Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz orbano #9116 üzenetére

    Hívtalak pénteken 5 körül, akkor végeztem Szilasligeten, még 8-ig Pesten voltam, én is szívesen meghallgattam volna végre a kocsidat... Majd legközelebb.

    Ami változott, picit bővebben: egyrészt ugye a tükörháromszög sűrű tésztaszűrője nincs ott a magassugárzó előtt. Mintha lefejtettél volna egy réteget a magasakról: tisztábban, lazábban szólnak. Másrészt a zene csúnya szóval élve térbelibb: szélesebb, mélyebb, "háromdimenziósabb" a színpad, és magasabbra is került kicsit. Mivel magasabban szól a zene, valahogy természetesebb a hallgatási pozíció. A Corolla nem egy sportautó, kicsit magasan ülsz benne a legalacsonyabb ülésállásban is; ennek megfelelően eddig kicsit húztam össze a nyakam, kicsit csúsztam le az ülésen, hogy előttem legyen a zene, ne pedig kicsit alattam. Most ez megoldva: előttem énekel az énekes, előttem dobol a dobos, basszol a basszusgitáros, meg ilyenek. Ez pusztán abból fakad, hogy a magassugárzók helye és elhelyezése megváltozott. Meghallgattam a régi erősítővel is, nagyon rendesek voltak Gyuriék, 3x állították be a rendszert csak azért, hogy mindent pontosan tudjak értékelni. Költség: 10e (két alugömb, ProXT2-höz esztergálják Pécsett) + munkadíj.

    Aztán ami változott az erősítő-csere miatt: dög, sávszél, tisztaság. Ezt te is tapasztaltad a Jr-ről való váltás után: jó az az erősítő, nagyon klassz hangja van, nekem bejön a visszafogott, tiszta, kellemes, nagyon zenei prezentációja, de a mostani egyszerűen többet tud. Ez sem harsány, ez sem tolakodik, de - főleg a magastartományban - egyértelműen nagyobb a sávszélessége. Lehet neki küldeni, jobban előjön, mennyire baszott jó a ProXT2. Sokkal több mély nem jön a kickekből, nálam maga az autó mint alapanyag itt komoly korlát (több nem jön ki a Corollából, evvan, el kell fogadnom).

    Meg persze Gyuri beállította yóóól a fejet. Most a hangszórók nagyon a helyükön vannak, nincs fázishiba, nem dolgoznak egymás ellen a sugárzók, sokat jelentett ez is.

Új hozzászólás Aktív témák