Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen joysticket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomko78
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #319 üzenetére
Egy be quiet 360 aio-t tervezek idén beszerezni felülre, 420 radiátor már túl nagy falat
360 a ventikkel kellesz variálni kicsit de az már csak részlet kérdés
-
Glaz-dozfhut
őstag
Különösebb hangokat nem hallok a merevlemezektől. Nem is fűtenek nagyon. Egyedül ami zavar, hogy mocskos lassan indul el a rendszer a bővítő kártya miatt, ami a plusz lemezeket vezérli. Persze nem bánnám, ha ssd-kel meg tudnám oldani a 18 terabyte-ot.
Tomko78:
Furcsa, de nálam sem sülnek a hardverek. Egyetlen befújó ventilátor az eredeti helyén, alol, mondjuk az baszó 120 cfm-es ahogy emlékszem. 140 mm-es akasa viper. Felül meg egyetlen noctua fújja. Ha húzós címmel játszok, forró levegő áramlik, ha elé rakom a kezem. Mért hőmérsékleteken nem látszik. -
Tomko78
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #316 üzenetére
Cod mw3 multiban így kb 5 fokot , annyi a AC F14 ventik most csak 1000 rpm mennek a be quiet pure wings 2 is 1000 rpm-en , annyi három be quiet pure wings venti így kikerült
azokat nem tudtam volna így össze rakni mint a AC ventiket , hdd viszont imád ott lenni ilyen 25 foktól nem megy fentebb , pedig azt hittem meleg lesz ott , 2 sata ssd kigyomláltam , hdd meg semmi hangja hogy csak pár ezer kép meg némi video van rajta így nem nyitogatom
többi cucc meg 2 db m.2 ssd van
tudom nem szép de hatásos
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #316 üzenetére
Ha lenne lehetosegem uj konfig epitesre nem is hasznalnék merevlemezt. 2x m.2 NVMe ssd chip es kész.
Nem zorog. Nem melegszik.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Jó tágas lett! Már csak egy edzett üveg oldal kéne és át is lett mentve az aktuális trendek jegyében. Jobban mutat, az biztos.
Hőmérsékleteken látszódik az irdatlan légáramlás?
Néztem a ház utódját, már amit vennem kéne, de nem divat a merevlemezek használata. Most megint ott tartok, hogy VGA-t újítanék. Nem hosszában a gond, hanem keresztbe. Az az idióta új szabványú csatoló miatt szélesebb lesz. Szerintem ki kell vágnom a plexit. Már ha azon múlik az új kártya használata. -
Tomko78
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #313 üzenetére
Na ma kicsit unatkoztam , mondom minek az a felső rekesz amikor dvd író már nem fog a gépbe menni , így ki fúrtam a szegecseket és szépen kijött a helyéről
így legalább szépen elfér elől 3 db 14 cm venti , azzal többet érek mint az üres dvd író rekesszel
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #313 üzenetére
Nagyon Köszönöm!
Igen, nem rendszerlemez lesz.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Pici pénzért ez már alkalmas: [link] . Ha a két felső ventilátor kellően nagy légszállítású, akkor a fenti hálón is áthúzza a levegőt. Nálam hátrafele néző ventilátor nincs is. Amikor kisebb fogyasztású videókártyát használtam, azt a felületet le is ragasztottam és csak elölről tudott bejönni a levegő; és alulról. Gondolom sokadik lemez kerül a dvd olvasó helyére - mármint nem rendszerlemez lesz - így nem fog állandóan műveleteket végezni, és nem melegszik. Én sem tapasztalom.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #311 üzenetére
Köszönöm! Működésben gondolom ugyanaz, se hűtésben se máshogy nem árt a Disknek. Milyen átalakítót és honnan tudok szerezni? Köszi!
-
Azt persze tudom, hogy így nem lesz rendszer venti előtte. De egy megoldásnak Köszönöm! -
Mozaart
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tud tanácsot adni, honnan tudnék 3.5 HDD Case-t szerezni? Elkevertem a 6-ból 3-at. Legalább 1-re lenne szükségem. Használt / Más gyártótól is jó lenne. Sehol se találok csak külföldről drágán, ill. 3D nyomtatva de nincs nyomtatóm.
Köszi!
[link] -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #308 üzenetére
-
Glaz-dozfhut
őstag
Azt jól megerőszakoltad. Én csak a szegecseket vágtam át, utána szét lehetett pattintani. De csak lefényképezem már, amíg valamennyire tiszta. Csak nem pont ma. Azért nem állítanám le a gépem. Kicsit olyan, mintha a maradék dolgokat begyűrtem volna. A méretek végül úgy jöttek ki, hogy a videókártya a legfelső merevlemezen pihen. Nincs hézag. Lett volna itt egy másik gépház legrosszabb esetre, de abban volt egy egész konfig. Az nem kis macera lett volna. Első generációs Thermaltake Armor ház 2009-ből.
[link] -
Tomko78
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #306 üzenetére
-
Glaz-dozfhut
őstag
Á, köszi. Közben én is szétbarkácsoltam, de az alsó négyes fiókot visszaraktam. Képet valahogy nem csináltam róla. 8 HDD van a 2 sata SSD mellett, így nem szép látvány. Mindenesetre örülök, hogy belevágtam. Mármint a végeredménynek. Az üzenet megírása után, még a fórumot is visszaolvastam és volt válasz a specifikációra. Három éve ugyanezen rugóztam és kaptam is választ. Azóta megfogyatkozott a háznak a használata, az aktivitás szerint.
Szóval a googlé keresés szívatott meg. Releváns találatként, a háznak az utódját dobta be képként és az alapján azt hittem, hogy sima ügy. Végül is csak egy "I" az eltérés a keresésnél. Egyetlen egy lap fűrésszel oldottam meg, plusz egy kombinált fogó, amivel letörtem a vágás mentén. -
Tomko78
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #304 üzenetére
-
Glaz-dozfhut
őstag
Megbolondulok. Berendeltem egy méretes videókártyát és most látom, hogy nem fog beférni. (Aorus 3070ti, 324 mm)Számítógépházat most nem nagyon akarok venni. Természetesen felmértem a lehetőségeket vásárlás előtt. Telefonon, a munkahelyen találtam is egy képet, ahol a középső HHD tartók vannak kiszedve csak. Ami akadályozza a videókártya maximális méretét. Az alsó oszlop marad és a felső 5,25"-os rekeszek. A fénykép szerint. Most nézem itthon, hogy szegecselve van. Fényképre újra rákeresve látom, hogy az már a 690 hármas verziója volt, amiből levontam a következtetést. Semmi gond nem lenne, ha nem használnék 6 HDD-t, mert simán szétflexelem, de nem mondanék le a tárhelyről sem.
Az a vicc, hogy egy specifikációt sem találok hirtelen a házhoz, a maximális videókártya méretet illetőleg hivatalosan. Máskor 290 millimétert találtam, amit ki is használok most. Ennél lesz nagyobb 3 centivel. Valaki rakott már be 290-nél nagyobb VGA-t? -
Tomko78
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #302 üzenetére
a sata dokolot igen , de hidd el könnyen szét jönnek azok a fenti bekötések azt a panelt 2 csavar tartja , egyszerü szét szedni , de én mindig lefotózom mielött szétkapom az adot részt legyen támpont
-
Glaz-dozfhut
őstag
Ez jó. Nálam - nem tudom miért - de kicsit tovább tartana. Legfőbb gondom, hogy tetején lévő USB 3-as panelt, meg ami rá csatlakozik, azt nem tudtam még eltávolítani. Rengeteg kábel csatlakozik hozzá. És ha meg is lenne, hogy lehet kiszedni a keretből a fém hálót (tetején), ami jellemzően a legtöbb koszt szedi össze? Nedves szivaccsal elég jó eredményt tudok elérni, de mindig tépkedni kell jobbra-balra, mert a műanyag keretek útba vannak. Na meg rohadt nagy ellenszenvet vált ki itthon, ha elkezdem a gépet simogatni, hogy "mért csak azzal tudok ilyen igényes lenni"! Mert a környezetben minden tiszta, de nem miattam, stb. Ha csak a csere ventilátorokat portalanítom fültisztítóval, már az gáz. Szóval macerás. Nincs egy éve, hogy alaplapot cseréltem, úgyhogy szerencsém volt.
Az első képen nincsenek már a gyári sata kábelek. A dokkoló funkcióját ezek szerint dobtad? -
Tomko78
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #299 üzenetére
-
Tomko78
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #299 üzenetére
Sűrített levegővel szoktam , meg egy évben egyszer darabokra szedem és a kádban jól megmosom 😉
-
Glaz-dozfhut
őstag
Már 281 millimétereset is piszok nehéz volt berakni, ezért kezdtem meghasonlani kicsit emiatt.
Jó az a ház! PCI takarólemezeknek nem érzed szükségét? Vagy direkt hagytad szabadon a kiáramló levegőnek? Személy szerint minden fals lyukat leragasztok. Épp az alját nem, de nálam csak a tetején vannak kifújó ventik (2 x 91 CFM) és nem akarom, hogy onnan szívja be, ahonnan nem kellene.
Megtetszettek a full üveg oldalas házak, de nem találok olyat, ami legalább ugyanennyi HDD-t befogadna. Vagyis egyetlen egyet, ötvenért. A vga miatt is, mert sokáig azt hittem nem fog beleférni. Raijintek
A tetején lévő szúnyogháló tisztítására találtál már módot? Azaz, hogy lehet szésztedni? Nálam az örök probléma, mert ott dolgoznak a ventilátorok. Amit utoljára dobtam, az is egy régebbi kép, de csak az volt elfekvőbe. -
Tomko78
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #297 üzenetére
-
Tomko78
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #295 üzenetére
e szerint elvileg be
de itt a teszt róla lehet olvasgatni [link]
-
Glaz-dozfhut
őstag
Sziasztok! Remélem valaki még olvasgassa
az oldalt és rendelkezik is ilyen házzal. Én igen, még mindig, viszont kicsit elvesztettem a fonalat. Valamiért azt hittem, hogy a maximális VGA hosszúság a HDD oszlop kiszerelése nélkül 281 mm. Most 280 milliméteres kártyát használok és újítanék egy centivel hosszabbra. Ránézésre tán befér, meg rá is kerestem a héten és valami 301 vagy 305 mm írnak erre az esetre. A gyártói oldal valamiért nem töltött be, de még az amerikai sem. Ti mit gondoltok vagy használtok e 290 milliméter hosszú VGA-t HDD oszloppal mögötte?
-
default.
őstag
Sziasztok!
Ha még valaki olvassa.. ehhez a házhoz tartozó alaplap rögzítő csavart hol tudnék szerezni?
Köszönöm szépen előre is!
Üdv -
BioNiCMaN
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #290 üzenetére
Ha valaki rendel innen, szóljon nekem, mert kellene egy ilyen.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #289 üzenetére
Szóval van egy opció a CMstore-on. A Swisspost-tal rendelve csak 2270 Ft-ra jön ki a szállítás. Az kicsit lassabb, de megéri, mert nagyon kifutóban van a ház, így minden része is.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #285 üzenetére
Azért ha nagyon jó áron tudsz szerezni és szeretsz picit barkácsolni, megoldható.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #283 üzenetére
Utánanéztem picit!
A házba max 304 mm-es kártya fér bele.
A 270 Toxic 308 mm.
4 mm hiányában nem fér el mégsem. -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #281 üzenetére
Az R9 280X belefér, valószinű a 270 is be fog.
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Ebbe a házba mi a max hosszuságu vga ami belefér?
R9 270x toxic nak keresgélek házikot. -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #279 üzenetére
Részemről az is rendben lenne.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Dr. Gonzο #278 üzenetére
Én is, olyan 10k körül. Egyetlen bibi, hogy sacc 160 km van köztünk (én szeged mellett). Igaz van egy pécsi kollégám aki hozott már el cumót egy ottani boltból. Jó ötlet, de ha belegondolunk kicsit bonyolult. Ki fogja megelőlegezni a 30k Forintot, meg ilyenek... Inkább a Cooler Masteres csókát kéne megdumálni, hogy intézze.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #277 üzenetére
Ha valaki más is szeretne rendelni innen akkor összeállhatnánk, úgy olcsóbb lenne a szállítás. Én kinéztem magamnak pár dolgot.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Nyílt itt a PH-án egy hivatalos Cooler Master topic, és fel lehet tenni közvetlen kérdéseket a magyarországi forgalmazótól. De nem is emiatt írok konkrétan, hanem onnan kaptam a fülest a márkaképviselettől http://www.cmstore.eu/ erről az oldalról. Önmagában ez sem nagy újdonság, de legalább onnan minden beszerezhető ami a házunkhoz kell. Előlap, oldallap, felsőpanel 3 színben, a ventilátorai. Egyedül SSD tartó fiókot nem találtam, de az se kizárt (mondjuk jól átnéztem). http://www.cmstore.eu/cm-690-ii/ Ránéztem a szállítás összegére is, és a legolcsóbb opció 2500 Ft-ba kerül. Ebben nem vagyok egész biztos, erősítsetek meg benne, hogy annyi lenne? Szóval én igen hasznosnak találtam, örülök, hogy megtaláltam és nem is kifejezetten drága. Amúgy gyorsan kell lépni, mert kifutó termék. Egy-két dologból már fogyóban vannak.
-
Wasp91
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #275 üzenetére
Köszi!
-
Wasp91
aktív tag
Sziasztok!
Ilyen távtartók jók a házba? [link]
Annó használtam vettem a házat és eléggé kibabráltak velem. A távtartók másmilyenek, azok a fekete csavarok nem jók bele. :S Többféle csavarral is megnéztem, de egy se megy bele. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #270 üzenetére
Újra kapni 80x80x15mm ventit, ezt még nem linkeltem 1300Ft+990Ft Pick-pack. Az BOLT. A ház hátuljába való mint tudjuk.
Sikerült elnémítani a házat. Egyszerűen nem kell meghúzni a csavarokat, ha gumi alátéteket használunk a HDD rögzítő fiókokban. Úgyhogy beköszöntött a béke.
Nem hiszem, hogy nagyon gyarapodna ezen háztulajok tábora, lévén kifutó termék. Amik vannak még itt-ott azt elég nagy pénzekért vesztegetik. Történetesen 30%-al drágábban mint amennyiért még én vettem. -
Glaz-dozfhut
őstag
Végre mostanra, rengeteg álmatlan éjszaka után, megtaláltam magamnál az idegesítő rezonancia okát.
A képen próbáltam jelezni, ahol a két HDD tartó oszlop találkozik. Az alsó, ha nincs kiszedve, az erősíti fel a rezgést és ad ki nagyobb zajt mint kellene. Elég egyértelműnek tűnik, mert bekapcsolt állapotba, levett oldallappal fogtam meg és halkult el. Csak azért volt nagyon zavaró, mert a gépben pillanatnyilag az a két vinchester lett volna a mozgó alkatrész és elvártam volna, hogy hangtalanok legyenek.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #270 üzenetére
Most nézem, linket nem írtam. Egyébként mostanra elfogyott ott. Legalábbis nincs a terméklistában.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #269 üzenetére
Találtam még egy helyen 80x80x15 ventilátort. 1320 Ft + 800-ért már ajándék. És Pwm-es!
-
Glaz-dozfhut
őstag
Á, tényleg! Nem is mondtam, persze nem nagy dolog, de én megörültem neki; vettem egy olyan kis ventilátort a jobb oldali panelbe, a proci hűtő mögé 80x80x15 millimétereset. Cpu hűtővel együtt vettem, ahhoz jár akkora venti, de az csak 1350 Ft. A szállítás többe került. Ellenben ha külföldön vettem volna ugyanebben a méretben, ott 2500-nál kezdődik az ára, csak a ventinek! Tudom, mert sokat nézegettem régebben. a LINK-je Szóval iszonyatosan örültem, hogy hozzájutottam, persze értelme az nem sok, de hát a rend kedvéért. Egyébként maga a venti pörög irdatlan, valami 2500 Rpm-el, a szélzaj az jelentős. Na de hozzájutottam 3x4 pines Pwm elosztóra és majd halkabb lesz, mert ezelőtt max. fordulaton ment. Egyébként láttam itt az ajánlatot, hogy valaki tud ilyen ventit.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Malibutomi #267 üzenetére
Igen, arra gondoltam. (két napig nem kapcsoltam be a gépet, azért reagálok most) Én még úgy ügyeskedtem, hogy amit nem használtam fiókot azt alapból ki is vettem, amit meg benne hagytam, az egyiket egy hosszú csavarral rögzítettem, a többit meg szigetelő szalaggal próbáltam beékelni, hogy kicsit se mozogjon. Mostanra meg, az első 140-es venti hallatja magát. Most télire megtehetem, hogy kiiktatom.
Ja, tényleg; javítottam a házam belső esztétikáján egy Corsair táppal. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #263 üzenetére
Ha az alacsonyfrekvenciás búgásra gondolsz (humming) azt nekem is csinálja. Úgy oldottam meg végül, hogy nem pattintom be a vinyó fiókot.
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Nem tudjatok, hogy hol lehetne beszerezni, a hazhoz valo ssd tartot/rogzitot? Gyarilag ugye jar hozza egy, de szuksegem lenne egy masodikra is.
Esetleg ha valaki nem hasznalja, szivesen megvennem.
Koszi.
Udv. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Dr. Gonzο #264 üzenetére
Ah, értem. Végül is nem hangos, csak majd' folyamatos a zúgás. Még az is lehet, hogy az első ventilátor vagy másik. Direkt azért újítottam a Cpu hűtőt, hogy hangtalan legyen az egész, erre fel a négy méterre levő konyhából is hallom azt a halk zajt. Amúgy szeretem a házat, akárhogy is. Dolgozok az ügyön.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #263 üzenetére
Nálam nincs ilyen. De az alsó rész ki is van szedve belőle.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Sziasztok! Nem tudom valaki találkozott-e már hasonló problémával, de az előző házammal nem tapasztaltam. Mégpedig, hogy a HDD rögzítő helyek irdatlanul felerősítik a zajt, vagy el nem tudom találni mi az, de nagyon rezonál. Ezzel találkozott már valaki, vagy találtatok-e rá megoldást? Pedig a gumikkal fogattam fel az összeset.( Éppen lehet, hogy a házhoz nincs is köze, csak mostanra megy tönkre a vinyóm.)
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Dr. Gonzο #261 üzenetére
Hello! Kicsit meghasonlottam a processzorhűtő maximális magasságát illetőleg. Megmértem a helyén az oldallap síkjától. A mostani hűtőm elvileg, a gyári adat szerint, én magam nem mértem; 160 mm magas. Az oldallapig 12 millimétert mértem. Az 172 mm. Nem mintha gondom lenne vele, meg nem is találtam 172 mm-nél magasabb CPU hűtőt, csak az érdekesség kedvéért. Ha ebben ferdítenek, akkor lehet, másban is.
Egyébként maximálisan elégedett vagyok a kuckóval, igencsak kedvemre való. -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #260 üzenetére
Ebben látványosan elférsz!
-
Tomko78
őstag
válasz
Expendable #256 üzenetére
én vettem rá pórszűrőt és meg van oldva a gond
[link]
-
kungzi
veterán
én is beléptem hozzátok, képek:
-
Expendable
aktív tag
Üdv,
Van esetleg valakinek tapasztalata vele, hogy az oldallapra hogy lehetne olyan porszűrőt applikálni, mint amilyen a ház többi részén van? Vagy legalábbis olyasmit. Kénytelen voltam az oldalsó befúvó ventit szívásra tenni, mert onnan porosodott egyedül a ház.
Köszi. -
Hoorus
őstag
Bocsi, hogy elfelejtettem válaszolni
Szóval, volt H100i és már nincs is. Nem ájultam el a teljesítményétől. Kb. ugyanazt hozta, mint az AC Freezer 13 pro..
