Úgytudom most fog emelni a T-Online, erre csak kell valamit lépniük. 
"Csak úgy mondom"
Úgytudom most fog emelni a T-Online, erre csak kell valamit lépniük. 
"Csak úgy mondom"

attol tartok hogy nem. Feltoltes szempontjabol meg mindig jobb a chello, a letoltesi sebesseg is elfogadhato, akinek meg az kell, hogy minel tobb cuccot le tudjon huzni, annak ugysem alternativa a chello a korlat miatt.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

no, hát ha mindenki ilyen jól be van izgulva erre a sávszél-emeléses témára, akkor elmélkedhetünk azon is, hogy vajon mennyire is emelheti a upc a chello sebességét? 
vagy talán határ a csillagos ég, akarom mondani a technológia határa? na, mert az lenne az izgalmas, ha már eccer mezei dsl-t a végletekig emelik...

milyikre vagy kivancsi? ha jol sejtem ezek az elvi sebessegek:
1.0 38/10 Mbps
2.0 40/30 Mbps
3.0 160/120 Mbps
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

szép lenne

Nyilván nem emel sávszélességet és nem is csökkent árat, amíg a havi kötési tervek megvannak. Majd ha grafikonon látszik az esés akkor lesz más ár vagy sebesség.
My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

Tehát kb. februártól számított fél év.
6 éve vagyok chellos, de ha 8 MB-ot, fog adni a konkurens szolgáltató a chello 3 MB-os áráért és persze ''korlát nélkül'' azután az ember elgonodolkozik. 
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az késöbb a lábadból is fog. | Jobb félni, mint megin'enni | 発表 ™

''Up to 8mbit.''
Vagyis ez akármennyi lehet, ha rossz helyen vagy akkor csak 2-3, és kész.
Amúgy is a chello bármikor simán ráemel és rá is fog, nyugi.
''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

Sziasztok!
Egy ismerősömnek van egy chello light előfizetése, ami egy éves hűségnyilatkozattal lett megkötve. az egy év már 3 hónapja lejárt és most néztem, hogy még 7900-et fizetnek érte. Mondtam nekik, hogy ez így nem lesz jó, irány a UPC.
Most ha ők aláírnak egy új hűségnyilatkozatot (mindegy milyen csomagra), akkor ők az új előfizetőknek szóló akciós áron kapják?
Asus K8N, A64 3000+, 2* 512 Mb PC3200 Infineon, HIS RADEON X800 Pro, Hyundai B91D, NEC 3571

hali!
visszább olvastam,hogy dc-nél állandóan bontja a chello a kapcsolatot,lelép a hub-okról..Hát nálam is ezt csinálja már egy ideje...Mi a fene lehet?
Ha csak egy hub-on vagyok,akkor is szivat.... 

Igen

Ha gondolod töltsd ki, hátha segít valamit: [link]
''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman
Nekem tökéletessen megy a DC-zés, mióta a strongDC-t töröltem a rákba, mert a net is megszakadt ha kerestem vele, most apexDC 0.4 -et tolom, az gond nélkül fentvan olyan 20 hubon...
Régebben classic-on toltam chellot, most tegnap visszaváltottam standardra, tökéletessen viszi.
Az említett mátrix hub is megy szépen, kíváncsi leszek h. sok embernél mi a gond...
[Szerkesztve]
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

Nem, ha ők aláírnak egy hűségnyilatkozatot, akkor a megléveő előfizetőkre vonatkozó kedvezményt kapják. Ez árban kb. ugyanaz, mint az új előfizetőké, viszont nagy valószínűséggel nem jár hozzá az az ajándék ami az újaknak igen.
Igen, csütörtökön kötöttem új csomagra két évest, pénz ugyanannyi mint az újaknak, ajándék nincs. Ha megtratottam volna a classic csomagot, és még két évre megkötöm, akkor lett volna egy hóűnap ingyen.
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

Nem tudom, szerintem inkább lokális sajátosság lehet, mint kliens probléma.
Én Budaörsön vagyok és LDC++1.00-val nyomom!
Te? ill Ti?

Na, ki kér inernetet? 
[link]![[kép] [kép]](http://members.chello.hu/jerry311/Image000.jpg)

Hello!
Barátnőmék albérletében chello van. A főbérlő vett is 1 routert, ezért odamentem megnézni, de énis hiába próbáltam, nem tudtam összehozni. A net jó, mert csak simán az főbérlő notebookján működik, de bekötöm a routert és bnőmével próbálok csatlakozni, nem megy. Pedig beírtam a router adminfelületén a wan menüben a regisztrált hálókártya címét, hogy azt szimulálja vagymi, próbáltam csatlakozni de semmi. Jah a router Edimax. Bármi 5let?

Sziasztok!Nem tudom mi van a forgalomszámlálóval, de nekem január óta nincs egy bit adatforgalmam se. Nem tudom, hogy ''elromlott-e'' vagy direkt nem mérnek semmit.Mindenesetre érdekes a dolog. Ha valaki megmagyarázná nekem a dolog nyitját, akkor az jó lenne. Nem írnék nekit levelet.
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com és http://windowshogyanok.blogspot.com
Hát, előfordult ilyen már nálam is, de nem jelent semmit. Ha töltögetsz, ha még csak nem is mutatja a számláló, attól még pörögnek azok a MB, GB-ok.
Szóval ne törődj vele, lesz majd olyan is amikor még csak bejelentkezni sem tudsz ha úgy dobja a gép 
REAL EYES REALIZE REAL LIES.

Köszi a választ.Azért írtam nekik levelet is.Remélem megírják mi van.
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com és http://windowshogyanok.blogspot.com

LOL
Totti: Gondolom nem regelted be..
Kosd be a modembe a koaxot, tapot, ha felcsatlakozott akkor kosd ossze a routerrel, es kapcsold be azt is. Konfigold be majd menny fel a prov.chello.hu cimre es kovesd az utasitasokat.

ha maccim klonozast csinal, akkor nincs mit bereggelni. Viszont ujra kell inditani a modemet ha uj eszkozt dugsz ra...

Jól mondja Chieftec kolléga
valószínűleg vagy a router mac addresse okozza a gondot, mivel mint írtad : ''A net jó, mert csak simán az főbérlő notebookján működik...'' ez esetben mac address clone bekapcsolása, vagy érdemes még megnézni, hogy a router milyen módba van állítva pl: obtain an IP automatically(aszem ez kell chello-nak), static IP, PPPoE, RAS, Heart beat...
Ha több gép is rá van kötve a routerre fix ip-t is kioszthatsz a belső hálózatra.
Érdekes ez a DC kapcsolatbontás dolog, van amikor 10-20 órákat megy gond nélkül, van amikor 5 percenként szakad a kapcsolat, elég idegesítő 
Nálam sajnos megy a forgalom mérő, eddíg 12GB körül járok
, kár hogy az előző éves adatforgalmi statisztikát törlik...

hagy gratuláljak a ''menny fel'' szüófórdulathoz! 

Köszi a válaszokat közben emilben Jerry részletesen leírta a dolgokat, remélem menni is fog. Thx

Torrenten beállítottam az IP szűrőt a chellos tartományokra.
Az a fura, hogy így is beleszámol egy csomó adatforgalmat. Ma is pl már 1 gigánál járok, ennyit tuti nem neteztem.
Igaz a torrentes adatforgalmam, meg szinte biztos, hogy több volt ennyinél, szóval fura. Most nem tudom mi számít bele és mi nem.
Régen amikor dc-s chello hubról töltöttem azt egyáltalán nem számolta.
30gigás limit továbbra is megmaradt...szóval majd talán pár hónap múlva eltörlik....ez van.

Ezt én is megfigyeltem. Kb. a 10 százalékát számolja. Persze ebben benne van a netezés is, de fogalmam sincs hogy az mekkora forgalmat generál, nyilván elenyészőt. Pld. ha letöltök 10 gigát torrenten, akkor hozzávetőlegesen 1 giga forgalmam keletkezik chellos ip tartományok szűrése esetén. Persze ez még mindig sokkal jobb, mintha nem szűrnék.
Így olyan 300 gigát kéne letöltenem, hogy elérjem a korlátot. Néha azért kikapcsolom a szűrést, ha az adott torrenthez kevést chellost talál, és emiatt nagyon lassú a letöltés.
Ezáltal mégis csak össze tudom szedni a 30 gigát, de ügyesen beosztva többnyire csak a hónap végére, amikor már nincs korlátozás.

Nekem is hasonló gondom van, ugyanis az ip szűrőkkel nem tudom az összes nem chellost kiszűrni. De erről már korábban is szó volt, és azt hiszem jerry adott felvilágosítást ezzel kapcsolatban, hogy miért is nem működik tökéletesen: [link]
A kérdés mostmár az, hogy honnan lehet pontosan megtudni a csak chellos ip tartományokat?
Ti milyen beállításokat használtok a szűrőben?
Nekem valahogy így néz ki:
80.98.0.0 - 80.98.255.255
80.99.0.0 - 80.99.255.255
86.101.0.0 - 86.101.255.255
89.132.64.0 - 89.135.255.255
195.184.160.0 - 195.184.191.255
213.222.128.0 - 213.222.191.255
Aki korán kel, az igen! | Apróim: goo.gl/mZCkx

Mit kell szűrni?
És miért?
És hol? 

A upc a hálózaton belüli forgalmat nem számolja bele a havi 5/15/30/60 GB limitbe. Ezért ha sokat akarsz töltögetni, chellos emberkékre kell korlátozódni.A upc-nek vannak saját ip tartományai, így lehet(ne) tudni, hogy ki chellos és ki nem. DC-n és torrenten is vannak olyan hubok/siteok amik az ip címed alapján tudják hogy chellos vagy, és így be tudsz lépni, szabadon töltögethetsz, a korlát figyelembe vétele nélkül.
Csak sajnos mostanában a DC a chellos felhasználóknak sokat szakadozik, a torrent oldalakhoz meg meghívóval lehet csak regelni.(bár ezt nem értem, hogy pont ott miért vezették be)
És van még 1 lehetőség, az ip szűrő. A torrent kliensedben beállítod a szűrőt a upc ip tartományaira, így ismételten csak chellos emberekhez tudsz csatlakozni, így szabadon lehet töltögetni, márha van chellos a bolyban. A mi problémánk épp az, hogy valószínüleg nemjól tudjuk a tartományokat, így a számláló nem áll meg.

Torrenten legtöbb esetben azért van meghívó, mert a meghívó felel a meghívottért.
Ergo ha valaki bebuktatja a trackert, akkor nemcsak őt keresik meg este egy sötét kapualjban, hanem azt is aki meghívta. 

Azt értem, meg hogy ha sok a leecher az se jó... De pont a chellos oldalon van, azt már nem.
Nem hiszem hogy olyan sok user van regelve, és ott tényleg az a jó, ha minél többen vannak, persze csak ésszerű keretek között. (mondjuk, lehet hogy már ott jár
)

Aha! Köszi a tájékoztatást!
Amúgy a minap olvastam, hogy 180000 chello előfizető van. Hajrá-hajrá!
Ezzel a dc szakadozással vajon mi lesz? K*** idegesítő!

Nincs mit.
Nekem sajna nem csak szakadozik, hanem már hetek óta nem is tudok csatlakozni, egy hubra sem. Nagy-nagy ritkán belép egy pár másodpercre, de utánna egyből ledob.

Nálam is volt így, de most már nagyban javult a helyzet. 6ból 4en általában fent marad.
A matrix, a hwb, és a zenészhub dobál le. A zenész folyton ledob. Nem csak bp és környékén van ez?

Bocsi ha nem ez a legjobb hely, hogy segitséget kérjek, de már kb 2 orát töltöttem keresgéléssel és visszaolvasással és ugy látom ez a chellos topik elég jol müxik. Vettem egy dlink 624es routert. chellom van. Elmondom hogy probáltam beállitani és hol akadtam el.
Szval modemböl kijövö kábelt, rá a router WAN portjára, utána az 1. pontbol be az asztali gépbe a hozzá adott kábelt. (a másik gépem egy notebook amire vezeték nélkül szeretnék csatlakozni)
Ezután asztali gépen megnyitottam az explorert, beirtam 192.168.0.1 bejött a dlink konfigurácios oldala.
Ott rámentem a WAN-ra, majd beállitottam a dinamikus IP-t.
Utána ugyanitt megkerestettem vele a MAC kodot
És itt jön a gubanc.. milyen DNS-t, illetve másodlagos DNS-t kell beirni alá? Sajna dns nélkül nem fogadja el, az ász-ben meg nem találtam meg a chello dns cimét.
Ha ezzel netán majd megvagyok kell még valamit beállitani?

És mindezt hajnal ötkor? baaaaaazmeg... 
Ha pl a közvetlen a modemre dugott gépen kiadod parancssorba az ''ipconfig /all'' parancsot akkor minden szükséges adat meglesz 
De ha jól emlékszem akkor, a 2 DNS szerver:
213.46.246.51
213.46.246.52
Húha, az 51-es végűt nem is tudtam nálam is azért kell, mert meg van osztva a net routeren keresztül, s fixen van Nat-tal open port rendelve az egyik belső ip-hez.

De minek kell egy klónozott MAC-hez DNS szerver???
Úgy értem, egy értelmes router megszerzi a DNS címet a DHCP-től és saját magát jelöli DNS szervernek a belső hálózat számára. (feltéve, hogy kézzel nem bírálja felül az ember a konfigban)
Automatikusan xp alatt ha beállítom, hogy fix legyen a gépem ip-je, akkor a dns kiszolgálót is meg kell adni.
Más: a Wins-kiszolgáló az micsoda, s mit csinál?

A zenész? A zenész több napja nem üzemel rendőrségi lefoglalás miatt, szóval az biztos nem dobál le...
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

Igazad van sosem kapcsolódik, csak elsőre figyeltem, hogy ''a kiszolgáló megszakította a kapcsolatot'', vagy ''időtúllépést'' ír a hub.
Hello
Akkor lesz vmit emelés?
Vagy korlát eltörlés?
"Csak úgy mondom"

remélem h lesz mert ha nem akkor nagyon lemaradnak a tonlinetől ahol valami 4-6 mbit lesz alapból.

1M/128K
4M/256K
up to 8M/512K
ilyen csomagok lesznek tonline nál, ami fullosan nem biztos, hogy fogja vinni a 8M-et, az okosok szerint 87%-át fogja vinni. tehát nem marad az el, főleg a feltöltés miatt...
[Szerkesztve]
CyberGames >>> http://cybergames.hu/
Ez a sávszél már király, nekem elég, márcsak az a fránya korlát...
És mivel mindenünk UPC-s nincs más alternatíva. 
"Csak úgy mondom"

Nyugi, biztos lesz valami válaszlépés hamarosan.