na most aztán végképp nem tudom, hogy mit gondoljak...érdekes 1 szituációt éltem meg..alább taglalom (Fiber Power 15/1.5)
tegnap este ugye állítgattam, teszteltem a 2.0 beta utorrentet mindenfele (kapcsolódási szálak, használható protokollok), elindítottam 4 torrentet, jöttek "szépen" lefelé, a 4 torrent összesen 300 KB/sec-el...
ma hajnali 1kor épp lefekvéshez készülődtem és zárnám be a torrent klienst, valamint kapcsolnám ki a gépet, de elmegy az internetkapcsolat..hm.. modem áramtalanít, net+telefon visszajön, újra elindítom a torrentet, net újra elmegy kb. 5 perc múlva, belső IP-n modemet elérem...ezt még vagy 3-szor eljátsza a modem, de a legvégén nem jön vissza a CABLE LED...net és telefon nincs... mindez hajnali 2 körül, utána mentem aludni
ma hazajövet látom ám, megint semmi CABLE LED jel... UPC ügyfsz., hiba bejelent, jönnek ki holnap technikusok... mondom hurrá, 2 hete megy a szolgáltatás, máris hibás lesz a modem...
Erre 20 percre rá ma este 9 körül újra visszajön a CABLE LED, ezzel együtt a kábelnet+kábeltelefon is ugye. Na mondom, akkor lemondom a holnapi kijövetelt, mert megjavult, közben már megkérdezem, hogy ott a központban indították újra? Igen, de most technikust nem tudnak kapcsolni, érjem be ennyivel, hogy igen, náluk volt a probléma. Nosza, akkor indítsuk el újra a torrent klienst, megint behal 5 perc után a net...nincs valós IP-m, nincs CABLE LED. Áramtalanít, vissza - újra van net+telefon.
uTorrent 2.0 beta leszed, 1.8.4 feltesz (minden beállítást ugyanolyanra), ezzel nem dob le.
Na most kezd egy kicsit összeesküvés szaga lenni a dolognak. Én két dologra gondolok, de nem értek semmit...:
1.: a 2.0 beta utorrent valami miatt meghalasztja a WebStar modemem... nem tudom, talán túl sok a letöltési szál, túlterheli, stb.
2.: a UPC központ eldobja a kábelmodem szinkront, mert észleli, hogy 2.0-s utorrent klienst használok, vagy pontosabban a program generál valami olyan hálózati forgalmat, amit valamely eszköz nem bír, vagy a központban leold, vagy a modem hal le
mindenesetre érdekes, hogy a központban kellett emiatt ma este ugye hozzányúlni a kapcsolatomhoz egy technikusnak, hogy újra menjen, mert semmi nem használt itt kliensoldalon, áramtalanítás sem, modemreset sem (15 mp-ig tartó)
valami nagyon nem tetszik itt nekem...
most megpróbálom még1szer 1.8.4-es utorrent klienssel a torrentezést, uTP+TCP-n, de azt már most látom, hogy a priorizálás/korlátozás megy ezerrel, a 4 db. torrent, amit azóta is töltök most összesen megy 50KB/sec-el...
na erre varrjatok gombot, nekem ez már kezd sok lenni
u.i.: egyébként szerencsére van megoldásom, amit ma már melóban üzembe is állítottam: 1 szerveren torrentezek (100/100MBit/sec internetkapcsolat, szerverhotelben), amit WEB UI-val érek el itthonról, és a letöltött cuccokat csak le kell FTP-znem róla magamnak, ez természetesen full sávval jön lefelé (2MB/sec), a szerver pedig úgyis 24/7-ben megy és a hálózati sávszél sem hiányzik, amit elveszek tőle (up 120KB/sec-re korlátozva, és ha a 100% arányt eléri, kikapcsol a feltöltés)
akit érdekel a végkifejlet, stay tuned...
[ Szerkesztve ]
http://soundcloud.com/morbidezza