- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv ! Segítséget kérnék... Lenne egy asus p5b lapom és egy e5430 c0 proci... Ezekhez kellene bios...
-
xcerazes
csendes tag
Sziasztok!
Napok óta kínlódok egy Asus P5B alaplap bios frissítésével.
Natur EZ Flash frissítés, rev 2104.
Annyit baszhattam el, hogy nem raktam sys defaults-ra flashelés előtt és miután beléptem a friss bios-ba, egyből behúztam az egyik OC profile-t. Nem ment, F2-vel vissza sys def, majd megint próbáltam tweakelni rajta, olyan értékeket is, amik az előző verzióval atomstabilan mentek, de semmi, mindig OC failed.Amúgy sys def-el elindul a win 7 x64, csak csóró memóriák eléggé underclock módon működnek.
Elvileg semminek sincs baja, ramok jók, legalább is a frissítés előtti 3 évben biztosan.Gondoltam visszarakom a kimentett bios-t, restart, majd DEL. Ám a bios főképernyője belépés után nem reagál semmire (igen ps/2-es billentyűzetre sem) és a clock sem mozdul, le van fagyva.
Így nem is tudok semmit sem állítani a biosbanElem ki, cmos reset, majd 2x újraflasheltem a 2104-et, de továbbra sem reagál.
2 napja rommákeresem a google-t, de pontosan ilyen hibát nem találtam vagy ha találtam is hasonlót vagy usb input hiba vagy a ram döglött meg.
Ha van bárkinek bármilyen ötlete vagy tapasztalata az segítsen má'!
Uff! -
Xarina
aktív tag
Az Asus P5B deluxe alaplapomon biost frissítettem, majd beleraktam egy Xeon L5420-at. Sajnos, amint beléptem a biosba, azonnal kifagyott. (Viszont ha nem léptem be, akkor látszólag minden hibátlanul működött. A Cpu-Z felismerte a xeont, látta az új utasításkészleteket, futottak a gépen a programok, látszólag hibátlan volt minden). Tanácsolták, hogy próbáljam meg az egyel régebbi biossal. A régi proci alatt felraktam a régebbi módosított biost az alaplap EZ-flash programjával. Látszólag sikeres volt, a telepítés rendben lezajlott de újraindulás után kifagyott a gép az alaplap logójánál. Csináltam egy bios resetet, majd bekapcsolás után felpörögnek a ventik, indul a gép, a monitor is életre kap, de kép nem jelenik meg rajta semmi, közben a ventik leállnak és magától újraindul a gép és ez ismétlődik a végtelenségig.
Beraktam a xeon procit, de azzal is ugyanezt csinálja. Vagy kifagy a bejelentkező képernyőn vagy elindul, leáll és újraindul állandóan.
Sajnos nem működik a bios visszaállítás sem. A leírás szerint rá kell tenni egy fat32-es pendrive-ra a biost (a gyári legújabbat tettem rá). majd a gépnek érzékelnie kellene, hogy hibás a benne lévő bios és automatikusan telepíti a pendrájvról.De itt el sem jut addig. Ill. nekem nem bios frissítés közben lépett fel a probléma, hanem a sikeres bios frissítés után, mikor újraindult a gép. Így szerintem a lap nem is tudja, hogy baj lenne a biossal.
Van valakinek valami ötlete, hogy mit csináljak? Esetleg van valaki Baja, Bácsalmás környékéről akinek van xeon vagy valami 775-ös processzora egy próbára, hogy azzal elindul-e a gép? -
gurl
tag
sziasztok!
adott egy asus p5b lap. eddig x1650pro kártyával használtam,viszont a napokban beszereztem egy gtx650 ti-t. A berakás után 1 hosszú,3 rövid csippanás,se kép se hang. A vga csatija jó, a lapé is. Elég régi gép már,és a bios sem volt frissítve. A bios frissítés lehet egy járható út? Még soha nem frissítettem biost.. egy részletest leírást kaphatnék valakitől? köszönöm előre is
-
gegory
tag
Adott egy Asus P5B. Frissítés után meghalt a lap. Összeforrasztottam a kábelt. Kommunikáció él, frissítettem a Biost de valami félre siklott, nem működik. Feltételezhetőleg megsült. Hozzáértő embert keresek aki megcsinálná.
-
cutebubi
csendes tag
-
cutebubi
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/view/121001/2012_10_01_22_12_12_479_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
itt egy közelebbi kép, hogy P5B szimplán önmagában szerepel a lapon
-
cutebubi
csendes tag
üdv!
P5B lapom van, Vettem egy uj procit. intel E8300 / 1333Mhz-es a proci... És lehet, hogy a bios nem támogatja, mert a régebbi csak 1066Mhz-ig támogat.
És kéne egy frissités a biosra, hogy jó legyen. vagy valami hasonlo megoldas.Kérem valaki segítsen érthetően elmagyarázni egy viszonylag kezdőnek... hogy tudnám frissiteni a biost, hogy minden klappoljon a rendszerben.
előre is kösz!!!
-
gegory
tag
Szia.
Hasonló cipőben járok csak egy P5B játszotta el velem ezt.
Egy kollégám ajánlotta nekem a Mikronika kft. ()06 1 2097352) még nem voltam és nem is hívta fel őket, hogy mennyi lenne az annyi de a kollégám kiműtötte otthon a Bios és bevitte hozzájuk, 2 nap alatt megcsinálták 500 Hufértde ez 2 éve volt.
-
gegory
tag
Sziasztok. Az Asus P5B alaplapom frissítés közben megfagyott a szoftver. Minden technikát megprobáltam (CrashfreeBIOS:floppy,USB(256MB/1GB/4 és 8GB), CD és DVD) AMIBOOT.COM, ROM átnevezést és mindent amit csak találtam. NEM segít semmi. Tud valaki egy szervízt ahol a bios lenullázák alapra mert bele van integrálva az alaplapba nem vehető ki.
-
Legend212
csendes tag
Hy all!
Nem tudom hová írjam, ezért ide írom.
Új vagyok még a fórumon.Az lenne a gondom, hogy egy asus p5b alaplap biosát akartam frissíteni windows7 alatt, de a frissítés közben az egyik csík megállt 30% körül. Újraindítottam a gépet, azóta se kép, se hang.
Várom a segítségeket, mert fontos lenne. Köszönöm.
-
hatter
tag
Sziasztok
Nemrég vettem egy használt p5b-e lapot. Ami version 1807 bios van rajta ahogy láttam a honalpon ez beta. Leakartam cserélni a legfrissebb verziójú nem beta verzióra ami az 1601-es de azt írta ki a biosban mikor frissítenék hogy ez a verzió öregebb ezért nem is tudtam frissíteni. Szerintetek hagyjam az egészet jó ez a beta is? Egyáltalán mért volt szándéka az előző gazdának beta verziójút feltenni? Olvastam vmi oylat hogy tuningoláshoz ez a legalakalmasabb bios a p5b-e-nek, valóban?
Kösz fiúk!
-
fasirTTT
őstag
heló mindenki. Az alaplap topikból ide irányítottak a kérdésem miatt.
szóval van 1 alaplap: ASUS P5B és ezen nem a legújabb BIOS verzió van hanem valami 1.6 vagy mennyi
és van egy intel E3300 proci ami nem támogat, csak a BIOS frissítés után
asszem ez a legújabb BIOS verzió rá (ami támogatja)
valaki fel tudna venni msn, vagy xfire, hogy elmondja nekem szájbarágósan, hogy hogy kell ezt megcsinálni?
remélem lesz itt valaki aki ráér -
roly7
tag
üdv tudnátok ajánlani egy olyan progit amivel biost tudok frissíteni windows alól ? asus p5b lapom van afu win nevezetű progit ajánlották de azt nem találom sehol.
-
vigyori78
őstag
ja és asus p5b lap
-
donhere
tag
Helló!
Elb@szott ASUS P5B bios-t szeretnék a Crashfree segítségével rendberakni, csak ugye se kép se hang.. Valaki csinálta már? elméletileg ALT+F2 re jönne elő a kép? vagy alapból kell lennie képnek?
Pci-os videókari benn van, ps2es bill-van, ja meg olvastam itt olyat hogy nem mind1 h mennyi RAM van a gépben.. ?
-
kornel8585
tag
Sziasztok.Asus P5B lapom van biost szeretnék frissíteni,de nincs floppy meghajtóm.vki leírná a frissítés lépéseit?hálás lennék.üdv
-
Jarod2
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó topic-ba írok!
Nekem olyan problémám lenn ,hogy az ASUS P5B-MX/WIFI alpom biosa megadta magát,legalábbis én úgy gondolom.
Próbálkoztam a BIOS kiütésével,de sajnos ez ahhoz a problémához vezetett,hogy most már nem indul el az OP. rendszer.
Boot-olás után a gép ezt írja kiMOS setting wrong.
Chassis interuded!
Fatal error!
Sanos ezálal nem tudok belépni a BIOS-ba sem,így nem igazán tudok állítani semmit,honnan Boot-oljon.
Reménykedem,hogy nem szállt el a BIOS chip-bár gondolom akkor nem is indulna a gép sem.
Ha van valami ötletek akkor légyszi segítsetek!Előre is köszi!
-
joed
csendes tag
Sziasztok!
A helyzet/történet a következő: Asus P5B Deluxe/Wifi lapom BIOS-át frissítettem, de nem túl jó eredménnyel. Az flash-elő util törölt, flash-elt de ellenőrzésnél elakadt. Persze ezután már törölni sem tudta az EEPROM-ot (OK, nem eeprom, de erről később) és az már csak természetes, hogy restart után se kép se hang
Egészen pontosan POST-ig sem jut el masina, sőt mi több az Asus CrashFree BIOS util sem indul el.
Ha jól tudom, a mai BIOS-okban van egy "bootblock" rész ami soha nem kerül törlésre. Ebben a részben van egy aprócska program, ami semmi mást nem tud, csak ha észleli, hogy a BIOS hibás, akkor CD, USB, floppy forrásból megróbál keresni egy helyes ROM-ot majd felteszi. Nah kérem, még ez a progi sem indul el! Lehetséges, hogy a bootblock-ot is elqrta? :S Ráadásul ahogy netes kutakodásomból kiderült, ezen a lapon nem is BIOS EEPROM van, hanem a déli híad chipjébe van integrálva, szal tök esélytelen az EEPROM csere. Én sem hittem a szememnek, míg meg nem kerestem a chip helyét a lapon: tényleg nincs ott semmi, csak egy matrica a gyári BIOS verziójával. Töröltem a CMOS-t is, sokak tanácsára, eredménytelenül. Persze ez elvben tök fölösleges, mert ha jól tudom ott csak a beállítások tárolódnak, nem pedig a BIOS programja. Aztán volt olyan tanács, hogy csak egy memória modullal próbáljam indítani. Próbáltam az összes modullal, összes slotban: semmi (4 modul, 4 slot, lehet számolni uraim/hölgyeim :-) Persze nincs itthon csak ilyen "gagyi" Corsair XMS2 800MHz-es CL4-es memória, ami nem éri be az alap 1.8V-al, hanem 2.1V kell neki, de mivel első használatkor is működött nem hiszem, hogy az 1.8V-os fesz miatt ne menne.
És ami a legaggasztóbb, hogy semmi beep hiba kódot nem fütyül a masina szal tök tanácstalan vagyok.
Az Asus support válaszára várok, de ahogy a fórumokba másolt Asus supp. válaszokat olvastam, szinte minden esetben vissza kellett küldeni a lapot. Nahmost nálunk ugye nincs Asus RMA központ ahová visszaküldhetném. Szerintetek ilyenkor hova kell vinni? Kiskereskedő, aztán kezdjen vele amit akar?Nos, remélem érthető volt. Minden nemű építő hozzászólást szívesen látok, előre is köszönöm szépen mindenkinek!
üdv
-
pitman
őstag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy hogyan lehet egy korábbi bios verziót visszarakni egy asus p5b-plus lapra? Sem a dos-os, sem pedig a biosban levő frissító progival nem lehet megtenni, mert azt mondja, hogy a lapban levő bios újabb, mint amit bele akarok frissíteni (ebben igaza is van), így viszont nem is foglakozik vele tovább.
-
Amoroso
aktív tag
Asus p5b bios frissitesnek melyik a legbiztonsagosabb es legegyszerubb modja?
-
xyzui
tag
sziasztok van egy asus p5b delux alaplapom de nem tudok rajta biost frissíteni a biosabdater nem hajlandó települni a gépre sem a telepítő cd-ről sem az asus honlapjáról sem az alábbi hibaüzenettel:unable to create nt for driver for BS_DEF.DLL , no asus motherboard installation will be abooted now
a problémám a gyári biossal hogy nem lehet fsb-t állítani csupán a p5b tpikban az alábbi tanácsot kaptam floppy de ezt nem tudom hogy kell esetleg tanács vagy hol találok a flopy-s verzíóról több infót előre is köszi
-
ekrisztian
őstag
válasz
MegalodonS #299 üzenetére
Na akkor fogod az asus update-t progit feltelepíted.
letöltöd az asustól a friss biost[link]
ezután indítod az update progit és bios update from file vagy mi a neve és frissíted...illetve meg kell nézni a biosban hogy az update engedélyezve legyen.
sztem ennyi...ja vigyázz ne legyen áramszünet...meg közbe ne csinálj semmit a géppel...15mp-ig csak nem fagy ki...
...ha mégis akkor keress meg..
egy kérdés még ide....nem tud ez az alaplap EZflash bios update-t?? sztem igen..akkor meg floppyra kilököd a bios file-t és ''magától'' +csinálja...
csá!
ui:a megfelelő alaplapot válaszd ki a listából...P5B simán vagy ...P5B delux stb...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
MegalodonS
őstag
válasz
ekrisztian #298 üzenetére
Asus P5B az alaplap
Nem sietek vele mert nem akarok eltolni.Van netes frissites is de nem akarozik mukodni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest