Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Osynho

    addikt

    válasz kalozhun100 #40088 üzenetére

    Pioneer 80PRS. Eddig nem tűnik olyan Sz@rnak. :B

    BT60U vs 80PRS

    A megjelenés, kezelőfelület, kijelző tekintetében nincs minőségbeli differencia, ezen a téren nem megdöbbentően kiemelkedő a Pio. Nem tűnik gagyinak mellette a Kenwood, sőt, ez a billenőkapcsoló egyelőre nem áll kézre, de még szokni kell. A bugyuta egérmozit gyorsan lekapcsoltam, ilyen kategóriában elég hülyén fest. :) Szóval a küllem nem árul el sokat a tudásról, haver 88RSII-je sokkal komolyabb a motoros fém előlapjával, de már a 77MP is tetszett. Szeretem a letisztult, minimalista dolgokat. Egyébként meg lesz@rom a kinézetét, nem azért vettem. :D

    A hangja eddig megdöbbentő. Pontosabban az, hogy ennyivel másabb, jobb, mint a BT60U, még trágya kábelezés mellett is, ipodról. Teljesen igaza volt szakall77 Úrnak. :R A legfontosabb kérdés, a fárasztó, természetellenes magas hangok egy csapásra megoldódtak. Önmagában ezért megérte volna a váltás, de úgy egészében sokkal finomabb, "hifisebb", zeneibb lett a hang. Pedig még a csak bedugtam az előző helyére, hangvátló maradt, időkorrekciót nem bántottam, csak a bal első pozíciót állítottam be. Persze a Kenwood más rendszerben lehetséges, hogy máshogy viselkedik, de a Hifo + Maximus szettel nekem zavaró volt a karaktere. Ez egyébként egyes elektronikus zenéknél nem is biztos, hogy hátrány, inkább ízlés kérdése, de rock, metál és főleg hangszeres, énekes zenéknél engem zavart. Azt is érdemes megjegyezni, hogy azért más árkategória a kettő. Szóval továbbra is jó fejnek tartom a BT60U-t, használtan főleg jó vétel.

    Az egész egyébként elgondolkodtató és egyben idegesítő. Mármint az, hogy mi minden kell, hogy egyáltalán elkezdjen zenélni egy autóhifi. Nem hig-end, nem SPL, csak egy sima hobby zenehallgatást tekintve. Az első valamire való fejegységem egy Pioneer 5500mp volt, utólag belegondolva egész jó hanggal. Az usb és BT hiánya miatt vettem X50BT-t. Teljes szokol lett a produkció. :) Mint egy gyári autóhifi, csak hangosabb. Aztán jött a Kenwood. Óriási lépcső volt, végre előkerültek részletek, lett tere a dolognak. De ahogy együtt él egy cuccal az ember, elkezdi zavarni sok apróság. Lehetne jobb ez is, az is. Közben otthon is hallgat zenét, hasonlít stb. Na, ez a vég. A vírus megöl :D És nem járok hallgatózni komolyabb autóhifik közelébe (gondolom ez az egy szerencsém, mert az már sok lenne).

    A hét elején érkezik egy 92SD is, megvettem sógoréknál, közben futott be a PRS. Meghallgatnám ezt a Kenwoodot is, de nem tudom mennyi erőm és időm lesz a tesztelésre.

    Pár kérdés:

    - Nem kaptam hozzá kiemelő villát. Ez jó hozzá? Vagy van valakinek elfekvőben?
    - A manualban van brightness a kijelzőhöz, de én csak kontrasztot találtam (ugyanott, ahol elvileg a brightnessnek kellene lennie) Picit túl világos nekem alapból a kijelző. :/
    - Érdemes-e szoftvert frissíteni?
    - Aktív vágás. A váltó kiszedése után hogy célszerű a kábeleket összekötni? Sodorva, forrasztva, szigetelve jó? Milyen kiindulási beállításokat ajánlotok a Maximus 2.16-hoz? Gyárilag 3800-on vág a váltó, tehát 4khz jó lenne? Meredekség? Vagy próbálgassam és meglátom magam? Az se tiszta, hogy van-e védelem a beállítások elfelejtése esetére? Mi védi a magasakat?
    - A mérőmikit az előlapi lukba kell dugni? A hátsó két luk közöl a felső kisebbik a kihangosító mikrofoné a másik meg aux? Az usb kimetek egyenként tudnak 1A-t? Tehát 1 db is elbír egy hdd-vel? Mondjuk ezt mindjárt letesztelem magam. :)

    Bocsánat a regény miatt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák