Hirdetés
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Pánik a memóriapiacon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
Új hozzászólás Aktív témák
-
paramparya
őstag
Én a real pitcam-et tettem fel, de abban a mappában is van még három almappa.
A neveikben a FOV a field of view, tehát hány százalékban láss a sisakodból kibámulva, én azt hiszem a 60-ast tettem fel.
Azokat kell a cars mappa tartalmára rámásolni, azt előtte ott lemásoltam cars.bak néven, kitudja mi lesz
Az actionmap-et pedig szintén biztonsági mentettem, és azt is lehet felülírni, abból csak egy van a rar gyökerében.Ha minden jól megy, akkor így már jó is vagy, de ha úgy érzed, hogy túl sokat fordul (pl a 90 fok kicsit túlzás
), akkor a játékból kilépve az actionmap mappában keresd meg a te kormányodnak megfelelő nevű xml-t, és abban ezt a részt keresd ki:<Action actionName = "Look Left" >
<Axis axisName = "win_con_di_axisX" deviceName = "F430 Force Feedback" baseCalibration = "biDirectionalLower" deadZone = "0.0" saturation = "9.0"/>
</Action>
<Action actionName = "Look Right" >
<Axis axisName = "win_con_di_axisX" deviceName = "F430 Force Feedback" baseCalibration = "biDirectionalUpper" deadZone = "0.0" saturation = "9.0"/>
</Action>és mindkét saturation-t emeld meg érzéssel (nekem 4-ről lett 9-re emelve). Tehát minél nagyobb a saturation, annál kevesebbet fordul.
Ezután viszont ne menj bele a controller setupba, mert ráment egyet, és aztán emelheted még tovább, én így jártam. -
paramparya
őstag
Nekem az volt az egyik gondom, hogy a hátranézést állítólag a 10-es gombra állította, de gyakorlatilag a 11-esre.
A játék könyvtárában van egy actionmap könyvtár, abban egy, a kormányodnak megfelelő nevű .xml fájl, abba érdemes belenézni. Ha láttál már hasonló adatstruktúrát, akkor boldogulni fogsz vele
-
Steady74
addikt
egy dolgot viszont nem értek.
A korábban feltelepített játékban, ha indítottam egy grand prix versenyt, vagy ha ol line voltam, a játék betöltése a dx11 beállítása után hihetetlenül felgyorsult, max 1-2 tippet mutatott be a betöltés során. Na most ott tartok, mint az eredeti verzióval a dx9-cel 5-8 tippet is elhúz a játék... a config xml-t megnéztem, ott a force dx9 false, tehát elvileg jó
esetleg ötlet, illetve tapasztalat, hogy mennyi tippet villant fel a gép betöltés alatt? -
Amúgy érdekes, nekem fenn a patch nem túrtam xml fájlt azt mégis van pocsolya.
-
Rolly Dy07
senior tag
Én speciel kikapcsoltam a DX11-et, mert nem megy vele a FRAPS sem. Míg DX9-ben simán veszek fel 30 FPS-el. Igaz a pocsolyák be vannak kapcsolva az XML-ben. Sőt ha nem rakod be a pocsolya fix-et, akkor szárazon sincs annyi gumi, meg ideális ív. Szóval üres nagyon a pálya nélküle.

-
polonic
félisten
válasz
--Lorant--
üzenetére
Szerintem itt az írásokból kiderül.
A patch feltelepítése után eltűnnek a pocsolyák. Erre van egy fix, egy xml fájlba kell beírni egy sort. De ez a fix leveszi a teljesítményt eléggé. Ráadásul nálam meg nem látszódik a felgumizás. -
Rolly Dy07
senior tag
CSAK SZÓLNI SZERETNÉK AZOKHOZ, AKIKNEK FAGYOGAT A JÁTÉK ÉS DX11-ET HASZNÁLNAK!

PATTYOGJATOK SZÉPEN VISSZA A CONFIG XML FÁJLBA ÉS AZ ELEJÉN HASZNÁLT TRÜKKEL ÍRJÁTOK VISSZA A DX9-NÉL A FALSE SZÓT TRUE SZÓRA. EZZEL KI LESZ KAPCSOLVA A DX11, DE NEM ROSSZ EZ DX9-BEN SEM. HISZEN EZEK UTÁN NEM FAGYOTT LE EGYSZER SEM. BUGGOS MÉG MINDIG A DX11, AZÉRT FAGY, AKAD MEG HASONLÓK.
BENT VAN A POCSOLYA FIX IS ÉS KIVÁLÓAN FUT, SOKKAL STABILABBAN, SIMÁBBAN FUT, PONT ÚGY AHOGY A GRID.
ÉN IS CSAK LESTEM.TEHÁT: - JÁTÉK FELTELEPÍT
- MINDENFÉLE PATCH FELTELEPÍT
- POCSOLYA BERAK
- DX11 KIKAPCSOL
TÖKÉLETES RECEPT 1 ÚJABB JAVÍTÁSIG!
-
skylaner
senior tag
Valaki legyen olyan kedves (aki nem tette fel a Realistic Sun Mod-ot) és küldje el nekem az adatlapomon szereplő email címre ezeket a fileokat:
F1 2010\tracks\circuits\istanbul\ mappában a:
lighting,xml
effects.xmlF1 2010\tracks\circuits\monaco\ mappában a:
lighting,xml
effects.xmlKöszönöm.
-
zodo
nagyúr
Lehetőségként még talán annyit megtehetsz, hogy a játékban váltogatsz a kormányok típusa közt, hátha valamelyiknek a beállítása, jó lesz neked.
Más
Ahogy keresgéltem a .xml fájlok közt és az forcefeedback/carsetup xml fájlba belestem és ezt találtam.<FFBCars>
<!-- Car setups for force false This file holds a list of car specific setups. If a car is not found here no modifiers are applied. name= Folder name of car scaleForce= wheel linear force scale scaleFriction= wheel friction force scale scaleEffects= collision, gear change etc effects' force scale-->
<FFBCar name="sst" scaleForce="1.0" scaleFriction="1.0" scaleEffects="1.0"/>
<FFBCar name="555" template="sst" scaleEffects="1.0"/>
<FFBCar name="405" scaleForce="1.0" scaleFriction="1.0" scaleEffects="1.0"/>
<!-- Old car names should be removed! -->
<FFBCar name="RD3 Style Test 4WD" scaleForce="1.0" scaleFriction="1.0" scaleEffects="1.0"/>
<FFBCar name="Subaru Impreza Spec C Tarmac A" scaleForce="1.0" scaleFriction="1.0" scaleEffects="1.0"/>
<FFBCar name="Mitusbishi Evo IX" scaleForce="1.0" scaleFriction="1.0" scaleEffects="1.0"/>
<FFBCar name="Subaru Impreza 555" scaleForce="1.0" scaleFriction="1.0" scaleEffects="1.0"/>
<FFBCar name="Peugeot 205 T16" scaleForce="1.0" scaleFriction="1.0" scaleEffects="1.0"/>
<FFBCar name="Citroen Xsara Rally X" scaleForce="1.0" scaleFriction="1.0" scaleEffects="1.0"/>
<FFBCar name="Audi TT" scaleForce="1.0" scaleFriction="1.0" scaleEffects="1.0"/>
<FFBCar name="Suzuki Swift Super 1600 Tarmac" scaleForce="1.0" scaleFriction="1.0" scaleEffects="1.0"/>
<FFBCar name="Citroen C2 Super 1600" scaleForce="1.0" scaleFriction="1.0" scaleEffects="1.0"/>
<FFBCar name="McMillin Racing Buggy" scaleForce="1.0" scaleFriction="1.0" scaleEffects="1.0"/>
<FFBCar name="Lancia Stratos" scaleForce="1.0" scaleFriction="1.0" scaleEffects="1.0"/>
<FFBCar name="Fenomenon Stratos" scaleForce="1.0" scaleFriction="1.0" scaleEffects="1.0"/>
</FFBCars>Lol. Írtak ezek egyáltalán valamit ehhez a játékhoz?

vagy ezek lesznek a bonus verdák?
Befejeztem csak érdekesség kép említettem meg!
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- Gyúrósok ide!
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), akkor a játékból kilépve az actionmap mappában keresd meg a te kormányodnak megfelelő nevű xml-t, és abban ezt a részt keresd ki:

BENT VAN A POCSOLYA FIX IS ÉS KIVÁLÓAN FUT, SOKKAL STABILABBAN, SIMÁBBAN FUT, PONT ÚGY AHOGY A GRID.
ÉN IS CSAK LESTEM.

Kicsit izmosabb VGA-val! ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)