És igen, biztos, hogy jól volt felszerelve és pasztázva is.. H100i-t eladtam, lett helyette Thermalright Macho. Ez már sokkal jobb ..
Egyébként a H100i ventilátorai valami elviselhetetlenül hangosak.. :\ Beszerelni csak úgy tudtam, hogy a radiátor a házon belül a proci fölött, a ventik pedig a ház felső rácsa alatt.. Ventikkel együtt nem fért be a házba, útban volt már neki az alaplap..
Hát ennyi, engem nem győzött meg a kompakt víz, bár tudom, hogy sokat számít a gagyi paszta a procim kupakja alatt, de azért a Macho-val mégis nyertem 8 fokot ...
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
A 690 II tetejébe befér szerintetek a CM Seidon 240M vízhűtő?? Nem tudja valaki véletlenül?
Köszönöm
-
SRII
őstag
válasz
werszomjas #249 üzenetére
hát igen, ha ilyen kis apróságokon őrlődsz akkor úgy jársz mint én, én is úgy kezdtem hogy 8 év után veszek egy 10k ért azt kész ,az számít hogy mi lesz benne, aztán ilyen kis apróságok miatt(persze ez az én butaságom, mivel alapos vagyok és mindenre odafigyelek) már már már 35 k nál voltam , és elég lett, egy jó minőségűt akartam és kész, a részletekbe nem vesztem bele Bár, nehéz volt megállni, és nem bántam meg, a led kikapcsolható, és nem kell akkor sem nézegetned ha plexiset veszel hisz, a monitort kell bámulni, ha pedig tényleg nem tudsz elszakadni a részletektől akkor mindig csak az sok órát töltöd a gép előtt olvasgatva hogy mit is vegyél, és ha úgy van akkor pár ezresért vedd a teljes oldallal, a minőségen nem fogsz csalódni és minden elfér benne, teljesen árban meg teljesen jó sőt még van olyan ház ami 30k felett sem ilyen minőségű, én vagy 3 hetet rágódtam és napi 7-8 órákat őrlődtem mi is lenne jó és hogy mit hogy , mi lesz benne és hogy is néz ki, és kicsit már bele is zavarodtam.
-
werszomjas
addikt
Köszi.
Igazából azért nem akarok plexiset, mert nem szeretném a gép belsejét nézegetni, világítós cpu hűtőt és egyéb világító ventilátorokat sem szeretnék bele, ami van gyárilag elöl, az a világítás is ki lesz kapcsolva.
Ja a cserét természetesen nem az egész házra értem, csak az oldallapra
Egy dolog aggaszt csupán, hogy fehér előlapos a dvd íróm, és a házhoz meg nem jár ilyen előlap takaró
-
SRII
őstag
válasz
werszomjas #247 üzenetére
szerintem egyátalán nem hangos a venti, és mindegyik panellal jól jársz, a ház is minőségi darab, arra nem emlékszem (pedig egy hete vettem
hogy milyen csati a ventin,d e ha jól emlékszem 3 tűs!) nem fogsz csalódni abban biztos vagyok, a win panelest vettem mert nekem az is kelet, de az oldalán elhelyezett 12 venti pont oda kell ahova való és azért egy kis betekintés sem ártott részemről a belsőre, ezért választottam ezt, ha attól félsz hogy gyenge vagy hogy silány a win oldalpanel akkor tévedsz igen vastag plexi van benne sőt...ha a hütés miatt kell akkor sem kell megijedni egy helyet elvesztesz de szerintem ahova nem elég 7 venti akkor oda semmi sem..
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Ez a ház az egyik kiszemeltem a Midgard II és a 300R mellett.
Már az új USB 3.0-st szeretném venni, a 3db ventilátor nagyon hangos? Kinek mi a véleménye?
Alaplapra köthető mind, vagy fix fordulatúak?
Furcsa mód, jelenleg az ablakos verzió olcsóbb, mint a sima, nekem viszont sima kéne, ha az ablakost venném, van olyan, aki elcserélné velem egy simára?
-
SRII
őstag
Pár kép egy két hűtés lehetőségről. csak hogy ki ne haljon a topik.
-
SRII
őstag
sziasztok, én is beléptem a klubba, 690 II Advanced Black USB3.0 x 2 - window panel - RC-692A-KWN5 képében.
Még nem álltam neki szétszedni, de nem tudtam leszedni az eljét sem a tetejét, így nem feszegettem, majd ha belakom akkor.
Az előlapi ventit viszont nagyon elrontották, azért 2 db12 vagy 2db 14 jobb megoldás lett volna.
De sebaj, a ház nagyon jó, minőségi, csak abban nem vagyok biztos hogy a porszűrők tényleg végzik e a dolgukat. -
Dr. Gonzο
senior tag
Ha valaki szeretne a jobb oldali 8cm-es helyre ventit, keressen pm-ben.
-
DSmethod
csendes tag
Sziasztok.
Gondoltam irok, ha már nekem is ilyen házam van.Már 1 éves a nem is olyan picikém. Teljesen meg vagyok vele elégedve, nagyon szép, letisztult dizájn, nagy belső, jó szellőzés (ami kell is a GTX580hoz) szóval minden megvan benne ami kell. Kisebb változtatásokkal szinte tökéletes lett.
Ami utólag került bele az a Scythe kaze master pro, illetve + 2 CM Excalibur venti, alulra és oldalra a grafkari miatt. Ha jobban megnézitek az első képet, lehet látni, hogy a Scythe panel alatt van DVD iro is, mivel csak ritkan hasznalom, igy esztetikusabbnak tartottam ha besüllyesztem a rács mögé. Bévülre tettem egy háló szerű műanyag lapot hogy szebb legyen a kábelelrendezés. Jaj és még jutott egy LED dioda a dvd iro hatuljara ragasztva.
Remélem tetszik
-
Ti Bo
aktív tag
Elfért őfelsége.
-
Beretvás
veterán
Dobok én is pár képet a masináról..
-
Zsohi
őstag
Nem az igazi, az ASUS alaplap meg csak hab a tortán.
-
Zsohi
őstag
Egyszerűen kivágtam a keretet.
Alul-felül 2-2 lyukat fúrtam amiben a ventiket lehet rögzíteni. -
Zsohi
őstag
2db 120as CM venti elől.
Tegnap végre volt időm kijavítani a ház egyetlen szépség hibáját. -
zolizeus
csendes tag
Helló
https://plus.google.com/u/0/photos/116479465177869604854/albums/5806934017725513537?aq=0&sugexp=chrome%2Cmod%3D8&q=pcgear&um=1&ie=UTF-8&sa=N
Volna ez a gép
és volna pár kérdésem.
irtam máshova is de nem kaptam választ.
azért ide írtam mert ti rendelkeztek ilyen kuckóval és tapasztalattal.
jelenleg a ház gyári állapotban van csak a HDD tartó alsó részét vetem edig ki.
milyen előlapi ventilátor szabályozót ajánlanátok. Szép de hasznos is .
és 1-2 venti beszerelése hozhat nagyobb javulást? (akár VGA cPU)
vagy a jelenlegieket átszerelve az hozhat javulást? (C /hang)Választ alőre is kösz
ÜDV:ÉN -
winfier
senior tag
Hali!
Előre szeretnék egy Thermalright TY-141 ventit. A kérdés az lenne, hogy el is férne? A cm oldalát nézve 140x25-öst írnak a gyári ventire. A TY141 pedig 140x26,5. Vajon lenne még 1,5mm hely neki?
Köszönöm!
-
Ti Bo
aktív tag
Help:
-Valakinek esetleg van tapasztalata, hogy a be quiet! Dark Rock Pro 2 cpu hűtője befér e a házba?
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #224 üzenetére
Mit mondjak, Thermaltake Skull Tower után kicsit csalódtam ebben a házban. Kapásból furcsa volt az oldallapok és kártyahelyek csavarral történő rögzítése. Az alaplapnál szintén. TT-nél ezt már kb 8 évvel ezelőtt pattintósra vagy reteszelősre alkották. Ugyanakkor az alaplap rögzítésénél sem lehet a szerelő lemezt kivenni. Az Enermax modu82+ tápom (ami szerintem mégsem őskövület) kábele éppen hogy elért a tápcsatiig. A 3,5"-os vinyók beszerelése horror (vagy nekem nem volt megfelelő kézügyességem hozzá). A kis gumi "bakokból" folyamatosan kiugrált 1-1 fém pöcök, elég sokat kellett velük játszani, mire helyükre kerültek. A kábelek rendezgetése után az oldallap rárakása sem egyszerű, már-már kidomborodik a ház oldala.
Pozitívum, hogy a procik hűvösebbek lettek, csöndes lett a vga venti is. Tetszik, hogy nem ujjlenyomat gyűjtős a ház anyaga. Kinézetre is szép. Remélem jó darabig kiszolgál.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Real_Necro #222 üzenetére
A sajátomról tudok nyilatkozni: több mint 1 éve teszi a dolgát problémamentesen.
A ventiket szerintem mindenki halkabbra cseréli, bár amikor én cseréltem még nem volt meg a szabályzóm, nem tudom hogy ezzel milyen lenne a hangja a gyárinak (egyébként minimumon mennek nálam).
Ha az aljába teszed nem fog elérni a csövezés a CPU-ig, vagy a VGA-t hűtenéd onnan?
Láttam már olyat, hogy H100-at tettek VGA-ra egy érdekes megoldással.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Real_Necro #220 üzenetére
Én Corsair H100-at pakoltam bele. Írtam róla a címlapra, olvasd el, érdekes lehet.
Bocsi, hogy nem linkelem, mobilról nem olyan könnyű.
-
BioNiCMaN
addikt
Kompakt vagy egyedi megoldás érdekel?
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
nemrég tettem szert én is egy ilyen házra, hétvégén fogok beleköltözni. Annyi kérdésem lenne, hogy milyen vízhűtést ajánlott/lehet beleszerelni?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Ti Bo
aktív tag
Ma elkezdődött egy kis moddolás. A ház elején és tetején lévő rácsokat elvittem fényező ismerősömnek. Homokszínűek lesznek (DAK). A szürke előlapi kábeleken szétszedtem a csatikat és fekete zsugorcsövet húztam rájuk. A gombok sokszínű vezetékeit (fehér-narancs, fehér-zöld, fehér-kék stb) megcsináltam egységes piros-feketére (piros és fekete 0.25-ös vezeték segítségével). A dvd író zöld ledjét pirosra cseréltem és az író burkolatát szétszedés után matt feketére fújtam. A gyár kék ledes venti helyére került piros ledes cooler master venti (kábele harisnyázva feketére) és egy ugyanilyen bekerült a ház tetejébe is. A gyári babakék gigabyte sata kábeleket kicseréltem feketére. Jövő héten kivágjuk a ház oldalát és ugrik bele plexi.
Ha bárkit is érdekel akkor majd rakok fel fotókat amint kész.
-
Mr Cube
tag
Hello!
Vki tudna abban segíteni, hogy szeretném kicserélni az I/O panelt, mivel a szemetek kiadtak egy 3.0-s usb-set ugye, akár kettővel és mivel szükségem lenne rá, ezért nem szeretnék még egyszer 30 ezret elkölteni rá. Szóval tud vki arról, hogy lehet-e kapni panelt hozzá külön vhonnan, vhogyan? Kerestem neten és keresem is, de egyelőre semmi, gondoltam a tulajok közt hátha vki tud ilyenről.
Előre is köszi!
-
Ti Bo
aktív tag
Annyit még esetleg tudnátok segíteni, hogy milyen ventit érdemes venni a házikóba? Igazából gondolkodtam azon is, hogy az elejében lévő gyári kéket lecserélném piros megvilágításúra, de nem találok bele való piros ledes ventilátort sehol. A "tetejébe" is 14 centis való?
-
Mustármag
őstag
-
Mustármag
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megújult a PROHARDVER!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Politikai mémek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest