Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sanyi062929

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy CX-5-ben szeretném a gyári hangrendszert lecserélni szeretném egy korrekt, minőpégi, de nem eltúlzottrendszerre , úgy, hogy a multimédiás fejegység maradna. A cél a szép hang, nem pedig a környék felébresztése, persze azért szeretek hangosan is zenét hallgatni. A forrás eredeti, vagy inkább Flac-ből kiírt CD, legtöbbet mp3, általábna jobb inőségű. FLAC formátumot nem játszik a fejegység. A mostani rendszer legnagyobb hibája egyébként, hogy nagyon nagy mértékben változik a kkülönböző albumoknál a basszus, állandóan állítgatni kell, nagyrészt túlzóan dübörögnek a hangfalak, a zene pedig valahogy nem ölel körbe, kicsit üresnek tűnik. Alkalmanként viszont egész szépen szól, majdhogynem meg lennék vele elégedve, igaz igazán szépen szóló épített autóhifit még nem is volt alkalmam meghallgatni... Remélem, hogy ez nem a fejegység hibája, illetve kiküszöbölhető...
    Nagyrészt rock/metal zenét (Tankcsapda, Metallica, Iron Maiden, Black Sabbath, Bad Religion, stb.), de vegyesen más hangszeres zenéket is hallgatnék (alternatív, ska, egy kevés egyéb). Fontos, hogy fúrás/faragás nélkül, minden hangszró az eredeti helyére kerülön, ne legyne látható változás a beltérben, az erősítő is legjobb lenne, ha ülés alá (ha nem vesz el sok helyet), vagy inkább a csomagtartó padlója alá (a nemlétező pótketrék helyén kialakított tárolórekszbe) kerülhetne. Jelenleg 2 magas sugárzó a szélvédő tövében, 2-2 hangszóró az első éshátsó ajtükban, amivel rendelkezek, ezeket cserélném, illetve erősítő és egyéb szükséges eszközök. Külön mélynyomóban nem gondolkozok. Egy kelemes, meleg hangzást szeretnék, olyat, ahhoz hasonlót, mint apukám régi csöves erősítője és a bakelit lemez kombója adott...Ott hallottam ezeket a zenéket először.. Nem hiszem, hogy túl minőségi cucc volt, de emlékeimben jobban szólt, mint a jelenlegi otthoni JBL ES rendszerem.

    Egy sokat linkelt műhely segítőkész szakembere látatlanban az alábbi alap opciót javasolta, a fejegység megtartása mellett:
    1. Audiosn APK 165 első szett + Audison APX6.5 hátsó pár + JBL GX-A604 erősítő + GLADEN HLA-DUAL jelcsökkentő RCA szintű jelhez + vezeték+ szigetelések.

    Emellett érdeklődésemre javasolt egy követjező lépcsőt, ha még jobbat szeretnék:

    2. Audison AV K6 + Audison AV X6.5 + Kicx QS-4.160 erősítő + GLADEN HLA-DUAL jelcsökkentő + vezeték+ szigetelések.

    A szigetelés mindkét estben Gladen Audio AERO-Multi akusztikai csillapító anyag.

    A második opció mindennel együtt másfélszeres árba kerül (200 vs 300e). Ezért gondolkodóba estem, már nagyon a határ.

    Sajnos most a hétvégén nem tudok vele egyeztetni, ezért közben a neten, fórumokon gyűjtöm az információt, melyik lenne jó és időtálló változat, amit ki is tudok használni, esetleg költséget csökkenteni.

    Amin gondolkodok, hogy az APK tehát Audison Prima sorozat, vagy az AVK Audison Voce sorozat hangszórói legyenek.
    Akármelyik is, a JBL erősítő szerintem kiesik.
    Tehát mindkét szettnél inkább a Kicx erősítő jönne szóba, vagy esetleg más, amit ti itt javasolnátok megvitatásra a beépítést végző kollégával (pl. Herzt, stb.).

    Tehát a lényeg:
    Van esetleg javaslatotok, milyen első és hátsó hangszóró szett (a fenti kettő közül vagy teljesne más), illetve hozzá milyen erősítő (a kicx vagy más, de fontos a kis méret) alkotta szett felelhetne meg az igényeimnek? A fenti szettek ára alapján a hangszóró+erősítő+ jelszintcsökkentő eszközökre a keret összesen 240.000Ft maximum, de ehhez már nagyon meggyőző érv kell:)

    Köszönöm szépen a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák