Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • maflame

    aktív tag

    válasz Zebu #7735 üzenetére

    Oké, megtaláltam végül, köszi! ..minden áron valami "validation"-feliratot kerestem.

  • Pubszon

    veterán

    válasz katt777 #7739 üzenetére

    Szia.
    A te leírásod alapján módosítottam a VGA-m venti beállítását, de úgy tűnik, hogy a CCC felülírja azt.
    ATT-t nem használok.
    Mit és hol kell beállítani, hogy a BIOS-ban megadott értékek alapján meggyen a venti vezérlése?

    ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

  • belaazallat

    addikt

    válasz Pubszon #7752 üzenetére

    Hali!

    CCC helyett rakd fel az ATT-t, és megoldódik a problémád. Nagyon jól működik ATT alatt a ventivezérlés.

    "Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

  • bigdigit

    addikt

    válasz Abu85 #7742 üzenetére

    utóbbi időben rendszeresen elszállt a 4870x2-őm játék indításakor.csak újra rakott driverrel volt ismét hajlandó elindulni bármi is.
    ezt eljátszottam 2 hónap alatt kb 8x már.mérgemben driversweeperrel végeztem egy tisztítást.
    azóta még nem jött elő a hiba!!
    ennyit az ati-ról...

  • katt777

    félisten

    Na, megtaláltam, amit kerestem, az ATI meghajtóinak "minőségét" illetően, hogy ne mondhassa senki: a levegőbe beszélek.

    Erről (is) beszéltem, amikor arról szóltam, hogy különböző beállításokkal (v. porgramokkal) két user homlokegyenest ellenkező véleményt alkothat ugyanarról a driverről. Ugyanaz az egyetlen tesztprogi, és beállításoktól/kártyáktól függően ide-oda csapong a meghajtó teljesítménye! (attól függően, hogy éppen hol foltoztak valamit). És egyeseknek ez teljesen elfogadható... :( :(((

    A telepíthetőségről/frissíthetőségről csak annyit mondok, hogy ha csak a drivert telepíti az ember a csomagból, akkor 99%-ban semmi gond, de a legbiztosabb a VGA-szűz, teljes partíció-mentés, mert ha megint kijönne egy bughalmaz, akkor az ember 5 perc alatt visszaállítja a rendszerét, amíg mások a rendszerpucolással v. reinstallal foglalják el magukat. :DDD

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz katt777 #7755 üzenetére

    Ezen most mit kell nézni?

    A két kártya különbözik természetes, hogy egyes beállítások mellett más az eredmény. :)

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • katt777

    félisten

    válasz belaazallat #7753 üzenetére

    Na, majd kaptok ti is a fejetekre, amiért nem CCC-t használtok! :DDD Irgum-burgum! :((

    bigdigit: Vsz. valami, a gyári telepítő által ott hagyott reg-bejegyzés okozta a problémát, ha a fájlok amúgy rendesen felülíródtak.

    Pubszon: A cikkben is írom, hogy 2-t együtt ne! Egyik felülvezérli a másikat, ill. ha nem kapcsoltad ki ATT-ban az ATI HKP-t, akkor marad a vezérlés a CCC-nél. CCC-t pucolni, ott hagyott könyvtárait (default: ATI Technologies-ben), .reg-bejegyzéseit törölni, ATT-ben CCC-komp. módot kikapcsolni (ez inkább szépségtapasz, hogy ne ömlessze egybe a D3D-t és az OGL-t).

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

  • katt777

    félisten

    válasz Abu85 #7756 üzenetére

    Már megbocsáss, de min. nyilvánvalónak kéne lenni, hogy ha a driver JÓ, akkor a két, fixen különböző teljesítményű VGA nem produkálhatna ilyen szignifikáns eltérést a hardveres képességektől, főleg az egyes, azonos graf. beállításokon belül). DX9-ben egyértelmű, súlyos 3870X2 fölénynek kellene lenni, DX10-ben meg viszont. De tényleg nem fogom az összes tesztet egyesével belinkelgetni ide. Ez a grafikon elég egyértelmű.

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz bigdigit #7754 üzenetére

    Nem az ATI-ról van szó. Hanem a gyártókról. Én hallom, hogy a bejelentett hibák 70%-át nem tudják reprodukálni. Ezért nincs javítás hozzá. Ezeknek a hibáknak a nagy része egy harmadik féltő származó driverbuzeráló programtól származik.
    Szerinted a tesztelők (például mi) miért nem találunk hibákat a tesztelt driverekben? Én csak segíteni akarok, hogy ne legyen hibátok a nem gyártói programoktól. Persze saját felelősségre azt telepítesz, amit akarsz. :)

    katt777: Miért nem? Két teljesen különböző generációba tartozó VGA-ról beszélünk. Honnan tudod, hogy az egyes beállításokon mi a szűk keresztmetszet? Ezek nem fixen különböznek egymástól. Pár játékban a HD 3870 X2 elveri a HD 4870-et, de legalább annyiban ki is kap tőle. Vagy ez neked fixen különböző teljesítmény? Itt nem a kártya paramétereiről van szó. Azok fixen kiszámítható értékek, de nagyon fontos, hogy elméleti úton történik a kalkuláció. A gyakorlatban minden más lesz. Elég ha egy bizonyos beállításnál a GPU valamely része szűkké váljon, és máris lassulás az eredmény. :)

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • Pubszon

    veterán

    belaazallat és katt777: Tehát a CCC-t driverrel együtt takarítsam le, aztán only driver fel, majd az ATT és jó lesz?

    ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

  • katt777

    félisten

    válasz Abu85 #7759 üzenetére

    Nem, még mindig nem a 3rd prog. a hunyó, hanem a szoftvergyártók.
    1: az ATI nem gyárt komplex drivert, vsz. megfelelő API-t sem.
    2: Vagy megfelelő API, v. szimpla lustaság miatt a játékgyártók nem programozzák le megfelelően a hardvert. Hát mondjuk régen, amikor magát a hardver gépi kódolták (cserélgethettem én ATI, S3Trio, meg nV kártyát ua. gépben, DOS-nak sosem volt baja :DDD ), kevesebb is volt a hiba, de aztán jött, látott, és döntött a Windows.

    Mindenesetre aki eddig megszabadult a CCC-től, és járulékos nyűgjeitől, mind boldog ATT-szal, leszámítva a szar monitor-t vásárlókat, akik kénytelenek a CCC képnyújtását használni a normális megjelenítéshez). :D 3rd progiban, mint írtam, annyi a veszélyforrás, amit ATT topicban szinte nap mint nap magam is tapasztalok, hogy a gyors megoldásra vágyó user megnéz 1-2 beállítást, és nem olvassa el a teljes útmutatót, aztán tényleg összekutyulja az egész rendszerét, VGA-hibák tömkelegével, de ez megint nem az ATT (v. Rivatuner, stb) felelőssége.

    Szerintem is bárki azt telepít, amit akar, én meg próbálok segíteni, és SOSEM javaslok olyan megoldást, amelyet én magam nem próbáltam ki. :R

    Pubszon: Elég csak a CCC-t, a már települt kiegészítő vackokat úgysem hagyja leszedni (Visual C++ csomagokat meg más progik is telepítenek, aztán az cseszhet be, ha ilyet távolítasz el), az ATT-t viszont letörli a fullos Catalyst-uninstall. CCC-t Vezérlőpultból is törölheted.
    De a legbiztosabb a teljes puc.

    Abu85: Te csak átmagyarázni próbálod a driver-problémát. Ha hardveres szűk keresztmetszet lép fel, az egyértelműen látszik, hiszen szűkül/tágul a beállítások változtatásával, de ez nem mondható el az ATI meghajtóiról, ergo szar a szoftver. Nincs ezen mit szépíteni, akár el bírod hinni, akár nem. Nem véletlenül megyek szépen fölfelé a beállításokkal, amikor tesztelek, ahol éppen rendben működik a driver, ott látszik is minden változtatás pontos hatása.
    Pl. mi a szűk keresztmetszet, amennyiben nem a meghajtó, ha egy szoftver simán fut 1680x1050-ben, ua. beállításokkal 1280x1024-ben viszont szaggat? (HD4650-nel tapasztaltam.) Csak költői kérdés, hogy gondolkodj el rajta, mert nyilvánvalóan az általad kizárt forrás (driver) a hiba. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

  • bigdigit

    addikt

    válasz Abu85 #7759 üzenetére

    azért ezt cáfolnám.
    ott van pl az 5000-es kártyák szürke halála.jó pár hónapnak kellett eltelnie mire egyáltalán érdemben foglalkoztak a problémával...
    én még a mai napig is azt vallom nem szoftveres eredetű hamár szóba hoztam.ahogy előjött emeltem a gpu vcore-t és többször sose jött elő.

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz katt777 #7761 üzenetére

    Hogyne gyártana az ATI komplett drivert? Szerinted a Catalyst micsoda?
    Az API nem garantál hibátlan működést minden piacon lévő terméken, bár ez a DX10 bevezetésével nagyon sokat javult. Természetesen a tesztelés fényt deríthet problémákra, de ezeket meg leeht kerülni, vagy ki lehet javítani. Ez mindig így volt. Az API csak segít ezen, persze az API-ban is lehet hiba, hiszen ez is egy szoftver. Az API gyártója ezért is felel.

    Ha nem gyári drivert használsz, vagy módosítod a BIOS-t, akkor onnantól annak a kártyának a működéséért nem vállal felelősséget a gyártó. Ez is tiszta sor.
    Én meg sosem javaslok olyan megoldást, amiért a gyártó nem vállal felelősséget. Nyilván okuk van rá. Amilyen dolgokat állítgat a Rivatuner és az ATT én sem vállalnám a felelősséget a hibákért.

    katt777: Ha egy alacosnyabb felbontásban szaggat, akkor valamit nem jól állítottál be. Fura, hogy nekem ilyennel sosem volt problémám. Talán mert nem használok 3rd party programot? ;]

    bigdigit: Kompatibilítási problémáról van szó. Ezt nem elég bejelenteni, hanem reprodukálni kell. Az AMD egy hónapig ezen fáradozott, hogy találjon egy olyan beállítást, amin előjön a hiba. Amint megvolt a forrás, jött rá a javítás.
    GPU Core-t felesleges volt emelni, nem az az oka. Másnak javította a 10.2-es driver feszemelés nélkül. :)

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • katt777

    félisten

    válasz bigdigit #7762 üzenetére

    Az Univerzum egyik alaptörvénye, hogy nem veszünk új ATI kártyát a megjelenés utáni fél éven belül. :DDD Kivételt képez a gazdag mazochisták halmaza. ;)

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

  • katt777

    félisten

    válasz Abu85 #7763 üzenetére

    A Catalyst egy összecsomagolt katyvasz, rutinok összeszórt halmaza, amelyhez mindig hozzácsapják a frissebb szoftverek támogatását. Ha nem így lenne, akkor egy 1X feltelepített meghajtóval évekig tudnád használni a gépedet, ahogy én is elvoltam anno az nV kártyáimmal, amikor netem sem volt, hogy letölthettem volna bármit. 1X telepítettem a rendszert, onnantól kezdve bármit tudtam használni. nV-nál ha van egy hiba, mert nyilván előfordulhat, javítják, és megint minden működni fog, nem úgy, mint az ATI-nál, ahol több régebbi játékom el sem indul, v. kilép, amikor be kéne kapcsolnia a 3D grafikát. Ilyenkor ATT-ban pl. el lehet játszani az újabb D3D/OGL eljárások deaktiválásával (nem mindig segít), míg CCC-rel cseszheted, és a játék árát sem fizeti vissza neked senki. A lényeg mindig az avultatás, hogy vegyél új hardvert, ez a piacgazdaság.

    Mit állít mást az ATT, mint a CCC? :F Tök uazt a hardvert vezérli, ua. rutinokkal mind2, csak CCC-ben a hülye user számára összezsúfoltak egy csomó mindent, ami aztán hibák tömkelegét okozhatja. Jobb programokban ezeket állíthatod te is, persze, hogy a saját felelősségedre. De attól, hogy ATT-t v. RivaTuner-t használsz, nem fog tönkremenni a kártyád, tuningolással meg CCC-rel is kifektetheted. Az a baj, hogy te, a jelek szerint, mindig a tuningra gondolsz, noha ez nem kötelező egyik programmal sem, ahogy a ventik levétele sem, amelyet sok nagyokos user szépen megtett akár CCC-ben is, hogy ne legyen hangos a VGA-ja, aztán meg is főtt neki.

    Ha bíróságon be tudod bizonyítani, hogy a gyári szoftver miatt nem tudtad hibamentesen használni a hardveredet, ezért voltál kénytelen más szoftvert használni, az a gyártó felelőssége, és abban az országban, ahol ez működik (segítek: nem Mo.), még azért is megbüntetik a gyártót, hogy nem nyújtott megfelelő támogatást a termékéhez.

    A bios-t illetően is tévedsz, ha ugyanis nem a bios módosítása okozza a hibát - ahogy az első HD4870-emmel történt - akkor továbbra is a gyártó felelőssége a probléma , ahogy a gyárból végül ki is cserélték. Az már más kérdés, hogy Mo-on is cserélték, csak a forgalmazónál úgy döntött valaki, hogy inkább eladja saját zsebre a kiutalt cserekártyát, és csinál nyilvánosan hülyét magából azzal, hogy saját maga bizonyítja be a gar. jogosságát. :DDD

    A macerák elkerülése végett én is amondó vagyok (nem is tudom, ?X mondtam különböző ATI topicokban), hogy pl. a bios-modot kerüljük, de ha valaki folyamatosan szív a CCC-rel, és a problémájára gyógyírt nyújt az ATT, én nem mondom neki, hogy inkább szívjon, mert megérdemli. Évek alatt több ezernyi embernek segítettem ATT beállításában (is), és senkinek nem ment tönkre a gépe tőle. De hogy csak CCC-t használjon valaki, azt nem fogom forszírozni, éppen, mert annak a hibáit is ismerem. :R

    UI: bocs a hosszú hsz-ok miatt, sztem akinek nem világos, amiről beszéltem, az ezután hanyagolja a driver v. user error, CCC v. más vitát. :R

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz katt777 #7765 üzenetére

    Gondolom nem rendelkezel NV-s géppel. Elárulom, hogy a régebbi játékokat főleg ATI-n játszom, bár van olyan is, amit a 9600 GT-n. ;)

    Az CCC-ben elég kikapcsolni a Catalyst AI-t. Még játszadozni sem kell. :)

    Mikor kapta meg az ATT fejlesztője a Catalyst driver specifikációját? Soha. Akkor hogyan tudja tökéletesen vezérelni a drivert? Ezen érdemes elgondolkodni. :))

    Dehogy gondolok én a tuningra. A kártya gyártója a szoftveres hibákért nem vállal felelősséget 3rd party program esetén. Egyszerűen nincs idejük kitesztelni, hogy a programok fejlesztői jól kezelik-e a funkciókat. Nyilván ha nem jól kezelik, akkor jönnek a hibák és jönnek a júzerek sírni a fórumra. De biztos nem a Rivatuner és az ATT okozta, azok a srácok specifikációk nélkül képesek a tökéletesre. :DDD Kész programozóistenek.

    Baromira nem. A gyártó felelőssége, addig ér, amíg te a gyári BIOS-t és szoftvert használod. Ha valami hibád van, akkor szólsz nekik és javítják. Ha 3rd party programhoz nyúlsz. Onnantól mossák a kezüket.

    Nagyon nehéz egy szervíznek megállapítani, hogy frissítetted-e a BIOS-t. Ha könnyű lenne visszavágták volna hozzád a kártyát. A BIOS esetében a gyártó felelőssége a saját BIOS-áig terjed ki. Ha te nyúlsz bele, akkor köszönik szépen. A forgalmazó sem véletlen adta el. Elküldték a fenébe a gyárból. :))

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • katt777

    félisten

    válasz Abu85 #7766 üzenetére

    No, akkor meséld el, hogyan fut a Republic Commando HD4870-en! :DDD Némelyik más játékban meg szimplán csak szoftveres megjelenítésem van 3D helyett.

    Esetleg úgy, hogy pontosan ismeri a hardvert és az API-t, és tud programozni. Érdekes, hogy minden ATI topicban a CCC miatt sírnak a userek, soha nem az ATT miatt. :P :)) Csak mert a CCC készítőinek sincs idejük kitesztelni a szoftverüket, ergo semmilyen előnyben nincsenek. :D Nyilván azon sem gondolkodsz el, hogy az ATT miért fér el pl. 2MB-ban, meg azon sem, hogy ha a készítője nem segítene X millió embernek évek óta, már rég felkopott volna az álla, és nem foglalkozna az egésszel, mert az egész net-közösség tudná, hogy szemetet csinál. A valóság pont az ellenkezőjét mutatja, hiába próbálják fizetett reklámemberek (pl. ATI forgalmazók) befeketíteni. Aztán az sem jut eszedbe, hogy ha a CCC tökéletes, akkor vajon miért érzik szükségét az ATI vásárlói, hogy más segédprogramot használjanak. :U

    Még a neked szóló hsz-okat sem veszed figyelembe a témában. Ugatod, hogy semmi ATT, csak CCC, miközben előbbivel számos embernek rendben megy már a gépe, amíg te CCC-rel semmiféle megoldást nem tudsz javasolni a gondjaik megoldására (sem itt, sem más ATI topic-okban nem nagyon hemzsegnek CCC-megoldásokról szóló hsz-aid), csak hajtogatod, hogy a CCC jó. :( (Olyanoknak, akik ATT-t fel sem telepítettek, v. más 3rd progit.)

    A gar. törvényeket egyszerűen nem ismered ezek szerint, de még azt sem értetted, amit mondtam (tudod, a mondatok nem véletlenül szerepelnek bizonyos sorrendben :P ): már cserélték a hiba megállapítása után, és kiutalták a cserekártyát, azt adta el valaki. Én hajtottam ki a gyári vizsgálatot, ahol igazolták az igazamat, és megkaptam a cserekártyát.

    Felfogóképességedet segítendő idézem magam az előbbi hsz-ból: "akinek nem világos, amiről beszéltem, az ezután hanyagolja a driver v. user error, CCC v. más vitát". :R Én mindenesetre megyek vmi értelmesebb dolgot csinálni. ;)

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz katt777 #7767 üzenetére

    Azzal a játékkal régen játszottam. Aszem még a múlt nyáron. HD 3850 CF pöccre vitte. :)

    Azt akarod mondani, hogy az gyártók nem tesztelik a drivereket? Biztos vagy te ebben? Miért tennének ilyet?
    Én nagyon nem érzem szükségét a segédprogramoknak. Minden problémámra megoldást találok a CCC-ben. Tudni kell, hol keresni. ;)

    Most mit írjak a hsz-ekre, hogy nekem működik. Ezzel nincsenek kisegítve. :)

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • twine

    addikt

    katt777:" amikor netem sem volt,"
    Ejjjh,,,, azok a régi szép idők.... ;]
    Akkor még nem volt senki a Ph-n aki orba szájba a VGA BIOS-modokat javasolta volna mindenkinek,,,,mára sikerült elvinni a pc-s gyerekeket olyan irányba hogy manapság azt olvasom a topikokban hogy különböző gyártók biosait javasolják egymásnak flashelni....valahogy idáig is el kellet érni :Y

    [ Szerkesztve ]

  • AXisBOLD

    addikt

    válasz SpeedR #7734 üzenetére

    azzal próbáltam úgy hogy csak a driver volt fent, de úgy még a színeket se engedte 8bit fölé. a felbontás a TV-n meg nagyon alacsony volt és nem engedte variálni.

    Aurea mediocritas

  • rocket

    nagyúr

    válasz katt777 #7749 üzenetére

    "Tudom, mit jelentenek a leírt szavak, ahogy a mögöttük megbúvó, leplezni próbált gondolatok is nyilvánvalóak"

    Nekem ugytunik fogalmad sincs, ezert kepzelegsz olyan dolgokrol ami nincs benne abban amit leirtam.

    "de pszich. elemzésbe nem mennék itt bele."

    Szoval te akkor valojaban egy pszihologus, es driver szakerto vagy :DDD

    "Nekem nincs problémám, a szart meg kidobom, nem könyörgök a gyártójának, hogy ízesítse."

    Latszik az alairasodbol.

    "Megvettem egy hardvert, mint vásárlónak, miminális elvárásom, hogy hibamentesen működjön."

    VGA pont nem olyan hardver ahol ez mint minimalis elvaras realis, szoftverrel mukodik, abban meg mindig benne van a hiba lehetosege, foleg mivel vegtelen variacioju komplett PC hardver van.
    Ilyen dolgot egy Braun borotvatol varnak el, ha azt lehet egyatalan hardvernek nevezni.
    Szoval abbol amit leirtal ugytunik a hiba benned van igazabol az elvarasaid miatt amik nem realisak.

    "A hibás terméket is visszaviszem a boltba, csak persze PC-userek többségének be lehet magyarázni, hogy a szart is el kell fogadni."

    Hardver hibas termeket visszavihet barki nyugodtan, szoftver hibakkal oda allitasz (ami nem a hardver elromalasanak a kovetkezmenye), akkor ugyse tesznek semmit sehol se a vilagban, ilyenkor jon az ugye ha elegedetlen vagy a termekkel megvan a lehetoseged eladni, es masra valtani.

    "Milyen infrastruktúrára gondolsz? Arra a sok milliónyi PC-re, amelyek tulajai rögtön jelzik, ha hiba van az alkalmazásban, és Ray javítja, és az egész ingyenes?"

    Elvagy tevedve, nehany ezer felhasznalorol van szo max., tobb lenne akkor megerne neki ezt penzert csinalni, es akkor lenne hardvere mindig, es nem csak "vakon" kene betegye a tamogatasat, ami ugye magyarul azt jelenti nem tesztelte.

    A kovetkezo reszet nem sikerult dekodolnom mit akarsz ezzel mondani, az meg, hogy autoval hasonlitgatsz egy hardvert ami szoftverekkel egyutt mukodik meg :DDD :))

    "AMD-nek csak annyit kellene tennie, hogy 1X ír egy használható meghajtót a VGA-ira, és nem toldozgat-foldozgat egy egységessé össze soha nem álló kódcsomagot."

    Hasznalhato meghajto mindig is az volt, attol mert vannak hibak benne meg nem lesz hasznalhatatlan.

    "Egy NORMÁLIS meghajtónak ugyanis hiba nélkül le kellene kezelnie az általa vezérelt hardvert."

    Mivel tokeletes driver nincs, es sose nem is lesz VGA eseteben, igy megint magadba kellene nezni inkabb, mert olyan dolgot varsz ami sose fog megvalosulni, legyen az AMD, NV, Intel, Maxtor, S3 stb.

    "Már az is nagy lépés lenne mondjuk, ha nem ált. meghajtókat adnának ki, mert a legtöbb gondot az okozza, hogy éppen a foltozgatás miatt a régebbi hardverek támogatása romlik az új meghajtókkal, de hát ezúton is rá kell venni a usert, hogy vegyen új VGA-t, aztán szívjon azzal is."

    Koszontelek a valo vilagban, tudod ugy hivjak kapitalizmus, van X cegnek egy uj termeke, nem fog prioritast elvezni a regi, de senki nem kotelezi, hogy feltelepisd a legujabb drivereket.

    "Érdekes módon, ha feltelepítek BÁRMI más drivert, azt soha nem kell javítgatni, pl. a nyomtatóm 10 éve szolgál ki minden rendszerben, OS alatt, és szoftverrel, még sosem láttam olyan, hogy notepadban tudok nyomtatni, de Word-höz le kéne tölteni egy újabb drivert."

    Nyomtatot egy VGA-hoz hasonlitani megint nem azt mutja erted is mirol irsz.

    Teljesen elterelted a temat evvel a hozzaszolasoddal is, elojott itt mar minden, de a hozzaszolasod alapjan egyertelmu lett szamomra, hogy a hibat magadban kell keresni, mert olyan elvarasaid vannak amit egyetlen VGA-val foglalkozo ceg se tudna soha kielgiteni.

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • Pubszon

    veterán

    válasz katt777 #7761 üzenetére

    Leszedtem a CCC-t, feltettem az ATT-t, de még mindig 35% IDLE. :(((
    Valamit kell állítsak az ATT-ben?

    ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

  • belaazallat

    addikt

    válasz Pubszon #7773 üzenetére

    Igen, a venti vezérlést! Itt minden le van írva!

    "Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

  • Pubszon

    veterán

    válasz belaazallat #7774 üzenetére

    Jó, de ahhoz mit állítsak, hogy a BIOS-ban megadott értékek alapján működjön, nem pedig bármely program vezérlése alapján?
    Mert mint többször leírtam, BIOS szinten IDLE 25% van beállítva, de semmilyen módon nem akar 35% alá menni. :W

    ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

  • katt777

    félisten

    válasz Abu85 #7768 üzenetére

    Dehogynem tesztelik, csak nem eléggé. Te sem gondolhatod, hogy 1 hónap alatt el lehet készíteni egy VGA-meghajtót. Emléxem, nV-s koromban kijött pár havonta egy meghajtó, és az jó volt. Ennél többet nem várna az ember.

    1. Mutasd meg nekem, hol lehet hőmérséklet-függő ventilátor beállítást készíteni CCC-ben, amit a userek 55%-át kényszeríti ATT-ra. :P És ne azt válaszold, hogy az gyárilag jól van beállítva, mert nem is lehet, annyiféle ház és konfig van a világon.

    2. A userek további 40%-át kényszeríti ATT-ra az ATI kártyák szükségtelenül magas fogyasztása/hőtermelése, ezt hol lehet szabályozni CCC-ben (alulhajtás)? Ezt már sokan, sokféle kártyán kiteszteltük: olyan órajelekre állítják be a 2D-t, amelyekkel a legtöbb selejtes alkatrészt lehet eladni úgy, hogy még rá lehet fogni egy kártyára, tudja a powerplay-t. A legtöbb ATI kártya gon/hőtermelés/szükségtelen + fogyasztás nélkül üzemel alacsonyabb feszültségen és órajeleken, mint a gyári, de azért mindig akad olyan, amelyik nem, egészen a gyári 2D beállításig. Ott van még a levett órajelekkel történő állandó képugrálás is, ami a HD4870-ek alapvető baja volt, és ATT-szal rögtön megszűnik. Amikor aztán ember megnézi egy igényesebb (válogatott) VGA bios-át, ott rögtön látja, hogy bizony ott gyárilag is alacsony értékekre vették le a 2D beállításokat. HD5-ös széria tűnik ebből a szempontból az első általánosan normálisnak, úgyhogy legalább ezt a problémát le lehet tudni idővel.

    Hát semmiképpen ne azt írd, hogy biztosan vmi 3rd progi cseszi el a rendszerüket, mert bepipulnak rá, főleg azok, akik baj esetén rögtön OS reinstallt csinálnak, és pusztán driverből is ua. hibákat látják. :DDD :R Akkor aztán küldik el az ATI-t a qrwa anyjába (jogosan), és eszükbe sem jut legközelebb ilyen kártyát venni.

    twine: Én mindenkit óva intek a bios-cserélgetéstől, mert az még a modnál is rosszabb, gyakran végzetes is lehet. Sokan sajna azt hiszik, hogy mert 2 kártya ref-nak néz ki, attól már egyformák, és a bios-aik cserélhetőek. Mindenesetre az eladott HD5xxx kártyákon szerintem már 90%-ban ASUS bios van, bárki gyártotta is őket. :DDD
    Viszont akkor mit mondasz annak, akinek gyárilag szar a bios-a, anélkül, hogy bármivel szórakozott volna, egy más bios-szal meg rendben megy a cucc? HD3870-eknél volt ilyen, és rendre mindenki tette föl a HIS bios-ait a rakoncátlankodó VGA-kra. Szóval ez azért alapból megint a gyártók felelőssége: alapos tesztelés nélkül piacra dobnak mindent, hogy mielőbb maximalizálják a profitot. Én már csak ezért is drukkolok az nV-nak, hogy ha már ennyit nyűglődnek a DX11-es kártyáikon, alapos munkát végezzenek.

    rocket: Rabszolga-mentalitással nem vitatkozhatom: "VGA pont nem olyan hardver ahol ez mint minimalis elvaras realis, szoftverrel mukodik, abban meg mindig benne van a hiba lehetosege, foleg mivel vegtelen variacioju komplett PC hardver van." Én továbbra sem vagyok köteles bárkitől elfogadni a hibát, ahogy arra sem, hogy aki szar munkát végez, mivel próbálja magyarázni (még ha a világ összes VGA-gyártója is erre próbálna kondicionálni). Nincs végtelen számú konfig, csak egy VGA, meg a vezérlése. Attól, hogy egy VGA-gyártó nem képes egy minimális elvárást teljesíteni, nem én vagyok a hibás. :P Arra próbáltam rávilágítani, hogy az életben az ember elfogadható munkát vár a pénzéért, bár ha neked olyan munkád van, amelyben a főnököd v. az ügyfeleid nem szólnak az állandó hanyagságodért, megértelek. :R

    Pubszon: Hát persze, magától nem csinál az semmit! :DDD Ha az alapoktól kell felépítened az ATT beállításokat, azt javaslom, nagyon figyelmesen rágd át a leírást!

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

  • belaazallat

    addikt

    válasz Pubszon #7775 üzenetére

    Biosban melyik profilhoz állítottad be a 25%-ot?

    Mert az én kártyámnak pl 4 féle vezérlése van biosban.

    De ha így állítom be az ATT-t:

    Akkor 2D-ben és 3D-ben, UVD alkalmazásakor is ezeket az értékeket használja.

    Nem rontottál el vmit a biosban?

    "Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

  • #19617792

    törölt tag

    válasz rocket #7771 üzenetére

    Szerintem hagyjátok a fenébe katt777 hsz-eit, úgysem tudjátok meggyőzni. Végletekig makacs és önfejű, azt gondolja, hogy mindenkinél többet tud mindenről... Bocsi katt777, de sajnos ez az igazság.

    katt777: Ha egy ideig elégedetten használtál, ill. várod a "tökéletes" NV karikat, akkor mért nem veszel NV-t? A VGA gyártók készüljenek fel minden olyanra, ami előfordulhat? Akkor a termék soha nem jelenne meg, mert millió hibalehetőség van.

    [ Szerkesztve ]

  • katt777

    félisten

    válasz #19617792 #7778 üzenetére

    Francokat. :N Sosem gondoltam, és nem is fogom, hogy bárkinél többet tudnék mindenről, egyáltalán nem erről van szó, ahogy itt menet közben vitázunk is olyanról, amiről lehet. De az szent igaz, hogy fölösleges vitatkozni olyanokkal, akik nem fogják fel (nem is akarják), miről beszélek:

    Az az elvárásom, hogy ha fizetek valamiért, az rendben működjön.

    Senki nem kényszeríti a gyártókat, hogy pár havonta elavultassák a termékeiket, így egyhez se tudjanak megfelelő szoftvert írni (ami nélkül ki sem adhatnák a hardvert). De mint arra rocket is rámutatott: ez a piacgazdaság, így a legnagyobb a profit. Mivel a jelen állás szerint a fogyasztók (és véletlenül sem vásárlók) elfogadják a diktátumot, szabadon tehetik. Autóknál is hasonló a helyzet, meg sok más téren, de ettől még nem állok be a sorba, amelyben mindenki buzgón bólogat, és örvend, milyen jó a sok hiba, és ezért szívesen fizet is egy rakás pénzt azoknak, akik kvázi meglopják. :DDD

    Belemagyarázni sem kell semmit abba, amit mondok (persze másképp nem lehetne belekötni); én egyszerűen kíváncsi vagyok az nV válaszára DX11 fronton. Azért van jó ideje ATI kártyám, mert a driver-hibák ellenére sok mindenben jobbak a riválisoknál.

    Részemről a továbbiakban tényleg maradok a szakmai hsz-oknál. :R

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

  • Pubszon

    veterán

    katt777 és belaazallat:
    Most se ATT se CCC nincs a gépen, de még se BIOS alapon van szabályozva.
    Épp ezt akarom elkerülni, hogy ne programmal vezéreljem, mert azt meg tudom oldani az MSI Afterburner-el is egyszerűen.
    Át írtam a venti vezérlést is a BIOS-ba, most így van beállítva.

    ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

  • katt777

    félisten

    válasz Pubszon #7780 üzenetére

    Nem írtuk már, hogy ne bios-ozgasson az ember? :F De a te dolgod.

    Jelen esetben, ha 25% a min venti, akkor nagy eséllyel melegebb a kártya, semhogy ennyire lecsökkenjen (egyébként gyári bállításokkal vsz. 56-65°C körül van). Vidd oda az egérmutatót a zöld vonalra, kiírja, milyen hőmérsékletnél mennyi a fordulat. Ha 50°C alá akarod levinni az idle hőmérsékletet, akkor bizony 2D feszt és órajeleket is csökkentened kell, az viszont rendkívül kockázatos anélkül, hogy ATT-szal letesztelnéd, mit bír a kártyád negatívban!

    Ha már minden áron bios-t akarsz modolni, én a max. hőmérsékletet levenném 90°C-ra, mert ha a GPU odaér, akkor a MEMIO már nagy eséllyel 100°C fölött van. Nem egy HD4870 azért döglött be, mert 105°C-nál kapcsolná le a bios, de a MEMIO ilyenkor már könnyen a 120°C-os határérték fölött lehet.

    A fentieket gondold át.

    ATT-ban a fix ventiállítással tudod megnézni, mennyi a min., de ezt CCC-ben is meg lehet nézni.

    belaazallat: Na, az is szép bios, hogy minden üzemmód egyforma.

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

  • belaazallat

    addikt

    válasz Pubszon #7780 üzenetére

    Szerintem itt állíts át így:

    Szerk: katt777
    Ez van rajt gyárilag, én is furcsálom, de nem szeretek vga bios-szal szórakozni marad így.

    [ Szerkesztve ]

    "Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

  • #19617792

    törölt tag

    válasz katt777 #7779 üzenetére

    "Senki nem kényszeríti a gyártókat, hogy pár havonta elavultassák a termékeiket, így egyhez se tudjanak megfelelő szoftvert írni (ami nélkül ki sem adhatnák a hardvert). De mint arra rocket is rámutatott: ez a piacgazdaság, így a legnagyobb a profit. Mivel a jelen állás szerint a fogyasztók (és véletlenül sem vásárlók) elfogadják a diktátumot, szabadon tehetik."

    Érdemes lenne hozzászoknod ahhoz, hogy kapitalizmusban élünk, mindenki a profitra törekszik. A gyártókat a profitnövelés kényszeríti, ennek eszköze az új termékek marketingjének erősítése, régi termékek fokozatos kivonása a piacról. Ha a felhasználó érdekeinek, elvárásainak maximális kielégítésére törekednének, akkor be is csukhatnak, mert akkor senki nem venné a terméküket, mert nem lenne rá szüksége.

    Az normális elvárás, hogy ha valamiért fizetsz, akkor az működjön hibamentesen, de: ahogyan egy megvásárolt hűtőszekrény előbb-utóbb ugyanúgy bedöglik, úgy a videokártya is bedöglik egy idő után. A garancia pont ezért van, hogy a hibás terméket cseréljék, abban az esetben, ha a termék önhibájából ment tönkre. Amennyiben nem rendeltetésszerűen használják (pl szoftveres birizgálás, BIOS moddolás), az már nem a gyártó felelőssége. Utóbbi vagy működik, vagy nem. Ha működik, akkor örülhetünk, ha elbaszódik a termék, akkor saját magunk basztuk el. Hibás termékek, szériák vannak, voltak és lesznek is. Amíg a gyártók látják, hogy van vevő a termékeikre, addig gyártják, emellett figyelniük kell a profitmaximalizására is. Ha neked volna egy gyárad, mire törekednél? Magas profitra? Vagy tökéletes termékre? Kettő együtt nem lehetséges, mert az utóbbi dolog kizárja, ugyanis tökéletes dolog nincs.

    Senkit sem köteleznek váltásra.

    Autóval hasonlítás rossz példa, mert amíg az autóban temérdek mozgó alkatrész van, ami elkophat, eltörhet, megrepedhet, plusz manapság az elektronika vezérli a motort, addig a VGA-nal van kettő szoftver, ami hajtja, BIOS és a driver. 100%-os szoftver nem létezett, most sincs, soha nem is lesz. Programozás egy elég hálátlan feladat. Nemcsak szintaktika létezik ám, hanem szemantika, de amíg a szintaktikai hibát a fejlesztőkörnyezetek ált jelzik, addig a szemantikait nem. Amilyen kódot ember írhat, addig abban előfordulhatnak hibák.

    [ Szerkesztve ]

  • Pubszon

    veterán

    válasz katt777 #7781 üzenetére

    Átgondoltam és semmi máshoz nem nyúltam, csak a veni vezérléshez.
    Következő a változás:

    Gyári: 35% 45C-ig, aztán 46C-tól 109C-ig folyamatosan felpörög 100%-ra.
    Moddolt: 25% 50C-ig, aztán 51C-tól 105C-ig folyamatosan felpörög 100%-ra.

    Tehát el nem rontottam semmit, sőt, igaz hogy később indulna meg a venti, de intenzívebben és hamarabb elérné a maxot.

    (#7782) belaazallat: Mint írtam, nincs se ATT se CCC, mert mind 2 haszontalan egyelőre számomra, ha meg progival akarnám szabályozni, arra ott az MSI Afterburner.

    [ Szerkesztve ]

    ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

  • Taifa Díaz

    őstag

    válasz katt777 #7779 üzenetére

    "Senki sem kényszeríti a gyártókat, hogy pár havonta elavultassák a termékeiket"
    Bizony nem. Épp ellenkezőleg. Már annyira túlzásba estek a kedves gyártók, hogy a hardverek fejlettségi szintje lassan fényévekkel múlja felül az aktuális szoftverek erőforrás igényeit - néhány optimalizálatlan játéktól eltekintve. Mert hát amikor a játékszoftvergyártók számára kellő idő áll rendelkezésre, hogy tisztességes munkát adjanak ki a kezükből, meglepő módon jóval az előírt rendszerkövetelmények alatt is szépen fut a játék.

    Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)

  • belaazallat

    addikt

    válasz Pubszon #7784 üzenetére

    Felfogtam elsőre is, de ha nem tűnt volna fel, a te bios editorodból vágtam ki egy részletet...

    :U

    "Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

  • Pubszon

    veterán

    válasz belaazallat #7786 üzenetére

    Utólag rájöttem, de mivel ez 2 külön lehetőség és a fenti az ajánlott és az a gyári is, így ennek is mennie kellene, de nem hajlandó.
    De akkor mi értelme ezeket beleírni a BIOS-ba? :F :W

    ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

  • katt777

    félisten

    válasz Taifa Díaz #7785 üzenetére

    Örülök, hogy van valaki, aki megérti magányos lelkemet! :D :R

    EarL 007: Ha lenne gyáram, minőségi termelésre törekednék, a profithajhászás a végén mindig kontraproduktív lesz, persze erre megvan a tőkének a maga kimenekítési lehetősége (csőd). De a piacgazdaság lényege éppen az, hogy a rabszolga fogyasszon, és azt egye, amit kap. Lehet szidni a "régi" rendszert, de ott a tartósság és a minőség volt a szempont, nem a profit, mert emberszámba vették a vásárlót. 50 éves Rakéta porszívó működik, 5 éves "nyugati minőség" már rég szemétdombon. Hűtőgép, stb. szintén (pl. a 30 éves Videoton erősítőnk) hibátlan. Majd' 30 éves NDK turmixgép még mindig működik a családban, a nyugatit min. 2-3 évente lehet eldobni és újat venni, mert drágább a javíttatás, vagy alkatrész sincs. erről van itt szó, nem arról, hogy lehetetlen hibátlan hardvert gyártani, és szoftvert hozzá.
    Az, hogy egy gép bedöglik, elfogadható. Az, hogy eleve rosszul működik, nem.

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

  • katt777

    félisten

    válasz Pubszon #7787 üzenetére

    Önmagában semmi. Ha ugyanis a VGA több hőt termel, mint amennyi a min. ventihez kapcsolt érték, akkor nem fog minimumon menni a hűtés. Ezért kell az egész kártya vezérlését mindig egyben átgondolni.

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

  • belaazallat

    addikt

    válasz Pubszon #7787 üzenetére

    Nem tudom miért ilyen. Egy próbát megérne szerintem. De ha nem, hát nem..

    Szerk: Amit te állítottál az valszeg azért nem müxik, amit katt777 is mond, melegebb a kari. De ha azt a részt állítod és úgy, ahogy linkeltem szerintem működni fog, de ne szeretnélek semmire se rábeszélni.

    [ Szerkesztve ]

    "Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz katt777 #7776 üzenetére

    Minek hőmérséklet-függő vezérlés? A kártya ezt automatikusan megcsinálja. Teljesen jók a gyári beállítások. Erre vállalnak garanciát. Az arányokkal nagyon el vagy tévedve a júzerek 95%-a azt sem tudja, hogy az ATT-t iszik, vagy eszik. :)

    Az ATI kiteszteli a kártyák fogyasztási paramétereit és azokat az értékeket, amiket biztos tud majd az összes legyártott chip. Ha ettől eltérsz, akkor nem garantálják a hibátlan működést.

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • siriq

    őstag

    Hali

    Szoval csak megemlitenem a gondolataimat az elolvasott hszk utan.

    Hirtelen. Sajna en sem szimpatizalok az ATI drivereivel(jo regen hasznalom mind a ket oldalt). Valahogy nekem(es sokan masoknak) tobb problemam akadt az ATI driverekkel(nem NV-s tamadas csak leirom a velemenyem). A CCC-rol nem is beszelve. Az egeszet ujra iratnam az ATI-val. Az hogy KATT777 ajanlott egy 3rd party progit amivel le lehet pucolni a regi drivert, nem akadnek ki. Egyszer mert millio ember hasznalja, masik hogy ha esszel hasznalod akkor mukodik. En spec. mindig igy pucolom le a regit.

    A masik hogy, ha megveszek egy uj vga-t, akkor elvarom hogy hibamentesen mukodjon, Ahogy ez kiderult nem igy van(a haverom is belefutott ebbe). Semmi szurke ill stb szinu kephalal, illetve nagy mouse nem fogathato el szamomra(foleg hogy a kiadasatol szamitva fent all ez a hiba). (tudom van hotfix, de rengeteg embernel semmi hatasa az emlitett problemakra)

    A tobbi dologra inkabb nincs kedvem kiterni. Nagyon sok hianyossag van amit az ATI-sok potolhatnanak.

    Nagyon jo VGA lenne az ATI muhelyebol (2000 szeriatol )ha tobb figyelmet forditananak a driverek irasara ugy hogy az eroforasokat is figyelembe vennek. (foleg ha az igereteket is teljesitenek belathato idon belul)

    Annak meg nincs ertelme, hogy valaki megemliti a 3rd party programok hasznalatat es elkezdunk "szembe pisilni" ennek hallatan.

    szerk: ez egy egyeni velemeny, nem kotelezo egyet erteni vele.

    [ Szerkesztve ]

    Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.

  • Pubszon

    veterán

    válasz katt777 #7789 üzenetére

    Értelek én, de 50C-ig 25%-on kellene forognia.
    Most 35C-os a GPU és 35%-on megy a venti, így ebben az esetben le kellene vennie a fordulatot 25%-ra.
    De ugye ezt ki lehetett volna venni a fentebb általam leírt Gyári és Moddolt paraméterekből.

    belaazallat: Újra nem akarok megint BIOS-t frissíteni, annyit azért nem ér meg.
    Talán még annyit fogok kipróbálni, hogy a teljes ATI cuccokat eltávolítom, és csak a drivert teszem fel és megnézem úgy.

    Egyébként kössz az eddigi segítségeteket is. :R

    ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz siriq #7793 üzenetére

    Nem pisil itt senki sem a másik szemébe. Egy dologról van szó. Onnantól kezdve, hogy módosítod a BIOS-t vagy feltelepítesz a gépre egy driverrel kapcsolatos 3rd party alkalmazást, a gyártó nem felel a géped sebességéért és stabilitásáért, mert csak a saját drivercsomagjait tesztelik ki. A baj csak annyi, hogy sokan azt hiszik, hogy a gyártók a 3rd party programok által okozott hibákért is felelnek, így megy a szarozás.
    Ez nem csak itt fordul elő. Sokat olvasok AMD-s és NV-s fórumot a driverekről. Meglepően sokszor kiderült, hogy nem a driver volt a ludas az egyes problémákért, persze a köpködés ment. :))

    Nekem van NV és AMD karis gépem. Egyikkel sincs probléma. Jah és igen ... én nem használok 3rd party programot. :N

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • siriq

    őstag

    válasz Abu85 #7795 üzenetére

    Latod en mar csak xs drivert rakok fel. Az eredeti ATI dirverbol elegem lett. Amugy a lenyeges dolgok meg mindig ott vannak a levegoben amit megemlitettem.
    Felreertesek elkerulese vegett, en nem hasznalok se ATT semmi ilyesmit, csak xs drivert ami nalam sokkal jobb mint a gyari(stabilabb es gyorsabb).

    szerk: vegulis nem vagy kompetens megvalaszolni a kerdeseimet(nem ATI alkalmazott vagy, semmi tamadas nincs ebben).
    Csak akkor is ott lognak a levegoben sokan masoknal is.

    [ Szerkesztve ]

    Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.

  • siriq

    őstag

    válasz siriq #7796 üzenetére

    Kiegeszitenem azzal, hogy NV-nel is xs drivereket reszesitettem elonyben. Ott is elofordultak hibak, de sokkal kevesebb.

    [ Szerkesztve ]

    Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.

  • rocket

    nagyúr

    válasz Abu85 #7795 üzenetére

    "Onnantól kezdve, hogy módosítod a BIOS-t vagy feltelepítesz a gépre egy driverrel kapcsolatos 3rd party alkalmazást, a gyártó nem felel a géped sebességéért és stabilitásáért, mert csak a saját drivercsomagjait tesztelik ki."

    Hagyd a fenebe, vannak akik csak azert se akarjak megerteni a lenyeget :)
    Dehat mit varsz olyan "szakertoktol" akik szerint az AMD sajat maga altal keszitett drivereinek az eltavolitasi, es telepitesi ajanlasa a marketing resze ;]

    "Meglepően sokszor kiderült, hogy nem a driver volt a ludas az egyes problémákért, persze a köpködés ment."

    Legutobb az AVP flashlight hiba volt ilyen, nehanyan rogton az AMD-t fikaztak (az NV-t nem is tudtak volna mert DX11-ben volt csak a hiba, oda meg meg nincs hardveruk), aztan kiderult ugye, hogy a viragbolti verzio hibaja.
    Errol a Nesquik kakao reklam szlogenje jut eszembe "igyal megegyet, es fogd ra a nyuszira", PC-re levetive lehetne "talalj egy hibat, es fogd ra a VGA driverre" :)
    NFS:Shift eseteben is rengetegen az AMD-t szidtak, pedig koze nem volt a driverhez a sebesseg problemahoz.

    Siras, nyafogas, karogas helyett akinek nem tetszik a helyzet van lehetosege tenni ellene, elso korben mivel az AMD kartyak nem tudjak a felhasznalok gondolatait tovabbitani, igy ha gond van be kell jelenteni, ez se garancia arra, hogy sikerul majd reprodukalni a hibat, de legalabb az esely megvan es akkor javitani fogjak, a masik lehetoseg nem kotelezo AMD kartyakat hasznalni akinek nem tetszik a helyzet adja el, es vegyen NV kartyat.

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • rocket

    nagyúr

    válasz siriq #7793 üzenetére

    " A CCC-rol nem is beszelve. Az egeszet ujra iratnam az ATI-val."

    Mibajod a CCC-vel?

    "(tudom van hotfix, de rengeteg embernel semmi hatasa az emlitett problemakra)"

    Mutasd azt a rengeteg embert.
    Amiota megjelent a HD58xx sorozathoz a hotfix akik referencia kartyakat hasznalnak gyari orajeleken senkit nem lattam panaszkodni, es ez igaz 10.2 Catalystra is, ami a tobbi erintett kartya eseteben is javitja a problemat.

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • siriq

    őstag

    válasz rocket #7798 üzenetére

    Helyeten meglatas az hogy vegyen NV-t. A user egy termeket vesz meg, amit hiba nelkul szeretne hasznalni, legyen ATI vagy NV altal eloallitott termek. En spontan emelett emlitem meg a hangomat es a jo par dolog mellett, ami hianyzik az ATI drivereibol. Lehet mondani hogy hagyd igy meg ugy. Abu nem kompetens nyilatkozni az ATI ill. NV drivereinek fejlesztesevel kapcsolatban. O egy "hirnok". Magyaran semleges. Max a targyilagos velemenyet tudja kozoloni az emberek fele. Viszont a kerdesek meg mindig kerdesek maradnak, legalabb is szamomra.

    szerk: en sok forumot atneztem es meg,mindig vannak problemak ezen a teruleten.

    [ Szerkesztve ]

    Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.

Új hozzászólás Aktív témák