lehet)
- haladó módnál ez a lista ebben a formában nem létezik
- ugyan még most nem kell, de nem találtam a port forwarding részt (a virtual server lenne az?)
Amúgy jó, az 5GHz-es Wifi gyors, jól fedi a házat a vezeték nélküli hálózat. Vezetéken is jó a sebessége, bár ezzel a TPLink TL-WR1043ND v4-el sem volt gondom.
A szomszédom olyan Wifi eszközt vett, ami a mi lakásunkban is erősebb, mint a mi routerünk, ha mellette állok. Az előző kettőnél is erősebb, nem ez a mostani gyenge. -
kenwood
veterán
Jah,teljesen vilagtalanok egyesek.
A csucs a "kivetted a routeredet egy mukodo halozatbol" volt.
Ha nem lennek szakmabeli, ez akkor is fajna, de igy rendesen kihullik a hajam.Emlekszem regen ugyanez volt,amikor a szolgaltato tiltotta a sajat router hasznalatat,mert ha ket geped van, fizess elo ketszer.
Paran talan meg emlekeznek a mac klonozasra meg a tobbi baromsagra.
Ott is volt par okos,aki megmagyarazta,hogy az ugy jo am,mert le van irva,ezt irtad alaInkabb torlom is ezt a topicot a listarol,mielott jobban felbasszak az agyamat
-
kevinium
aktív tag
válasz
Tarokk79 #98529 üzenetére
Nem tudom milyen tűzfalat használsz? SPI tűzfalnál, linuxon (például úgy beállított iptables), volt olyan problémám, hogy a torrent kliens csak egyik oldalról küldött fin packettet, ezért benne-maradtak a kapcsolatok az nf-conntrack listában. (network-filter-connection-tracking) Ezeknek a kapcsolatoknak az időtúllépése 5 napra volt állítva, és az alapértelmezett maximális kapcsolatok száma 211.000-re volt állítva.
Olyan 24-48 óránként mindig elszabadult a pokol, amikor megtelt a contrack lista, mert nem tudsz új kapcsolatot létrehozni, és mindig eldobja a hozzátartozó csomagokat.dmesg-ben látsz egy csomó ilyen üzenetet?:
nf_conntrack:table full, dropping packetVagy másmilyen üzenetet?
Ha nincs Stateful firewall sehol sem, sem a routerben, sem a nason, sem a gépen, akkor pasz. Egyébként az volt a megoldás, hogy a timoutot átállítottam 4 órára... (/proc/sys/net/netfilter/nf_conntrack_tcp_timeout_established < 14400)
-
CirrMee
addikt
válasz
norba69 #83066 üzenetére
Routeres topicba írtam, de válasz igazából nem jött rá.
Van egy N56U-B1 routerem, FTTH 1000, meg pár probléma. Két dolognál, WoT és TS3 alatt vannak vicces hibák (mással nem játszom, szóval azért csak ennyi a lista). Random leszakadnak ezek, de soha nem egyszerre, illetve más (DigiOnline, netes rádió) is zavartalanul megy mellette. Ez a két említett program azt is kibírja, ha kb 4-5mp -ig lehúzom a hálózati kábelt a gépről, szóval nem pillanatnyi megingásról van szó. Előtte FTTB 500 alatt szintén ez volt, még korábban FTTB 500 két utcával arrébb, ugyanezzel a szerkezettel. Nem mai probléma ez, csak most lett elegem belőle.
Gyári firmware alatt log -ot teleszemeteli kernel: dev_rx_data_frm(): duplicate frame drop it! üzenetekkel. Padawan alatt már nincs ilyen, de a rejtélyes szakadások maradnak. -
headhunter
addikt
HWNAT-os routerekről, elérhető lista (táblázat, felsorolás, stb)...?
-
leviske
veterán
válasz
sfdrakex #70109 üzenetére
Láttam, csak kentucky is jelezte és ő megkapta válaszként, hogy biztos rosszul állít be valamit és nála úgy is lett. Ez meg elbizonytalanított (na meg amiatt is, mert az üfsz szerint náluk nincs gond).
(#70110) slug: Köszönöm, azt hiszem korábban is a leírásaidnak megfelelően állítottam a routert amikor gyári firmware volt rajta. Az OpenWRT 18.06 ath79 tartalmaz egy minimális eltérést a leíráshoz képest (IPv6 negotiations nem checkbox, hanem legördülő lista disabled/automatic/manual opciókkal, ami eddig automatic volt, de most próbáltam manualt is), de ez nem akkora eltérés , hogy ne tudjam a többi pontot lekövetni.
A nyitóoldalon látom az IPv6 upstreamet ami ránézésre tartalmaz mindent, amit kell:
Protocol: DHCPv6;
Prefix Delegated: egy IPv6-os tartomány;
Address: IPv6-os cím;
Gateway: IPv6-os cím;
DNS_1: IPv6-os cím;
DNS_2: IPv6-os cím.A Network/Interfaces menüben pedig a WAN kap IPv4 és IPv6 címeket is, a LAN is kap IPv6 tartományt, a WAN6 meg ugye alias.
Magyarán a router szerint van IPv6 kapcsolat, csak mégis időtúllépéssel elszállnak az ilyen oldalak.
Traceroute és ping.
-
Rickeffe
aktív tag
válasz
IamSociopath #61863 üzenetére
A lista nem teljes ha jól olvasom.
Nekem nem teljesen világos, hogy pontosan hogyan kerül fel a Stage 1 a routerre. (Vagy nem jól értettem az olvasottakat, vagy átsiklottam felette, nem tudom. Valaki esetleg talált erről infót vagy linket?) -
Geth
veterán
válasz
xeon forever #51956 üzenetére
Foglaljuk össze, mert nagy a homály.
A DIGI által adott ONT eszköz el tud látni egyszerű router funkciókat önmagában. Vannak korlátai, hardveres (pl. portok száma) és szoftveres (szegényes feature halmaz) is.
Biztos rengetegen vannak, akiknek ez elég. Nekik nem kell másik eszköz, használják egészséggel.Akinek valami olyan kell, amit ezek az eszközök nem tudnak (nem írom le mégegyszer mik ezek, többen is megtettük, elég tetemes a lista), azoknak az a helyes út, ha bridge módbe tetetik az ONT-t, és beraknak mögé egy olyan routert, amivel megvalósítható az amit szeretnének.
Ne írd le újra, hogy mindent be tudsz állítani az ONT-on, mert egyrészt tökjó, örülj neki, másrészt meg nem igaz. A minden alatt itt maximum azt értheted, hogy minden amit Te szerettél volna. Vegyük észre, hogy egy másik embernek ez nem feltétlenül ugyanazt jelenti.Az, hogy az ONT mögé rak valaki egy routert, de az ONT is megmarad routerként az szerintem nettó hülyeség. Egy egyszerű portforward felvételét két helyen kell megtenni, ha a szolgáltatás a második router mögött él(ne).
Sajtreszelő... komplexitást növel, ami plusz hibaforrásként jelenik meg, közben pedig plusz támadási felületet ad.
configuration hell
Nem én találtam ki, de örülök hogy legalább valamit újat is hallottál.Az hogy nem értesz hozzá, az önmagában nem baj, de hogy következetesen összevissza válaszolsz, figyelmen kívül hagyva egész hozzászólásokat vagy azok egy részét, na ezen viszont lehetne javítani.
A bevágott képsor totálisan felesleges volt, mindenki mást meggyőzőtt a valóságról, Téged meg az ellenkezőjéről, ráadásul marha sok helyet elvitt a fórumban -
g0dl
addikt
válasz
wwenigma #49800 üzenetére
A kérdés nem a tré szolgáltatásának előnyeire/hátrányaira vonatkozott hanem a digi várható okoscsomag politikájára.
Ha sok tv, és valamilyen nem túl lassú net kell ( ez a felhasználók nagy része szerintem, bár én is hallottam szomszédot arról beszélni, hogy neki 1000-es nete van, pedig biztos vagyok benne, hogy nincs megfelelő routere, és wifin használja), akkor:
A tré ajánlata 4000Ft hűség nélkül, a digi legkisebb ajánlata 4800Ft okoscsomagban, és 5800Ft listaáron, ha nem kell telefon.
CirMee: a rádióban hallottam egy tré-s emberkét nyilatkozni, ő jött ezzel a dumával.
"ha technikailag nincs akadálya" , mint a mobil beszélgetés idejének perc alapú mérése .....
-
bkiky01
senior tag
Ugyanezt választottam, annyi különbséggel, h hűséget akartam hosszabbítani, erre szinte elhajtott az üfsz, h csak listaár van. Telekom meg legolcsóbbat adta digi területen ingyen 3 hónappal+ingyen 5g-s router..Persze a bekötés napján hívott az ügyfélmegtartó munkatárs, h mehetne az okos csomag..Erre elmondtam neki, h sztem ez így gáz, amit csinálnak, akkor kellett volna ezt mondani, amikor felhívtam őket, h nem akarok váltani, meg, h konkurens cégek digi területen röhögnek a bénázásukon..Nem is tudott mit mondani.. Kedvezményes csomaggal még mindig többet fizet az ügyfél, mintha szolgáltatót vált.. Nem csak én jártam így.. 940/205 nálam is megy..
-
viktorhu
veterán
válasz
WhiteWalker #48073 üzenetére
Akik próbálták, azt mesélték, hogy a pénztárnál kiderül, hogy a digi kedvezmény a listaárból vonódik le, vagyis nem az aktuálisan kiírt árból. Szóval ha van egy router kitéve 15 ezer forintért, akkor felemelik neked az árát, levonják a kedvezményt, és odaadják 15 ezer forintért.
-
Követen a hozzászólásokat az elejétől fogva (2008 óta van digim, 20/10-zel kezdtem) és felmerült bennem pár kérdés.
Előre tudom, hogy nagyon megosztó leszek.
Lassan egy éve megy a téma, hogy lehet kihasználni a nagy csomagokat torrenttel? Miért?
Nem hinném, hogy linux disztrókat akar valaki jószolgálatilag megosztani a világgal, és azt sem hiszem hogy annyi tartalmat lehet fogyasztani amit így le lehet húzni. E-pénisz, legend rang? Ahhoz elég egy 100/50-es net is, tudom.
Torrenten szinte esély sincs kihasználni a nagy csomagot. Gyorsan lerántasz valamit, ha van sok megosztó, de akkor meg hiába van nagyobb feltöltésed, elvész az előnyöd és nem lesz jobb a megosztási arányod. Nálam 7/24-ben megy egy am1-es gép. Hajnalban alig csorog fel az adat, ilyenkor szinte csak lassú "okosított" routerek és NAS-ok töltikéznek, az 50-es feltöltést nem használják ki.
Van a környezetemben háztartás, ahol kihasználják az 1000-es csomagot, 4 fős család, 3 gép lanon, laptop wifi-in , NAS, és telefonok, de itt valahogy nem ezt olvasom.
A másik, téma az okos csomag hosszabbítás. Örülj, hogy kaptál kedvezményt, én lista áron fizetek a kezdetek óta. HA nem tetszik, mond fel, menj más szolgáltatóhoz fél, egy évre, fizess ott többet és igényeld újra a kedvezményes tarifát. Ja ez így többe kerül....., hát ez van. -
DonMaster
addikt
válasz
Jamboo529 #44252 üzenetére
tv-nek coax kell menjen, pc-nek lan.-
ajánlot ha van saját routerje.kertesháznál : optika megy ott kap optikai rmodemet ont-t
ez utobbinél van hgoy routernek is jo van hogy nem beszereléskor derülki, kérni külön nins rá lehetöség .társasháznál emeletes 10meletes stbsbt.
általánosan
coax+lan megy be
itt van 2 opcio de egyikse választhato
bár 100/50-es netnél nem adnak zte routert, mivel 1 kábleen egy osztoal megy a telo+net is.
viszotn ah késöbb fennébb vált akrko átkell szerelni és kap zte-t vagy 2 kábel.tviszotn vnanka környékke ahol itt is már optikát huznak be és kap ont-t
ha optikai környék akkro mindenféleképen jár ont. az hgoy router vagy nem az nem kérhetö és nem is választhato
stb. nem jár bérelhetö 300ft/ho -ért ha bérel 1-et viszotn a tv-jében van dvb-c vevö akrko nem kell haználja viszont ha hiba van kihivhatja a szerelöt és ingyne ajvitják a digitális adást.
ha nem kér de a digitálisért hiv hibára szerelöt akkro kiszálási dijat felszámolnak.net az stabil mivel várhatoan telo+net megy is 94/56 lesza s ebessége
ha 2külön kábelen megy vagy zte-böl akkro 110/56azsem nagyjábol leirtam mindent, jah igen leg lényegesebb
okoscsomagban kéri 2évre. 2év mulva NINCSEN LEHETÖSÉG UJRA KÖTNI HÜSÉGET TEHÁT LISTAÁR. AMI KB 1000FT-AL TÖBB MINT A SIMA. EZ LÉTFONTOSSÁGU EZT MOND NEKI MINDEN FÉLEKÉPEN. -
adika4444
addikt
Szia!
Az hogy mit kapsz, véletlenszerű. De átrakatható bridged módba, és akkor a saját eszközöd kapja a külső IP-t (én azt javaslom hogy ha routeren nem kell a DNS akkor inkább hagyd az ONT kütyüt router módban, mert akkor router kevesebb terhelést kap, dmz meg nyitható felé (igaz nem ilyen néven, hanem 1-65535 port tartomány).
Előfordul, hogy privát IP-re raknak 100-zal kezdődik (ha a wan oldali IP routeres ont esetén vagy sima esetén a routeredben 100-zal indul akkor belső ip, hálózati dolgaidat kívülről nem éred el, torrentben csak passzív lehetsz).
Szerintem a 200/100 vagy 500/200 bőven elég, lefelé elég az a 200 is, a feltöltést kell átgondolni (vpn vagy más házi szerver, de vedd figyelembe hogy például google Drive-ra az adatok felfelé 5-6 MBps-nél gyorsabban nem mennek. Lefelé a 200-at kihajtja.)
Bekötés utáni 1 vagy 2 évre kérhető a hűség. Bármelyik lejár, nem köthető újra (persze be lehet őket fenyíteni, de az ő listaáruk a konkurencia hasonló tudású kedvezményes ára) de szerintem nem éri meg újrakötni.
Az hogy mit kapsz nagyon random. Sima ONT, vagy routeres.
Padlást inkább kihagynám a helyedben, nem szeretik ott a kütyük a hőváltozást.
A Milyen routert topikban tudnak segíteni, de a DIGI legkisebb csomagjához is már ajánlott egy min. TP1043NDv2/v3. -
cd930
senior tag
Sziasztok!
Április végétől tervezek Digi előfizetővé válni családi házas övezetben. A mostani netemnek a lassabb digis csomagok is a többszörösei, még nem döntöttem el, melyik csomagot válasszam.
Persze nézi az ember, hogy csak 400 Ft a nagyobb csomag, onnan meg megint csak 400 Ft már a csúcs csomag, de mit használ ki egy átlag előfizető? Simán elégnek tűnik a 200-as csomag..
A ház kábelezése többnyire CAT 5E, de lehet, hogy valahol még szűkebb a keresztmetszet..Az összefoglalót átböngésztem, de lehet, hogy nem egyértelmű számomra: családi házas övezetben úgy olvastam, hogy nem routert adnak, hanem egy optikai terminált, internethez mindössze egy LAN csatlakozóval (tehát mindenképp már a padláson kell egy router vagy switch). A szomszéd azt mondta, hogy neki nem egy LAN csati van a kapott kütyün, hanem 4. Mi az igazság, változnak a kihelyezett eszközök?
Ma tervezek Digi ügyfélszolgálat felé járni, ott is rákérdezek.+1: olvasom itt-ott, hogy a 2 éves hűségidő lejárata után listaárra áll át az árazás, és nincs is lehetőség újabb hűségidő vállalásával továbbra is okos árat fizetni.
Ha most nem a csúcs internet csomagot választanék, akkor 2 év múlva magasabb csomagra váltva listaárnál kedvezőbb ár érhető el?Előre is kösz!
-
lajos0001
tag
válasz
Aszi10 #41060 üzenetére
Előbb próbáld ki az összes alábbit is:saját routerhez legújabb firmwaret feltenni, gyári default beállításokra resetelni, majd nulláról újra beállítani, hw natot is engedélyezni; hálókártyához legfrissebb drivert felrakni. Konfig megfelel a minimum követelményeknek? Legfrissebb driverek vannak fent? Nem fogja valami vissza a vasat? Vírus, fölöslegesen a memóriában levő programok, régi driverek, bármi egyéb? Router nem túl gyenge a gigás csomaghoz? Minden madzag tökéletes, a helyén van-e, helyesen van-e bekötve és legalább cat 5e? Madzagon mérj, ne wifin. Célszerű router nélkül is mérni, netán két eltérő konfiggal is. Mindezek tételes, aprólékos ellenőrzése és biztosítása után lehet érdekes csak, mit mérsz. Jó esély van rá, hogy ezek után javul a dolog. A mérési eredmény nyugodtan lehet még napszakfüggő is, a hálózat terheltsége függvényében is.
Kedves topikgazdák: javaslat: minthogy ez rendszeresen visszatérő probléma, talán nem lenne ostobaság betenni a fentieket tételesen is az összefoglalóba egy kérdésre válasznak, mint elsőként házilag automatikusan ellenőrzendő dolgokat, ha nincs meg a várt sebesség (a hibát először otthon kell/célszerű keresni/kizárni, ne a digi jöjjön ki feltétlenül rögtön 2500 ft-ért). Egyébként nyugodtan lehet, hogy kifelejtettem egyéb potenciálisan lehetséges sebességcsökkentő tényezőket, és a fenti lista kiegészíthető másokkal is. Jó, tisztában vagyok azzal, hogy pl. nincs mindenkinek saját eszköze ellenőrizni a kábelerek bekötésének helyességét, de attól a hibalehetőség még fennáll, és mint láthattuk, elő is fordul a gyakorlatban időnként (mellesleg kellemetlen, de kiküszöbölhető).
Csak mellesleg: a fenti hibalehetőségek nagy részében nem a digi a sáros...
-
A TPLINK listája az IPv6 kompatibilis routerjeiről.
A D-link listája.
A Netgear lista.
Linksys lista
CISCO listaSajnos az Asus-nál nem találtam ilyet, ott külön, az adott eszköznél kell rávadászni erre az információra.
Természetesen van, amelyiknél firmware frissítést meg kell csinálni.Mivel ezek csak linkek, nem kell átmozgatni a routeres topikba.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
DonMaster #38759 üzenetére
Jo akkor zarassuk be a forumot meg legyen szabaly hogy egy hibat csak 1x lehet jelezni, aki utana arrol ir instapermaban. BAzz ez a forum. Elmondjak az emberek mi van naluk, errol szol. Ontopikok vagyunk. Gyulnek a peoblemas routerek amibol lesz egy lista amit lehet lobogtatni hogy Digi, valamit rosszul csinalsz!!!!
-
törölt tag
"Viszont valahogyan azokat a nem "CPE eszközöket" amelyekkel a DIGI IPv6-ot lehet használni -bár ez nem Router topic- de egy lista erejéig nem lenne célszerű az Összefoglalóban feltüntetni?"
A DIGI oldalán ott vannak az eszközök. Alul IPv6 - Újdonság lenyíló.
Persze attól még lehet egy felsorolás az összefoglalóban. (Pl. DIGI IPv6 kompatibilis/inkompatibilis eszközök. ... jelenleg.)
Csak érdemes lenne megvárni vele a jövő hét elejét, mert akkor zárul - a DIGI szerint e hét vége - az IPv6 dual-stack átállás.
-
válasz
#29810560 #38563 üzenetére
Oké, köszi.
Ők azt írták, hogy ezeken megy, így a szolgáltatás elérése biztosítva van, a többit meg teszteljük le.
Viszont valahogyan azokat a nem "CPE eszközöket" amelyekkel a DIGI IPv6-ot lehet használni -bár ez nem Router topic- de egy lista erejéig nem lenne célszerű az Összefoglalóban feltüntetni? -
Flashget
félisten
válasz
llacee #38047 üzenetére
Felhívjuk kábeles internet előfizetőink figyelmét, hogy a nem fix IP címmel rendelkező ügyfeleink automatikusan kapják az IP címüket, ezért nem javasoljuk, hogy számítógépeikbe ill. router-eikbe azt kézzel beírják. Amennyiben esetlegesen mégis be lenne írva, úgy kérjük állítsák át az eszközt automatikus IP cím kérésre.
Megértésüket köszönjük!Nyilatkozat
A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. nem vállal felelősséget harmadik fél által üzemeltetett levelezőszerverek beállításaiért és az ezeken használt tiltólisták tartalmáért. Amennyiben a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett IP tartomány tiltólistára kerül, cégünk felveszi a kapcsolatot a lista üzembentartójával. Abban az esetben, ha a kapcsolatfelvétel sikertelen vagy a lista üzembentartója megtagadja vagy pénzbefizetéshez köti a tartomány eltávolítását rendszeréből, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-t semmiféle felelősség nem terheli az ebből eredő károkért. A levelezőszerverek üzemeltetőivel cégünk semmilyen formában nem veszi fel a kapcsolatot, ezek beállításai kizárólag az üzemeltető hatáskörébe tartoznak.
2010. április 12.
DIGI Kft.mivel pppoe a kapcsolat a diginél 1 hét elteltével bontja a kapcsolatot, ha addig folyamatosan megy.
-
Flashget
félisten
válasz
Viper26 #37033 üzenetére
Ezt még mindig nem érted.
Kérhetsz csak netet nem kell se telefon se tv (bár új felhasználóként én nem mondanék le a 2 éven át tartó -20%-ról ha tudom nem költözök el) és akkor a listaáron fogod kapni.
Saját routert is használhatsz nem függ attól mit rendeltél. Topik összefoglalót olvasd el. -
DonMaster
addikt
válasz
bezzegz #33006 üzenetére
mivel uj szerzödést kell alá irnod mitn szerzödés modositás igy bekel menj midneféleképen , és ebtn emg modnják hoyg lehet , már párszor lelet irva hoyg telefonon nem releváns mivel azt romáűniában vezsik fel , és ott nincsenek még evvel tisztában, másik meg bekel menni alá irni a szerzödés modositást listaáraként is amit emg telfonon nem leeht elintézni
a másik problémád emg a zte-t ujra konfigolják és becsatlakozik és igy a saját routered nemt ud csatlakozni, és emiat nincs net, de ha a zte-t kihuzod akkor már a saját routered tud csatlakozni. és van ent,
a zte-nek küldök havonta ujra gondolom a konfigot hoyg miként müködjön és ez okozhatja a problémát
megelözni emg lehet vezsle egy voip telfont átmész nomadikusra és akkor zte nem kell de ha okosod van akkro is a tlefon marad max más számmal . bár akkro switch sem kell.nah mindegy meg oldás van a probléműdra vagy viszotn haovnta 1x a zte-nél kiszeded a ppope conenctet
-
eisento
addikt
na eddig megvolt a 200/100-as csomagom. most volt egy router reset 100/100
megint elallitottak vmit bezavartak az uj? csomagok.?! ezalapjan en most az ugyfelkapum szerinti DIGINET 200-A helyett ami ugye listaaron kapom 4700ft-ert most beraktak a
DIGINet 100 Pro-baviszont kb 10 perce jottem ki a szolnoki digi ufsz-rol mar regota akartam hogy kotok huseget es akkor nem fizetek 7800-at tvvel egyutt hanem mittom en 6500-at de mondja a no hogy nem lehet mert nem uj elofizeto vagyok, lemondom 3 honapig szunet majd johetek uj elofizetokent. aztan odaszol egy masik noci hogy netre kothetek hatarozatlan idejut, igy az eddigi 200/100-as net (4700ft) helyett kottettem 500/200-at (4500ft)-ert
annyi a gaz vele vagyis nem gaz annyira hogy majd julius 1-tol lesz 500/200 mert ho kozben nem lehet modositani aztmondta... szoval sztem aki ugy gondolja menjen be es megha par szaz forintal de olcsobb e nagyobb net lesz. ez meg hogy feleztek ztem megint a digi kurta el mindig ez van amikor csomagvaltas van. :S
-
DonMaster
addikt
válasz
Tomi845 #30064 üzenetére
már volt szo rolla, nekme is ez van, az egy ont/router , viszont a digi simán ont-ként használja , magyarul, ne foglkoz az antennákkal dugdrá a saját routered és van minden gépeden net, azon nincs wifi aktiválva és remélem nem is lesz, és elvileg 1 port van tiltva rajta, de eddig legjobban a 2-es porttol jöt a net , nem tudom az 1-esen 30-jön csak át nem vágom miért a 2-es hozza a 218-at , szoval az kb egy modem , nem lehet több eszközt rá dugni, beálitásoka meg nem fogja elérhetövé tenni a digi, amugy van kod lista alap felhasználoknak, de gondlom az optikát kikéne huzni hogy az ont-re becsatlakoz , és akkor lehetne konfigolni, mert ip szerint nem lehet látni, mármint tracer-et ráküldtem de semmi mármint amit talált és amit irnak hivatalos oldalon azon nem töltöt be semmti sem cimre sme és ip-re sme tehát gondolomnet nélkül lehet csak azt még nem probáltam , mivel nem ál szándékomban össze maszatolni a csatit, max ha nem lesz net akkor meg nézem
, de amég wifi-t és semmi mást nem szor addig csak modem ként kell rá tekinteni, mégha tudna többet is, de remélem nem fogják aktiválni a wifi és a router részét soha. föleg hogy az egyik port kifejezetten iptv-nek van , nah az nem hiányzik a catv böven jo.
Flashget
én 19mb/s-el tudok szedni 200/50-es netnél 1 torentet , többel még nem probáltam de a maradék 6-8mb/s -el növelné csak, bár szerintem a régi wd green miatt ennyi a max nállam, -
TeeJay
félisten
szokásos TP-Link WAN to LAN performance lista (frissült)
[link]jaj hagyjuk már megint ezt az erősebb router dolgot
nem írta melyik HW verziós a 741ND ami nála van de ha már V3 vagy V4 abban bőven elég proci van a 100/50 megabites DIGI csomag WAN-LAN irányba fullra járatásához...
a 841ND V7-ben ami nekem van abban sincs erősebb SOC csak 400MHz-en megy
a 32MB RAM-ot is felejtsétek már el, július óta 24/7-ben nyomom 5-600 szálon a torrentet a 100/50 alatt a 841ND-nek és kutya baja, úgy tolja mint az álom, pedig anno mennyi fikázást kaptam ott is hogy majd nem fogja bírni nem erre van tervezve meg hogy majd fagyni fog a wifi meg hasonlók
fagy a fenét, tökéletesen megymondom 3hete egy csaj ismerősnél 100/50-hez állítottam be az általuk vásárolt 741ND V4.x routert
és simán kihajtja a 94/54 megabitet
inkább azt tanácsolom neki hogy nézze meg a legutolsó(legfrissebb) FW van-e a routeren, ha nincs akkor elsőre frissíteni tessék
aztán wifi beállítás
Hungary
BGN mixed mód
20MHz
1-13 csatornák között választania titkosítást pedig WPA2-AES-re tenni
ezzel jól kell mennie a wifinek de mint írtam először FW frissítés a legfrissebbre
-
Flashget
félisten
válasz
Brian_GT #22957 üzenetére
Telefonom nem volt, meg nem is lesz rajta...eddig is megvoltam nélküle és ahogy olvastam csak a gond van vele, ha giga net mellé még az is van. Meg ha nincs is akkora gond, nekem nem kell teló...
Anno a Matáv 3500Ft-os havi díjas csomagját váltottuk le a Digi 0Ft-os havi díjas telefon csomagjára. Tökéletesen működik azótza is semmi gond vele. Nekik sem gond max. kivisznek ilyen területre egy routert.
Viszont okos csomagot nem tudsz kötni telefon nélkül, havi 140Ft-ot megér simán 2 éven át sok embernek, hogy összesen akár 50.000 Ft-ot is spóroljon 2 év alatt a listaárhoz képest. -
TeeJay
félisten
válasz
radi8tor #20829 üzenetére
TP-Link lista : [link]
na meg google-be találtam ezt azt
itt pl WAN to LAN és a WDR3600 939megabit a WDR4300 meg 925megabitet ért el
[link]kali : szerintem meg a smallnetbuilderes listán az Asus meg TP-Link routerek valamiért elég kis értéket érnek el máshol meg 930megabit körül tudnak. akkor hogy is van ez?
mondjuk hamarosan úgyis kiderül ha jön a sok 1000-es előfizető és mutatják mennyit mértek
-
adamgreen
senior tag
Haliho !
Én is 3 kerületes vagyok és ahogy nézem még nem kapcsolták át a gombot hogy az jo legyen nekünk
Beszéltem ma a helpdeskes "guruval" azt mondták hogy folyamatban van az átálás lehet akár másfél hét is.
Amugy aki majd komolyabb neten gondolkozik mint pl a 500-as vagy 1000-es csomag annak itt egy router chart lista hol megtudjátok nézni hogy melyik bika routerek birják pl az 1000 es csomagot.
-
belabacsi698
csendes tag
ez az 1000-es csak arra jó, hogy a upc-t lehessen fricskázni vele
(digi garantált több, mint a upc igérete, listaáron is olcsóbb így nincs hűségidő és LÉTEZIK MÉG a upc-nél a havi forgalmi korlát vagy azt már sikerült eltörölniük? 300 vagy 500g volt havonta?)tömegek nem fognak az 1000-s felé elmozdulni, hiszen hdd, router és egyéb szűk keresztmetszetek miatt jelenleg nem tömegigény (legálisan streamelni se nagyon lehet sehonnan hd-t vagy 4k-t hogy kelljen ekkora sávszél)
ezért én még bízom egy 500-as vagy 200-as csomagban, s ha én lettem volna a marketinges akkor tuti azt csináltam volna, hogy kivezetem a 20/10-t és így kalkulálok árakkal, illetve sebességgel
40/20 - 2700
80/40 - 3700
100/50 - 4700
200/100 - 5700
500/100 - 6700
1000/100 - 7700ezeken az árakon lehet hogy többen mozdulnának meg a 200-as vagy 500-as csomag felé...
de mivel nem én vagyok a marketinges, így várom a 15-i meglepetést
-
Flashget
félisten
válasz
Bazsi_001 #13536 üzenetére
1. Megdőlt az az elmélet (neten olvastam valahol), hogy a DIGI nem szereti a TP-Link routert, mert a havernak olyan van és működik.
2007 óta van digi lanom gyakorlatilag kezdetektől van mióta a digi beveztte ezt a szolgáltatását és 1,5 hónapig ment a levelezésem anno a digis operátorral, hogy miért nem működik a TP-Link R460-as routerem rajta. Mire végre belőtték a titkosítást és egyébb dolgokat. Vezetve volt egy lista (akkoriban egy Debreceni céget vett meg a digi és náluk volt vezetve)mely tipusok mennek rajta. Az első márka volt ami felkerült rá, hogy működik majd a többi is. Szóval ez egy valótlan, téves infó.
Ráadásul ez is atherpos chipsetes mint azok a hardverek amiket telepítettek lakótelepeken. -
elistvan
őstag
Lennétek szívesek közölni egy listát azokról a routerekről amik mennek a pppoe-s digivel? Itt szívok Miskolcon egy Linksyssel. Ha van lista visszavitetem a sráccal, hogy cserélje más típusra.
-
xabolcs
őstag
válasz
PeterPH #3582 üzenetére
hogy ez miert nem jutott eszembe?
mar reg volt, mikor az egyetemen hasznalni "kellett".
koszi a valaszt es a reszletes leirasat!
most mar ezt is be fogom vetni a diagnosztikaknal!
de itt egy wget-es parancs is, ami szinten jo egy tesztnek:root@dd-wrt54gl:~# wget -O /dev/null ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/1GiB
Connecting to ftp.fsn.hu (195.228.252.133:21)
null 0% | | 10347k 02:17:07 ETAszerk:
off: tetszik az egyetemi halozat--19:55:10-- ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/1GiB
=> `/dev/null'
Resolving ftp.fsn.hu... 195.228.252.133
Connecting to ftp.fsn.hu|195.228.252.133|:21... connected.
Logging in as anonymous ... Logged in!
==> SYST ... done. ==> PWD ... done.
==> TYPE I ... done. ==> CWD /testfiles ... done.
==> PASV ... done. ==> RETR 1GiB ... done.
Length: 1,073,741,824 (1.0G) (unauthoritative)
15% [====> ] 167,701,016 24.84M/s ETA 00:35/off
(#3581) Atapi
igen, tudok ezekrol a dolgokrol.
igazabol nem az zavarta legjobban, hogy voltak eldobalt csomagok, hanem hogy kulonbozik az asztalitol, illletve a "routeren mert"-tol.
a statisztikak 100+ darabbol keszultek, de nem lettek elmentve ... de sztem banpity szerdaig barmikor csinal neked egy parat!(#3586) cannyon
nem tudom milyen erossegu jelet kap banpity ... ez eszembe se jutott, hogy esetleg egy okos halokartyaval lehetne a vonalat is diagnosztizalni.
a routernek a wan ledjenek a villogasa a forgalmat mutatja, nem a link minoseget.
szerda utan okosabbak leszunk.
az ufsz sztem most inkabb takarozott ezzel a szoveggel.
netmegosztast naluk jobban toleralo szolgaltatot meg nem lattam. dmcc-nek a honlapjan (amig volt) ki voltak teve a kompatibilis routerek listaja, tippekkel - teendokkel. ahogy a forumtars is mondja.varom mar azt a szerdat. mit mondanak a szerelok.
na meg a hetfot, mert akkor fogjak nalam kotni. -
Atapi
senior tag
az a lista semmit sem jelent. pár user megirta, hogy nekik milyen routert sikerült eddig használhatová tenniük a hálozaton, ez képezte a nagy "listát".
gyakorlatilag pedig minden routernek müködnie kell, amelyik képes pppoe kapcsolat kezelésére. amelyik nem működik, azt nem megfelelően állitották be, csak könnyebb azt mondani, hogy nem kompatibilis, mint beláttatni a userrel, hogy nem tudja beállitani a kütyüjét. -
I_Am
veterán
válasz
IRON STORM #1350 üzenetére
Már megint a kompatibilitási lista.
Azt nem ők tesztelik, hanem a felhasználók visszajelzései alapján vannak fent a routerek az oldalukon.
-
brd
nagyúr
A router kell tudja, mivel ő építi fel az internetkapcsolatot. A routerre kötött gépeken csak sima helyi hálózat lesz, egy átjáróval (ami a router lesz). Sajnos nem "sima" PPPoE-ről van szó, van benne valami csavar, ezért nem minden router felel meg a célra, amivel pl. az ADSL jól működik. A digi oldalán van valahol egy lista, amivel biztosan működik.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest